2.4 celeron, aký socket?
2.4 celeron, aký socket?
V robote máme nefunkčný komp s 2.4 celeronom. Ako zistím aký to je socket? výrabali sa vo viacerých socketoch? na procesore nieje nič napísané. Fakt netuším 
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: 2.4 celeron, aký socket?
keby si to odfotil bolo by dobre ale samizda socket a 
socket a? tie boli len na AMDtypek61 napísal:keby si to odfotil bolo by dobre ale samizda socket a
môj typ LGA 775
-
typek61
Darca
tak potom 462 lebo moj brat ma intel 1.6 ,tak si myslim ze tam sadne
a co je vlasne celeron intel ci amd???
-
PAuLi3
Darca
typek61, socket A je to iste co 462... pouziva sa oznacenie socket A (462), ten tvoj celeron je s najvacsou pravdepodobnostou socket 478 alebo LGA775 ako pisal Blindman. Kazdopadne zistis to podla tohto programu --> CPU-z<--
praveže to nezistím pretože ten komp nefunguje 
-
PAuLi3
Darca
tak porovnaj cpu na obrazkoch
PS. na tom 2. obrazku je LGA775 ten druhy, prvy je lga1366
PS. na tom 2. obrazku je LGA775 ten druhy, prvy je lga1366
Vizuálne ho identifikuješ podľa obrázku. Zhoď dole chladič, vyber CPU. Tu je zoznam socketov http://goo.gl/XUZa klikni si na socket a zobrazí sa ti na pravej strane fotka. Potom fotku porovnaj so socketom ktorý vidíš.
Jednoduchšie by bolo keby si napísal číslo a názov dosky na ktorej je ten CPU osadený. Na doske bude určite označenie. Podľa dosky, identifikujeme potom socket.
Jednoduchšie by bolo keby si napísal číslo a názov dosky na ktorej je ten CPU osadený. Na doske bude určite označenie. Podľa dosky, identifikujeme potom socket.
dík hoši
ak pozerám na tie pauliho obrazky, ta je to ten prvý (pretože ako jedinému z tých troch chýbajú piny v jednom rohu) 
ja som mal celeron 2.4 na socket 487
-
cORP.
Addict
poviem ti takto,je to na sto percent socket 478 ,len vynimocne socket 775 ,zistis to uplne jednoducho , procak do socketu 478 ma piny na tele tj. zo spodnej strany trci vela drotikov tj. pinov ,novsi socket 775 ma piny v sebe cize cpu je zo spodnej strany bez tzv. pychliacov
-
aughostino
Medium Professional
tiezu mam jeden Intel je to vlastne relikvia
a neviem prist na to aky je to socket. Jedna sa o Intel pentium IIIE 733MHz, na nete som nasiel ze je to Slot 1, ale akosi sa mi to nezda kedze by som chcel zohnat silnejsi aby "zapadol" do dosky...

Opíš typ MB a na nete si nájdeš o čo ide, spoľahlivo.
-
Thommas
Addict
aughostino: 370
Dunlop: máš najpravdepodobnejšie 478.... skús odmerať jednu stranu procáka alebo pozri na umelej hmote okolo socketu, mal by si to tam mať napísané
Dunlop: máš najpravdepodobnejšie 478.... skús odmerať jednu stranu procáka alebo pozri na umelej hmote okolo socketu, mal by si to tam mať napísané