Plazma, LCD
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Plazma, LCD
Pri pozerani nie. Ale napr. ak ju použivaš ako monitor k PC tak ano.
ano to je asi jedinym problem...ale to je potom uz len blbost ludi ze nechaju nieco staticke na obrazovke...a myslim si ze by musel velmi vela hodin a dni a mesiacov v kuse hrat ....Ryan Giggs napísal:Pri pozerani nie. Ale napr. ak ju použivaš ako monitor k PC tak ano.
-
Ryan Giggs
VIP
No, hluposť... Nie každy sleduje trendy v technologiach a v predajni ťa na to nikto neupozorni, kedže tam ti nakecaju hocičo, len aby to predali.
ano aj to je pravda ale aj ty co nevedia absolutne nic tu o tom kecaju najviac...ja ako dlhodoby predajca na taketo zakladne veci nikdy nezabudnem aole to je len na jednotlivych ludoch...Ryan Giggs napísal:No, hluposť... Nie každy sleduje trendy v technologiach a v predajni ťa na to nikto neupozorni, kedže tam ti nakecaju hocičo, len aby to predali.
-
tomaxx_199
Medium Professional
nechem zakladat novu temu, mam jednu otazku: ak mam monitor ktori ma rozlisenie 1280x1024 a mam ho prepojeny cez D-SUB tak pojde na nim HD video? no ono pojde ale ci bude citit to vysoke rozlisenie?
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Za prve, 1280×1024 ma od 720p aj 1080p dost daleko - na 720p (teda nie FullHD) potrebujes aspon 1280×720. Ak chces FullHD, treba ti 1920×1080.
Za druhe, D-Sub ti HD neprenesie, maximalne tusim 720p, ale ani to neviem na isto,
a za tretie, kedze ti tvoj monitor HD nezobrazi a tvoj kabel ti HD neprenesie, tak nepocitis samozrejme nic, mozno tak placebo
Za druhe, D-Sub ti HD neprenesie, maximalne tusim 720p, ale ani to neviem na isto,
a za tretie, kedze ti tvoj monitor HD nezobrazi a tvoj kabel ti HD neprenesie, tak nepocitis samozrejme nic, mozno tak placebo
-
Ryan Giggs
VIP
To su bludy. Najprv napišeš, že potrebuje minimalne 1280x720 a potom pišeš, že monitor (ktory ma rozlišenie vyššie - 1280x1024) mu HD nezobrazi?moosha napísal:Za prve, 1280×1024 ma od 720p aj 1080p dost daleko - na 720p (teda nie FullHD) potrebujes aspon 1280×720. Ak chces FullHD, treba ti 1920×1080.
1) za HD rozlišenie sa nepovažuje iba 720 a 1080 riadkov, ale všetko nad 720p. Teda aj 721, 722.... Tym padom ma aj tento monitor HD rozlišenie.
2) VGA prenesie aj ďaleko vyššie rozlišenie ako Full HD (konkretne 2048 x 1536 @ 85).
Ano bude, ale kedže je VGA analogovy prenos a dochadza tu ku konverzii digitalneho signalu na analogovy k nejakej strate kvality oproti prenosu cez digitalny kabel (HDMI, DVI...) dôjsť môže.tomaxx_199 napísal:no ono pojde ale ci bude citit to vysoke rozlisenie?
-
Michaelo105
Light Professional
Ryan má pravdu, Moosha bludy.
-
moosha
Darca
Tak to som si potom zle pamatal ze co som cital na Wikipedii 
to si netreba pamatat, je logicke ze pokial je HD 1280x720, kazde vyssie uz bude len kvalitnejsie a teda "viac HD"
-
Ryan Giggs
VIP
Zapamätal si si to dobre, ale pletieš si 2 veci. Nie je totiž HD ako HD. Je označenie HD, ktore sa použiva pre signal (filmy, tv vysielanie...) a označenie HD použivane pre rozlišenie zobrazovadiel. To je veľky rozdiel.moosha napísal:Tak to som si potom zle pamatal ze co som cital na Wikipedii
U HD filmov sa skutočne použiva iba 720 a 1080 riadkov. No u TV, monitorov... je HD všetko nad 720 riadkov.
