Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

Josa napísal:raz ked som mal jazdu mimo mesta tak insrtuktor "frajerku mas" Ja: Nie.... I: Tak ti nejaku najdem. Potom bol chvilu klud a z dialky bolo vidiet nejaku zenu I: spomal, tuto si omrkneme. Ako sme sa priblizili "dupni na to, to je asi nejaka ku..a". :D
ked mas takehoto typka vedla seba to je radost soferovat,hlavne ziadne stres...tak to ma byt :mrgreen:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

To mi pripomína jednú autoškolu v našom meste, kde majiteľ ako inštruktor vychováva žiakov, aby škaredým nezastavovali na prechode a pekným hej :D
Tipek to je, v motoškole inštruktoval môjho kamoša, šli cez jednu zapadlú dedinu a reku mu vypráva "pridaj, z toho motora musí kvápať horúce železo", pridal na 13K = spokojnosť, 90tkou šli. Vraj.
Proste sa inštruktori niekedy hrajú na velkých machrov :)
deffroller
Novice
Novice

Príspevok od používateľa deffroller »

Hehe tak dnes som mal ja skúšky.test v poho,slalom v poho a potom som čakal na jazdu dve hodky....a nebol to môj zámer ísť posledný... ale proste už to čakanie bolo stresujúce a na jazde ked som vychádzal jednosmerky som si zastal v sterde až mierne vpravo aj ked som odbočoval doľava a nekôr ked som vybočoval z hlavnej cesty zadok môjho auta ešte bol na priechode prechodcov.....čiže opakujem
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

u nas v autoškole bol inštruktor ktory nemal rad naču tmavšiu menšinu, a ked volakde videl romikov tak na žiaka zreval, PODRAĎ, PLNY PLYN A ZAPNI STIERAČE,
moj inštruktor vačšinou na jazdach mimo mesto zaspal...
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Tak dnes som dal skusku na 1x. Test 55b, cvicisko v poho a jazda sa tiez dala. Bol super policajt. Akurat to cakanie na jazdu vyse 2 hodin ma skoro polozilo :D
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

