Vlastenecky zákon

Diskusie na politické témy...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Vlastenecky zákon

Príspevok od používateľa IvanSk »

Si /hlupák - v pôvodnom znení, avšak musím sa ti 3PO ospravedlniť za tento výraz nik si nezaslúži byť častovaný nadávkami naozaj som to opäť prehnal a mrzí ma to - ospravedlňujem sa/, nemám k tomu čo povedať a ty hovor niečo o potrebe kníh do škôl.

Kopala studienku je pesnička mladšia ako maďarská verzia z roku 1908 od Belu Bartoka ktorý zbieral slovenské a rumunské ľudové piesne a zhudobňoval ich po svojom? Je mi ťa ľúto ale to je presne to, čo celý čas hovorím a síce že celý slovenský národ je založený na neznalých jedincoch tvojho kalibru, ktorých ľahko manipuluje ako SME tak aj iné médiá.
Kopala studienku je ľudová pesnička, ktorú poznali už Štúrovci.

Okrem toho nieje to napísané nikde v komentároch ale v oficiálnom popise videa.
Na melódiu ľudovej piesne Kopala studničku napísal v roku 1844 Janko Matuška vlas-
tenecký text, ktorý sa spolu s touto melódiou stal súčasťou slovenskej štátnej hymny.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

No k videu sa nejdem vyjadrovať, lebo si myslím svoje. Zjavne to bude asi provokácia zo strany autora videa. Ale k tej verzii môže byť takto: maďarská ľudová -> Kopala studienku alebo Kopala studienku -> maďarská ľudová alebo Kopala studienku -> Bartókova maďarská verzia. A neviem ako bolo a je mi v podstate jedno. Lebo obe piesne mohli vzniknúť omnoho v čase, keď bolo ľudom jedno, či je Maďar alebo Slovák. Lebo "národné obrodenia", myslím čas, keď ľudia začali uvedomovať k akému národu patria, sa začali až niekedy koncom 18. storočia. Každopádne Matúška napísal hymnu podľa Kopala studienku, nie podľa maďarskej ľudovej.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

zaplateni slovenski vlastenci :-D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Kybelvody napísal:zaplateni slovenski vlastenci :-D

Kód: Vybrať všetko

"...povstali proti tej fašistickej onej..."
:smt081
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Sagittarius

zopakuj si kto to bol Béla Bartok. Kopala studienku nemôže byť maďarská ľudová pesnička, keďže bola pôvodne naspievaná po slovensky. To že Béla Bartok ju upravil do maďarčiny je vec druhá. Neviem ako ti to treba ešte vysvetliť, to ste naozaj takí nechápaví? Ak o tom nič nevieš prečo tu vytváraš rôzne teórie o maďarskom pôvode tejto pesničky?

NA väčšine normálnych maďarských serverov nemajú probblém priznať že Béla Bartók sa inšpiroval slovenskou piesňou Kopala studienku. len ty tu ideš vymýšľať ďalšie mýty. A potom nezabudni tvrdiť že si vážiš Slovákov a Slovensko a že ti záleží na našej budúcnosti bez špinavých politikov. :smt006
Sagittarius
Guru
Guru

Veď jasné, každý si z toho zoberie, len to čo chce. :) Ja som napísal, že to mohlo byť všeliako. Ale že Janko Matuška Nad Tatrou sa blýska zložil podľa slovenskej ľudovej piesne Kopala studienku. A ešte som tam uviedol, že autor videa chcel týmto videom provokovať alebo šíriť rôzne teórie.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Pozri sa Sagittarius a ostatní, ja tu nemám potrebu Vám ukazovať že ste maličkí a nič neviete. Je len vaša vec ako budete postupovať ďalej, nemienim si s Vami primeriavať kto má väčší oný...

už len posledné info

toto je titulok z aktualít ktorý tie prevzali OD SITA A TASR-
/Slovenskí/ Študenti protestovali proti/vlastnej/ hymne

Som si istý že rovnaký titulok sa dostane do celého sveta. Každý bude vedieť že Slovenskí študenti protestujú proti vlastnej hymne. Takto si robíme len ďalšie dobré meno v zahraničí.

