Windows nechce nabehnut.. NTLDR is missing!

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Windows nechce nabehnut.. NTLDR is missing!

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Ahoj vsetci,

Mam taky problem, omylom som zmazal subor NTLDR ktory sa nachadzal na nepouzivam disku ktory sluzil pre obnovenie(zalohu) windowsu.. Aby ste pochopili co sa presne stalo tak to lepsie popisem...

Mam notebook znacky HP od Juna minuleho roka, ked som ho kupoval bol tam predinstalovany windows vista. Kedze vista velmi v laske nemam, hodil som tam XP.
Pri instalacii XPcka som si nastavil 2 disky.. Ked som s instalaciou skoncil, vsimol som si ze disk ktory som nastavil aby bol ako disk C:(na nom bol win), sa zmenil na disk D: a disk C: bol ten isty disk aky som mal na viste(HP_tools)..

Tu prichadza ten problem, zacalo mi vyhadzovat hlasky ze na disku C je malo miesta a nesli mi spustit niektore aplikacie. Ten disk mal celkovu kapacitu 1GB. zapol som TotalCMD a videl som ze na tom disku je par skrytych suborov. Okrem nich tam bolo par priecinkov typu HP_tools atd. No a omylom sa stalo, ze som vymazal subor NTLDR ktory bol skryty.. O chvilu nato ked som sa snazil zapnut nejake aplikacie, vseko sa zaseklo. Restartoval som ntb a ani nezacalo bootovat windows a hodilo mi hlasku:

NTLDR is missing, Press any key to restart

Ked som stlacil enter tak mi nahodilo Pre-boot eXecution Enviroment (PXE) A zacalo mi vypisovat:

CLIENT MAC ADDR: 00 24 81 6D 61 67
GUID: F9F3C051-...
DHCP: ...(Nacitavalo to) a potom napisalo No boot filename received... (PXE)Exiting PXE ROM.
A hned potom mi vybehla dalsia hlaska:

Non-System disk or disk error
Replace and strike any key when ready
a ked stlacim hocijaku klavesu tak ma to hodi naspet na zaciatok... NTLDR is missing, Press any key to restart...

Viete mi niekto z vas poradit ci sa s tym nieco da spravit(ci tu je nejaka sanca zalohovat si data predtym ako preinstalujem win) alebo musim preinstalovat windows a s tymi datami uz nic nespravim. Dufam ze v tom nieje nic vaznejsie ako reinstalacia windowsu :o. Vopred Dakujem za odpovede.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows nechce nabehnut.. NTLDR is missing!

Príspevok od používateľa vikko78 »

myslím, že na nete je niekde postup na vgenerovanie NTLDR, ale podla mňa je najistejšie vybrať hdd, pichnúť ho do nejakého compu, zalohovať data a potom reinstal celého systému...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

A ako mam vybrat HDD z notebooku? :P Sry za blbu otazku ale este som to neskusal. (Bolo by mozne ho pripojit aj k desktop PC?) Alebo to za tu snahu ani nestoji, a len by som bud este nieco viac pokazil alebo nieco by sa mohlo stat kedze je ten ntb este stale v zaruke...
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

samozrejme, že sa dá pripojiť aj na pc (teda ak máš na doske volné sata, jeden datový a jeden napájací kabel.).....je tam klasický sata disk, len je menší (má 2,5"). v manuale ntb máš presne popísaný spodný kryt....predpokladám, že tam je jeden menší(na výmenu ddr) jeden večší(na HDD)....poprípade pošli link na tvoj ntb. tak samozrejme, že podstupuješ riziko poškodenia ntb, teda konkrétne obalu.
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

@Sh4d0W
ak mas bootovacie CD s Windows, tak spusti normalne instalaciu z CD, zvol moznost R (Recovery) a ked sa ti spusti prikazovy riadok tak napis toto:

X: (pismeno X: oznacenie tvojej CD-ROM odkial si pustil instalaciu)
cd i386
copy ntldr c:
copy ntdetect.com c:

a nemusis nic preinstalovavat, vytahovat disk alebo ine
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Diky chlapci, uz som to vyriesil ale trochu inou cestou..

>bb5unlock> presne ten navod som nasiel na nete ale mal som snim trochu problem, instalacne cd mam, dostal som sa do tej konzoly ale pri predchadzajucej instalacii windowsu som musel odist, a tak som poprosil brata aby tu instalaciu dokoncil, ked to pytalo admin heslo tak mi vravel ze nezadal ziadne a nechal to prazdne..

No nefungovalo to ani ked som nezadal nic, ani ked som zadal heslo svojho administratorskeho uctu, proste nic.

>vikko78> diki za info, som rad ze som to vyriesil takto bez toho aby som ho musel rozoberat, ale aspon uz viem ako na to keby sa nahodou nieco podobne stalo a nefungovalo by nic ine..

Vyriesil som to tak ze som vlozil bootovacie ERD Commander CD, cez system utility som spustil nieco "file recovery", vybral som disk, vybral som zmazane subory a naslo mi to tam, dal som to obnovit, restartoval som ntb a uz to fici, teraz z neho pisem :).. Dakujem za rady.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

bb5unlock napísal:@Sh4d0W
ak mas bootovacie CD s Windows, tak spusti normalne instalaciu z CD, zvol moznost R (Recovery) a ked sa ti spusti prikazovy riadok tak napis toto:

X: (pismeno X: oznacenie tvojej CD-ROM odkial si pustil instalaciu)
cd i386
copy ntldr c:
copy ntdetect.com c:

a nemusis nic preinstalovavat, vytahovat disk alebo ine

9 z 10 mi toto nepomohlo....tak preto som mu to nepísal....
Napísať odpoveď