Vlastenecky zákon

Diskusie na politické témy...
Sagittarius
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Vlastenecky zákon

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Nejdem Cutestyle obhajovať, ale zase jeho rodičia platia dane a v podstate by sa dalo povedať, že platia aj za neho. No im to môže splatiť aj keď bude v zahraničí. A tu zase pomohol podobný systém platenia/neplatenia ako v Británii, že splácať za štúdium na VŠ začneš, keď budeš pracovať a dostávať plat vyšší ako je určitá suma.

A môžeš mať aj najlepší, najideálnejší systém/spôsob pomoci zveľadenia štátu, ale ľudia s tým nebudú súhlasiť, resp. nebudú spolupracovať, môžeš sa aj poskladať a nepodarí sa ti ho realizovať.

A prečo rovno "modliť" sa za to aby Slovensko zaniklo? To všetci , čo nesúhlasia s tým, čo sa tu deje, ako to na Slovensku funguje chcú aby Slovensko zaniklo? No tých je menej ako minimum. Napr. keby som odišiel zo Slovenska, to neznamená, že sa ešte nechcem vrátiť a napr. k niečomu tu pomôcť, atď. (pravdaže toto je len príklad a hovorím o sebe, niektorí sa možno nechcú vrátiť)...A zánik Slovenska by som podporil iba vtedy, keby to bolo pre Slovensko bytostne nevyhnutné. (tz. že "nezánik" Slovenska by bol pre Slovensko ešte horším riešením ako jeho zánik) (a pod tým zánikom myslím zánik Slovenskej republiky ako štátu, nie Slovenska ako územia alebo Slovákov ako národa, aj to zánik len dočasný, tz. vstúpenie Slovenska do väčšieho štátneho celku, nemyslím tým Spojené štáty európske) to však Slovensku zatiaľ nehrozí a dúfam, že ani nikdy nebude...:)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

az dostanem byt zadarmo a najom za polovicu, budem hrdy vlastnenec... (par kofoloidnych tvorov v tomto state to ma a nie su aj tak vlastneci, ale vsetko je nahlavu, treba si zvyknut)

tema odbocila niekam inam.. zakon sa nepodpisal.. zatial je to v pasé..
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

lacko napísal:ale samozrejme je kazdeho osobna vec ci si mysli, ze statu treba este nieco vracat, kedze to co das statu, nikdy nevies v akych rukach skonci
Ale to ze tu mame spatny system, vladu a celkovo spatny stat nema nic spolocne s narodnou hrdostou a nikomu nedava pravo nadavat a urazat tento narod a uz vobec nie ked on sa sa nesnazi o zmenu a oto aby sa tento stat zmenil k lepsiemu. Koniec koncov tuto vladu si zvolili ludia v demokratickych volbach, takze sami si zato mozu. Alebo potom demokracia neni az tak vhodny rezim, nefunguje ani v armade ani v priemysle a uz vobec nemoze fugovat v tak zlozitom systeme ako je stat.
tehla napísal:Ak proti sebe bojujú, nadávajú na seba, okrádajú sa atd., štát prosperovať nebude.
Vid napr cuteho postoj.

Aby to chalan aj pochopil poviem mu to polopate v srackach sme hlavne preto ze tu mame takych ako je cutestyle
plusminus napísal:az dostanem byt zadarmo a najom za polovicu, budem hrdy vlastnenec... (par kofoloidnych tvorov v tomto state to ma a nie su aj tak vlastneci, ale vsetko je nahlavu, treba si zvyknut)
To v prvom rade musis mat aj odhodlanie zmenit tento rezim lebo ten je spatny nie narod.