Som ale toho názoru, že každý si to musí vyžrať a zistiť sám. Pokiaľ vy na to čo hovorím neprídete sami nikdy Vás nepresvedčím.
Nemienim sa už do tejto témy zapájať. VY rozhodujete o tom aké bude Slovensko. VY rozhodnete či sa chcete stále niekam pchať a byť za hlupákov alebo chcete byť samostatní a sebestační.

Nemám ani čas ani toľko síl aby som vám alebo sebe niečo dokazoval alebo Vás poúčal. Keď si myslíte, že to čo robíte je osožné a dobré- prosím.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

eMPiko napísal:Vsak samozrejme, Slovensko stred galaxie, musia ho v 5-centimetrovych clanockoch v Rakusku nicit...
Nepochopitelne vsak? Hold strach liberalov je proste velky :lol:

http://www.prop.sk/pokrytectvo_liberalizmu.html
eMPiko napísal:Rozdiel je v tom ze my by sme si Slovensko viac vazili, keby sa zan clovek nemusel v zahranici hanbit, keby sa kazdy piatok polka Slovenska nesla dopit, keby slovenska politika nebola len o kradnuti, keby si clovek mohol opriet bicykel o strom s tym ze ho tam najde aj o hodinu.
robbiee napísal:Na tento stat mam byt hrdy??
Rozlisujte stat a narod. Vidim ze je to problem vacsiny tu, potom tazko viest diskusia tobôz aby ste napr Ivana pochopili.

Chces si vazit nieco co by za teba mal vytvorit druhy? Co tak zacat u seba a u svojich postojoch?

„Krivdy sa často dopúšťa tiež ten, kto niečo nerobí, nie len ten, kto niečo robí.“ Marcus Aurelius
Sagittarius
Guru
Guru

kali520 napísal:Rozlisujte stat a narod. Vidim ze je to problem vacsiny tu, potom tazko viest diskusia tobôz aby ste napr Ivana pochopili.
Lenže tento zákon práve oslavuje štátne nie národné symboly. Nie že by som mal niečo proti nim. Ale práve vlastenectvo je láska k vlasti (čiže územiu, štátu), ale štát zase tvorí poväčšinou vo všeobecnosti tvorí štátotvorný národ. Lásku k národu by sme mohli nazvať ako národovectvo (toto slovo bohužiaľ SNS devalvovalo, ale nejde tu o to). Každopádne v tomto prípade tieto pojmy splývajú, lebo nemôžeme oddeliť národ od štátu, keď na jeho území žije 86 percent ľudí národnosti štátotvorného národa. A tých členov národa, čo nežijú na Slovensku, by veľa z vás aj tak bralo ako odrodilcov (ak neberiem do úvahy dolnozemských Slovákov).

Ale tento zákon je pre vlastenectvo jednotlivca alebo národa nepotrebný, ešte k tomu aj direktívny. A tu nejde len o tento zákon, čo keby to takto chcelo pokračovať ďalej? Nastane tu kult osobnosti Fica alebo Slotu, či čo? hm?
kali520
Darca
Darca

Sagittarius v tejto teme som pisal uz toto:
kali520 napísal:Problem toho vsetkeho je len v tom ze vlastenectvo suvisi len velmi malo s hymnou, s vlajkou a statnym znakom.
Ujasnime si pojmy, stat, vlast, narod.

Narod je skupina ludi so spolocnymi znakmi medzi ktore sa zaraduju kultura, jazyk, historia, genetika atd atd

Vlast je krajina uzemie v ktorom sa niekto narodil.

Stat je nejake zoskupenie skupiny ludi na urcitom mieste uzemi, musi mat nejaku vladu, zriadenie je to pravna institucia.

Moze existovat stat bez naroda? Nie. Moze existovat narod bez statu? Ano. Moze existovat vlast bez naroda? Nie, Moze existovat vlast bez statu? Ano.

Tu je mozno vidiet absurdnost celej tejto frasky s tymto tzv vlasteneckym zakonom kde samo SNS ani nema jasno za co chce bojovat. Ak to mame brat doslovne ze ide o vlastenecky zakon, potom mame byt hrdy iba na toto uzemie, na Tatry, na spinavy dunaj a na nasich 5 mostov v Bratislave ale pri tom je jedno kto tu zije. Lenze neviem naco by nam tato hrdost vobec bola to azda nevie nikto v SNS, lebo na toto moze byt kludne hrdy aj hocikajy cigan madar a podobne, tato hrdost je nam k nicom ked nejde ruka v ruke aj s hrdostou nato do akej spolocnosti patrim a som jej sucastou. Sila narodnej hrodsti je v tom ze kazdy je ochotny pomahat tomu druhemu preto lebo si je vedomi ze je clenom tej istej skupiny a spolocnosti. Cim vacsia je narodna hrdost tym vacsia je vzajomna spolupraca tejto skupiny a tym viac sa zvysuje blaho tejto skupiny.

