Windows 7
Re: Windows 7
PS: Chcel by som sa spytať či nejako pocíťim zmenu na 64-bit win oproti 32-bit ? viem že to je o tom kolko pamete je schopny adresovať a tak ale ja mam aj tak len 2GB no mam 64-bit win a neviem či ho mam dať alebo nie
ale podla mna tam nejaka zasadna zmena nebude teda okrem toho ze to nepodporuje mozno este niektore aplikacie 
podla mna neexistuje dovod preco by bezny uzivatel nemal pouzit 64bit
-
howoarang
Expert
- Kontaktovať používateľa:
No ak mas len 2GB ramky tak ti neporadim, ale ja mam 4GB a skusal som obe verzie a ziaden rozdiel som nepostrehol, co sa tyka vykonu, stability a pod...mirom11 napísal:PS: Chcel by som sa spytať či nejako pocíťim zmenu na 64-bit win oproti 32-bit ? viem že to je o tom kolko pamete je schopny adresovať a tak ale ja mam aj tak len 2GB no mam 64-bit win a neviem či ho mam dať alebo nieale podla mna tam nejaka zasadna zmena nebude teda okrem toho ze to nepodporuje mozno este niektore aplikacie
//autoeditácia príspevku (22 Feb 2010, 17:50)
Skusal som 64 aj 32bit. Vysledok: programy, ktore pouzivam (nebudem menovat, ale je ich mnoho) tak isli vsetky rovnako a dobre. Avsak problem so 64bit bol v hrach, niektore starsie hry nesli vobec spustit, ani ked som skusal zmenit kompatibilitu na Win Vista alebo na WinXP.gwixt napísal:podla mna neexistuje dovod preco by bezny uzivatel nemal pouzit 64bit
Tak, kto na PC len pracuje, pozera filmy ci pocuva hudbu, tak 64bit verzia ho niako nebude obmedzovat. A uz existuje aj vela programov 64bitovych, takze so 64bit verziou Win7 nie je problem. Samozrejme na Win7 64bit idu spustit aj mnohe 32bit programy.
//autoeditácia príspevku (22 Feb 2010, 17:54)
robbiee napísal:Zdravicko, chcel by som sa spytat, nevie niekto ako je mozne, ze aj ked som nainstaloval 64-bitovy Windows 7, stale mi ukazuje len 1,99GB pouzitelnej ramky zo 4GB?
Pozri do BIOSU, ako tam mas nastavene ramky, ci tam nie je nieco take ako "zredukovanie" velkosti pamate ram z 4 na 3GB. alebo ci mas v pc rovnake ramky, resp rychlost ramiek, ale to by nemalo niako ovplyvnit zobrazovanu velkost.
//autoeditácia príspevku (22 Feb 2010, 17:58)
Podla vsetkeho je ta aktualizacia uz vydana spustena do obehu. No mne sa stale nezobrazila a system mam stale aktivovany. Skusam aj vyhladat nove aktualizacie a nist. Asi som este vacsia lama ako ostatni lamaci a radsej sa ma ta aktualizacia vyhybaoriginali napísal:Microsoft bude vypínať nelegálny Windows 7!!!
skuste ceknut na http://pocitace.sme.sk/c/5241723/micros ... ows-7.html
no pokial viem tak na 64bit Windows 7 by mala ist spustit drviva vacsina 32bit aplikacii .... z toho dovodu, ze obsahuje komplet vsetky kniznice a subory systemu aj v 32bit verzii a podla typu aplikacie ich pouziva .... vid adresare Program files vs Program files (x86), alebo Windows/System32 vs Windows/SysWOW64
takze to ked aplikacia nebezi korektne nezalezi na tom ci je 32bit alebo 64bit ale jednoducho od nekompatility so systemom
takze to ked aplikacia nebezi korektne nezalezi na tom ci je 32bit alebo 64bit ale jednoducho od nekompatility so systemom
-
howoarang
Expert
S tym suhlasim, ale podobne by to malo byt aj s hrami, ktore su stavane pre 32bit systemy. Lenze natrafil som napr. na Counter Strike 1.6. ten bezi na WinXP 32bit, aj na Viste 32bit a takisto aj na Win7 32bit. No ale na 64bit Win7 jednoducho spustit nejde, aj ked sa nastavi kompatibilita s WinXP alebo Vistou. Dalsia hra, ktora mi nesla na 64bitovom Win7 spustit bola Desperados2, je to sice starsia, ale ked som ju skusal na Win7 32bit, tak nebol problem.gwixt napísal:no pokial viem tak na 64bit Windows 7 by mala ist spustit drviva vacsina 32bit aplikacii .... z toho dovodu, ze obsahuje komplet vsetky kniznice a subory systemu aj v 32bit verzii a podla typu aplikacie ich pouziva .... vid adresare Program files vs Program files (x86), alebo Windows/System32 vs Windows/SysWOW64
Ramky su kit 2x2GB, konkretne tieto: http://www.alza.sk/kingston-4gb-kit-ddr ... 144513.htm
v nich hadam problem nebude. Pozrem este do biosu teda..
