Medina v SR

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
MrMarosko14
Novice
Novice

Medina v SR

Príspevok od používateľa MrMarosko14 »

Ludia kde je lepsia medina Ke alebo BA ?? ja viem ze nejlepsie je v Mr ale tak tam ma nezoberu. :D kam by som mal ist. Ke mam blizko od domu len cca 60 km. ale su to Ke nehovoria o tej medine moc dobre... a BA hmm moc nepoznam studentov ale hovoria ze ja tam bordel ako v tanku.... noo ja neviem...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Medina v SR

Príspevok od používateľa Runes »

co ja fim ja som strojar ale tak sprtam sa do zachranarstva a vacsina ludi je stred slovenska vychod a su tuna v BA. Pokial vem tak sa nestazuju nanic a ani nelutuju ze nesli do KE ked zajtra mame trening tak sa ti ich popytam :-)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Hovorí sa, že v Martine je najlepšia úroveň. Neviem, ja sa nesťažujem, ale tak keď chceš, učíš sa, môže ti byť jedno, kde si.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

este tak poviem ze kamaratka je v brne a je to tam dost o drzku ale vybavenost o akej sa nam tuna ani nesniva. Ale neni to tam taka "flakarina" ako tuna :-D za 1 semester sa museli naucit kazdu jednu vec v tele po latinsky a podobne haluze. Ale chvali si to akurat ze sedi nad knihama stale.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Runes, lebo na Slovensku sa to naucit nemuseli vsak :roll: ?

Mam kamaratov aj v Brne aj v BA, narocnost rovnaka aspon co som sa s nimi rozpraval. KE sa vyjadrit nemozem. Ale spokojni su znami aj v BA aj v Brne.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No neviem ci natom az tak drilovali ono dost zalezi aj od studenta. Ale ona chodi z chalanom co chodi tuna v Ba viac menej uz konci a neviem ked sa rozpravali vyslo s toho ze to Brno je narocnejsie. Kazdopadne lepsie vybavene je to Brno a ak sa nemylim je to aj novy komplex.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Drilovali to, resp. ti moji znami to driluju rovnako. Medinou nemas sancu prejst bez toho, aby si sa driloval ucico a na medicine s aucis vsade to iste. Preto vravim, ze narocnost Brna a BA je rovnaka. Vybavenie je pravepodobne na strane Brna, ako vravis.
spermia
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spermia »

Vybavenie je na strane Brna, profesori, asistenti a ostatni vyucujuci su na strane Brna. Co sa tyka Bratislavy a mediciny, je to chaos, vojna medzi katedrami, kto vyhodi viac studentov. Ucivo je sice stale rovnake, ale nie vzdy je dostatok kvalitnych ucebnic. A takisto skusajuci. Niekde ti toleruju to za co by ta iny vyrazil, alebo ta rovno vyrazi lebo sa zle vyspal. :)

Kazdopadne, ak mas na vyber Ba alebo Kosice, urcite chod do Bratislavy, medicina v Kosiciach stoji za nic..
Jake
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jake »

Ak sa chces specializovat tak Blava, ak vseobecnu medinu tak Martin, teda aspon podla toho co som pocul...
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Prečo je medina v KE zlá? :)
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

Jake napísal:Ak sa chces specializovat tak Blava, ak vseobecnu medinu tak Martin, teda aspon podla toho co som pocul...
No neviem, moja sestra studovala vseobecne lekarstvo v BA a specializaciu ziskavala az po skole...

Inak je urcite narocnost studia v BA a Brne rovnaka (Poznam sice viac vyhodenych medikov z Brna, ale neviem, ci to bude tou narocnostou :D)
spermia
Light Star
Light Star

Narocnost uciva je rovnaka,ale skusky sa lisia,co je si myslim podstatne, rozdielny je ten pristup k ucebniciam, moznostiam si nieco z toho co sa ucis vyskusat v praxi, pristup profesorov na skuskach,etc..

Ad specializacia..Po skonceni mediciny su vsetci s titulom MUDr., vsetci vedia v podstate rovnake nic,ako nam s oblubou opakuju na kazdom kroku, a specializaciu ziskavaju az pocas praxe ako atestacie..pocas studia si sice mozes vybrat ci sa zamerias na pediatriu, alebo ostanes "vseobecny", ale to ta skor ako v tusim stvrtaku trapit nemusi..

