ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin
Re: ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin
Ty si zvonenie nepochopil že pri mne nemôžeš operovať ani alkoholom, niesom totiž alkoholik a som aj za zrušenie cigariet aj alkoholu! 
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ide mi o to aby som ti ukazal ake bullshity si tu postol, tym ze ti ukazem co ta ista stranka pise o alkohole s ktorym mas skusenost tak by si to mal byt schopny posudit.
Je tu riziko spojene s tym ze sa mozes stat zavislim a nasledne sa tvoja liecba plati z nasich penazi.zvonenie33 napísal: Ked si zapalim jointa a potom sedim v bare s vypatlanym vyrazom povedz mi koho tym obmedzujem?
K tej tvojej studii:
1. Nikde nevidim odkaz na danu studiu kto ju vykonaval ani nic pdoobne, iba nejaky casopis Lancet, to je nic nula budov.
2. Ja som chcel aby si podlozil toto tvrdenie: Jasne drogy su zle, co na tom ze alkohol znicil viac zivotov? nie to co viac sposobuje zavislost (a dufam ze tam beres aj ten rozdielny pomer uzivatelov alkoholu a marihuany). Ale dobre budis mozme to zobrat. Lenze problem marihuany nespociva v jej zavislosti ale skor v inych ucinkoch na ktore tu upozrnoval Ivan alebo ina studia ktora aj odkazuje na tvorcov:
Posledný výskum zameraný na škodlivý vplyv marihuany uskutočnil tím vedcov troch britských univerzít: University of Bristol, Imperial College a Cambridge University. Sledovali desaťtisíce ľudí v období od jedného do 27 rokov a vplyv marihuany na ich psychické zdravie, pričom sa zamerali na psychiatrické poruchy ako bipolárnu poruchu, halucinácie, ťažké depresie, úzkostné stavy, neurózy a suicidiálne sklony. Záver ich výskumu skonštatoval, že aj nepravidelní užívatelia marihuany majú o 40 % vyššiu pravdepodobnosť vzniku týchto porúch, pričom riziko u ostatných ľudí je veľmi nízke. Čo sa týka pravidelných denných alebo týždenných užívateľov marihuany, u nich sú riziká vzniku psychických porúch oveľa väčšie: 50 až 200 percent. Riziko sa ešte zvyšuje u jedincov, ktorí majú v rodine už psychické problémy.
takze ako vidime nejde tu len o zavislost.
3. Ak budeme suhlasit aj s tym ze marihuana nesposobuje zavislost tak ako mi vyvratis tvrdenie ze je minimalne spustacom uzivania dalsich drog. Stale tie iste stavy z tej istej drogy postupne mladych v dnesnej dobe unudia chu nieco nove, tak siahnu po niecom horsom tvrdsom (ono v podstate mi to je jedno ake sracky beru, problem je len to ze sa o nich musi stat potom starat a mame tu dost notorikov). A to siahnutie po tom nemusi byt sposobene ani marihuanov a asi ani nebude je to vec psychyky toho dotycneho, ale pokial nebude mat ziadne stavy nebude chciet ani dalsie nove stavy bodka.
Spustacom?Ja som hulil a okrem toho som mal raz v zivote havajsku ruzu a dva krat v zivote hubicky.Ide o to ci si hlupy alebo mas aspon kuska rozumu.Ked mam auto ktore vytiahne 300km/h tak ma laka polozit kamen na plyn a skusit tu 300vku.Ale rozum mi povie ze by to bola riadna hlupost lebo by som si mohol ublizit.Rovnako tak aj s drogami.Kto chce pre toho to spustac je ale kto nechce tak to spustac nie je
medzi recou uz dlhu dobu nehulim vobec
medzi recou uz dlhu dobu nehulim vobec
-
zvonenie33
Light Professional
nech sa paci: http://www.thelancet.com/journals/lance ... cle_upsell. Ak ho chces vidiet cely, zaregistruj sa tam. Ak sa ti nechce napis ss skopirujem ti to.. Je to moc dlhe na to aby som to pastoval.kali520 napísal:Je tu riziko spojene s tym ze sa mozes stat zavislim a nasledne sa tvoja liecba plati z nasich penazi.