Svoj nazor som tu povedal. Hymna, statny znak, vlajka atd su len nejake symboli, nejake vonkajsie oznacenie tohoto naroda ktore su mozno potrebne (pre nejaku symboliku alebo oznacenie) ale rozhodne nie su strojcami a budovatelmi narodnej hrodsti a vlastenectva, to sa musi budovat rozhodne inymi sposobom.
Sagittarius
Guru
Guru

Celkom pekne povedané. :) Ale s niečím nesúhlasím alebo to len inak chápem. S tou pomocou: Jasné, že by si radšej pomohol niekomu, kto je Slovák ako niekomu inému. Ale zase nebudem pomáhať niekomu, len preto, že je Slovák alebo naopak zase neodmietnem niekomu pomoc, lebo Slovákom nie je.

A ešte s jedným nesúhlasím. Myslím, že štát môže existovať bez národa. Ak to berieme, tak že 1 štát tvorí jeden štátotvorný národ.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

kali520 napísal:Nepochopitelne vsak? Hold strach liberalov je proste velky :lol:

http://www.prop.sk/pokrytectvo_liberalizmu.html
Rozlisujte stat a narod. Vidim ze je to problem vacsiny tu, potom tazko viest diskusia tobôz aby ste napr Ivana pochopili.

Chces si vazit nieco co by za teba mal vytvorit druhy? Co tak zacat u seba a u svojich postojoch?

„Krivdy sa často dopúšťa tiež ten, kto niečo nerobí, nie len ten, kto niečo robí.“ Marcus Aurelius
Mozes konkretizovat svoju paranoju o tych cudzych vplyvoch, ktore sa nam snazia zosmiesnit zakon? Kto konkretne za tym je, preco to robi a preco mu zalezi na tom, aby na Slovensku nepustali hymnu? A ano, ten clanok je typicky priklad brainwashu pre mna, ziadne fakty iba A4 kde sa pise aki su liberali ZLI ZLI ZLI ZLI ZLI a ZLI :roll:.

K rozlisovaniu naroda a statu - javy ktore som opisoval su myslene cisto na Slovakov a ti su statotvornym narodom Slovenska.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Štátny znak, štátny hymna a štátna vlajka sú znakom každého jedného občana Slovenskej republiky nielen Slovákov. Aspoň takto nejako je to dopletené v ústave, preto nemožno tvrdiť, že štátne symboly niekoho urážajú, lebo ak tu žije sú to aj jeho symboly.

Čo je zlé na symboloch v školách ste tu všetci svorne povedali - NIČ . Vadí vám akési "nútenie", rešpektovať tieto znaky v školách. Vadí vám pričasté počúvanie hymny i keď zo začiatku Vám ani tak nevadilo pričasté počúvanie ale vôbec počúvanie hymny.
Nuž a komentovať účasť toho antislováka, svetoobčana Chmelára v kroji oháňajúc sa Štúrom tak som sa skoro povracal.
Chmelára poznám veľmi dobre z rôznych relácií a kade chodí tam ponižuje Slovákov respektíve vykladá dejiny tak aby Slováci boli vždy tí najslabší, najhroší, najneschopnejší.
Nuž a aby si bral do huby svetoobčan liberál meno tradiconalistu Štúra na to treba veľa ľuskej odvahy a hlavne hlúpe stádo ktoré o Štúrových myšlienkach nič nevie.
Liberalizmus maďarský sa zachytil emancipovať Židov, týchto odkundesov prisťahovaných, a rozbehol sa vyplieniť, do temnosti a väčšej nevôle uvrhnúť Slovanov, zrábateľov zeme našej matky, prvých remeselníkov a priemyselníkov v Uhorsku, najstarších jej obyvateľov, ľudí, ktorí sa v každom ohľade v zemi uhorskej vyznačili, zem uhorskú krvou svojou poliali a všelijakými zásluhami o ňu sa okryli.
TOTO bol názor Ľ. Štúra na liberalizmus a ľudí k akým patrí aj Chmelár.
kali520
Darca
Darca

