Maturita
Re: Maturita
3. téma: ...Holden Caulfield... nebolo napísane že ide o konkrétneho Holdena z románu čo znamená že sa mohlo jednať o hocikoho, porovnavať jeho rebelske vlastnosti v úvahe ste mohli prakticky bez obmedzení
Podľa mňa hlúposť. Ako tu niekto spomenul Davida Salingera, keby vymysleli nejakú tému o ňom, myslíš, že by si mohol písať o hocikom? Keby bolo jedno o koho ide, tak by to tam nedali. Naschvál tam dali Holdena Caulfielda, aby si mal vymedzené o čom máš písať (teda jeho vlastnosti, aký bol, čo robil a pod.). Učiteľka sama doporučila, aby si nikto tú tému nevybral, ak to nečítal a nevie presne o čo ide.NaWareZ napísal:3. téma: ...Holden Caulfield... nebolo napísane že ide o konkrétneho Holdena z románu čo znamená že sa mohlo jednať o hocikoho, porovnavať jeho rebelske vlastnosti v úvahe ste mohli prakticky bez obmedzení
tak SJ je za nami, kks pisem pisem a zdalo sa mi vsetko lahucke az na par veci,
s tem stewardom neviem ci nebola otazka polozena ze kto obsluhuje v lietadle alebo take cosi
ja soms i samozrejme precital ze kto obsluhuje lietadlo ..... ukazalo sa kto je pán ked som tam napisal slobodne PILOT
este si aj myslim ze ha, nenachytate ma ze pilot je s I a nie s Y
a teraz kukam kluc a zistil som ze mam dobre tak
12 asi
z tych 24 ... takze kruzkovacka bude hadam better a zajtra ta anglina, keby nahodou niekto vedel temu alebo tak,
bol by som velmi rad, keby sa podelil
vela stastia zajtra na jazykoch 
BTW co ste dali, kolko ciarok treba doplnit do tej vety ??? ja som dal 3
BTW co ste dali, kolko ciarok treba doplnit do tej vety ??? ja som dal 3
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Prosím môže sem hodiť niekto link na tabuľku v ktorej sú napísane rozdiely medzi neformálnym a formálnym listom =píšem a) konkrétnej osobe b)spoločnosti ???
Akosi nemôžem vygoogliť
Akosi nemôžem vygoogliť
kebyze sa niekto dostane k testu, tak pls pisnite
inak, sloh (4) snad vpohode (nebol problem rozpisat sa, len ci som nevybocil zo zanru ako som sa obaval), na teste som potrel, cakal som nejakych 80% aj s tym, ze som sa do nicoho nekukol (2009ku som tak dal, ine som nerobil), ale realne to vyzera tak na 50-60
inak, sloh (4) snad vpohode (nebol problem rozpisat sa, len ci som nevybocil zo zanru ako som sa obaval), na teste som potrel, cakal som nejakych 80% aj s tym, ze som sa do nicoho nekukol (2009ku som tak dal, ine som nerobil), ale realne to vyzera tak na 50-60
Nemá náhodou niekto správne odpovede z časti ABCD? Neverím, že na niekde na nete nebudú :-/
Zatiaľ asi nie sú. Treba počkať nejaký deň, ono sa to niekde na 100% objaví. Alebo v škole sa opýtaj slovenčinárov, oni si tie testy nechali a pravdepodobne aj vyplnili, tak sa skús ich opýtať alebo počkaj.QyncY napísal:Nemá náhodou niekto správne odpovede z časti ABCD? Neverím, že na niekde na nete nebudú :-/
Napadnutelne to kazdopadne je. Za priklad davam PFIČ 2008 tema Volam sa Jozef Mak (beletrizovany zivotopis) kde student nepisal zivotopis literarnej postavy ale svoj. Uznat mu to museli aj ked urcite chceli nieco ine. Ked chcu od maturantov presne spravne odpovede mali by otazky klast tiez presne!rados915 napísal: Podľa mňa hlúposť. Ako tu niekto spomenul Davida Salingera, keby vymysleli nejakú tému o ňom, myslíš, že by si mohol písať o hocikom? Keby bolo jedno o koho ide, tak by to tam nedali. Naschvál tam dali Holdena Caulfielda, aby si mal vymedzené o čom máš písať (teda jeho vlastnosti, aký bol, čo robil a pod.). Učiteľka sama doporučila, aby si nikto tú tému nevybral, ak to nečítal a nevie presne o čo ide.
Inak ja som si vybral prave temu 3 aj ked som Kto chta v zite necital, ale vedel som presne co je Holden zac a drzal som sa vymedzenych hranic:).