ja v autoskole na skuskach som bol za najvacsieho mameluka este s jednym kamosom.. prisli skusky a jak jedini sme testy spravili bezchybne. ja suverenne bez kontroly a najrychlejsie atd.. pocas kurzu nam trepali vsetci ze na cvicisku na skuskach budeme cuvat doprava na 100percent, a tak sa to trenovalo cely cas tak. no dosli skusky-cvicisko a just to bolo naopak. par ludi na tom prave vypadlo.. celkom rafinovany tah ako zarobit :)
prisla jazda, ktorej som sa najmenej obaval zo vsetkeho, no a nakoniec ma potopila. isiel som ako posledny na jazdu a pekne sebaisty bez akehokolvek stresu som nastupil a jazdu si priam uzival :). ziadna chybicka a pekna opatrna jazda, proste dokonala az na jednu diskutabilnu situaciu.. a to, ze isiel som po ceste a predomnou prechod pre chodcov.. 2 chodci tam stali a pustali mna, pretoze za mnou uz ziadne auto neslo. ja som ich chcel pustit, ale videl som na nich ze totalne nechcu vojst na tu cestu a ani nic.. stali pekne na chodniku a cakali kym prejdem. ja pekne rozbehnuty som si to dal v hlave dokopy, ze ved ked stoja na chodniku tak musia pustit oni mna a nie ja ich, ale ak by uz vstupili na prechod, tak by som musel zastat.. a aj to len kebyze su aspon traja.. taky je zakon.. no nestalo sa tak. pustali ma a presiel som dalej, a hned podla vsetkych inach ludi kludny flegmaticky instruktor u ktoreho aj retard prejde mi tam zacal hukat ze a co chodci ?!.. ja ze nic ze nemusel osm ich pustit ze tak je to v zakone. nechal ma ist dalej, pricom kebyze je to nejaka chyba na vyhodenie, tak by som musel hend zastat a ist von z auta, ale nechal ma ist dalej a cakal, ze spravim nejaku dalsiu chybu, ale nespravil som. tak potom uz sme sa vratili do autoskoly a mi nieco nakladal ze tak kvoli tym chodcom, no nabuduce.. pytal som sa ho ze co to trepe, ze ved nic zle som nespravil, ze isiel som tak, ako je to v zakone. on ma odbil, ze to vravim ja a bla bla.. dosiel som potom za sefom autoskoly, ktory ani nemal byt na tych skuskach, lebo nam stiahol instruktora co sme mali mat, ktory s nami jazdieval, a dal tam seba. pytal som sa ho ze kto ma pravdu.. on ma odbil ze zavolam vam na opravny termin.. povedal mi to bez toho aby mi to objasnil. s kamosom sme mu tam trepali ze nas ucil tak a tak a cely bol z toho vyklepany ze co sa ho pytame.. ziadnej odpovede som sa nedockal a isiel som nasrany prec. cestou do krcmy ma kamos vyhecoval, ze som mal pravdu a just som sa vratil spat sa hadat. aj ked som mu to tam zvanil ze je to tak v zakone a tak, tak furt si stal za svojim a nedal sa ukecat. sefko autoskoly tam len cucal a je*al na to, namiseto toho aby sa ma zastal a nieco aspon povedal, ale nejak ma branit ani nechcel, len mi oznamoval ze mi da vediet kedy budu opravne a nechcel to riesit. nieco som tam este zapicoval a isiel het.. cestou som volal mojmu instruktorovi a ten mi 5 minut hucal do mobila ze jak sa to ma a ze ma pekne oje***, ze tak to je ako vravim ja a mi tam este citoval nejake zakony blabla.. a ze za takuto diskutabilnu blbost ma vyhodit ked nespravim ziadnu inu chybu je tiez dost podozrive.. dopomohol k tomu aj uzastny stav auta ktore som fasol, teda nie to na ktorom som jazdil ale rozbita herka, ktorej stale vypadavalo sanie, a motor sa dusil, aj ked som mal plny kotol.. typek mi este na jazdach ked som na tom jazdil davnejsie trepal, ze je posrane a na jazde ked som na to zacal pi*ov*** tak mi tam daval, ze sa neviem rozbiehat :D som kukal na neho ze ci mu neje*e ked toto zvani a sam vie jak je na tom auto.. no a takto ma pekne vyhodili viac menej asi do poctu :)) kamaratov vyhodili aj za mensie blbosti :)) ale viac menej ked uz som bol na tej ksuske tak som mal predsalen pustit tych chodcov, ale to by zas mohol trepat ze ci vobec poznam zakony a aj za to ma vyhodit :P

ked proste policajt niekoho chce vyhodit, tak ho aj vyhodi, nieco si najde..

inak mohol som sa ist aj stazovat na policiu za toto a kludne by som mohol si hned takto vybavit vodicak, aby mi ho dali, ze osm bol ukrivdeny.. no skoda, ze by mi to ten pripeceny instruktor nedosvedcil, kedze trosku boli dohodnuty :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nechápem, čo s tým má inštruktor, veď o tom, či skúšky urobíš, rozhoduje len a len policajt a inštruktor s tým nič nemá. Ten je na skúške iba preto, aby Ťa istil v prípade, že by si išiel s autom nabúrať. Inak Ti nemôže do jazdy nijako zasiahnuť a ani Ťa následne vyhodiť zo skúšky.

Tak ako niektoré autoškoly nemajú záujem, aby si urobil skúšky na prvýkrát, lebo potom od Teba vypýtajú ešte 100 eur za opravnú...