K tej tvojej studii:
1. Nikde nevidim odkaz na danu studiu kto ju vykonaval ani nic pdoobne, iba nejaky casopis Lancet, to je nic nula budov.
Zrejme si prehliadol vetu: Tabák a alkohol mají na svědomí 99 procent úmrtí, která nějak souvisí s návykovými látkamkali520 napísal:2. Ja som chcel aby si podlozil toto tvrdenie: Jasne drogy su zle, co na tom ze alkohol znicil viac zivotov? nie to co viac sposobuje zavislost (a dufam ze tam beres aj ten rozdielny pomer uzivatelov alkoholu a marihuany)
To uz znie doveryhodnejsie, nasiel by sa odkaz, kde toto tvrdia?kali520 napísal:Posledný výskum zameraný na škodlivý vplyv marihuany uskutočnil tím vedcov troch britských univerzít: University of Bristol, Imperial College a Cambridge University. Sledovali desaťtisíce ľudí v období od jedného do 27 rokov a vplyv marihuany na ich psychické zdravie, pričom sa zamerali na psychiatrické poruchy ako bipolárnu poruchu, halucinácie, ťažké depresie, úzkostné stavy, neurózy a suicidiálne sklony. Záver ich výskumu skonštatoval, že aj nepravidelní užívatelia marihuany majú o 40 % vyššiu pravdepodobnosť vzniku týchto porúch, pričom riziko u ostatných ľudí je veľmi nízke. Čo sa týka pravidelných denných alebo týždenných užívateľov marihuany, u nich sú riziká vzniku psychických porúch oveľa väčšie: 50 až 200 percent. Riziko sa ešte zvyšuje u jedincov, ktorí majú v rodine už psychické problémy.
Pisal som to uz v teme Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany. Modi by to uz mohli neako spojit, kedze v tejte teme sa uz davno neprebera ten cesky zakon.kali520 napísal: 3. Ak budeme suhlasit aj s tym ze marihuana nesposobuje zavislost tak ako mi vyvratis tvrdenie ze je minimalne spustacom uzivania dalsich drog. Stale tie iste stavy z tej istej drogy postupne mladych v dnesnej dobe unudia chu nieco nove, tak siahnu po niecom horsom tvrdsom (ono v podstate mi to je jedno ake sracky beru, problem je len to ze sa o nich musi stat potom starat a mame tu dost notorikov). A to siahnutie po tom nemusi byt sposobene ani marihuanov a asi ani nebude je to vec psychyky toho dotycneho, ale pokial nebude mat ziadne stavy nebude chciet ani dalsie nove stavy bodka.
Dovod preco je trava "vstupna droga" je preto ze je najlahsie zohnatelna. Stavim malicek lavej ruky na to ze kazdy z tych fetakov predtym skusil alkohol este predtym materske mlieko a este predtym sa nadychal vzduchu.To ze predtym ako presli na tvrde drogy fajcili travu neznamena ze presli na tvrde drogy kvoli tomu ze fajcili travu. Taktiez moze byt jeden z dovodov dezinformacia zo strany spolocnosti. Totiz ked do teba cely ivot hustia aka je trava zla a ako sposobuje zavislost a ty ju vyskusas, povedzme ze fajcis kazdy piatok pol roka a uvedomis si ze je neskodna, mozes dojst k nazoru ze ti spolocnost klamala aj o takom piku, heraku.. Tam to ale uz bohuzial neplati. A nakoniec kedze ma trava legalne rovnake postavenie ako tvrde drogy, moze sa stat ze diler od ktoreho si kupujes travu predava aj vselico ine a ako spravny biznismen ti to ponukne.
