Rubiki napísal:Nie som si istý či to naozaj bolo ak ako píšeš, treba si uvedomiť že to bola úplne iná doba a nie každému satelitné zriadenie voči Nemecku vyhovovalo, boli ľudia čo mali rodiny v ČR a tam vieme čo sa dialo. Chcem povedať že to tu až také ružové rozhodne nebolo.
Ruzove to neni vzdy pre kazdeho, to sa neda vyhoviet kazdemu. Zaujmom slovakov (a to hovorim slovakov nie zidov madarov cechov a podobne) bol samostanty stat alebo autonomna oblast s vlastnym snemom a samosrpavou. Prva slovenska republika im to davala, takze neviem kde je problem. A nehovoriac o tom ako sa tu za Tisa zdvihla zivotna uroven a celkovo prosperita tu bola zrejme asi najvacsia za celu nasu historiu. Isto boli nejaky nespokojny slovaci ale ti su vzdy a vsade aj dnes ich mas a ovela viac, je preto demokracia zly rezim? Alebo tu budeme nadavat na Tisa a prvy slovensky stat len preto ze bol spojencom Nemecka a dnes to najvacsie zlo je nacizmus lebo to propaganda tak zariadila?
Rubiki napísal: Daľšia vec je že pohľad vtedajšieho človeka na komunizmus bol iný ako teraz, oni viacmenej ani nevedeli čo to vlastne je a veľa ľudí si myslelo že to je niečo lepšie.
Vela ludi si to mysli aj teraz, nehovoriac o tom ze maju znacny problem rozlisit komunizmus od socializmu.
Rubiki napísal:O tom čo bolo lepšie je ťažko diskutovať, s dlhodobého hľadiska je lepšie že sme sa pridali na stranu víťazov vzhľadom k tomu čo nemecko za vojny postváralo.
A aj napriek tomu Nemci neskor SRN to dotiahli dalej ako my. Takze my sme sa ani nepostavili na cestu vitazov nas problem bol ten o ktorom som pisal, museli sme sa jednoducho prisposobit vzhladom na nas maly pocet obyvatelov a geograficku polohu.
Rubiki napísal:Na území ZSSR operovali po začatí vojny odiely SS Einstazgruppen ktoré mali za úlohu čistiť územie od židov, cigáňov a taktiež SLOVANOV. Dokonca mali tieto jednotky k dispozícii takzavnú príručku s názvom Untermensch(podčlovek), ktorú nechal zhotoviť Himmler a s ktorej sa príslušník SS mal dozvedieť prečo je žid,cigáň aebo slovan vlastne tým podčlovekom. Niekde som dokonca aj mal úryvok s tohto nacistického žvástu ale bohužiaľ nemám moc náladu to teraz hľadať. Chcem tým povedať že by som si nebol až tak stopercentne istý tým čo mali vlastne nemci v pláne.
V tom pripade si SS museli srat riadne do huby napr:
13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar (kroatische Nr. 1)
14. Waffen-Grenadier-Division der SS (ukrainische Nr. 1)
23. Waffen-Gebirgs-Division der SS Kama (kroatische Nr.2)
29. Waffen-Grenadier-Division der SS (russische Nr.1)
30. Waffen-Grenadier-Division der SS (weissruthenische Nr.1
Jak je mozne ze tito rusi nezapadali do toho tvojho rasoveho modelu? Alebo nebolo to nahodou tak ze ti slovania co boli zabity boli len bolsevici?
Dalej nazori Himmlera na danu vec je zase dalsi problem, poznam pribehy o tom ako veril v to ze sa do neho prevtelil duch Heinricha I. ktory vyhnal Slovanov z uzemia Sliezska, Pruska a casti Polska, o tom ako bol presvedceny ze slovania zaberaju miesta pre tam zijucich Nemcov a podobne... Vsetko to vyzera byt iba ako nejaky blabol, pritiahnuty za vlasy. Kazdopadne vodca bol Hitler a ten daval rozkazy, jeho postoj voci Slovanom sice nebol pekny ale tym to vzdy koncilo len pri slovach.
Na ich adresu sa v Main Kampfe vyjadril sposobom ze ze zaberaju Nemcom zivotny priestor a ze Nemci si svoj lebens raum musia vydobit spat atd atd... Ci tie priestory ktore Hitler pozadoval mali patrit Nemcom alebo nie je opat na dlhsiu diskusiu a nemozme povedat ze sa mylil uplne a tiez ze mal zase uplnu pravdu. Kazdopadne tam nebolo ziadna zmienka o tom ze by Slovanov chcel masovo vyvrazdit ani nic podobne. Naopak v 11 kapitole rasa a narod, hovori o bielej arijskej rase komplexne, nepovazuje arijsku rasu len za cisto nemecku.
Hughito napísal:Spýtam sa ťa takto ? Zachoval sa národ ? Sme tu dnes ? Sme.
