Sagittarius v tejto teme som pisal uz toto:
kali520 napísal:Problem toho vsetkeho je len v tom ze vlastenectvo suvisi len velmi malo s hymnou, s vlajkou a statnym znakom.
Ujasnime si pojmy, stat, vlast, narod.
Narod je skupina ludi so spolocnymi znakmi medzi ktore sa zaraduju kultura, jazyk, historia, genetika atd atd
Vlast je krajina uzemie v ktorom sa niekto narodil.
Stat je nejake zoskupenie skupiny ludi na urcitom mieste uzemi, musi mat nejaku vladu, zriadenie je to pravna institucia.
Moze existovat stat bez naroda? Nie. Moze existovat narod bez statu? Ano. Moze existovat vlast bez naroda? Nie, Moze existovat vlast bez statu? Ano.
Tu je mozno vidiet absurdnost celej tejto frasky s tymto tzv vlasteneckym zakonom kde samo SNS ani nema jasno za co chce bojovat. Ak to mame brat doslovne ze ide o vlastenecky zakon, potom mame byt hrdy iba na toto uzemie, na Tatry, na spinavy dunaj a na nasich 5 mostov v Bratislave ale pri tom je jedno kto tu zije. Lenze neviem naco by nam tato hrdost vobec bola to azda nevie nikto v SNS, lebo na toto moze byt kludne hrdy aj hocikajy cigan madar a podobne, tato hrdost je nam k nicom ked nejde ruka v ruke aj s hrdostou nato do akej spolocnosti patrim a som jej sucastou. Sila narodnej hrodsti je v tom ze kazdy je ochotny pomahat tomu druhemu preto lebo si je vedomi ze je clenom tej istej skupiny a spolocnosti. Cim vacsia je narodna hrdost tym vacsia je vzajomna spolupraca tejto skupiny a tym viac sa zvysuje blaho tejto skupiny.
Svoj nazor som tu povedal. Hymna, statny znak, vlajka atd su len nejake symboli, nejake vonkajsie oznacenie tohoto naroda ktore su mozno potrebne (pre nejaku symboliku alebo oznacenie) ale rozhodne nie su strojcami a budovatelmi narodnej hrodsti a vlastenectva, to sa musi budovat rozhodne inymi sposobom.