Kybelvody napísal:Na vysoku moze ist aj na sukromnu. A stat podporuje platenim dani aj pri obycajnom nakupe, ktory si mohol urobit z penazi zarobenych na brigade.
Ja v podstate nemam nič proti tomu, ked človek chce vidieť svet, isť si zarobiť peniaze, ktore si pripadne donesie domov a tu si založi rodinu a pod., ale proti takemu pristupu, že Slovensko je shit, podme rychlo všetci preč atd.
Sagitarius napísal:A môžeš mať aj najlepší, najideálnejší systém/spôsob pomoci zveľadenia štátu, ale ľudia s tým nebudú súhlasiť, resp. nebudú spolupracovať, môžeš sa aj poskladať a nepodarí sa ti ho realizovať.
Čo ja viem? Možno ano, možno nie, v prvom rade ľudi by trebalo naučiť nejakej sebaucte a laske ku tejto krajine, nie ku presnemu opaku, ako sa to deje dnes. Potom by sa možno mohli začať riešiť aj nejake politicke veci na inej urovni ako len formou nadavania. Teraz napriklad sa idu vyrubavať ďalšie stromy v Tatrach, aby tam mali zase nejaky sukromnici svoje zisky, ale ľudi viacej zaujima, len aby nedajbože nemuseli počuvať hymnu. To, že nam chcu likvidovať prirodne bohatstvo nas zase až tak netrapi...
Sagitarius napísal:A prečo rovno "modliť" sa za to aby Slovensko zaniklo? To všetci , čo nesúhlasia s tým, čo sa tu deje, ako to na Slovensku funguje chcú aby Slovensko zaniklo?
Vychadzal som z tohto:
Cutestyle napísal: A kiež by ta situácia zbohom Slovensko nastala
Sagitarius napísal:...A zánik Slovenska by som podporil iba vtedy, keby to bolo pre Slovensko bytostne nevyhnutné. (tz. že "nezánik" Slovenska by bol pre Slovensko ešte horším riešením ako jeho zánik) (a pod tým zánikom myslím zánik Slovenskej republiky ako štátu, nie Slovenska ako územia alebo Slovákov ako národa, aj to zánik len dočasný, tz. vstúpenie Slovenska do väčšieho štátneho celku, nemyslím tým Spojené štáty európske) to však Slovensku zatiaľ nehrozí a dúfam, že ani nikdy nebude...
Ako by „nezánik“ Slovenska mohol byť horším riešením pre Slovensko ako jeho zánik?
plusminus napísal: az dostanem byt zadarmo a najom za polovicu, budem hrdy vlastnenec...
a v ktorom štáte dostaneš byt zadarmo a smiešny najom (jedine, že by si bol cigan, černoch, hispanec atd)? Ved chod žiť inde, aj tam uvidiš, čo je to tvrdy kapitalizmus. Keby sa radšej tu ľudia prebrali a nevychvaľovali tych privatizerov, ktori predali slovenske podniky v hodnote jeho ročného zisku a teraz namiesto toho, aby sme mali väčší prijem do štatnej pokladnice platime ťažke peniaze zahraničnym sukromnikom. Toto môže urobiť len najväčši hlupak a zradca naroda a niektori ešte stale chcu voliť strany typu SDKU.