Pri takýchto hraničných situáciách na prechode je vždy dobré zastať, lebo policajt si (asi aj ako v Tvojom prípade) môže potom vymyslieť, že chodci vstúpili na vozovku a Ty si im nedal prednosť. To isté aj na semaforoch - ak vidíš dlho svietiť zelenú a blížiš sa ku križovatke, tak by som radšej spomalil, lebo keď Ti skočí tesne pred prejdením žltá, tak si policajt znovu môže nájsť zámienku na vyhodenie a povedať, že si prešiel na červenú. To ale platí iba pre skúšky :P
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pilifo napísal:Tak ako niektoré autoškoly nemajú záujem, aby si urobil skúšky na prvýkrát, lebo potom od Teba vypýtajú ešte 100 eur za opravnú...
Toto je tá pointa, netreba sa prihlasovať do nejaký malých autoškôl vlastnených 1 alebo 2 ľudmi, ktoré majú problémy si vôbec vybaviť termín na skúšky, alebo sa priamo v nich jazdí totálne proti predpisom.
Treba sa pýtať na referencie, samozrejme, rodinkárstvo brať s nadhľadom.
Pilifo napísal:Pri takýchto hraničných situáciách na prechode je vždy dobré zastať, lebo policajt si (asi aj ako v Tvojom prípade) môže potom vymyslieť, že chodci vstúpili na vozovku a Ty si im nedal prednosť. To isté aj na semaforoch - ak vidíš dlho svietiť zelenú a blížiš sa ku križovatke, tak by som radšej spomalil, lebo keď Ti skočí tesne pred prejdením žltá, tak si policajt znovu môže nájsť zámienku na vyhodenie a povedať, že si prešiel na červenú. To ale platí iba pre skúšky :P
Poviem to rovno, autoškola v ktorej som robil ja má najmenšiu prepadovosť na skúškach v našom kraji.
Náhoda to ale nie je. :sly:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Racius, aj ja som išiel do autoškoly, ktorá má najvyššiu priechodnosť na skúškach. Majiteľ nám ale rozprával o tom, že v ostatných autoškolách to také ružové nie je a podľa popisu, ktorý sem hodil Majro, je to práve jedna z takých. Túto autoškolu som poradil aj kamošom a všetci ju bez problémov zvládli na prvýkrát a nemali žiadne výhrady.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ja som na skúškach zistil jednu dôležitú vec: S policajtom sa nevyhádaš, a preto je lepšie byť ticho. - pre budúcnosť.

Mňa tiež vyhodil zo skúšok, ževraj som chcel predbehnúť autobus, ktorý už podľa mňa, aj inštruktora bol už dávno v zákrute (predomnou ani vedľa mňa níč), alebo v ten istý deň vyhodil známeho, že nedal prednosť ,,žiadnemu" autu. - proste mal dať prednosť, lenže nič nešlo........
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

Pilifo napísal:Nechápem, čo s tým má inštruktor, veď o tom, či skúšky urobíš, rozhoduje len a len policajt a inštruktor s tým nič nemá. Ten je na skúške iba preto, aby Ťa istil v prípade, že by si išiel s autom nabúrať. Inak Ti nemôže do jazdy nijako zasiahnuť a ani Ťa následne vyhodiť zo skúšky.
predomnou, co robil typek jazdu, tak instruktor ho zamerne posielal do protismeru, ked chces obist cestarov stojacich v strede prijazdovej cesty, ktori pred krizovatkou nieco riesili, a pritom vpravo bol pekne volny pruh.. ja som kukal jak puk, ze co to toci, a ze preco sa do toho miesa.. celkom dost pofiderna situacia, kezde aj typek za volantom sa cudoval, ze co to trepe, ale nejak sa nedal a isiel podla seba a spravil dobre.. kebyze posluchne mudru radu instruktora, tak policajt hned mohol vyskocit, ze co to robi, ze ma pocuvat jeho prikazi a nie instruktora, a ze ide do protismeru atd. nieco by si nasiel isto.