-
metrix0007
Expert
proste plazma je vývojovo ovela v predšie ako lcd ako my máme domanová panasonic neo PDP a je to pro a ked sme sa v obchode pýtali a odporúčili jednoznačne plazmu a este niečo určite už treba kupovat fullhd ale medzi hd a full hd je zanedbatelní rozdiel
-
Ryan Giggs
VIP
Bejvavalo. Od nejakych cca 800€ sa už neda povedať, že by bola plazma lepšia. Je to vyrovnane. Tie najvyššie modely LCD (Sharp XS1, Sony x4500...) su dokonca lepšie.
-
tomaxx_199
Medium Professional
no nemas ani tak pravdu. LCD niesu na ho*** kamarat teraz kupil LCD a napojil na Digi tv no obraz je pekny bez chyby. Tiez ked som bol v obchode mali tak LCD TV a obraz tam tiez nebol na hov** skor si myslil ze do buducnosti sa oplati kupit LCD ako plazmu. no nwm este porozmyslam. na plazme sa vypaluju pixeli.
//autoeditácia príspevku (15 Júl 2010, 16:32)
mam jednu otazku: ak chcem sledovat TV v HD rozliseni cez satelit co nato potrebujem, hlavne ide mi oto ci treba prepojit prijimac s HDMI alebo staci SCART?
mam jednu otazku: ak chcem sledovat TV v HD rozliseni cez satelit co nato potrebujem, hlavne ide mi oto ci treba prepojit prijimac s HDMI alebo staci SCART?
-
Ryan Giggs
VIP
Digi tv a dobry obraz? A na LCD? Nesranduj.
Scart služi na analogovy prenos signalu (PAL), HD rozlišenie nim neprenesieš. Takže HDMI.
Scart služi na analogovy prenos signalu (PAL), HD rozlišenie nim neprenesieš. Takže HDMI.
-
redliner
King
Ty si zrejme ešte nevidel kvalitný obraztomaxx_199 napísal:no nemas ani tak pravdu. LCD niesu na ho*** kamarat teraz kupil LCD a napojil na Digi tv no obraz je pekny bez chyby. Tiez ked som bol v obchode mali tak LCD TV a obraz tam tiez nebol na hov** skor si myslil ze do buducnosti sa oplati kupit LCD ako plazmu. no nwm este porozmyslam. na plazme sa vypaluju pixeli.
-
tomaxx_199
Medium Professional
ja mam tiez digi, tiez som si myslel ze ten obraz bude hrozny ale ked som sa nato pozeral tak obraz bol dobry, ostri tiez som tomu neveril. neviem co mate proti plazme ale myslim si ze tie nove LCD TV su lepsie. pretoze na plazme sa vypaluju pixeli a ma velku spotrebu. AK budem uvazovat o kupe noveho TV tak by som najradsej bral LCD. ale plazma sa mi skor oplati oplati ze je lacna a velka ale nehovorim ze lcd je na hov** ale zase kratka zivotnost ja potrebujem TV na dlho. no kebyze si este dam SKYLINK tak asi LCD.
redliner - nehovor ze ty mas vsetky kanali v HD rozliseni alebo si videl len plazmu? niekedy sa kupovali plazmi viac ako LCD pozri sa na LCD TV a potom na plasmu a zistis kde je lepsi obraz. ked mas nieco ako skylink, upc, magio tak LCD TV v pohode. ved naco tam kupovat staru plazmu ked plazmi uz koncia.
redliner - nehovor ze ty mas vsetky kanali v HD rozliseni alebo si videl len plazmu? niekedy sa kupovali plazmi viac ako LCD pozri sa na LCD TV a potom na plasmu a zistis kde je lepsi obraz. ked mas nieco ako skylink, upc, magio tak LCD TV v pohode. ved naco tam kupovat staru plazmu ked plazmi uz koncia.