Ani v jednom z tychto pripadov ale za to ze prejdes na nieco ine nemoze trava, ale debilny pristup nasho systemu. Preto si myslim ze dekriminalizaciou by sa percento ludi pre ktorych je trava vstupna droga rapidne znizilo.
k druhemu bodu: minule som cital o nejakej studii ktora dosla k podobnym zaverom (mozno islo dokonca o tu istu), ze ked spatne overovali jej relevantnost, tak prisli na to, ze mnoho tychto "pravidelnych uzivatelov marihuany" pravidelne uziva aj ine drogy - najma pervitin, extaza a kokain, no ani alkohol, ci lieky nechybali. ja osobne beriem kazdu studiu, ci uz pre alebo proti s rezervou, lebo proti marihuane existuje silna lobby a na druhej strane mnozstvo aktivistov za legalizaciu...kali520 napísal:yeah whatever
k tretiemu bodu: ako som uz asi milion krat pisal na tomto fore, marihuana ako vstupna brana je mytus. je jasne, ze ked sa vacsiny ludi, ktori su lieceni na zavislost od drog spytaju, ze ktoru drogu skusili ako prvu tak 90% odpovie marihuana, ale to vyplyva z toho, ze je to najdostupnejsia nelegalna droga. v skutocnosti keby sa pytali aj na alkohol a cigarety tak som si isty ze VSETCI by odpovedali ze toto bolo este skor.
a zaujimave, ze vam tu vadi, ze vase peniaze idu na liecenie zavislosti (co sa z praktickeho hladiska marihuany v podstate ani netyka), ale vobec vam nevadi, ze niekoho chytia s posratym gramom tak sa musia vynakladat prostriedky na pravne "spracovanie" tejto zalezitosti - pocnuc platmi policajtov, prokuratora, sudcu. konciac samotnym zapisom v registri trestov a tym potencialne obmedzenie moznosti danemu cloveku vykonavat niektore druhy povolani a teda lepsieho zarobku a tym padom vacsieho odvodu do statneho rozpoctu... co je vlastne podstata dekriminalizacie a to, o co nam tu vsetkym ide. je uplne jedno ci je marihuana naozaj tak skodliva alebo nie...
Medzi drogy patrí aj alkohol, cigarety, káva(kofeín) a dalšie. To chceš zabiť štvrtinu obchodníkov?IvanSk napísal:Môj návrh je udeliť trest smrti každému predajcovi marihuany či iných drog.
pardon za neskorú reakciu
-
zvonenie33
Light Professional
Defacto Sulik vs Malikova kde sa rozoberala o.i. tema dekriminalizacie http://televizia.joj.sk/tv-archiv/de-fa ... -2010.html
Je to tráááááááápne ale totálne, ide im len o vaše zasrané hlasy o nič viac sa spamätajte, viacero strán, ktoré sú v politike alebo sa tam snažia dostať hrá na tú "správnu" strunu kde nájdu občanov, ktorý im následne zdvihnú preferencie. Keby riešili vážnejšie problémy tak nepoviem ale toto je vážna XXXXXXXX. Sorry ak som dakoho ranil ...zvonenie33 napísal:Defacto Sulik vs Malikova kde sa rozoberala o.i. tema dekriminalizacie http://televizia.joj.sk/tv-archiv/de-fa ... -2010.html
-
zvonenie33
Light Professional
Tak zakon ktory zo mna prestane robit zlocinca je podla mna dost vazny. Ak ale myslis vlastenecky zakon co bol v prvej polke rozoberany, suhlasim, ten zakon je trapny populizmus.
Prestaň zvonenie s tými trápnym alibizmom, tu sa púšťate do Tisa ktorý nemal na výber a všetko čo robil robil pri hrubom nátlaku a nemožnosti sa slobodne rozhodnúť a ty zvaľuješ vinu na zákon, že z teba robí zločinca?
Zločinca zo seba robíš sám keď vieš že fajčenie marihuany je trestné a napriek tomu ju užívaš!
Jediný tvoj problém je že si to neuvedomuješ a to čo robíš zle sa snažíš ospravedlniť kadejakými štúdiami a hovadinami, nuž a keď príde k zodpovednosti za tvoje činy tak sa alibisticky kryješ za nejaký sprostý zákon . TFUJ!
Taká je tu väčšina z Vás ktorí tu súdia aj TISA. Jeho obviňujete z alibizmu pritom vy sami ste tí najväčší alibisti! Nikto z vás nedokáže niesť zodpovednosť za vlastné činy. Nemáte jej ani kúska. Ako môžete obviňovať iných z nedostatku zodpovednosti keď sami neviete čo to znamená?