Ad Kosice: nepoviem ti vlastne skusenosti,z toho co som pocul od znamych, tak baziruju na uuuplnych koninach, vyrazia ta na nepodstatnej malickosti, i ked si mal vsetko ostatne na A, etc..Ale vravim, nemam to zazite, viem len z druhej ruky..:)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

lepsia je v Ba, aj zivot, moznosti, vsetko. ale najlepsia rada je, aby si sa na medinu vykaslal, nestoji to za to.. :wink:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Runes napísal:este tak poviem ze kamaratka je v brne a je to tam dost o drzku ale vybavenost o akej sa nam tuna ani nesniva. Ale neni to tam taka "flakarina" ako tuna :-D za 1 semester sa museli naucit kazdu jednu vec v tele po latinsky a podobne haluze. Ale chvali si to akurat ze sedi nad knihama stale.
vidno, ze vies o com hovoris :roll:
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

gogo956 napísal:lepsia je v Ba, aj zivot, moznosti, vsetko. ale najlepsia rada je, aby si sa na medinu vykaslal, nestoji to za to.. :wink:
hm prečo si myslíš že to za to nestojí ?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal:lepsia je v Ba, aj zivot, moznosti, vsetko. ale najlepsia rada je, aby si sa na medinu vykaslal, nestoji to za to.. :wink:
Veď nemusíš ostať v meste, kde vyštuduješ. Aj keď budeš študovať v nejakom zapadákove, môžeš odísť do Blavy, Čiech alebo kamkoľvek. Inak ja nejakú nevýhodu v tom, že študujem v malom meste nevidím. Skôr to má výhody- všade sa dostanem do pol hodiny pešo, všetko je poruke, nestrávim presúvaním sa z jedného miesta na druhé pol dňa, netrčíš v dopravnej zápche. A čo potrebuješ k životu máš v každom meste. Aj tak sa je na medine dosť treba učiť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

adox napísal: hm prečo si myslíš že to za to nestojí ?
-to mi povedali ludia co ju skoncili, alebo studovali a nedokoncili.. Je to strasne tazka skola, asi uplne najtazsia, fakt, a potom ked ju skoncis tak ako lekar dostavas uplne smiesne peniaze. Proste povedali, ze keby vedeli co to obnasa, tak druhykrat by do toho urcite nesli..A este nieco : tym ze ju skoncis este nie si plnohodnotny doktor, ale si musis robit dalsie a dalsie atestacie, takze az po relativne dost rokoch sa mozno dostanes k dobremu platu. Zatial taky co skonci lahku ekonomicku a je sikovny, tak po par rokoch praxe uz moze byt na dobre ohodnotenom veducom mieste a je za vodou /a hlavne sa tak nenadrie, nocne a pod/

bolek

mne to tak hovoria ludia co sem prisli z mensich miest, ze v Ba je v kazdom smere ovela viacej moznosti. Napriklad tu sa daju najst pre studakov vzdy nejake brigady a za viac penazi, viacej moznosti na zabavu, koncerty, kluby a pod. Aspon oni to tak hovoria, ja som si to nikdy neuvedomil.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Zábava a nejaká brigáda sa dá nájsť skoro v každom meste. A už len to, že sa v tom meste nachádza vysoká škola znamená, že tam budú určite nejaké študentské akcie, zábavy a určite to bude dostatočne veľké mesto, aby sa tam dala nájsť práca. Aj keď ja poznám len málo takých, čo to študujú a popri tom stíhajú pracovať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

bolek

ja zase nepoznam asi nikoho kto by popri skole aj nebrigadoval.. A tu viacej aj platia na hodinu.
spermia
Light Star
Light Star

Drzim ti palce, aby si si nasiel popri medicinie, nech uz kdekolvek, brigadu, a stihal to este aj do skoly s ucenim..:)
Prve dva tri roky budes rad, ze stihas sa aspon ucit a chodit sem tam na nejake zury:) Ak budes sikovny tak sa mozes zamestnat na skole na nejakom ustave ako asistent, a neco malo ti zaplatia..
Napísať odpoveď