-
howoarang
Expert
robbiee napísal:Ramky su kit 2x2GB, konkretne tieto: http://www.alza.sk/kingston-4gb-kit-ddr ... 144513.htm
Myslel som si, v tych ramkach by problem nemal byt, teda, aj keby mali roznu rychlost, tak by sa velkost mala zobrazovat normalne. Napis este co mas za pc, aku dosku a aky mas Win7 (home, pro, ...) A este jedna otazka: skusal si tie ramky aj pod inym windowsom, pod vistou ci po XP, ci idu normalne? Lebo ak sa ti zobrazuje len 1,99GB, tak to vyzera, ze ti funguje len 1ks tej ramky. Ja mam 2x2GB a 32bit Win7, tak sa mi zobrazi toto: Nainstalovana pamat: 4GB (3,49 GB pouzitelne)
Specialne kvoli tebe som si tu blbost zvanu CS1.6 spustil.. Div sa svete, na x64 Win7 funguje absolutne bezproblemovo. Desperados 2 nemam, tak neposudim, ale za ten cas, co facham na 64bit, som sa s problemom nekompatibility nestretol, a to dokonca ani u starsich hier. Absolutne teda nevidim dovod, preco ist do 32bit. systemu. Mozno z vlastnej paranoje, nostalgie, ci tradicie?
K tej ramke - pozri manual k doske, ci neuvadza kolko je max. podporovanej RAM. Uz to je divne, ze neukazuje 2GB, ale 1.99GB.
K tej ramke - pozri manual k doske, ci neuvadza kolko je max. podporovanej RAM. Uz to je divne, ze neukazuje 2GB, ale 1.99GB.
-
howoarang
Expert
KoCi napísal:Specialne kvoli tebe som si tu blbost zvanu CS1.6 spustil.. Div sa svete, na x64 Win7 funguje absolutne bezproblemovo. Desperados 2 nemam, tak neposudim, ale za ten cas, co facham na 64bit, som sa s problemom nekompatibility nestretol, a to dokonca ani u starsich hier. Absolutne teda nevidim dovod, preco ist do 32bit. systemu. Mozno z vlastnej paranoje, nostalgie, ci tradicie?
Ono cs1.6 spustit ide, ale v mojom pripade vidim len to pozadie, nie su vidno textove tlacidla, nejde spustit konzola, takze sa na ziadny server neda pripojit ani vytvorit server. Mozno tebe to ide, ale vela ludom nie. Staci pouzit google a precitat par clankov, ze je s tym naozaj problem. (RTFG). A inak, skusal si isto tu 1.6? lebo novsi CS Source ide bez problemov aj mne.
Co sa tyka tej max. podporovanej ramky, o com si napisal: on ma totiz DDR3 2x2GB 1600MHz. Videl alebo pocul si o nejakej doske, ktora by podporovala nove DDR3 pamate s max. kapacitou len 2GB?? co si sa s velkym konom zrazil? Sak taka doska s takymi pamatami musi podporovat min. 8 alebo 16GB pamati. a trepes tu nieco o nostalgii a tradicii....
dá sa niekde stiahnuť nejaky equalizer ktorým si môžem upraviť zvuk v celom systeme?
