3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
i-Cube
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 3D Studio Max :) výtvory rozrobené práce komentáre :)

Príspevok od používateľa i-Cube »

niektori davate uz dobre veci po par spusteniach 3d-čka :) dokym som sa ja cez to preluskal a rozhybal.. to trvalo

s mojou spalnou som sa zas o kusok pohol. mal som trosku casu navyse. neviem, ci to ale dotiahnem dalej
coskoro na interier budem musiet spravit komplet byt. to zas bude :))

inac, 14 hodin render... to je trosku dost

/nasiel som lepsi background picture
Prílohy
60mmf1.0.jpg
hd2.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

i-cube trochu by som pomenil materiál steny, pôsobí na mňa podvedome aproporčne voči scéne a ten view z okna, ináč 100 bodov za ten odraz koberca na tej drevenej podlahe s tým svetelným leskom. Úplná nádhera :)

Ináč na akom stroji si to renderoval? A aká kvalita? [predovlená v indirect illu, ak si ju použil]. A asi si použil light cache, správne? [moc otázok sorry :D]
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

diky. to uz je treti typ steny, aky som pouzil. stale sa mi ale nepaci :/
uplne bezny komp. [email protected] , 4Gb ram, 8800gts 640mb
noo menim nastavenia, ci chcem rychly nekvalitny/dlhsi kvalitnejsi render.
primary:Irradi , secondary: light cache. irradi : medium. light cache: 400subdivs.
staci? :)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

ja som looser, takze mozno hovorim blbost, ale miestnost na mna posobi, ze je vonku sero....to by nebol problem ako celok to je pekne, len mi to nesedi s pocasim vonku...tam je prave poludnie...
ale inac dokonale..ta spalna je tuti fruti jedna z najkrajsich prac ake som v maxku videl z interierov.

a mozete sa pls ku mne vyjadrit? :oops: aj ked to je skoro nic, ale kazdy nejak zacianl snad
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Školáčik 1 teapot, 5 boxov a pár planov :) je to fajn pre zorientovanie sa v maxku :)...
i-cube napísal:diky. to uz je treti typ steny, aky som pouzil. stale sa mi ale nepaci :/
uplne bezny komp. [email protected] , 4Gb ram, 8800gts 640mb
noo menim nastavenia, ci chcem rychly nekvalitny/dlhsi kvalitnejsi render.
primary:Irradi , secondary: light cache. irradi : medium. light cache: 400subdivs.
staci? :)
díky moc, tak preto Ti to tak rýchlo renderuje. Medium a light cache. Skúšal si použiť na secondary bounces brute force? Obvykle to má krajšie tiene, aspoň čo som zažil ja, ale viem že kamoš architekt vie nastaviť light cache tak, aby vyzeral podobne. Ináč fakt fajn render.
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

skusal som vsetky, ale tento mi vyhovuje najviac, co sa nastaveni tyka :) a nechce sa mi cakat tolko hodin na jeden frame :S
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...objavil som parádnu vec. Projekty vytvorené v 2010 sa dajú exportovať do formátu .3ds, ktorý spapá aj 2009. Jediný problém je v tom že všetky objekty bez rozdielu prekonvertuje na Editable Mesh...to samo o sebe pre mňa nieje problém. Asi to budem robiť tak že vymodelujem to v 2010, potom to expotrnem do 3ds a v 2009 to vo V-Ray nasvietim atď ... :-D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Grim rozumnejšie bude keď sa preučíš do 2009ny a budeš používat klávesové skratky namiesto kocky, hm? ;). Mesh je dosť zlá vec, stráca všetky údaje o objekte a ponecháva len collapsnutú štruktúru daných objektov.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ale ja si rád otáčam tou kockou...často si potrebujem pozrieť nejakú časť modelu z nejakých špecifických pohľadov, ktoré sa nedajú vyčariť kliknutím na roh kocky...zvykol som si na to a v 2009 úplne strácam tú istotu či som daný objekt umiestnil dobre...
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Grim ale veď v 2009 Design tá kocka je :!: A aj tak, prečo nepoužívaš ALT+Stlačiť koliesko myši. Značne ti to urýchli prácu ;)

A skolacik keď tak túžiš po kritike: To nasvietenie strašné, vôbec sa nehodí na tak detailnú scénu. Ten gauč by som trocha zaoblil a na telku trocha iný materiál. Knihy na poličke vyzerajú ako kreslené v painte a to ani nehovorím, že tá polička vôbec nepripomína poličku. Radiátor, okná a závesy v pohode, ale dolaď ešte nejaké detaily, nech to nejako vyzerá.
... No a toto ti možno niekedy napíšem :lol: Zatiaľ tam naozaj vidím len default konvicu a stôl :) Každý na tom začínal, takže to nie je nic, s čím by si sa mohol chváliť :D Ale verím, že ťa to baví, tak len pekne pokračuj ;) Pozri ako sa vypracoval Grim a to začínal v podstate tu na fóre, že Grim? :D
Prílohy
2010-03-12_070831.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no...pravdu máš :) ...najskôr som mal pocit že si si pomýlil jeho obrázok s mojim a popisuješ znova tú obývačku... :lol:

...Alt+MouseWheel - presne o toto mi išlo! Len to teraz si ten Alt aj zoderiem, ale je to pokrok, ešte keby sa to dalo nastaviť defaultne, také otáčanie...nedá sa?...

