Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Najlepsi film v poslednej dobe

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Rain Man [1988] - 11/10
Je úžasné a zároveň nepochopiteľné, ako niekto v 88mom dokázal natočiť totálne dokonale úžasný film ktorý je vlastne o bratskej láske, kdež dnes takýto hlboký film proste neuvidíme. Je to zároveň smutné, že pri dnešných mozgoch, ktoré vynaliezajú kadejakú techniku, vyzuálne efekty, dokonalé hudobné doprovody, miliónové herecké výkony a jeden 2hodinový kúsok z 88meho to všetko zotrei ako nič.
Vôbec, ale vôbec som sa nenudil. Ani sekundu. Proste ma to pohltilo, chcel som vedieť čo bude nasledovať. Každá scéna, každá myšlienka bola zobrazená dokonale.
Proste žiadne priblblé obkecy. Proste jednoducho zobrazené všetko, čo bolo potrebné.
Jednoducho paráda.
Klobúk dolu : )

//ku karme. Ten film je dokonalý. Preto dostal 11z10 odo mňa, rovnako ako dostal T2

//ja keď dopozerám film, dávam čerstvé sračky z hlavy. Keby som celý týždeň pozeral filmy tak sa mi pletú. Ale ok zaloźím si tu valstnú tému že leko filmy a budem si editovať prvý príspevok :D
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

leko ty skaredy postunter - to musis davat kazdy film do osobitneho prispevku?

k teme - review no.5

Ninja Assassin - weee, tolko krvi som videl naposledy v Kill Billovi... skoda ze vacsina subojov sa odohravala za total tmy, takze to umenie az tak nevyniklo, no zaverecna polhodina bola pre mna uplne super a zahranila toho dost... nenudil som sa, bavil som sa, som spokojny... narozdiel od filmu Ninja s Adkinsom v hlavnej ulohe mi to prislo lepsie, rychlejsie a zazivnejsie, ale stale to mohlo byt ovela ovela lepsie... 7/10

Blood Diamond - toto je jeden z filmov, ktore nepotrebuju komentar... iba vysoke hodnotenie - jednym slovom - vyborny...9/10

Astro Boy - ja osobne som sa vyborne bavil na tomto animaku, animacia dobra, hudba pekna, pribeh tak do 3/4 vpoho, potom sa to kazilo, malo to vtip.... davam 7/10

Men Who Stare at Goats - nemam rad filmy, z ktorych 90% vidite v traileri... potom ocakavate nieco viac a ked sa to nedostavi, tak sklamanie... malo to este par svetlych momentov a aj Clooney aj McGregor to zahrali fajn, hudba od Kenta sa mi povaluje na disku uz dlhsie a tiez sa mi paci, no tomuto filmu proste nemozem dat viac ako 6/10

New Moon - what a load of crap... nechapem, ako sa vsetci curaci mozu zalubit do bledej, skaredej a zakomplexovanej "zeny"... to ze to nema absolutny dej vieme uz davno, to ze tam nikto nevie hrat tiez - aj ked som sa celkom pobavil na jednej recenzii kde bolo pisane "Jedina kto vie hrat v tom filme je Kristen Stewart" - nie, nevie... jedine 2 veci, ktore mi zabranili tomuto filmu dat odpad su, ze sa tam objavili 2 moji oblubeni herci a za Ashley Green ako Alice - ta bola nom nom... inak pateticka nuda... rozmyslam, ze ci sa oplati pozriet si nasledujuce 2 pokracovania, ale asi to z recesie urobim, aj ked pochybujem, ze to moze byt horsie ako toto...a tato zaujimavost mi rozveselila den - "Pri natáčaní scény rozchodu Belly s Edwardom napadol roj komárov Roberta aj Kristen" ... in your faces losers...1/10

Fantastic Mr. Fox - tak tento film ma velmi milo prekvapil - z trailerov som ocakaval mierne vtipnu oddychovku a vyklula sa z toho velmi solidna komedia s nezvycajnou a milou animaciou... hudba bola vyborna a Clooney ako Mr. Fox sa tam ohromne hodil... mozem iba odporucat...9/10

