Nefunguje boot s CD na notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nefunguje boot s CD na notebooku

Príspevok od používateľa ST1 »

Ahoj mam problem so sestrinim notebookom Toshiba ma uz viacej ako 3 roky tak som sa ho rozhodol naformatovat a nainstalovat Win. Ale je tu taky problem ze aj ked nastavim v Biose aby nacitaval prvotne z CD a potom z HDD tak nacitava HDD a CD s WINom uplne odignuruje skusal som CDcko v inom PC ale problem stale ten isty aj ine CD som skusal jedna sa o WIN XP. Aj ked som na zaciatku jak sa startuje PC stlacil F12 co je multiboot kde si zvolim zcoho aby nacitaval tak nenacitava z CD a pritom ta CD romka je v poriadku.

Moze to byt tym ze nacita iba to CD kde je WIN urceny pre Toshibu alebo ?

Dakujem, pomocnikov odmenim K+
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Nefunguje boot s CD na notebooku

Príspevok od používateľa IceHammer »

Je tam viac variant co moze byt zle napr. spomenute cd s win, dalej skus nastavit aby bootovalo s cd ale hdd nastav ako disable. :D
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Ak si skúšal to CD aj v inom PC, tak na 99% je chyba v tom médii.
Musíš to napáliť ako bootovacie CD/DVD, inak ti to nevezme....

Ja som mal podobný problém, lenže Bootovacie médium bolo v poriadku a po stlačení F12-tky mi aj tak čítalo z HDD..... zašiel som do BIOSU, dal som čítanie z HDD (disabled) a nastavil som primárne čítanie z mechaniky...potom to už šlapalo veselo :)
Potom to samozrejme treba prepnúť späť - prímárne HDD, sekundárne Floopy/mechanika....

Skús to cez ten BIOS ale ak máš pošahané médium tak ti to bude na dve veci :smt059

EDIT: sorry za rovnakú odpoveď ako IceHammer ale, kým som to ja dopísal :D
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

IceHammer napísal:Je tam viac variant co moze byt zle napr. spomenute cd s win, dalej skus nastavit aby bootovalo s cd ale hdd nastav ako disable. :D
CD je v poriadku v inom PC bootuje v pohode
Dildogripak napísal:Ak si skúšal to CD aj v inom PC, tak na 99% je chyba v tom médii.
Musíš to napáliť ako bootovacie CD/DVD, inak ti to nevezme....

Ja som mal podobný problém, lenže Bootovacie médium bolo v poriadku a po stlačení F12-tky mi aj tak čítalo z HDD..... zašiel som do BIOSU, dal som čítanie z HDD (disabled) a nastavil som primárne čítanie z mechaniky...potom to už šlapalo veselo :)
Potom to samozrejme treba prepnúť späť - prímárne HDD, sekundárne Floopy/mechanika....

Skús to cez ten BIOS ale ak máš pošahané médium tak ti to bude na dve veci :smt059

EDIT: sorry za rovnakú odpoveď ako IceHammer ale, kým som to ja dopísal :D
HDD disabled sa mi dat neda :( a CD je urcite v poriadku som skusal dve CDcka s WINom...pravdepodobne je problem s tym vyrobcom alebo tie stare typy notebookov sa take ujete...
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Nedá sa ti dať odpísať bootovanie z HDD? To sa mi nezdá.

Skús tam poprehadzovať prioritu alebo jak sa tomu hovorí. Skús prehodiť bootovanie HDD z primary na secondary prípadne ešte nižšie a aby si mal prvú mechaniku.... Viac ti neporadím :?
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dildogripak napísal:Nedá sa ti dať odpísať bootovanie z HDD? To sa mi nezdá.

Skús tam poprehadzovať prioritu alebo jak sa tomu hovorí. Skús prehodiť bootovanie HDD z primary na secondary prípadne ešte nižšie a aby si mal prvú mechaniku.... Viac ti neporadím :?
keby ste traja co mi sem vy dvaja co sem pisete lepsie citali tak vidite ze som napisal ze som menil prioritu samozrejme CD/DVD ako primary zase nie som lampa a skusal som to aj cez multiboot...problem je asi v notase tj bud blbost notasov alebo taka ochrana kvoli windowsom co su robene specialne na toshibi lebo niektore notase maju vlastne WIN CD s predinstalovanym SW kvoli driverom a pod
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Pocuj LOL niekto sa ti tu snazi asi pomoct nie ako mame vediet ci vies robit len s kalkulackou. :nono:
Preinstalovaval som asi 2 nt toschiba a anijeden nemal s nicim problem.
Tom1622
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Tom1622 »

Zajímavé . Upgradovat BIOS ? Bootnout z USB neumí ? Tyhle omezení výrobců byly spíš opačný , CDčko si zkontrolovalo BIOS a když neseděl , nešlo z něj nainstalovat . Bootne jiný CD ? Třeba s emulací diskety . Není tam nějaký uživatelský nastavení omezení změny nastavení BIOS ?
Nebo třeba nějaký zrychlení bootování (myslím ňákou specialitku toshiby , jako jinde třeba netestuje RAM tak tady to nečeká na CD a jede ?)
A co takhle rozdělit disk , na nesystémovej oddíl nakopírovat instalačku , přes F8 naject do DOSu - format C: /s a spustit instalačku z HDD ? I když nevím jestli to jde .........95-ME takhle šly , XP sem takhle nikdy neinstaloval .
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tom1622 napísal:Zajímavé . Upgradovat BIOS ? Bootnout z USB neumí ? Tyhle omezení výrobců byly spíš opačný , CDčko si zkontrolovalo BIOS a když neseděl , nešlo z něj nainstalovat . Bootne jiný CD ? Třeba s emulací diskety . Není tam nějaký uživatelský nastavení omezení změny nastavení BIOS ?
Nebo třeba nějaký zrychlení bootování (myslím ňákou specialitku toshiby , jako jinde třeba netestuje RAM tak tady to nečeká na CD a jede ?)
A co takhle rozdělit disk , na nesystémovej oddíl nakopírovat instalačku , přes F8 naject do DOSu - format C: /s a spustit instalačku z HDD ? I když nevím jestli to jde .........95-ME takhle šly , XP sem takhle nikdy neinstaloval .
Boot z USB taky srot nevie v BIOSE ma 4 zalozky a ztoho v dvoch sa da nieco robit fakt len take zakladne veci sa tam daju menit ako cas a pod :D ale to stou instalackou z HDD neni zly napad vies len je to sestrin PC a potrebuje ho asi prejdeme cela rodina na MACi lebo toto sa uz neda...jednak WIN a ine veci...
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Ja mam zas opacny problem, ide nastavit len bootovanie z HDD alebo zo siete, neviem nastavit moznost bootovania z CD/DVD. Neviete poradit ako dosiahnem bootovanie z CD/DVD? Dikes nieje je to moj pocitac, tak to nechcem cele rozhasit... :sly:
bcxxx
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bcxxx »

ST1 : ked tak skus WinToFlash, potom treba ale nastavit USB ako prve na boot

http://wintoflash.com/home/en/
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Ide o to, ze nic ine ako siet alebo HDD nejde nastavit...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

bobr ....... vestecke gule dosli :D
... napis aspon na akom zeleze mas problem .....aky operacny system atd....
Napísať odpoveď