-
howoarang
Expert
nieco na sposob exvalizeru je aj priamo v systeme. staci si otvorit nastavenie hlasitosti, vylepsenia a tam je niekolko moznosti, ako upravit vystupny zvuk.Dunlop napísal:dá sa niekde stiahnuť nejaky equalizer ktorým si môžem upraviť zvuk v celom systeme?
myslíš to bass balance a treble balance? to mi nefunguje... už som kôli tomu daval obnovenie systemu pretože ked som stym pohol tak to nešlo vratiť späť 
-
howoarang
Expert
Dunlop napísal:myslíš to bass balance a treble balance? to mi nefunguje... už som kôli tomu daval obnovenie systemu pretože ked som stym pohol tak to nešlo vratiť späť
ano to som myslel, mne to ide normalne a da sa tam dokonca nastavit aj intenzita a frekvnecia pri tych bassoch
Doska ASUS P7P55D PRO. Win 7 Home Premium, mam aj 32bit, kde to ukazuje presne rovnako, kvoli comu som nainstaloval 64bit, cely nateseny som otvoril properties a tam toto.. teda problem asi bude v jednej z tych ramiek, preco ale potom ukazuje spravne nainstalovanu velkost? Je mozne, ze len jedna z nich nebude dotlacena, alebo skor nejaky vadny kus?howoarang napísal:
Myslel som si, v tych ramkach by problem nemal byt, teda, aj keby mali roznu rychlost, tak by sa velkost mala zobrazovat normalne. Napis este co mas za pc, aku dosku a aky mas Win7 (home, pro, ...) A este jedna otazka: skusal si tie ramky aj pod inym windowsom, pod vistou ci po XP, ci idu normalne? Lebo ak sa ti zobrazuje len 1,99GB, tak to vyzera, ze ti funguje len 1ks tej ramky. Ja mam 2x2GB a 32bit Win7, tak sa mi zobrazi toto: Nainstalovana pamat: 4GB (3,49 GB pouzitelne)
howoarang - ano isto som skusal 1.6 a bez akehokolvek naznaku problemu. Otazne teraz je, ci ja nehovorim o STEAM verzii a ty o cracknutej - lebo tam sa potom ozaj neni o com bavit.
To aky typ RAM ma pouzitych som neskumal, viem len tolko, ze mu ukazuje polovicu. Screen som si pozrel az teraz, pan neomylny. BTW hlasky typu "a trepes tu nieco" si usetri pre spoluziakov. Na x64 uz fungujem par rokov, takze sa nepokladam za teoretika, co skusil a hra mudreho.
//komplexy si vybijaj inde, pochybujem, ze tu je na ne niekto zvedavy
... hlavne v pripade, ked tvoje kvalitne uvahy, mu "pomohli" asi tolko co moje. Navyse pokladam za samozrejmost, do prispevku hodit blizsie parametre zostavy, co sa nestalo (ak neratam ten screen, co tiez obsahuje len polovicate info a na viac ako 4GB (1.99GB Usable) som sa nezameriaval). A nakoniec - riesi sa tu jeho problem s RAM, otazky tykajuce sa Windows 7 vseobecne, alebo moj problem s preskumavanim prilozenych screenov? Zrejme si sa na mna nakrkol len preto, ze som tvoju best gamesu oznacil ako blbost? No tak prepac - myslel som si, ze si natolko dospely, ze vies zostat nad vecou.
To aky typ RAM ma pouzitych som neskumal, viem len tolko, ze mu ukazuje polovicu. Screen som si pozrel az teraz, pan neomylny. BTW hlasky typu "a trepes tu nieco" si usetri pre spoluziakov. Na x64 uz fungujem par rokov, takze sa nepokladam za teoretika, co skusil a hra mudreho.
//komplexy si vybijaj inde, pochybujem, ze tu je na ne niekto zvedavy
... hlavne v pripade, ked tvoje kvalitne uvahy, mu "pomohli" asi tolko co moje. Navyse pokladam za samozrejmost, do prispevku hodit blizsie parametre zostavy, co sa nestalo (ak neratam ten screen, co tiez obsahuje len polovicate info a na viac ako 4GB (1.99GB Usable) som sa nezameriaval). A nakoniec - riesi sa tu jeho problem s RAM, otazky tykajuce sa Windows 7 vseobecne, alebo moj problem s preskumavanim prilozenych screenov? Zrejme si sa na mna nakrkol len preto, ze som tvoju best gamesu oznacil ako blbost? No tak prepac - myslel som si, ze si natolko dospely, ze vies zostat nad vecou.