Undisputed - hmm, tento film som videl uz dakedy davno, no vela som si nepamatal, tak prisiel na rad znova.... namet velmi dobry, no bolo to dost odflaknute... sceny v klietke podla mna dost zle natocene, ta kamera bola proste nanic... vsetka omacka okolo za vela nestala, aj ked take sa od podobneho filmu ani ocakavat nedalo.. herecke vykony nic moc, nezachranil to ani Wesley, ktoreho mam osobne velmi rad vdaka serii Blade... akokolvek rad by som dal viac - nemozem... 6/10

Undisputed 2: Last Man Standing - tak v porovnani s prvym dielom o dost lepsie - zapojenie ineho bojoveho stylu + ruskej vaznice to celkom ozivilo... herci co sa bojoveho umenia tyka su jedni z najlepsich co moze hollywood momentalne ponuknut, no par veci mi tam vadilo... samozrejme klasicky happy-end a napojenie na prvy diel vdaka postave Icemana - to nemali tvorcovia robit... predsalen - co zrazu omladol? + samozrejme par nelogickych veci... po dejovej stranke s jednotkou velmi podobne => dej veskery zadny, no to tu vobec nevadi.... osobne som sa dost dobre bavil, aj ked som to uz videl davnejsie... a zaverecny suboj bol nom nom - skoda toho ako zrazu Boyka nic nevedel - tym si to u mna dost pokazil ten film... ale aj tak... 8/10
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

The fourth kind - velmi zaujimavo spracovany thriller/horor ktory udajne hovori o skutocnych udalostiach (unosoch mimozemstanmi). Reziser to vymyslel fakt genialne, ked do deja filmu zakomponoval "autenticke" videozaznamy a nahravky ludi, ktorych herci vo filme stvarnovali, dodava to filmu davku vieruhodnosti a ak si clovek pripusti, ze to nieje komlet fikcia, tak aj davku znepokojenia. Tento film ma prinutil dat si tu namahu overit si rôzne fakty ktore vo filme boli prezentovane ako pravdive. U mna 8.5/10 ...odporucam pozriet

Invictus - dôlezitejsie ako dej tohoto filmu ktory je inac dost predvidatelny je jeho hlavna myslienka a hodnoty ktore prezentuje Morgan Freeman v osobe Nelsona Mandelu. Film sa vlastne sklada z dvoch hlavnych linii a to dokument o Nelsonovi Mandelovi - prezidentovi JAR, zobrazuje jeho politicku karieru, lasku k rugby, rodinny zivot a druha linia je cesta narodneho rugbyoveho timu JAR povazovaneho za outsidera majstrovstiev sveta az do finale. ...film ma zaujal hlavne kôli Morganovi Freemanovi a jeho stvarnenie Mandelu, naopak Matt Daomon ako kapitan rugbyoveho timu velke sklamanie... 7/10

Boat That Rocked/Piráti na vlnách - skvela komedia o Rockovom ilegalnom radiu a o partii uletenych ludi ktori 24hod. denne vysielali z lode tu najlepsiu hudbu na svete :) Kazdy kto ma rad stary dobry rock by si mal tento film pozriet. Ozaj ze 2 a cosi hod. kvalitnej zabavy, skvelych hlasok a skvelych hercov v ratane napr. Jenny a Roya z IT Crowd. ...koniec nema chybu. Odporucam ist s kamosmi do kina, zabava ista...10/10
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

kinjeril napísal:Uvadzajte prosim vas link k danemu dielu bud na CSFD, alebo na IMDB. (popripade ine...)
Zjednodusi to vyhladavanie daneho diela v pripade, ze chcete zistit viacej detailov.

Priklad, ako by to nemalo vyzerat.