Kto nechce byť zločinec nekradne, nevraždí, neporušuje zákony a nefajčí marišku, to je jasné. Kto je alibista vymýšľa spôsoby akými zákony rušiť alebo obchádzať len aby sa mohol venovať svojmu návyku, ktorý ho ovláda hoci si to nevie priznať lebo je slaboch.
Zločinca zo seba robíš sám keď vieš že fajčenie marihuany je trestné a napriek tomu ju užívaš!
Jediný tvoj problém je že si to neuvedomuješ a to čo robíš zle sa snažíš ospravedlniť kadejakými štúdiami a hovadinami, nuž a keď príde k zodpovednosti za tvoje činy tak sa alibisticky kryješ za nejaký sprostý zákon . TFUJ!
Taká je tu väčšina z Vás ktorí tu súdia aj TISA. Jeho obviňujete z alibizmu pritom vy sami ste tí najväčší alibisti! Nikto z vás nedokáže niesť zodpovednosť za vlastné činy. Nemáte jej ani kúska. Ako môžete obviňovať iných z nedostatku zodpovednosti keď sami neviete čo to znamená?
Kto nechce byť zločinec nekradne, nevraždí, neporušuje zákony a nefajčí marišku, to je jasné. Kto je alibista vymýšľa spôsoby akými zákony rušiť alebo obchádzať len aby sa mohol venovať svojmu návyku, ktorý ho ovláda hoci si to nevie priznať lebo je slaboch.
-
zvonenie33
Light Professional
Tiso? WTF?? Na com ficis chalan? 
Uvedomujem si ze fajcenim marihuany porusujem zakon, niesom mentalne retardovany. Ale zaroven si aj uvedomujem ze fajcenie marihuany nieje zle a sucasny zakon zly je. To co navrhuje Sulik so mna nebude robit zlocinca kvoli neskodnej trave. Chapeme sa?
Uvedomujem si ze fajcenim marihuany porusujem zakon, niesom mentalne retardovany. Ale zaroven si aj uvedomujem ze fajcenie marihuany nieje zle a sucasny zakon zly je. To co navrhuje Sulik so mna nebude robit zlocinca kvoli neskodnej trave. Chapeme sa?
Pozri sa zvonenie ja ťa neodsudzujem za fajčenie marihuany len nevidím dôvod ani na dekriminalizáciu. SOm za opačný proces a tým je detoxikácia slovenského obyvateľstva od všetkých týchto somarín.
Sulík povedal v de fakte jednu zaujímavú myšlienku a síce - Sloboda nieje zadarmo, myslel to ak že sloboda je vyšliapaná nezmyselnými ľudskými obeťami drog. Ja si myslím, že takáto sloboda je úplne nezmyselná, sloboda ničiť svoje vlastné telo nieje slobodou ale zvrátenosťou. To rovno otvorme väzenia lebo každý väzeň má právo na slobodné vraždenie.
OKrem toho ako som už spomínal povoľme kokaín heroín a aj ostatné tvrdé drogy. Ich užívatelia tiež nemôžu za chvíľkovú slabosť, raz to vyskúšali, teraz sa z toho nevedia vymotať a my ich za to máme väzniť, veď oni pritom ani nemajú slobodnú vôlu ako užívateľ marihuany či alkoholu, ktorý ak nieje závislý môže kedykoľvek skončiť s týmto neduhom.
Sulík povedal v de fakte jednu zaujímavú myšlienku a síce - Sloboda nieje zadarmo, myslel to ak že sloboda je vyšliapaná nezmyselnými ľudskými obeťami drog. Ja si myslím, že takáto sloboda je úplne nezmyselná, sloboda ničiť svoje vlastné telo nieje slobodou ale zvrátenosťou. To rovno otvorme väzenia lebo každý väzeň má právo na slobodné vraždenie.
