Psychotesty k PZ
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Psychotesty k PZ
Tak som si dal tu namahu a nasiel to, tu je cele znenie: http://www.zvjs.sk/dokumenty/zbor/73_98_1_1_05.pdf
§ 20
Hodnosti
a) v práporčíckej hodnosti
1. strážmajster dva roky
2. nadstrážmajster tri roky
3. podpráporčík štyri roky
4. práporčík päť rokov
5. nadpráporčík
b) v dôstojníckej hodnosti
1. podporučík jeden rok
2. poručík dva roky
3. nadporučík tri roky
4. kapitán tri roky
5. major štyri roky
6. podplukovník päť rokov
7. plukovník
c) v generálskej hodnosti generál.
Vyme n ov an i e do h od no s t i a pov ý š e ni e d o ho dn os t i
§ 21
(1) Pri prijatí do služobného pomeru na funkciu, pre ktorú je
určený kvalifikačný predpoklad úplného stredného vzdelania, policajt sa
vymenuje do hodnosti strážmajstra.
(2) Pri prijatí do služobného pomeru na funkciu, pre ktorú je
určený kvalifikačný predpoklad vysokoškolského vzdelania prvého
stupňa, policajt sa vymenuje do hodnosti podporučíka.
(3) Pri prijatí do služobného pomeru na funkciu, pre ktorú je
určený kvalifikačný predpoklad vysokoškolského vzdelania druhého
stupňa, je policajt vymenovaný do hodnosti poručíka. Ak pred prijatím
do služobného pomeru vykonával činnosti v odbore, v ktorom dosiahol
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a ktorý zodpovedá funkcii, do
ktorej má byť ustanovený alebo vymenovaný, môže byť vymenovaný do
hodnosti nadporučíka alebo do vyššej hodnosti, najvyššie však do
hodnosti, ktorá je plánovaná na funkciu, do ktorej je ustanovený alebo
vymenovaný.
(4) Doba výkonu odborných činností podľa odseku 3 je na
vymenovanie do hodnosti
a) nadporučíka 3 roky
b) kapitána 6 rokov
c) majora 10 rokov
d) podplukovníka 15 rokov
e) plukovníka 21 rokov.
Ak tomu dobre rozumiem, po dosiahnuti 2. stupna vs. vzdelania, teda v jej pripade inzinierskeho studia a ziskania titulu zacinala na hodnosti porucik. Po troch rokoch by mala ist na nadporucika. V pripade, ze predtym uz niekde pracovala v podobnom obore, tak mohla hned zacat ako nadporucik. Alebo je mozne, ze tam nie je dva roky ako pises, ale su tomu uz tri roky a tak to dotiahla na nadporucika.
§ 20
Hodnosti
a) v práporčíckej hodnosti
1. strážmajster dva roky
2. nadstrážmajster tri roky
3. podpráporčík štyri roky
4. práporčík päť rokov
5. nadpráporčík
b) v dôstojníckej hodnosti
1. podporučík jeden rok
2. poručík dva roky
3. nadporučík tri roky
4. kapitán tri roky
5. major štyri roky
6. podplukovník päť rokov
7. plukovník
c) v generálskej hodnosti generál.
Vyme n ov an i e do h od no s t i a pov ý š e ni e d o ho dn os t i
§ 21
(1) Pri prijatí do služobného pomeru na funkciu, pre ktorú je
určený kvalifikačný predpoklad úplného stredného vzdelania, policajt sa
vymenuje do hodnosti strážmajstra.
(2) Pri prijatí do služobného pomeru na funkciu, pre ktorú je
určený kvalifikačný predpoklad vysokoškolského vzdelania prvého
stupňa, policajt sa vymenuje do hodnosti podporučíka.
(3) Pri prijatí do služobného pomeru na funkciu, pre ktorú je
určený kvalifikačný predpoklad vysokoškolského vzdelania druhého
stupňa, je policajt vymenovaný do hodnosti poručíka. Ak pred prijatím
do služobného pomeru vykonával činnosti v odbore, v ktorom dosiahol
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a ktorý zodpovedá funkcii, do
ktorej má byť ustanovený alebo vymenovaný, môže byť vymenovaný do
hodnosti nadporučíka alebo do vyššej hodnosti, najvyššie však do
hodnosti, ktorá je plánovaná na funkciu, do ktorej je ustanovený alebo
vymenovaný.
(4) Doba výkonu odborných činností podľa odseku 3 je na
vymenovanie do hodnosti
a) nadporučíka 3 roky
b) kapitána 6 rokov
c) majora 10 rokov
d) podplukovníka 15 rokov
e) plukovníka 21 rokov.
