pouzite cca 400
v zahranicii, okolo 500 za kit
je aj o rok ci kolko novsi, d80 bol zarovno s 30d, ak zvladas 40d tak urcite dobra volbaob3l1x napísal:no zacal som pozerat na Canon EOS 40Da musim povedat ze sa mi pozdava viac ako Nikon D80
Oficialne su len polo-profesionalne,A7X napísal:zdravím přátelé![]()
Vie mi niekto poradit nejaku profesionalnu zrkadlovku do 2000 EUR?(najradsej by som bol kebyze je v tej cene zahrnute aj prislusenstvo ako f.e. statív či objektív-y.)
Taktiež by som bol rad kebyze ma moznost nahrávania videa(potrebujem na talentovky na VŠMÚ)
Dám na radu vacsich odbornikov. Nieco mam uz obhliadnute ale chcem obzriet aj iny matros
blba otazka, ale ked zacinas, tak preco potrebujes hned poloprofi triedu fotakou, ked predpokladam 80% funkcii ani nevyuzijes lebo nevies co vlastne suA7X napísal:hmmm presne nieco take som ocakaval, no zatial by som sa chcel nabažiť nejakej Basic formacii.poriadne sa naskillovat a ziskat skusenosti a zrucnosti.
ani by som dotoho az tak (pre mna prilis) neinvestoval kebyze to nepotrebujem na talentovky-samozrejme ze casom by to bolo inak.
ja som pozeral najma tie Nikony. Kt. by si mi odporucil(aj s canonu)?
co sa tyka objektivov. Hm takze nejaky 17-50mm univerzál by mi bodol a 100mm na makro(ci odporucas inak?). bol by som radsej kebyze mam k dispoziicii aj zoom(aj ked ta zhorsena kvalita ma odradza narodziel od pevneho skla). Inak niesom zrucny ohladne vedomosti v tomto obore(dobieham) tak co sa tyka vymozenosti u objektivov, prijmam kazdu pozitivnu vec. ku prikladu čočka vyrabana seriovo a rucne(mam namysli nie ako na beziacom pase). neviem ci mi rozumies nevyjadrujem sa spravne
a treba podotknut, ze aj s D90 a aj inymi NE-profi telami, sa da tocit videoMaki napísal:ak sa chces vpratat do 2k€ a mat pritom relativne slusne telo + nejaky dobry zakladny zoom + macro objektiv, tak na tvojom mieste by som bral Nikon D90 + Tamron 17-50 f2,8 a Nikon 105 mm f - 2,8k tomu daky ruksak a na chvilu si vystarany + na macro by sa ti zisiel celkom este stativ
URCITE nevyuzijes vsetky funkcie, na to ti dam uz teraz ruku do ohna...A7X napísal:niesom až tak veľký laik ako posobim. Doteraz som narabal iba s kompaktami.
mozno som zaslepeny ale myslim si ze vyuzijem vsetky funkcie na poriadnej prof. zrkadlovke-za predpokladu ze sa budem o to zaujimat a venovat= no problemo. ďakujem za rady,este to ocheckujem. inak som ochotny v krajnom pripade pristupit na variantu do 3000E(zrkadlovka+statív+objektiv 24-70mm-ano radsej fullframe)
nikon D700 sa mi zapacil. no 2750 je na mna dost. jestvuje varianta aspon okolo 2400-2500?
Maki:beriem na vedomie, ďakujem.
Svojho casu bola:Tomasko napísal:este podotknem, urcite nakupy pri objektive a tele nekoncia, ako bol spominany batoh, filtre, stativ (dost velka polozka, ak chces na profi fotak profi stativ), blesk/y a ich prislusenstvo..
ja mam d90 a som zatial spokojny a vela ludi poznam co ju maju tiez a zatial nebol problem
myslim, ze je to nejaky prechod medzi amaterskymi a profi, ci mylim sa?