A nemozes popiret to ze Tiso bol tym kto mal natom najvacsiu zasluhu.
Keby vyhral vojnu Hitler, garantujem ti, že tu dnes nie sme. Ani náhodou.
Dohad, alebo skor viera v zlo narodnosicalistickeho nemecka. Ty mi budes argumentovat tymi spravami a planmi co si uviedol, ja ti budem argumentovat tym ze tak nerobili prave naopak tvorili sa slovanske divizie SS (plany a spravy su ti k nicom ked neni naznak ich realizacie). Vzdy je podstatne kto co spravil nie co povedal.
Inak citujem z Košického vládneho programu a prosím ťa vypichni, čo je na ňom podľa teba zlé
Ze je to len nejaka byrokraticka fraza daleka od reality rovnako ako tu dnesna ustava ktora sa tiez vladnou garniturou nedodrziava.
Prečo však Tiso nepodporil Povstanie, resp. sa nevpustili cez Dukliansky priesmyk vojská červenej armády ? Tieto akty boli priamo proti národu, lebo sme zostávali na strane nacistov, ktorí to už mali zrátané, to muselo byť v jasné v lete 1944 každému.
Mozno koli tomu ze veril v spravnost toho rezimu ktory na slovensku bol (a ja nemozem povedat ze bol nespravny, prave naopak). Mozno sa obaval bolsevickeho nebezpecenstva a toho ze ho zosnovali komunisti. Mozno preto ze sa bal nemcov a Hitlera ze mu este viac nakope jak Stalin.
Knihu som nedávno zaregistroval a vyzerá zaujímavo, možno aj zakúpim.
Len mi nie je celkom jasné, prečo, ak bol Stalin taký pripravený, sa nechal zatlačiť Hitlerom až po Moskvu bez poriadneho odporu z toho šoku, že naňho Hitler vôbec zaútočil. Ešte 14.5. 1941 písal Hitler Stalinovi upokojujúci list no a za pár mesiacov bum bum...
V tej knihe to je vsetko vysvetlene, alebo si pozrit temu
Kto zapríčinil 2. WW
Vládu mala v rukách síce HSĽS, ale pod akou taktovkou ? K tomuto som sa už vyjadril vyššie, nazvať si to môžeme ako chceme, ale partizáni vystúpili jednoducho proti situácii, ktorá vtedy panovala.
A si myslis ze ti vystupili pod akou taktovkou? nebud uz prosim ta az tak naivny
Každé vystúpenie proti tomu režimu, resp. proti Hitlerovi bolo dobré, lebo taká budúcnosť by bolo veľmi krátka.
Opakujem, Nemci sa nami jednoducho ako s celkom nepočítali, sú na to nespočetné dôkazy, rôzne vyhlásenie nacistických špičiek počínajúc Hitlerom.
Časť ľudí (vhodných, podľa rôznych parametrov) germanizovať, zbytok by vysťahovaný, pracoval by na nemeckom Lebensraume, prípadne vykynožený ako nepotrebný (veľmi jednoducho opísané).
Stale to je o tom istom. Pozri existoval madagaskar plan kde sa mali vystahovat zidia na Madagskar, ani jeden zid tam nakoniec nebol poslany. Plany stale zostanu len planmi, podstatna je realizacia.
Dalsia vec, vystupit proti Hitlerovmu rezimu za tu cenu ze sa mame pripojit na stranu Komunistov nemohlo mat tiez len kratky charakter? Marx vo svojom kapitale rozdelil ludi na burzoaziu a proletariat. V tej dobe toto delenie bolo velmi hlupe lebo burzoaziu vtedy tvorila najproduktivnejsia cast naroda, stredna a vysoka vrstva obyvatelstva, proletariat boli len nejaky rolnici a zvalkej casti paraziti. Marx hlasal k vyhubeniu burzoazie ako najvacsieho predstavitle zla vo svete. Podla tohot meritka by mali byt vyhubena ta najsilnejsia cast naroda. Opat to boli len slova ktore sa nie tak presne realizovali ako to Marx hovoril ale cinny komunistov tomu nemali velmi daleko. Takze preco by som sa mal postavit na stranu toho kto zase hovori ze ja ako stredna vrstva mam byt odstraneny? Je to presne to iste.
Takze nebudem tu naivne obhajovat Hitlera ze to s nami Slovanmi myslel do buducna dobre, bohvie ak by to bolo. Nezaujimaju ma nazori niektorych nacistickych predstavitelov ako bol napr Himmler a v co verili a ako chcel realizovat narodny socializmus alebo ako si ho oni sami vysvetlovali. Podstatne co chcem povedat je ze hlavna myslienka Hitlerovho rezimu, teda narodneho socializmu nam slovakom sa ukazala ako vyhodna a dobra, rozhodne lepsia ako 50 rokov vlady bolsevika a 20 rokov kvazi kapitalisickej "demokracie"