Ak nie tak tento postoj je vyslovene prizivnicky
plusminus
King
King

kali: musia mat odhodlanie ludia pri moci, ktory tuto promlematiku studovali, aby nieco zmenili. Naco su tam ked si len pchaju vacky ?
Este raz nech ukazu v TV ako ista osada dostala fungl nove byty a este sa stazuju ze vodu maju na konci ulice, tak fakt niekomu ublizim. Nech si skusia platit 400e hypo a 200e najom. Wrrrrrr !

poctivo pracujem viac ako 10rokov, oni sa flakaju generacie. Naco mam byt hrdy ? na nase socialne citenie ? aaach
BTW, nechapem, preco SNS tak hrdo a "silne" vystupuje s tymto zakonom. Neboli oni pri moci aj za ery premiera Meciara ? vtedy by im ten zakon presiel hravo... mozno este vtedy neboli taky vlastnenci.. SNS by sa mala orientovat v predvolebnom boli na jedine a to madarov, ine karty im nejak nevychadzaju.. :P
kali520
Darca
Darca

plusminus napísal:musia mat odhodlanie ludia pri moci, ktory tuto promlematiku studovali, aby nieco zmenili. Naco su tam ked si len pchaju vacky ?
Hned v prispevku nad tebou som pisal toto:
kali520 napísal:Ale to ze tu mame spatny system, vladu a celkovo spatny stat nema nic spolocne s narodnou hrdostou a nikomu nedava pravo nadavat a urazat tento narod a uz vobec nie ked on sa sa nesnazi o zmenu a oto aby sa tento stat zmenil k lepsiemu. Koniec koncov tuto vladu si zvolili ludia v demokratickych volbach, takze sami si zato mozu. Alebo potom demokracia neni az tak vhodny rezim, nefunguje ani v armade ani v priemysle a uz vobec nemoze fugovat v tak zlozitom systeme ako je stat.
plusminus napísal:poctivo pracujem viac ako 10rokov, oni sa flakaju generacie. Naco mam byt hrdy ?
O tomto som uz tiez pisal tu http://www.hojko.com/post1379702.html#p1379702 a tu http://www.hojko.com/post1379969.html#p1379969

Vazne zasnem ako vacsina ludi nevie rozlist narod od statu.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Kybelvody napísal:Na vysoku moze ist aj na sukromnu. A stat podporuje platenim dani aj pri obycajnom nakupe, ktory si mohol urobit z penazi zarobenych na brigade.
:)

Ja v podstate nemam nič proti tomu, ked človek chce vidieť svet, isť si zarobiť peniaze, ktore si pripadne donesie domov a tu si založi rodinu a pod., ale proti takemu pristupu, že Slovensko je shit, podme rychlo všetci preč atd.
Sagitarius napísal:A môžeš mať aj najlepší, najideálnejší systém/spôsob pomoci zveľadenia štátu, ale ľudia s tým nebudú súhlasiť, resp. nebudú spolupracovať, môžeš sa aj poskladať a nepodarí sa ti ho realizovať.
Čo ja viem? Možno ano, možno nie, v prvom rade ľudi by trebalo naučiť nejakej sebaucte a laske ku tejto krajine, nie ku presnemu opaku, ako sa to deje dnes. Potom by sa možno mohli začať riešiť aj nejake politicke veci na inej urovni ako len formou nadavania. Teraz napriklad sa idu vyrubavať ďalšie stromy v Tatrach, aby tam mali zase nejaky sukromnici svoje zisky, ale ľudi viacej zaujima, len aby nedajbože nemuseli počuvať hymnu. To, že nam chcu likvidovať prirodne bohatstvo nas zase až tak netrapi...
Sagitarius napísal:A prečo rovno "modliť" sa za to aby Slovensko zaniklo? To všetci , čo nesúhlasia s tým, čo sa tu deje, ako to na Slovensku funguje chcú aby Slovensko zaniklo?
Vychadzal som z tohto:
Cutestyle napísal: A kiež by ta situácia zbohom Slovensko nastala :modlenie:
Sagitarius napísal:...A zánik Slovenska by som podporil iba vtedy, keby to bolo pre Slovensko bytostne nevyhnutné. (tz. že "nezánik" Slovenska by bol pre Slovensko ešte horším riešením ako jeho zánik) (a pod tým zánikom myslím zánik Slovenskej republiky ako štátu, nie Slovenska ako územia alebo Slovákov ako národa, aj to zánik len dočasný, tz. vstúpenie Slovenska do väčšieho štátneho celku, nemyslím tým Spojené štáty európske) to však Slovensku zatiaľ nehrozí a dúfam, že ani nikdy nebude...
Ako by „nezánik“ Slovenska mohol byť horším riešením pre Slovensko ako jeho zánik?
plusminus napísal: az dostanem byt zadarmo a najom za polovicu, budem hrdy vlastnenec...
a v ktorom štáte dostaneš byt zadarmo a smiešny najom (jedine, že by si bol cigan, černoch, hispanec atd)? Ved chod žiť inde, aj tam uvidiš, čo je to tvrdy kapitalizmus. Keby sa radšej tu ľudia prebrali a nevychvaľovali tych privatizerov, ktori predali slovenske podniky v hodnote jeho ročného zisku a teraz namiesto toho, aby sme mali väčší prijem do štatnej pokladnice platime ťažke peniaze zahraničnym sukromnikom. Toto môže urobiť len najväčši hlupak a zradca naroda a niektori ešte stale chcu voliť strany typu SDKU.
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