To máš pravdu, mali to konkretizovať, že ide presne o toho Holdena, ktorý je hlavným hrdinom Salingerovho románu. Aj keď som vedel o koho presne ide, radšej som do tejto témy nešiel, nebol som si istý, či by som o tom dokázal napísať 1,5 strany. Tak som išiel na istotu a vybral 4.NaWareZ napísal:
Napadnutelne to kazdopadne je. Za priklad davam PFIČ 2008 tema Volam sa Jozef Mak (beletrizovany zivotopis) kde student nepisal zivotopis literarnej postavy ale svoj. Uznat mu to museli aj ked urcite chceli nieco ine. Ked chcu od maturantov presne spravne odpovede mali by otazky klast tiez presne!
Inak ja som si vybral prave temu 3 aj ked som Kto chta v zite necital, ale vedel som presne co je Holden zac a drzal som sa vymedzenych hranic:).
mna by ties zaujimali spravne odpovede ...nechapem preco vlastne to nezverjnili naraz ..ved predsa urcite to maju niekde vo svojej nucem budove
...nie ujovia a tety z nucemu daju jednu cast a na druhu sa vyseru ...aby nas natahovali ?:D neviem fakt
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
cuteSTYLE69 napísal:Prosím môže sem hodiť niekto link na tabuľku v ktorej sú napísane rozdiely medzi neformálnym a formálnym listom =píšem a) konkrétnej osobe b)spoločnosti ???
Akosi nemôžem vygoogliť
Tak čo pls ?
-
snaque
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
perličky čo sa zatiaľ ku mne dostali:

pomylila holdena caulfielda s coperfieldom a pisala sloh o tom ako caruje.
medium je podla vzoru zvieražiak si myslel že stredný rod ma vzory meno mesto zviera vec
letuška v mužskom rode - letušiak, letec, letuška, pilo, sťujard, čašník
ešte doplním: "letuško"
"Turkyňa s veľkým a tvrdým"
alebo
dali témy a každý kukal ze kto je ten coufield... a spolužiak
"joj ta to mohli dat Segala"

"Turkyňa s veľkým a tvrdým"
alebo
dali témy a každý kukal ze kto je ten coufield... a spolužiak
"joj ta to mohli dat Segala"
-
tonek
Darca
3. Tiež o Holdenovi, nečital som, ale vedel som presne jeho charakteristiku, napisal som si osnovu na úvahu, aby som sa nemotal stále dookola a vyšlo to, dospel som k záveru že to je ko*ot, dnešnými ľudmi by bol pokladaný najmenej za je*a a dovi.
Test nekomentujem je videť že to robilo 7 rôznych ľudí.
Celkové hodnotenie spravil som a viac ma nezaujíma. Neučil som sa na to, len som si urobil monitor 2009 a 07 tušim.
Zajtra cudzí jazyk u mňa nemčina to bude tiež v pohode, nebojim sa toho.
Pozajtra matika, som z nej tupy ako neviemkto, ísť mi celkom aj ide ale neučim sa ju. Odhadujem vysledok 30 alebo 33,3 %. Je ale isté že ak to spravím na tych 30 tak ustnu lepšie ako na 4 nespravím tým padom sa možem lučit s robotu a v septembri si niečo zopakujem.
Toľko moj krátky report z našej vydarenej tohtoročnej matury
Test nekomentujem je videť že to robilo 7 rôznych ľudí.
Celkové hodnotenie spravil som a viac ma nezaujíma. Neučil som sa na to, len som si urobil monitor 2009 a 07 tušim.
Zajtra cudzí jazyk u mňa nemčina to bude tiež v pohode, nebojim sa toho.
Pozajtra matika, som z nej tupy ako neviemkto, ísť mi celkom aj ide ale neučim sa ju. Odhadujem vysledok 30 alebo 33,3 %. Je ale isté že ak to spravím na tych 30 tak ustnu lepšie ako na 4 nespravím tým padom sa možem lučit s robotu a v septembri si niečo zopakujem.
Toľko moj krátky report z našej vydarenej tohtoročnej matury
Je to kvoli tomu, ze zverejnena cast sa opravuje na skolach, tzn je urcena dotycnym opravujucim ucitelom a "krizikova" sa vyhodnocuje u nich.azicko napísal:mna by ties zaujimali spravne odpovede ...nechapem preco vlastne to nezverjnili naraz ..ved predsa urcite to maju niekde vo svojej nucem budove...nie ujovia a tety z nucemu daju jednu cast a na druhu sa vyseru ...aby nas natahovali ?:D neviem fakt
som pisal tu prvu temu hned a hadam to mam okay
ptm ten test bol dost tazky , te ukazky boli vsetky dlhe moc.
ptm ten test bol dost tazky , te ukazky boli vsetky dlhe moc.
Ak by chcel niekto slovesá z nemčiny na zajtra, tak tu ich máte (príloha). Možno sa niekomu hodí.
- Prílohy
-
- nj-slovesá.rar
- (17.59 KiB) 53 stiahnutí
Téma B2 AJ bola : My Birthday.
-
snaque
Light Professional
B1 bolo A Birthday Party.
Začali sme písať o jednej o 13:25 som opúštal učebnu...
veľmi ľahké
Začali sme písať o jednej o 13:25 som opúštal učebnu...
veľmi ľahké