OKrem toho ako som už spomínal povoľme kokaín heroín a aj ostatné tvrdé drogy. Ich užívatelia tiež nemôžu za chvíľkovú slabosť, raz to vyskúšali, teraz sa z toho nevedia vymotať a my ich za to máme väzniť, veď oni pritom ani nemajú slobodnú vôlu ako užívateľ marihuany či alkoholu, ktorý ak nieje závislý môže kedykoľvek skončiť s týmto neduhom.
-
t0m4s3
Admin
IvanSK: nie som si celkom isty ci rozumies vyznamu slova dekriminalizacia
t0m4s3,
už som sa tu nie raz vyjadril, že celá "dekriminalizácia" je zlý nápad..... O čo to je???? Je to len a len o tom, že niekto pácha zločin (pri plnom vedomí a svedomí - teda úmyselne) a keď sa naňho nedajbože príde, tak za to nebude potrestaný..... Ďakujem pekne.... Za svoje činy si treba niesť dôsledky vždy..... nech už sú akékoľvek...... a nejaká "dekriminalizácia" práve túto zodpovednosť popiera..... Všetci chcú dneska slobodu, ale nikto nechce zodpovednosť...... a pritom jedno bez druhého nemôže dlhodobo fungovať.....
Tí čo chcú marihuanu legalizovať (to de facto znamená tá dekriminalizácia) tvrdia, že je to kvôli tomu, aby si mladý človek nedojebal život..... OK, ale kto ho k takému jednaniu núti???? nikto... je to každého osobné rozhodnutie a treba si niesť následky, nič viac...... Niekoho s trávou chytia a čo sa stane???? No nič, trávu mu zoberú, ak je to prvýkrát, dostane nejakú smiešnu podmienku a ide domov..... To mi je zničený život
......
už som sa tu nie raz vyjadril, že celá "dekriminalizácia" je zlý nápad..... O čo to je???? Je to len a len o tom, že niekto pácha zločin (pri plnom vedomí a svedomí - teda úmyselne) a keď sa naňho nedajbože príde, tak za to nebude potrestaný..... Ďakujem pekne.... Za svoje činy si treba niesť dôsledky vždy..... nech už sú akékoľvek...... a nejaká "dekriminalizácia" práve túto zodpovednosť popiera..... Všetci chcú dneska slobodu, ale nikto nechce zodpovednosť...... a pritom jedno bez druhého nemôže dlhodobo fungovať.....
Tí čo chcú marihuanu legalizovať (to de facto znamená tá dekriminalizácia) tvrdia, že je to kvôli tomu, aby si mladý človek nedojebal život..... OK, ale kto ho k takému jednaniu núti???? nikto... je to každého osobné rozhodnutie a treba si niesť následky, nič viac...... Niekoho s trávou chytia a čo sa stane???? No nič, trávu mu zoberú, ak je to prvýkrát, dostane nejakú smiešnu podmienku a ide domov..... To mi je zničený život
-
zvonenie33
Light Professional
No ta smiesna podmienka ti v registre trestov ostane a ked sa niekde budes napr. uchadzat o zamestnanie tak to bude vnimane ako minus. Keby bola trava legalna tak si ju mozes kupit v trafike 
-
t0m4s3
Admin
Za ake ciny mam niest dosledky? Za to, ze som sa ja rozhodol, ze si dam marihuanu? Vidim, ze teda ani ty nechapes co zmanema dekriminalizacia. Dnes ked niekoho chytia s mnozstvom, ktore realne zodpoveda mnozstvu pre osobnu potrebu (tzn. nedealujem) tak mozes ist podla platnych zakonov do vazenia. To podla mna do znacnej miery zniceny zivot je. Pri dekriminalizacii, dostanes pokutu za priestupok v radoch tisicov korun, pokial mnozstvo nepresiahne statom stanovenu hranicu (v CR tych 15g). Rovnako nezmyselne prirovnania ako tu niektori uvadzate mozem dat aj ja. Necham si prejst nohy autom a bude zo mna kripel. Dostanem nejaky trest? Ublizil som svojim konanim niekomu inemu ako sebe?Pinhead napísal:t0m4s3,
Tí čo chcú marihuanu legalizovať (to de facto znamená tá dekriminalizácia) tvrdia, že je to kvôli tomu, aby si mladý človek nedojebal život..... OK, ale kto ho k takému jednaniu núti???? nikto... je to každého osobné rozhodnutie a treba si niesť následky, nič viac...... Niekoho s trávou chytia a čo sa stane???? No nič, trávu mu zoberú, ak je to prvýkrát, dostane nejakú smiešnu podmienku a ide domov..... To mi je zničený život......