V kratkosti:

Nikdy nebudem vlastenec a nikdy nebudem hrdý na "náš" (Váš) štát. Štát pre mňa urobil veľké hovno a je smiešne tvrdiť, čo všetko mi dal zadarmo alebo čo pre mňa (pre moju rodinu) urobil. Tiež nečakám aby mi niečo zadarmo dával aby som bol vlastenec len mi vadí to, že mi diktuje ako sa mám správať a núti ma ovplyvňovať moje myšlienky a postoje. Ja mu tiež hovno vrátim/dám a je naozaj trápne aby ma učiteĺ na škole odhováral od štúdia v zahraničí ... pekna vlastenecká výchova :aasmile29:

Takže pre Slovensko proti Slovensku !!!

hughito napísal:cuteSTYLE69: To bolo myslené ironicky, tak ale nevadí, že si nepochopil.

Inak, podľa môjho názoru môžeš byť rád, že si Slovák. Slovensko sa nachádza v indexe kvality života okolo 40. priečky, čiže si vieš predstaviť, koľko štátov je pod nami.

A čo, že je na 40 mieste ? Aj kebyže je na tom prvom tak by som nebol hrdý vlastenec ak by sa dialo to čo teraz ...
nikto42
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nikto42 »

Som hrdý na to že som Slovák a tak to aj ostane a budem rád keď moje deti budú v škole spievať hymnu !
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

cutestyle,
možno Ťa ten učiteľ za to odrádzal od štúdia v zahraničí, lebo ako učiteľ vie dobre posúdiť či na to máš či nie :wink: ......
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Nie nie o mojich ostatných známkach, ak narážaš na to, vie veľké prt a na jeho predmete som mal 1tku :).

PS: Som rád, aspoň, že sa podpíšeš ... :wink:
kali520
Darca
Darca

cutestyle ten tvoj prispevok je na urovni asi tak nejakeho dvanastrocneho fagana, najma vzhladom nato co som tu uz niekolkokrat pisal o state a narode.

Strata casu na teba reagovat kedze ti nie su jasne ani take zakladne pojmy ako je narod a stat.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

tehla napísal:Ako by „nezánik“ Slovenska mohol byť horším riešením pre Slovensko ako jeho zánik?
Aby som nemenoval iné štáty dajme si namiesto nich premenné. Aj tak si väčšina za ne dosadí, to čo som myslel, hlavne za premennú X. Ako hovorím zatiaľ sa našťastie bavíme len v rovine hypotéz a dohadov. Našťastie.

Napr. štát X bude chcieť na nás zaútočiť. Môže sa stať, že to si by sa to dalo odvrátiť tým, že sa na čas spojíme do štátneho zväzku so štátom Y, resp. viacerými štátmi, ale skôr by to vyzeralo na jeden štát...
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

kali520 napísal:cutestyle ten tvoj prispevok je na urovni asi tak nejakeho dvanastrocneho fagana, najma vzhladom nato co som tu uz niekolkokrat pisal o state a narode.

Strata casu na teba reagovat kedze ti nie su jasne ani take zakladne pojmy ako je narod a stat.
Neviem o čom trepeš ... aký národ taký štát nemyslíš ??? :|
kali520
Darca
Darca

Neviem o čom trepeš ... aký národ taký štát nemyslíš ???
Myslim, prave peto by narod nemal uvazovat tym tvojim priblblim prizivnickym postojom, lebo potom to tu tak aj vyzera, nemyslis? Ci ty sa riadis tym heslom ako iny budu robit tak ja budem zit?