Skolacik - ...na začiatok slušné, ako obrázok je to šmejd, ale vyskúšal si si aspoň hlavné funkcie a už vieš čo kde je atď, kresli ďaľej a na konvicu zabudni. Je to asi jediná vec nepravidelného tvaru, ktorá sa v maxku kreslí spôsobom click&drag, všetko ostatné si budeš musieť vymodelovať sám pomocou Editable poly, neviem či to vieš alebo nie, ale bez toho sa nepohneš ďaľej...

// ja skúsim teraz nejakú izbu v 2009
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Grim-Reaperka napísal:...ale ja si rád otáčam tou kockou...často si potrebujem pozrieť nejakú časť modelu z nejakých špecifických pohľadov, ktoré sa nedajú vyčariť kliknutím na roh kocky...zvykol som si na to a v 2009 úplne strácam tú istotu či som daný objekt umiestnil dobre...
Grim spustil som si teraz 2010 a kocka je identická s tou v 2009 Design. Pozor, 3D Studio Max 9 a 3D Studio Max 2009 nie je to isté! Chronológia je nasledovná:

- 3D Studio Max 7, 8, 9
- 3D Studio Max 2008, 2009, 2009 Design, 2010
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no ja mám tú 2009...nie design...hľadal som teraz 2009 Design a našiel som aj verziu 2010 Design. 2009 Design som nenašiel...hoď screen jak vyzerá to prostredie...dúfam že v 2009 a 2009 Design nieje veľký rozdiel...na tú kocku si hádam zvyknem...
nejakymarko
Addict
Addict

ja mam na zaciatok par lamerskych otazok:
1. ked som "modeloval" ten stolik, tak som postupoval tak, ze som si spravil z BOX-u najskor vchnu dosku stola, potom som si spravil jednu nozku a tu som nakopiroval. Len by ma zaujimalo, ci neexistuje nejaky efektivnejsi sposob ako tieto objekty spojid do kopy. Ja som nozku v obrovskom zoome posuval aby mi licovali rohy, s cim som sa dost dlho bavil a aj tak som jednu nozku doladoval az po tom co som sa hral s tienmi, lebo bola minimalne posunuta, ale tiene do odhalili. Cize sa chcem spytat, ci sa neda neajk podobne ako v cade ze oznacim referencny bod a posuniem ho presne tam kde potrebujem.

2. Neda sa modelovat aj nejakym inym sposobom ako pomocou boxov, cilindrov atd? Myslim zadavanim nejakych kriviek, ciar a pod.

3. Ako nejak orezavat objekty. napr ze by som chcel vyformovat nozky stolu (nie konkretne na tomto, uvedene len ako priklad)

dakujem za trpezlive odpovede :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no tak to je to Editable poly...vždy každý objekt sa podobá nejakému objektu, ktorý sa v maxe dá jednoducho nakresliť, ale potom ho treba väčšinou ešte troška upraviť...toto je veľmi rozsiahla téma a je zbytočné písať niečo čo už mnohí napísali predomnou a profesionálnejšie...takže pozri si tutorialy na Editable Poly...k tomu prvému bodu, ja to robím tak že používam základy matematiky. Ak vrchná doska stola má 50x50 a zarovnám ju presne do stredu, kadá noha bude mať tých 5 cm tak každá noha bude mať v oboch súradniciach x a y číslo (25-2,5=) 22,5 alebo -22,5. Vtedy budú hrany presne lícovať. Treba ovládať základy matematiky na úrovni 4 ročníka pomocnej základnej školy...orezávanie objektov sa robí buď cez Boolean alebo ProBoolean (ja radšej používam proB, Boolean mi niekedy dosť robil haluze)...aj na toto si pozri tutorialy...
nejakymarko
Addict
Addict

jasne zaklady matiky mam ;) sj pracovat so suradnicami viem zas taky tupy nie som ;) ....acad si myslim ze ovladam celkom slusne.
len ma zaujimalo ci sa to neda nejak jednoduchsie. ale dik
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

moje dojmy su take, ze s acad-om sa robi na presnost ovela rychlejsie a preciznejsie, aspon na zakladne modelovanie, ale nedokazes v nom vsetko, preto existuje aj max-ko, ktore vynika systemom modelovania typu chytim plastelinu a modelujem :D
popripadne si mozes vyskusat importovat dwg do maxa a tam pokracovat v zlozitejsich upravach
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

kratky navod jak to robim ja k bodu 1
Prílohy
max01.jpg
max02.jpg
max03.jpg
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vy to robite ale zlozito :D
nepoznate funkciu snap?
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

co je to ten snap, predpokladam uchytavanie bodov? mohol by si blizsie popisat, lebo ma to nebavi posuvat predmety od oka :)
Napísať odpoveď