Sagittarius napísal:Ale s niečím nesúhlasím alebo to len inak chápem. S tou pomocou: Jasné, že by si radšej pomohol niekomu, kto je Slovák ako niekomu inému. Ale zase nebudem pomáhať niekomu, len preto, že je Slovák alebo naopak zase neodmietnem niekomu pomoc, lebo Slovákom nie je.
Zle tomu chapes. Ide tu o presvedcenie a vieru v to ze cim viac urobim pre spolocnost tak tym viac zlepsim svoje vlastne blaho. Narod je v tomto velmi dolezity lebo su to tie spolocne znaky typicke pre narod ktore nas maju drzat pohormade a maju vytvarat toto presvedcenie. Nemozme medzi to prijat nejeaky cudzi element ktori ma inu kulturu ine tradicie, ine presvedcenie a inu genetiku, lebo to samozrejem nebude fungovat a bude sa to vzajomne negovat. Ak pomozes niekomu inemu ako clenovy svojej vlastnej skupiny a naroda tak tvoje vesker usilie a pomoc bude sice z moralneho a etickeho hladiska pekne ale pre tvoju vlastnu spolocnost uplne nepotrebne a zbytocne.
Sagittarius napísal:A ešte s jedným nesúhlasím. Myslím, že štát môže existovať bez národa. Ak to berieme, tak že 1 štát tvorí jeden štátotvorný národ.
Stat je sam o sebe nic, je to len nejaky pojem pre nejake uzemie a skupinu ludi. Sam o sebe nemoze existovat lebo ho stale vytvoria ludia nejakej narodnosti. Rovnako nemoze existovat napr cinska kultura bez cinanov ale cinania bez nej mozu existovat. Stat jednoducho pre svoju existenciu potrebuje nejaky narod alebo narody.

empiko, spytam sa ta rovno, myslis si ze Die Presse v dnesom kapitalistickom svete kde moc maju peniaze je uplne nezavisle slobodne a hlavne objektivne medium ktore nezastupuje vobec ziadne zaujmy? Ak ano tak si fakt naivny.
eMPiko
Addict
Addict

Die Presse je urcite pod vplyvom, skor si myslim ze si trochu namyslas o Slovensku a jeho vahe Slovenska v zahranici. Je to proste tema, ktoru nemaju preco riesit - sme pre nich biedny, zaostaly, zakomplexovany statik.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

eMPiko
Odpoveď s citáciou Poslať Napísal: 12 Mar 2010, 1:01
Die Presse je urcite pod vplyvom, skor si myslim ze si trochu namyslas o Slovensku a jeho vahe Slovenska v zahranici. Je to proste tema, ktoru nemaju preco riesit - sme pre nich biedny, zaostaly, zakomplexovany statik.

Ty už mi pripadáš ako keby si nemal vlastnú hlavu. Cítiš sa byť zakomplexovaný?

Keby sme boli pre nich takí nevýznamní nikdy by nám nedali možnosť vstúpiť DO EÚ a neťahali by nás ani do NATO.
Veď kto by už potreboval malý bezvýznamný štátik ?
Slovensko má bohatstvo, len ty o ňom nevieš.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

Po prečítaní niekoľkých správ súvisiacich s vlasteneckým zákonom, mám zmiešaný pocit a mám pocit, že svojimi názormi nepatrím do žiadnej skupiny, ale že som sám za seba.
Stručne poviem zopár mojich názorov, takže to berte s rezervou:
S vlasteneckým zákonom v podstate súhlasím
Štátna hymna a vlajka mi vôbec nevadí, mám rád Slovensko (a pekné Slovenky)
Nie som zapálený národovec, prehnaný vlastenec
Som proti Slovenskej Pospolitosti, proti neonacizmu, proti fašizmu. Sú to mylné ideológie.
Som za dobré vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom. To "Veľké Uhorsko" nikdy nedosiahnu, je to nereálne. A tak isto obavy zo slovenskej strany.
Súhlasím s tým, že ten zákon nie je domyslený, má nedostatky, treba ho zlepšiť. Chápem ten protest, ale v konečnom dôsledku ide iba o zlepšenie zákona a nie o jeho zrušenie.
Tie dva posty pred tímto, čo čítate, radšej nerozoberajte, nikam by sme sa nedostali.
Vlastenectvo sa nedá prikázať zákonom. Vlastenecký zákon to ani neprikazuje. Je to mýtus.

