Projektor - Benq MP522ST?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Projektor - Benq MP522ST?

Príspevok od používateľa Grim »

Ahojte

Potreboval by som sa poradiť s niekým, kto sa vyzná v projektoroch a ich parametroch. Po dlhom, takmer polročnom rozhodovaní, som sa rozhodol pre značku Benq. Ako jediné projektory z nájdených totiž spĺňajú zásadnú podmienku - schopnosť premietať zo 4 m na stenu o veľkosti 400x225 cm. Vybral som tento projektor a zaujíma ma Váš názor, či som vybral dobre a či sa oplatí za tú cenu. Kúpu plánujem na Január - Február budúceho roku (Apríl tohto roku), ale vybrané musím mať do konca Septembra. A ďaľšia vec - mám informáciu, že premietanie na stenu je vražda kvality obrazu...je to pravda a je to relevantné zhoršenie kvality pri premietaní filmov o veľkosti 700 - 1300 MB?

//autoeditácia príspevku (12 Feb 2010, 17:16)
up

//autoeditácia príspevku (17 Mar 2010, 2:28)
up
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Re: Projektor - Benq MP522ST?

Príspevok od používateľa Daedalus »

Mne tam chyba zasadna vec a to je HDMI pripojenie, premietam na stenu lebo sa mi nechce ist kupit platno a mozem povedat ze obraz cez S-Video, VGA, je doslova shit voci pripojeniu hdmi. Mne to tak pripada. V zasade sa drz tohto, svietivost cim viac tym lepsie, na domace pozeranie je 1000ANSI dobre, no 2000 a viac je super. To iste pre contrast 1500:1 fajn, vatsi pomer = tym lepsie, a biela bude bielejsia a cierna ciernejsia. Ostatne parametre su na tebe rozilisenie, hlucnost, zivosnost lampy, konektivita atd. Pozeram ze je to 1 chipovy dlp, takze duhovemu efektu sa zrejme nevyhnes. No a pozeranie 700mb filmou je utrpenie tak ci tak (podla mna), ci na stene alebo kdekolvek, pozriet sa to da ,ale no , mne sa ani klasicke dvd nepacilo, spokojny s kvalitou obrazu ze fakt som bol az pri pozerani 9+gb fullhd videa
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...v tom prípade som si vybral tento...ja potrebujem hlavne čo najväčšie rozlíšenie, vstupom som neprikladal až taký dôraz, finančná stránka ma netrápi...prípadne ho môžeš porovnať s týmto, ale myslím že MP 525ST je jasný favorit, má navyše aj korekciu lichobežníkového skreslenia...ale MP 776ST má zase podporu HDTV...ja som vyberal iba z katégórie projektorov "Short Throw"...ostatné ani netreba spomínať...
Daedalus
Medium Star
Medium Star

776 ma vysiu svietivost, vydrz lamy. Inak je to to iste, ta korekcia sa nachadza v kazdom normalnom projektore s tym sa nezatazuj, a tak tiez podpora hdtv je u oboch. Pises ze ti ide o rozlisnie, tak vyber nieco ine, co je minimalne HD ready tzn. 1280 x 720 Nativne rozlisenie. A kedze rozpocet nehra rolu tak sa popozeraj aj po full HD verzii.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...v tej kategórii je ten 776 najlepší, čo sa rozlíšenia týka...ostatné si nemôžem dovoliť vzhľadom na rozmery mojej izby (4x4m) a chcem premietať na celú stenu...od iných výrobcov som vôbec nič takéto nenašiel (možno som zle hľadal), všetko boli projektory s projekčnou vzdialenosťou okolo 6-10m
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Co znamena u teba, premietat na celu stenu? cca. aka uhlopriecka? V takejto miestnosti 4x4 pozerat obraz vatsi ako 2.5m je utrpenie pre oci. Musi to byt benQ? mysli do buducna zober nieco min. HD ready, to moja rada!
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nie nemusí to byť Benq, ale od iných výrobcov som projektor schopný premietať na celú stenu nenašiel...uhlopriečka je skoro 460cm (180")...
Napísať odpoveď