Ak tomu dobre rozumiem, po dosiahnuti 2. stupna vs. vzdelania, teda v jej pripade inzinierskeho studia a ziskania titulu zacinala na hodnosti porucik. Po troch rokoch by mala ist na nadporucika. V pripade, ze predtym uz niekde pracovala v podobnom obore, tak mohla hned zacat ako nadporucik. Alebo je mozne, ze tam nie je dva roky ako pises, ale su tomu uz tri roky a tak to dotiahla na nadporucika.
-
Adulko1
Light Professional
Super hojko, toto su skvele informacie!
Tak potom, ak by tam bola dlhsie, tak by to aj sedelo. Takze keby ma zobrali k policajtom a mam 2. stupen vysokej skoly, tak by som mohol nastupit ako porucik? Nemam ziadne policajne zameranie, ani akademiu. To dievca mala tusim ekonomicku strednu a tiez aj na vyske ekonomicku ...
Ale inak potom to nie je az take hrozne, to celkom rychlo postupis po par rokoch. ale ktovie, ci ti to uznaju naozaj po tych napr. 2 rokoch, alebo sa aj musis niecim vyznamenat alebo podobne.
Inak ak by sme zobrali narp. moj pripad, ze mam po vyske 2. stupen, tk do akej najvyssej hodnosti ma moozu povysit? Iba po takeho kapitana?
Ale inak potom to nie je az take hrozne, to celkom rychlo postupis po par rokoch. ale ktovie, ci ti to uznaju naozaj po tych napr. 2 rokoch, alebo sa aj musis niecim vyznamenat alebo podobne.
Inak ak by sme zobrali narp. moj pripad, ze mam po vyske 2. stupen, tk do akej najvyssej hodnosti ma moozu povysit? Iba po takeho kapitana?
COTHW: Až také ľahké to nie je aj keď máš známosti.
A prijímacie skúšky sú už pár rokov tie isté. 
-
vjatrakmark
Novice
zdravim. vedeli by ste mi povedat ci je moznost opravy, ked som nezvladol previerky na prvykrat?
-
Point
Professional
psychotesty mozes zopakovat kazdeho pol roka a telesnu kazdy mesiac sa mi zda
-
Adulko1
Light Professional
A ked ma nezoberu hned na tom prvom informativnom pohovore, tak mozem opakovat az o rok? myslite si, ze ked by som tam niekoho mal, tak aj nemusim urobit psychotesty a zoberu ma?
telesnych sa nebojim ...
-
vjatrakmark
Novice
Point napísal:psychotesty mozes zopakovat kazdeho pol roka a telesnu kazdy mesiac sa mi zda
cize, ked som teraz nepersiel telesnou alebo slovencinou, tak mi nezamietnu ziadost ale poslu ma esteraz za mesiac?
//autoeditácia príspevku (23 Mar 2010, 12:54)
takze ako to je? ked nepreidem na prvikrat na telesnej tak mi nezamietn ziadost???
Blbost, preco by sa s tebou mali maznat? K PZ su poriadne tlaky, niekedy bolo - slovencina a fyzicke mozno opakovat po polroku a psychotesty po roku; samozrejme ale ze za kazdym neuspechom si musis podat znovu ziadost - to este neznamena ze ti ju potom nezamietnu bez pohovoruvjatrakmark napísal:
cize, ked som teraz nepersiel telesnou alebo slovencinou, tak mi nezamietnu ziadost ale poslu ma esteraz za mesiac?
//autoeditácia príspevku (23 Mar 2010, 12:54)
takze ako to je? ked nepreidem na prvikrat na telesnej tak mi nezamietn ziadost???
-
Adulko1
Light Professional
Chlapci, nechcem pisat nic v zlom, ale bolo by dobre si trosku zopakovat pravopis a gramatiku 
Mohlo vyznieť, že je to ľahké so známosťou atď. Ako to, že dakto urobí fyz. a psych. testy beriem ako samozrejmosť, skrátka teraz ide o to, že koľko ľudí dostane papier a na ňom napísané, že síce vyhovel ale pre nedostatok miesta má smolu. Asi tak ... Tiež tá známosť je istá pomoc ak sa dačo nepodarí na 100%. Proste je mi z toho nanič.Plasmon napísal:COTHW: Až také ľahké to nie je aj keď máš známosti.A prijímacie skúšky sú už pár rokov tie isté.
-
Adulko1
Light Professional
Ja som pisal tiez vyssie, ze bol som na tom prvom pohovore, kde "triedili" ludi a zrazu vybrali par ludi, ktori tam ani neboli ... takze tak.