to s tym, ze sa taketo veci stavaju v mensich autoskolach, s tym suhlasim.. ale vacsina kamaratov robila v tejto istej autoskole a viac menej ziadne problemy, obaja na prvy sup.. obaja tiez mali toho policajta co ja, a ten chodi aj do inych autoskol a to mi aj z inych autoskol kamosi trepali, ze on je mrte kludny a u neho prejde kazdy.. no ak by u neho presiel viac menej kazdy, tak by ma snad asi za ten prechod nevyhodil :))
Michaelo105 napísal:Ja som na skúškach zistil jednu dôležitú vec: S policajtom sa nevyhádaš, a preto je lepšie byť ticho. - pre budúcnosť.
ja som sa ale snazil vyhadat, hlavne az po tom, ako som dojazdil.. v aute som nemal tusenie, ze by ma za to fakt chcel vyhodit. ale je to viac menej tak, on si trepe svoje, ty svoje, a sam nemas proti policajtovi sancu sa obhajit.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak dnes som mal skusky. Dopadlo to asi takto -> http://www.hojko.com/blog.php?u=19373&b=25 :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ako to tu čítam, neustále ďakujem Tomu hore, že som bol v autoškole, v ktorej som bol - férový prístup inštruktora počas výučby, hneď sme si sadli a jazdy sme si obaja užívali. Na skúškach komisár úplne v pohode, žiadne podrazy od inštruktora ani od skúšajúceho, proste všetko fajn. Jedná sa o autoškolu s veľkým počtom žiakov, funguje v nej sebareflexia (už pár inštruktorov čo boli zlí, po ohlase žiakov, vyhodili) a mal som ju hneď na svojej fakulte :)

Treba si vyberať autoškolu podľa referencií známych, radšej si trochu priplatiť - vraj sa pri extra nízkej cene kurzu počas jázd viac stojí ako jazdí, nie sú vynútené opravné skúšky... a nesekať machra. Tváriť sa ako šedý priemer a hlavne spraviť test :P
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

Ahojte, mam taku otázku. Chcel by som vedieť či je pravda to, že na skúškach dostanem jeden z 35 testov čo sú aj na nete?
Dik
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

kiko: jop, ak sa nieco nezmenilo, bude to tak, ako pises...
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

k!ko napísal:Ahojte, mam taku otázku. Chcel by som vedieť či je pravda to, že na skúškach dostanem jeden z 35 testov čo sú aj na nete?
Dik
Mama nedavno spravila skusky (mna este len cakaju) a otazky v testoch boli presne take iste ako na soferuj.sk. Neuc sa z vodicak.sk ale z soferuj.sk
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Preco by sa nemal ucit z vodicak.sk? Skusky som robil minuly tyzden v utorok, ucil som sa iba z vodicak.sk a vytiahol som si presne ten isty test co tam bol (btw 4. :))
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Pretoze soferuj.sk ma presne tak isto sformulovane otazky a odpovede, ako mas na testoch. Je to presne to iste. (aspon v nasej autoskole je to tak, neviem ci aj v inych...)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

tak pochvalim sa aj ja :) moja autoskola bola perfektna, spickovy pristup, ozaj som si odjazdil to co som mal, ferove jednanie, niet sa na co stazovat :) tuto autoskolu mi doporucilo kopu ludi, aj ked bola drahsia. skusky som vobec nemal tazke, vsetko islo po masle, aj ked policajt bol riadny namysleny debil, ale nevadi, nezaujimal ma jeho nazor. proste sme vsetci odjazdili v pohode, ale bol natolko povysenecky, ze vravel : bolo to slabe, nikto z vas nevie jazdit, ale mam dnes dobry den tak vam dam vsetkym prejst...spraval sa ako taky poloboh :lol: ale mne to bolo jedno, hlavne ze som mal vodicak :) s testom a konstrukciou som nemal ziaden problem (test 55b, kontrukcia 100%), pri kuzelkach mi posledna kuzelka takmer nevysla - musel som cuvnut, ale to nikoho netrapilo...
este pridam jednu prihodu - na krizovatke v po, cervena, stali sme vedla seba ja na autoskole a vedla golfik a v nom taky vyhulenci. okno stiahnute ja aj on, som sa vyklonil a ukazal mu na semafor ze na zelenu ideme. sup hned ako zelena som hodil taky mensi burn na felcke a instruktor sa len tak na mna pousmial (mimochodom moj znamy) a povedal ze nechcu este tak skoro menit gumy :lol: ale viac som uz take nerobil, predsa v autoskole sa uci jazdit a nie robit somariny na ceste :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Konstrukcia? To nemyslis vazne ze vas v AS este skusali z konstrukcie vozidla? Vsak to ma byt davno zrusene

//jaaj pardon, ja ze ak teraz si robil :))
Napísať odpoveď