Inak nemas celkovo jasno v tom ako ma fugnovat prosperuujci stat a co je k tomu potrebne, preto ti odporucam este raz si prejist moje prispevky v tejto teme, najlepsie celu temu.
okolimar
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa okolimar »

pozri sa stat je ciastocne ako tvoja rodina.. podla tvojich vyjadreni to vyzera tak ze hned ako sa osamostatnis tak kopnes mamu do zadku a v zivote ju uz neuvidis.. takisto ako si nevyberas rodicov nevyberas si ani krajinu.. neviem ci poznas rozpravku s troma grosmi kde jeden poziciavas z druheho zijes a treti vracias.. tak to proste chodi, ludia si pomahaju ci uz v malom ako rodina alebo ako velke skupiny zaclenene do spolocnosti.. prave preto, ze su aj taki ako ty co im na nicom nezalezi to tu vyzera tak ako vyzera, pretoze takito ludia sa bezne dostavaju do politiky, dokonca do dolezitych funkcii

nemusis byt vlastenec ale nadavat na svoju vlast je primitivizmus najhrubsieho zrna
plusminus
King
King

Tehla:
plusminus napísal: az dostanem byt zadarmo a najom za polovicu, budem hrdy vlastnenec...
a v ktorom štáte dostaneš byt zadarmo a smiešny najom (jedine, že by si bol cigan, černoch, hispanec atd)? Ved chod žiť inde, aj tam uvidiš, čo je to tvrdy kapitalizmus. Keby sa radšej tu ľudia prebrali a nevychvaľovali tych privatizerov, ktori predali slovenske podniky v hodnote jeho ročného zisku a teraz namiesto toho, aby sme mali väčší prijem do štatnej pokladnice platime ťažke peniaze zahraničnym sukromnikom. Toto môže urobiť len najväčši hlupak a zradca naroda a niektori ešte stale chcu voliť strany typu SDKU.[/quote]

Nekategorizuj to na SDKU, vieme ze aj HZDS v tom malo stedre prsty (a.i. pol. strany), ale neriesme ktore strany to zapricinili. Mam byt hrdy vlastenec, ked rozkradaci nasho statu sa na nas stale hrdo a vlastenectvo prikazujuci usmievaju s parlamentu ? Mam byt hrdy na novych rozkradacov nasho statu ? Inak ako klamanim a kradnutim sa v tomto state dobry biznis robit neda a ani nerobi. Dojdi na urad nieco poprosit, vyriesit. Skus si nechat prepisat v BA auto, kde po otvoreni su na teba ihned nasrdeny, ako keby to mali v pracovnom postupe.
Dojdi na postu, kde mas kazdorocne drahsie sluzby, dovolat sa reklamacie je prakticky nemozne. Dovolas sa spravodliveho sudu ? Pripady sa tahaju roky, ak je to nieco velke, sam velky mafos je najvyssi sudca na Slovensku.
Skus si vybrat statnu nemocnicu na porod svojej manzelky. Ci mam byt hrdy na najvacsieho narodniara vsetkych cias, ktory reprezentuje krajinu v cikani z balkona ?
kali520
Darca
Darca

plusminus mas byt hrdy nato ze si slovak. Neviem co s touto hrdosou maju spolocne politici a ich rozkradanie.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Prečítal som si len jednu stranu a je mi úplne jasné, že hymna prd pomôže výchove k vlastenectu.
Inak takí ľudia čo nadávajú na Slovensko a kydajú na neho sa mi hnusia. Je jedna vec poukazovať na problémy a druhá vec povedať "Slovensko je o hovne lebo nechodia dobre autobusy".
satan77
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa satan77 »

ach chlapci a dievčatá ani nemám chuť prispieť príspevkom ku tejto stupídnosti. Tak asi tak :wink:
plusminus
King
King

kali520 necitim to tak ze som hrdy, tak na zaklade zakona sa to nezmeni.

To je asi taky pripad ako moja viera. Rodicia ma nutili chodit do kostola, spravil som si aj prve svete prijimanie, no doma ani v mojom okoli sa tie drby nebrali vazne.. takze ak sa ma dnes niekto spyta, ci som veriaci... neviem..
Napísať odpoveď