Nefunguje boot s CD na notebooku
Nefunguje boot s CD na notebooku
Ahoj mam problem so sestrinim notebookom Toshiba ma uz viacej ako 3 roky tak som sa ho rozhodol naformatovat a nainstalovat Win. Ale je tu taky problem ze aj ked nastavim v Biose aby nacitaval prvotne z CD a potom z HDD tak nacitava HDD a CD s WINom uplne odignuruje skusal som CDcko v inom PC ale problem stale ten isty aj ine CD som skusal jedna sa o WIN XP. Aj ked som na zaciatku jak sa startuje PC stlacil F12 co je multiboot kde si zvolim zcoho aby nacitaval tak nenacitava z CD a pritom ta CD romka je v poriadku.
Moze to byt tym ze nacita iba to CD kde je WIN urceny pre Toshibu alebo ?
Dakujem, pomocnikov odmenim K+
Moze to byt tym ze nacita iba to CD kde je WIN urceny pre Toshibu alebo ?
Dakujem, pomocnikov odmenim K+
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nefunguje boot s CD na notebooku
Je tam viac variant co moze byt zle napr. spomenute cd s win, dalej skus nastavit aby bootovalo s cd ale hdd nastav ako disable. 
-
Dildogripak
Medium Professional
Ak si skúšal to CD aj v inom PC, tak na 99% je chyba v tom médii.
Musíš to napáliť ako bootovacie CD/DVD, inak ti to nevezme....
Ja som mal podobný problém, lenže Bootovacie médium bolo v poriadku a po stlačení F12-tky mi aj tak čítalo z HDD..... zašiel som do BIOSU, dal som čítanie z HDD (disabled) a nastavil som primárne čítanie z mechaniky...potom to už šlapalo veselo
Potom to samozrejme treba prepnúť späť - prímárne HDD, sekundárne Floopy/mechanika....
Skús to cez ten BIOS ale ak máš pošahané médium tak ti to bude na dve veci
EDIT: sorry za rovnakú odpoveď ako IceHammer ale, kým som to ja dopísal
Ja som mal podobný problém, lenže Bootovacie médium bolo v poriadku a po stlačení F12-tky mi aj tak čítalo z HDD..... zašiel som do BIOSU, dal som čítanie z HDD (disabled) a nastavil som primárne čítanie z mechaniky...potom to už šlapalo veselo
Potom to samozrejme treba prepnúť späť - prímárne HDD, sekundárne Floopy/mechanika....
CD je v poriadku v inom PC bootuje v pohodeIceHammer napísal:Je tam viac variant co moze byt zle napr. spomenute cd s win, dalej skus nastavit aby bootovalo s cd ale hdd nastav ako disable.
HDD disabled sa mi dat nedaDildogripak napísal:Ak si skúšal to CD aj v inom PC, tak na 99% je chyba v tom médii.
Ja som mal podobný problém, lenže Bootovacie médium bolo v poriadku a po stlačení F12-tky mi aj tak čítalo z HDD..... zašiel som do BIOSU, dal som čítanie z HDD (disabled) a nastavil som primárne čítanie z mechaniky...potom to už šlapalo veselo![]()
-
Dildogripak
Medium Professional
Nedá sa ti dať odpísať bootovanie z HDD? To sa mi nezdá.
Skús tam poprehadzovať prioritu alebo jak sa tomu hovorí. Skús prehodiť bootovanie HDD z primary na secondary prípadne ešte nižšie a aby si mal prvú mechaniku.... Viac ti neporadím
Skús tam poprehadzovať prioritu alebo jak sa tomu hovorí. Skús prehodiť bootovanie HDD z primary na secondary prípadne ešte nižšie a aby si mal prvú mechaniku.... Viac ti neporadím
keby ste traja co mi sem vy dvaja co sem pisete lepsie citali tak vidite ze som napisal ze som menil prioritu samozrejme CD/DVD ako primary zase nie som lampa a skusal som to aj cez multiboot...problem je asi v notase tj bud blbost notasov alebo taka ochrana kvoli windowsom co su robene specialne na toshibi lebo niektore notase maju vlastne WIN CD s predinstalovanym SW kvoli driverom a podDildogripak napísal:Nedá sa ti dať odpísať bootovanie z HDD? To sa mi nezdá.
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Pocuj LOL niekto sa ti tu snazi asi pomoct nie ako mame vediet ci vies robit len s kalkulackou. 
Preinstalovaval som asi 2 nt toschiba a anijeden nemal s nicim problem.
Preinstalovaval som asi 2 nt toschiba a anijeden nemal s nicim problem.
Zajímavé . Upgradovat BIOS ? Bootnout z USB neumí ? Tyhle omezení výrobců byly spíš opačný , CDčko si zkontrolovalo BIOS a když neseděl , nešlo z něj nainstalovat . Bootne jiný CD ? Třeba s emulací diskety . Není tam nějaký uživatelský nastavení omezení změny nastavení BIOS ?
Nebo třeba nějaký zrychlení bootování (myslím ňákou specialitku toshiby , jako jinde třeba netestuje RAM tak tady to nečeká na CD a jede ?)
A co takhle rozdělit disk , na nesystémovej oddíl nakopírovat instalačku , přes F8 naject do DOSu - format C: /s a spustit instalačku z HDD ? I když nevím jestli to jde .........95-ME takhle šly , XP sem takhle nikdy neinstaloval .
Nebo třeba nějaký zrychlení bootování (myslím ňákou specialitku toshiby , jako jinde třeba netestuje RAM tak tady to nečeká na CD a jede ?)
A co takhle rozdělit disk , na nesystémovej oddíl nakopírovat instalačku , přes F8 naject do DOSu - format C: /s a spustit instalačku z HDD ? I když nevím jestli to jde .........95-ME takhle šly , XP sem takhle nikdy neinstaloval .
Boot z USB taky srot nevie v BIOSE ma 4 zalozky a ztoho v dvoch sa da nieco robit fakt len take zakladne veci sa tam daju menit ako cas a podTom1622 napísal:Zajímavé . Upgradovat BIOS ? Bootnout z USB neumí ? Tyhle omezení výrobců byly spíš opačný , CDčko si zkontrolovalo BIOS a když neseděl , nešlo z něj nainstalovat . Bootne jiný CD ? Třeba s emulací diskety . Není tam nějaký uživatelský nastavení omezení změny nastavení BIOS ?
Ja mam zas opacny problem, ide nastavit len bootovanie z HDD alebo zo siete, neviem nastavit moznost bootovania z CD/DVD. Neviete poradit ako dosiahnem bootovanie z CD/DVD? Dikes nieje je to moj pocitac, tak to nechcem cele rozhasit... 
ST1 : ked tak skus WinToFlash, potom treba ale nastavit USB ako prve na boot
http://wintoflash.com/home/en/
http://wintoflash.com/home/en/
Ide o to, ze nic ine ako siet alebo HDD nejde nastavit...
bobr ....... vestecke gule dosli 
... napis aspon na akom zeleze mas problem .....aky operacny system atd....
... napis aspon na akom zeleze mas problem .....aky operacny system atd....