Chvalabohu, ze v CR maju oci otvorene a neziju tam taky poj*bani puritani a panbickari ako na Slovensku.
-
zvonenie33
Light Professional
Mimochodom, ak by sa neaky zastanca dekrimi chcel pridat: http://www.facebook.com/#!/group.php?gi ... 969&ref=mf
Pinhead: Veľa mladých ľudí robí rôzne prešľapy a samozrejme, treba za to niesť zodpovednosť.
Ale treba určiť tú mieru zodpovednosti, napr. alkohol je spoločensky tolerované droga, na ktorú sa tak aj nahliada. Dnes sa bežne chlastá snáď od 13 rokov. Ja som prvýkrát skúšal chlast v 14 rokoch, cigarety ale v 12. Keby ma niekto pri tom prichytil, tak sa stane to a to, ale v podstate nič vážne (aj to som zažil, to prichytenie).
Ak by ma prichytili s mariškou, tak tie dôsledky sú oveľa vážnejšie, bolo to tu spomenuté viackrát. Je to v podstate na tej istej úrovni, ale dôsledky sú nezmyselne kriminalizované. Ide tu len o to, aby sa pri tom preukázateľne malom množstve pre vlastnú potrebu tie následky upravili napr. na priestupok, nie na trestný čin. Nie je to žiadna legalizácia, ani podpora feťákov.
Ja som jednoducho za dekriminalizáciu a to som v živote marišku v sebe nemal a ani mať nebudem.
Ale treba určiť tú mieru zodpovednosti, napr. alkohol je spoločensky tolerované droga, na ktorú sa tak aj nahliada. Dnes sa bežne chlastá snáď od 13 rokov. Ja som prvýkrát skúšal chlast v 14 rokoch, cigarety ale v 12. Keby ma niekto pri tom prichytil, tak sa stane to a to, ale v podstate nič vážne (aj to som zažil, to prichytenie).
Ak by ma prichytili s mariškou, tak tie dôsledky sú oveľa vážnejšie, bolo to tu spomenuté viackrát. Je to v podstate na tej istej úrovni, ale dôsledky sú nezmyselne kriminalizované. Ide tu len o to, aby sa pri tom preukázateľne malom množstve pre vlastnú potrebu tie následky upravili napr. na priestupok, nie na trestný čin. Nie je to žiadna legalizácia, ani podpora feťákov.
Ja som jednoducho za dekriminalizáciu a to som v živote marišku v sebe nemal a ani mať nebudem.
Neprehliadol, zda sa mmi to blbost. Takze to 1% je sposobene kokainom, heroinom a inymi navykovymi latkami? No neviem, nechce sa mi tomu verit.Zrejme si prehliadol vetu: Tabák a alkohol mají na svědomí 99 procent úmrtí, která nějak souvisí s návykovými látkam
Je mi jasne ze to cislo umrtia sposobene alkoholom bude vacsie vzhladom na ten rozdielny pomer jeho uzivatelov oproti tvrdym drogam, ale aj napriek tomu je tot ocislo az moc velke a tym cela ta studia straca na doveryhodnosti.
Sorry ale nie (neviem odkial som to uz vitiahol) ale aj tak preco natom tak zalezi?To uz znie doveryhodnejsie, nasiel by sa odkaz, kde toto tvrdia?
K tej vstupnej brane. Som ochotny pripustit ze marihuanov ako takou to neni sposobene, je to vec psychyky toho daneho jednotlivca. Niekomu stavy z alkoholu nestacia tak chce ine, vyskusa marihuanu a potom mu nestaci to tak vyskusa zase nieco ine. Nazvyme tychto ludi uz potencionalny zavislaci. A teraz ide hlavne o to aby sme zabranili tymto potencionalnym zavislakom pristup k hoci comu co sposobuje nejaky stav.