Kam ulozit data?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
merlin1x1
Light Expert
Light Expert

Kam ulozit data?

Príspevok od používateľa merlin1x1 »

Zdravim, potreboval by som poradit s nasledujucim problemom. Vytvaram dva programy, prvy z nich vytvara statisticke data z java bytecodu a druhy program ich spracuvava. Ako alebo kam mam ukladat statisticke data ziskane prvym programom aby sa dali jednoducho pouzit v druhom program. Premyslam na vypisani dat v text subore a nacitani v druhom programe, ale to sa mi nezda ako moc elegantny riesenie. Jedna sa o programy v Jave... dakujem za akekolvek napady ;)
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kam ulozit data?

Príspevok od používateľa chrono »

Prečo to nie je elegantné riešenie? (teda až na to, že sa ten súbor musí znovu parsovať a kontrolovať, či sú tie údaje zmysluplné) Môžeš to ukladať napr. do binárneho súboru (ten sa ľahšie načíta), ale overovať zmysluplnosť údajov budeš musieť aj tak a v závislosti od toho, čo tam ukladáš, to môže byť komplikované (ale komplikovaný môže byť aj ten textový súbor).
merlin1x1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa merlin1x1 »

Skor som mal na mysli riesenie pomocou nejake databaze, bohuzial v tejto oblasti nie som moc znaly. Do databaze by sa pekne ukladali vsetky statistiky a druhy program by si mohol nadherne z databazy Selectom vybrat co potrebuje. Parsovat to a potom cele prechadzat a hladat potrebnu statistiku sa mi nezda ako moc elegantne riesenie, bohuzial zatial ho vidim ako jedine. Avsak moc si neviem predstavit databazu, ktora by fungovala medzi dvoma nezavislimi programami...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

vsak JDBC co? ak mas JDK tak mas aj sunDB
cez JDBC mozes robit s akoukolvek databazou
Napísať odpoveď