-
howoarang
Expert
hmmm silne to reci pan velkomozny, a nemal by si si najskor precitat prispevky od daneho uzivatela od zaciatku, aby si spravne a vystizne reagoval na jeho problem? no ale ty najmudrejsi to robis naopak, najskor nieco napises, a potom sa pozres spat na starsie prispevky, ze o co tu vlastne ide.... co mas kolko rokovKoCi napísal:howoarang - ano isto som skusal 1.6 a bez akehokolvek naznaku problemu. Otazne teraz je, ci ja nehovorim o STEAM verzii a ty o cracknutej - lebo tam sa potom ozaj neni o com bavit.
BTW k tomu problemu s RAMkami - vcera som co to pogooglil, len uz som nenapisal, kedze som zaspal za compom pocas pisania prispevku
.
Viacej ludi sa na toto stazuje, je plno rad vsevedcov ktori "predpokladaju" takze sa v tom tazko orientovat. Ale zarucene pomohla mnohym az vymena dosky (reklamacia). Spominana chyba sa objavuje v spojeni napr. s poohybanymi pinmi socketu (co si tiez velmi predstavit neviem, zeby tolko ludi pchalo prsty kam nema? Alebo este neprevdepodobnejsie - od vyroby tolko vadnych socketov?!).
Najcastejsie spominana chyba bola s ASUS doskami, ale objavili sa aj pripady s doskami inych vyrobcov, takze je mozne, ze sa jedna o chybny socket CPU.
Ovsem moze ist aj o problem nespravne osadenych RAM - tj v inych slotoch. Vela ludi totiz ma zazity zvyk, davat RAMky za sebou hned od CPU, pricom P55 chipsety sa zvyknu osadzat od druheho slotu. Pozri prilozeny screen.
Viacej ludi sa na toto stazuje, je plno rad vsevedcov ktori "predpokladaju" takze sa v tom tazko orientovat. Ale zarucene pomohla mnohym az vymena dosky (reklamacia). Spominana chyba sa objavuje v spojeni napr. s poohybanymi pinmi socketu (co si tiez velmi predstavit neviem, zeby tolko ludi pchalo prsty kam nema? Alebo este neprevdepodobnejsie - od vyroby tolko vadnych socketov?!).
Najcastejsie spominana chyba bola s ASUS doskami, ale objavili sa aj pripady s doskami inych vyrobcov, takze je mozne, ze sa jedna o chybny socket CPU.
Ovsem moze ist aj o problem nespravne osadenych RAM - tj v inych slotoch. Vela ludi totiz ma zazity zvyk, davat RAMky za sebou hned od CPU, pricom P55 chipsety sa zvyknu osadzat od druheho slotu. Pozri prilozeny screen.
Čavte, keďže mi už končí Win7 tak som tak pozeral čo by som si dal začas ako dočasné riešenie a tak by som chcel vedieť váš názor na Windows server 2008 R2, resp. porovnanie s win7, ale tak sa mi zdá, že je to skoro to isté akurát zameranie je rôzne. Zatiaľ je to síce len beta ale ako dočasné riešenie by to mohlo byť good, a navyše kamarát ho skúšal a vravel že je celkom dosť rýchly, niekedy viac ako win7.
Je to na 180 dní na skúšku a potom by som dal 7.
Takže ak by mal niekto nejaké skúsenosti mohol by napísať. Díky.
Je to na 180 dní na skúšku a potom by som dal 7.
Takže ak by mal niekto nejaké skúsenosti mohol by napísať. Díky.
nahodou neviete preco mi nechce stahovat apdejty?
ani jeden mi nestiahlo od kedy mam 7
viem ze to nie je velmi dobre
ale funguje a teraz by som uz chcel ten problem vyriesit dakujem
viem ze to nie je velmi dobre
-
howoarang
Expert
aky presne mas ten Win 7 a odkial si ho stiahol, taktiez sa pozri ci mas vobec tie "apdejty" zapnute, a ako su nastavene, najdes to ovladacich paneloch.čaina napísal:nahodou neviete preco mi nechce stahovat apdejty?
viem ze to nie je velmi dobreale funguje a teraz by som uz chcel ten problem vyriesit dakujem