Ale tak ktovie ako to je, ked mas mozno aj znamost. Ze ci ten dotycny musi spravit a az potom sa prihovori, alebo nemusi, resp. nieco zle porobi a dostane ho tam ..
vsetci rozpravate o tlacenke!!!ale kazdy kto sa tam dostal to musel jednoducho spravit!!ziaden psycholog si neda na triko niekoho kto to nespravi psychosa!!!!psychotesty osobnosti niesu narocne to musi byt v tebe..ale vykonnove to je uz o nieco inom...VSETKO SA DA NAUCIT ROBILI TO LEN LUDIA..tlesna a sj to snad kazdy kto sa trochu zajuima pz priatie si to nacvici a nema problem diktat zo 4.r zo zs len y-i nic viac..
-
Adulko1
Light Professional
ALE JA NEPISEM O PSYCHOTESTOCH, ALE O TLACENKE, KED IDES PRVY KRAT NA POHOVOR! TO CO ESTE PREDCHADZA PSYCHOTESOM A FYZ. SKUSKE! PSYCHOT. A FYZ. TESTY UROBI AJ BULO.
ja som bulo posielal 3 krat a 3 krat ma pozvali
na pohovor zalezi hlavne od skoly!napriklad kamarat bol kuchar aj toho zobrali na pohovor.ale chalana s dopravnej skoly nezobrali preco to neviem tlacenku nemal nikdo 110% vypadol na psycho 
-
Adulko1
Light Professional
-
hojko
Site Admin
Adulko1: Kamarat vravel, ze si dava ziadost kazde 3 mesiace na pohovor.
-
Adulko1
Light Professional
To fakt?? Ako na ten prvy krat? Lebo, ked som tam bol ja pred rokom, tak sa vyjadrili, ze mozem ziadat o pohovor az o rok, pokial sa nejedna o to, ze som postupil do 2. kola. Ak je to tak, tak to som teda fakt nevedel
Nehnevajte sa!
Neviem potom, preco to takto "funguje" u nas v NR.
// a ozvali sa tomu kamaratovi, ze ho pozyvaju? Lebo poslat mohol, ale ci mu to aj akceptovali.
// a ozvali sa tomu kamaratovi, ze ho pozyvaju? Lebo poslat mohol, ale ci mu to aj akceptovali.
1 krat som poslal nespravil som 2 krat som poslal hned odmietli 3 krat som poslal po dlhsej dobe a znova pozvali nespravil som
a znova volali na opavu a ziadnu tlacenku nemam.chalan co nespravil psycho sa nato vyje***...ja som bol uz na zdravotne tak uvidime no co uz..unas v BA je asi podstav podaj si ziadost sem ale teraz bude asi naval mladych maturantou
-
hojko
Site Admin
Adulko1: Fuha, teraz si ma zaskocil, ani neviem ci si len posiela tu ziadost alebo ho aj volaju. Lebo raz tam bol aj na pohovore, to ho nevzali, spominal nieco s jeho historiou - odobraty vodicak za alkohol. Vravel, ze si teraz posiela kazde tri mesiace, takze neviem ci ho volaju alebo sa len bezvysledne snazi.
1111: To je dobre, ze ta nevzali, pretoze pokial niekto nevie pisat a ma gramatiku ako 8-rocny madar, tak nema pravo byt policajtom v slovenskej uniforme. Okrem toho, neverim, ze by si presiel diktatom.
1111: To je dobre, ze ta nevzali, pretoze pokial niekto nevie pisat a ma gramatiku ako 8-rocny madar, tak nema pravo byt policajtom v slovenskej uniforme. Okrem toho, neverim, ze by si presiel diktatom.
-
Adulko1
Light Professional
Hojko: to mas pravdu
Ja sa ani necudujem, ti co vedia gramatiku a su poctivi, tak tych nevezmu, ale takych co po mesiaci ostatnu vsetkym skakat po hlave a nevedia vobec nic, ani sa len spravat, tak takych beru a preco? Lebo je tam tlacenka 
Ten kamarat co spominas Hojko, tak jeho rozhodne zavolaju az po roku. Lebo aj mne to zamietli kolkokrat. Proste ak postupis tym prvym kolom, ze ta vyberu na diktat a psychotesty a neprejdes, tak v takom pripade mozes poslat ziadost o 3 mesiace. Inak ak sa jedna o "prvy raz", tak az po roku. Vlastna skusenost
Ten kamarat co spominas Hojko, tak jeho rozhodne zavolaju az po roku. Lebo aj mne to zamietli kolkokrat. Proste ak postupis tym prvym kolom, ze ta vyberu na diktat a psychotesty a neprejdes, tak v takom pripade mozes poslat ziadost o 3 mesiace. Inak ak sa jedna o "prvy raz", tak az po roku. Vlastna skusenost