Ak s niečim nesúhlasíte, som ochotný priznať, že sa môžem mýliť, a rád si vypočujem objektívny názor. Prajem pekný deň
eMPiko
Addict
Addict

IvanSk napísal:Ty už mi pripadáš ako keby si nemal vlastnú hlavu. Cítiš sa byť zakomplexovaný?

Keby sme boli pre nich takí nevýznamní nikdy by nám nedali možnosť vstúpiť DO EÚ a neťahali by nás ani do NATO.
Veď kto by už potreboval malý bezvýznamný štátik ?
Slovensko má bohatstvo, len ty o ňom nevieš.
Ja si nepripadam zakomplexovany, bohuzial vacsina Slovenska mi taka pride, inak by politici nemohli vyhravat za pouzitia madarskej, ciganskej a vlastne hociakej xenofobnej karty - vid. posledne prezidentske volby. A ano, mam vlastnu hlavu, noviny citam sporadicky, telku nepozeram vobec, neviem z kade by sa tie nazory nabrali ak nie z vlastnej hlavy a z hlavne z vlastnej skusenosti so Slovakmi a Slovenskom. Naopak mne pride zvlastny tvoj nazor kde beries Slovakov ako privetivy, mily, inteligentny narod, ktory zije v krajine ktoru nic netrapi, ak neratame slobodmurarske, zidovske, liberarne a neviem ake lobby zo zahranicia.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Ivan: ak si spravne pametam, do NATO nas nikto netlacil, za Ery V.M. sme boli v prvom kole poslany domov :D
eMPiko, napisal si to pekne. Ono Slota a SNS nie je prvym rokom v politike, co sa im zrazu zachcelo ludom ukazat aky su vlastenci.. Je mi az divnô ze nevytiahli madarov, ved volby klopu na dvere..

Co sa tyka zakona, hymna by sa mala hrat pri vyznamnych udalostiach, o tomto uz ale pisane bolo. Co sa tyka fotky a vlajky v triede, nech, sak mali sme to aj za sociku. V kazdej triede vysel Husak :D
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Vy si myslíte že do Eú a NATo nás zobrali kôli Dzurindovmu úsmevu?
bohuzial vacsina Slovenska mi taka pride, inak by politici nemohli vyhravat za pouzitia madarskej, ciganskej a vlastne hociakej xenofobnej karty - vid. posledne prezidentske volby.
Ja si nemyslím že tu existuje nejaká xenofóbia. Radičová ako prezidentka u mňa nemala šancu, pretože jej minulé kroky hovorili jasnou rečou. Postavila sa proti rozdeleniu Československa a dnes by chcela byť prezidentkou štátu ktorý si sama nepriala! Veď to je čistý nefalšovaný oportunizmus. Takej osobne nemožno veriť.
Vieš, mne tu vyčítaš že súdim väčšinu Slovákov ale ty tvrdíš že väčšina Slovákov je xenofóbnych.

aopak mne pride zvlastny tvoj nazor kde beries Slovakov ako privetivy, mily, inteligentny narod, ktory zije v krajine ktoru nic netrapi, ak neratame slobodmurarske, zidovske, liberarne a neviem ake lobby zo zahranicia.
Takto ako to formuluješ som sa nikde nevyjadril. Za ďalšie Slováci sú inteligentný národ, veď už len tie počty vysokoškolákov sú neúmerné. Túto krajinu trápi mnoho vecí a medzi inými aj slobodomurárske a sionistické organizácie, ktoré z nás žmýkajú peniaze.

Tradičná slovenská prívetivosť a pohostinnosť sa vytratila lebo sme sa všetci pomaly ale isto prispôsobili tomu talmudskému o.ebuj, o.ebuj, o.ebuj lebo budeš o.ebaný. Je jasné že takýmto židovským štýlom sa nedá ďaleko zájsť, pretože aj žid vie že vlastní sa neokrádajú.
Napísať odpoveď