Brusel - pamiatky,doprava

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Brusel - pamiatky,doprava

Príspevok od používateľa kukiak »

Tak sme sa rozhodli ze si spravime vyletik s ryanairom do Bruselu. Spat budeme u bratranca. Prvy problem, ktory nas napadol je doprava z letiska. Prilietame na Charleroi, co je od mesta vyse 50km. Nasli sme len celkom nepresne info ako to tam chodi s transferom.. Necestoval uz niekde z tade? Ked sa dostaneme do mesta, bratranec nam uz co to hadam ukaze a povie, ale predsi len, co si netreba nechat ujst? Cez den by sme chceli pochodit mesto, vecer sa niekde opit, mozno ak viete odporucit nejaku diskoteku.. :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Transfer CRL-Brusel mozny autobusom priamo, tusim 22€ RT, alebo cez Charleroi vlakom do Bruselu, trva to ale o dost dlhsie. Cena vraj okolo 14€ RT. Budem zistovat blizsie, kedze sa tam tiez chystam, aj ked az v decembri.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Uz som to nasiel nejak aj ja.. Vyzera, ze pojdeme tou lacnejsou moznostou, ideme tam "na spotrebu", minut co najmenej penazi. Z vlakovej stanice sa potom nejak zacneme vozit metrom a mhd a uvidime kam sa dostaneme, kazdopadne mam pocit ze to bude sranda :)
Kopa Šrotu
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kopa Šrotu »

zdravim
my sme boli v bruseli nejake 2 roky dozadu, centrum je relativne male, nepouzivali sme mestsku dopravu (moznost usetrit)
nepamatam si presne nazvy podnikov ale treba okusit pivko Kriek a tradicne Leffe
Totim
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Brusel - pamiatky,doprava

Príspevok od používateľa Totim »

ja odlietam do bruselu o necelých 10 dní, a zisťujem, ako to tam chodí, ako presne si to poriešil s tou dopravou z letiska do centra? išiel si na "spotrebu" čiže si si kúpil časový lístok, alebo ako? 8)
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Nezmeskaj "Maneke pis " :D .Curajuci chlapcek a okolo neho asi 300 japoncov s fotakmi :D...Ale urcite sa chod pozriet DO Atomia, tam je to pekne :)...
Totim
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Totim »

No jasné, fotka s cikajúcim chlapčekom určite bude - ak ho nájdem:-) a ako je to v atomiu? dá sa vojsť dnu? a čo európske inštitúcie - dá sa tam pozrieť?
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Do atomia sa da ist, je tam nieco ako muzeum a su tam aj niake bary a restiky ,prekvapilo ma aky velky to ma interier.Kamaratka, bola tiez v bruseli a newiem kde presne bola ale zda sa mi, ze bola v Europskom parlamente (ak sa nemylim ) takze sa tam asi da ist.Ja osobne som tam nebol, ale odporucam si prezriet namestia a kostoli, niekto su vazne impozantne ale uz si nepamatam mena.
mickey155
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mickey155 »

nepoznáte SK-CZ web kde by boli vypísané všetky pamiatky v Bruseli? chystáme sa tam zavítať cez leto, našiel som toto http://historickepamiatky.sk/pamiatky-v-bruseli/ - sú tu však spomenuté len klasiky, Manneken Pis a Atomium

chceli by sme toho ale pochodiť viac... nemusia to byť klasické pamiatky, ale skôr miesta ktoré sa oplatí navštíviť, napr. niečo (kaviareň, pivovar) kde sa dá ochutnať belgická čokoláda, belgické pivo a tak...
Napísať odpoveď