Dik.
Neviem, ci niektori uzivatelia su dementni alebo len nevedia citat, ale pre istotu citujem este raz moj prispevok.
lekoklatik
VIP
VIP

Je problém otvoriť si csfd a hodiť si to tam? Keď ťa film zaujíma nájdeš si ho
Ak je nejaký film diskutabilný, že je ho viacej v rôznych rokoch, potom sa môžeme baviť o linkovaní...
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

A Beautiful Mind Tento film urcite stoji za pozretie, skvely pribeh a herci. Kto ma rad psychologicke filmy urcite by si to mal pozriet. 9/10
Shutter Island Takyto dobry film som uz davno nevidel. Este niekolko dni po tom co som ho videl som onom rozmyslal. Cely film som bol v ocakavani co sa stane dalej, a tak to bolo az dokonca. 11/10
Zombieland Ani nie tak horor, ako pohodova komedia. Da sa pritom dobre, vecerny film k pivku. 7/10
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Fourth Kind Ani neviem, čo k tomu povedať. Určite zaujímavá téma, ale film, dosť rozporuplný. Na jednej strane ma ohuroval, znepokojoval, ale na strane druhej, stále som na niečo čakal, niečo mi tam chýbalo, no nedočkal som sa, aj keď sám presne neviem čo som chcel. Pár svetlých scén kde som dýchal pomenej tam bolo, páčila sa mi hudba, ktorá bola výborná počas celého filmu, no fakt neviem čo napísať.
Či to bola pravda alebo fikcia si každý zváži sám. Dal by som tomu asi 6,5/10

Up in the air Film ma vôbec, ale vôbec neoslovil. Komedie / Drama ?? Od komédie to má ďaleko ...
Skôr je to nejaký romantický-vzťahový film. Dosť som sa nudil. Práve som si odpil zo šálku kávy, ktorá určite nepatrila mne ! Film som pozeral 50 minút, potom som to musel ukončiť..
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Bíla Stuha (Das weisse Band) 95%
CSFD
IMDb
Skvely film ... Genialne herecke vykony ...
Pre niekoho to moze byt nuda, no mne sa tento snimok neuveritelne zapacil hlavne vdaka tvorivosti Michaela Haneke
Skvely pohlad do hlbin ludskej duse ... Jedina skoda je nejasny koniec.
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa AvAtAr »

Stiahni ma do pekla Najlepší horror premňa jednoznačne
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

Vykoupení z věznice Shawshank - K tomuto filmu som sa dostal až teraz, no čo patrim medzi mladú generaciu :P... Niečo úžasné, fakt klobuk dole :) 10/10
Spirit - Našiel som ho u seba nahodou, kedže som dočasne bol bez netu tak som ho pozrel... a nechápal 4,5/10
Strážci - Watchmen - Tomuto filmu som sa vyhýbal hlavne kvôli jeho dĺžke. Neuveriteľných 162 minút, od ktorých som čakal niečo viac... pozerať sa na to dalo ale nič zaujímavé podobne ako Spirit, no predsa lepšie 6,5/10
Čtvery vánoce - Neuveriteľné čo sa dá pozerať keď sa človek nudí :) 5/10
Penguins of Madagascar: Operation, The (video film) - kto mal rád bandu nebezpečných tučniakov z madagaskaru pozrie si to rád a bude sa baviť :) Koho nezaujali, nezaujme ani tento video film pretože je práve o nich :) 8/10
goldenshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa goldenshit »

Shutter Island: genialny napad.....genialne zrealizovany z genialnym DiCapriom......genialny film :P
lekoklatik
VIP
VIP

Shutter Island. 9,7/10
Proste úžasný film. Konečne po dlhej dobe. Už som si myslel že sa nić dobré nenatoćí. DiCaprio je kráľ :P
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ako bolo viac krat spomenute:

Shutter Island 10/10 IMDB
Po dlhej dobe mozem bez prizmurenia oka dat filmu ply pocet..Umna zatial film roka a po dlhej dobe film, ktory dokaze potrapit cloveku hlavu..V hlavnej ulohe s DiCapriom, ktory zahra svoju ulohu nad moje ocakavania..Vysoko odporucam...

//Retne - aspon netaraj..Taky avatar tu bol spomenuty x krat a to bola aka kravina..Je ine nazor jedneho cloveka a nazor viacerych..Ked sem daju 5ti podobne hodnotenie tak to cloveka skor donuti film pozriet ako ked jeden ohodnoti..

