Ahojte
Potreboval by som sa poradiť s niekým, kto sa vyzná v projektoroch a ich parametroch. Po dlhom, takmer polročnom rozhodovaní, som sa rozhodol pre značku Benq. Ako jediné projektory z nájdených totiž spĺňajú zásadnú podmienku - schopnosť premietať zo 4 m na stenu o veľkosti 400x225 cm. Vybral som tento projektor a zaujíma ma Váš názor, či som vybral dobre a či sa oplatí za tú cenu. Kúpu plánujem na Január - Február budúceho roku (Apríl tohto roku), ale vybrané musím mať do konca Septembra. A ďaľšia vec - mám informáciu, že premietanie na stenu je vražda kvality obrazu...je to pravda a je to relevantné zhoršenie kvality pri premietaní filmov o veľkosti 700 - 1300 MB?
//autoeditácia príspevku (12 Feb 2010, 17:16)
up
//autoeditácia príspevku (17 Mar 2010, 2:28)
up
Projektor - Benq MP522ST?
Re: Projektor - Benq MP522ST?
Mne tam chyba zasadna vec a to je HDMI pripojenie, premietam na stenu lebo sa mi nechce ist kupit platno a mozem povedat ze obraz cez S-Video, VGA, je doslova shit voci pripojeniu hdmi. Mne to tak pripada. V zasade sa drz tohto, svietivost cim viac tym lepsie, na domace pozeranie je 1000ANSI dobre, no 2000 a viac je super. To iste pre contrast 1500:1 fajn, vatsi pomer = tym lepsie, a biela bude bielejsia a cierna ciernejsia. Ostatne parametre su na tebe rozilisenie, hlucnost, zivosnost lampy, konektivita atd. Pozeram ze je to 1 chipovy dlp, takze duhovemu efektu sa zrejme nevyhnes. No a pozeranie 700mb filmou je utrpenie tak ci tak (podla mna), ci na stene alebo kdekolvek, pozriet sa to da ,ale no , mne sa ani klasicke dvd nepacilo, spokojny s kvalitou obrazu ze fakt som bol az pri pozerani 9+gb fullhd videa
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...v tom prípade som si vybral tento...ja potrebujem hlavne čo najväčšie rozlíšenie, vstupom som neprikladal až taký dôraz, finančná stránka ma netrápi...prípadne ho môžeš porovnať s týmto, ale myslím že MP 525ST je jasný favorit, má navyše aj korekciu lichobežníkového skreslenia...ale MP 776ST má zase podporu HDTV...ja som vyberal iba z katégórie projektorov "Short Throw"...ostatné ani netreba spomínať...
776 ma vysiu svietivost, vydrz lamy. Inak je to to iste, ta korekcia sa nachadza v kazdom normalnom projektore s tym sa nezatazuj, a tak tiez podpora hdtv je u oboch. Pises ze ti ide o rozlisnie, tak vyber nieco ine, co je minimalne HD ready tzn. 1280 x 720 Nativne rozlisenie. A kedze rozpocet nehra rolu tak sa popozeraj aj po full HD verzii.
-
Grim
Darca
...v tej kategórii je ten 776 najlepší, čo sa rozlíšenia týka...ostatné si nemôžem dovoliť vzhľadom na rozmery mojej izby (4x4m) a chcem premietať na celú stenu...od iných výrobcov som vôbec nič takéto nenašiel (možno som zle hľadal), všetko boli projektory s projekčnou vzdialenosťou okolo 6-10m
Co znamena u teba, premietat na celu stenu? cca. aka uhlopriecka? V takejto miestnosti 4x4 pozerat obraz vatsi ako 2.5m je utrpenie pre oci. Musi to byt benQ? mysli do buducna zober nieco min. HD ready, to moja rada!
-
Grim
Darca
...nie nemusí to byť Benq, ale od iných výrobcov som projektor schopný premietať na celú stenu nenašiel...uhlopriečka je skoro 460cm (180")...