-
Ryan Giggs
VIP
Toto je blud, ktory platil tak 2-3 roky dozadu. Dnešne plazmy maju rovnaku spotrebu ako LCD. Samozrejme pri porovnani rovnakych uhlopriečok (nemôžeš porovnavať 32" LCD a 42" plazmu). A vypaľovanie je u dnešnych plaziem potlačene na minimum, hrozi iba pri dlhodobom zobrazovani statickeho obrazu (napr. praca s PC). Pri normalnom sledovani TV, filmov, či hrani hier je to ok.tomaxx_199 napísal:pretoze na plazme sa vypaluju pixeli a ma velku spotrebu.
Toto tiež neviem odkiaľ maš. Ak by to tak bolo, Panasonic by neotvoril koncom minuleho roka najväčšiu tovareň na plazmy v historii.tomaxx_199 napísal:ved naco tam kupovat staru plazmu ked plazmi uz koncia.
Riešiť životnosť u dnešnych tv je nezmysel. Všetko je to spotrebny tovar, ktoreho životnosť sa konči po skončeni zaruky. Nie je to ako za čias CRT, ktore sa kupovali na 20 rokov. Ta životnosť, ktoru vyrobcovia uvadzaju sa netyka celeho Tv, ale životnosti panela. A aj keby panel toľko vydržal, odide elektronika.tomaxx_199 napísal:ale zase kratka zivotnost ja potrebujem TV na dlho.
Nikto tu nehovori, že je LCD na ... Ale aby si na LCD dosiahol podobne kvalitny obraz ako na plazme, musiš zaň dať 2x toľko peňazi.
-
Scorpion90
King
Nie som si isty ci to patri sem, ale chcel by som kupit externy monitor k nb
Co vravite na toto??
http://www.alza.sk/philips-190c1-d135968.htm

Co vravite na toto??
http://www.alza.sk/philips-190c1-d135968.htm
-
Michaelo105
Light Professional
Scorpion no tu to nepatrí.......
Tomaxxx: Ach jaj!
Neviem odkiaľ berieš názory, ale ja som dva roky dozadu stále počúval, že plazma končí. Dva roky prešli a ona je tu ešte stále, ako to je možné?
Nechápem ako môže mať niekto na digi bezchybný obraz. To je mimo realitu, alebo to povie iba človek, čo nikdy nič lepšie nevidel.
Veľká spotreba: Prosím ťa meral si už niekedy spotrebu na dnešných telkách? Keď ju zmeráš tak prosím ťa skús zase napísať takú hovadinu ako, že plazmy majú neskutočne veľkú spotrebu. (42" plazma priemer na domácich nastaveniach 170 W, na špeciálne upravenom nastavení 135 W - stále pozeratelné v pohode - hlavne večer, 42" LCD max 180 W cca, reálny priemer 140 - 160 W) A teraz mi vysvetli znovu či hrôzostrašnú spotrebu plaziem!
A ako Ryan hovorí, dobré LCD stojí 2x toľko ako bežná plazma.
Tomaxxx: Ach jaj!
Nechápem ako môže mať niekto na digi bezchybný obraz. To je mimo realitu, alebo to povie iba človek, čo nikdy nič lepšie nevidel.
Veľká spotreba: Prosím ťa meral si už niekedy spotrebu na dnešných telkách? Keď ju zmeráš tak prosím ťa skús zase napísať takú hovadinu ako, že plazmy majú neskutočne veľkú spotrebu. (42" plazma priemer na domácich nastaveniach 170 W, na špeciálne upravenom nastavení 135 W - stále pozeratelné v pohode - hlavne večer, 42" LCD max 180 W cca, reálny priemer 140 - 160 W) A teraz mi vysvetli znovu či hrôzostrašnú spotrebu plaziem!
A ako Ryan hovorí, dobré LCD stojí 2x toľko ako bežná plazma.