// to ten pravy hovori Retne ze? http://www.hojko.com/post1362930.html#p1362930 Som si nevsimol, ze ty davas fakty take, ktore cloveka fakt do filmu donutia :roll:
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Omg, Vam trom na konci by sa hodila basa... sak ten film to bol uz neraz spomenuty tak naco?
200 stranova tema a neviem ci tu je 200 titulov... uz kusok rozumu, pohladam ci to uz neni a basta... alebo ak Vam neda, tak aspon nech je to kvalitny post s viacerymi filmami, vid. post Makiho :smt104

//Soviet: No uz len kvoli tomu co si tam ty napisal budem pozerat film, sa spamataj, to su mi ale fakty: herec zahral lepsie ako som si myslel ze zahra, pre mna film roka, musel som si potrapit hlavu pri filme... este aj mudry bud, byt na tvojom mieste zmazem ten post a som ticho... sak to co obhajujes nema uroven...

//bla bla bla bla... hlavne ze dvaja predomnou okomentovali ten isty film :) a radsej sa s tebou uz na toto nebavim lebo este dalsiu odpoved das do noveho postu a uz budes mat 155 prispevkov v tejto teme :happyrespect:
lekoklatik
VIP
VIP

Film sa mi páčil, preto som ho sem napísal. Vylievam si sem srdce keď sa mi nejaký film páči. Či je tu už spomenutý 300x ma nezaujíma. Téma ODPORUČNE mi film tu už je. sklidni hormón
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schelmy »

Brothers 9/10
http://www.csfd.cz/film/234507-brothers/
"ťažká psychológia".. perfektná dráma.. silný zážitok.. skvelé herecké výkony, skvelý hudobný doprovod od U2 :) určite sa oplatí pozrieť..
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

The Road (Cesta) 2009
http://www.csfd.cz/film/233126-cesta-road-the/

Možno som čakal trošku viac, ale bolo to dobré. Film o putovaní otca a syna postapokalyptickou krajinou. V podstate môžete pozerať prvých 25 minút. Film si pretočiť na koniec a hotovo, pretože sa tam vlastne nič nedeje. Ale to putovanie bolo príjemné. Občasné stretnutie s "bad boys" alebo s nejakými podobnými ľudmi ako sú dvaja hlavní pútnici určite oživilo film, aj keď tieto "oživovacie" scény boli veľmi krátke. Koniec by som si vedel predstaviť aj trochu iný, ale čert s tým. 7/10
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

The Damned United/Proklety Klub Dobra drama, pri ktorej som sa sem tam nudil, ale stofi to za pozretie. 7/10
SAW VI Ako sme uz zvyknuti, novy diel saw-u neprinasa nic nove, mozno nejaky sposob vrazdy. 6/10
Ninja AssassinTak tolko krvy som este asi nevidel :D . Ako akcny film to bolo super. Vobec som sa pri nom nenudil. 7/10
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

Shutter Island (Prekliaty ostrov)
9/10
http://www.csfd.cz/film/235492-prekliat ... er-island/

Pena drama s Dicapriom, ktory to zahral skutocne dobre. Film ma velmi prekvapil nakolko som od neho vela neocakaval, hlavne ta zaverecna pol hodina plna dejovych zvratov, kde ma to poriadne posadilo do kresla este dlho potom co som vysiel z kina my tento film behal hlavou a snazil som sa ujasnit si koniec. Urcite sa ho oplati pozriet jeden z naj. filmov co som v poslednej dobe vydel.
lekoklatik
VIP
VIP

Gamer. Osobne sa mi nápad veľmi páčil. Spracovanie mohlo mnohým prísť dosť nezrozumiteľné, ale podľa mňa to bolo fajn. Hudobný doprovod som nejak extra nesledoval ale herecké obsadenie mi sedelo tiež. Toto bol pre mňa v celku oddychový film. 7,5/10

//@k- nie som ko*ot ...... Lubilo sa mi to a mozes mi postriekat ucho.
Napísať odpoveď