• AirSoft •

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
GIGABYTE
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: • AirSoft •

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Stoporko ak tomu dobre rozumiem, tak sa jedná aj o kolimátory, puškohlady atď ? Tak isto aj vnútro zbraní ?

Každopádne ten zákon je hlúposť.. Týmto tempom príde doba kedy budeme na AS zbrane potrebovať zbrojný pas :roll:

//Ešte ma napadlo tolko.. Ten zákon sa vzťahuje aj na krajiny mimo EU ? Samozrejme ak tam nieje uzákonený u nich neplatí.. Ale mám na mysli to, že ak ja si tovar objednám napr. z Hong-Kongu môžu mi to poslať ak v EU bude takýto zákon ?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Gigabyte - ak si objednáš zbraň cez internet z hocakej krajiny (je jedno či patrí EU alebo je to Južná Uganda), tak si to bez koncesnej listiny nesmieš doviezť.

Ako je to s kolimátormi, zásobníkmi, vzduchotechnikou? Netuším - ako som ten zákon čítal, o týchto konkrétnych súčiastkach som tam nečítal nič, no nie som právnik, právne formulácie mi nevoňajú, lebo sa dajú prekrúcať ako sa komu hodí a o jednoznačnosti sa im ani nesnívalo (zlatá matematika...). Dačo tam bolo o hlavných súčastiach zbrane (telo, hlaveň, záver a ešte niečo) a dačo také...fakt si to nepamätám - však som sem na ten zákon dával linku, kukni si to sám.

No preventívne v dohľadnej dobe idem spraviť najnutnejšie nákupy kým ten zákon nie je v platnosti a po tom, ako začne platiť, ešte využijem svoju rodinu v ČR a budem nakupovať tam - no keď aj česi zavedú tie zmeny v zákone, tak až potom začne rošambo.

//autoeditácia príspevku (22 Mar 2010, 23:06)
Momo46 napísal:Čaute idem kupovať túto zbraň http://www.municak.sk/hlavna-stranka/to ... a4-hg.html
Načo si mám pri nej dávať pozor alebo nejaké rady?
načo si dať pozor? Je od TM, takže kvalita. Len musíš investovať do upgrade, keďže zbrane TM sú od výroby nastavené na japonské limity, ktoré na slovensku zďaleka neplatia - taký neoficiálny CQB limit je max. 350fps s 0,2g BB a vypnutým hopom. Do lesa je dobré mať nad 390fps (nad 450 až keď budeš ochotný sa nechať streliť vlastnou zbraňou).

Ako upgradeovať? Povedz chalanom v muničáku, koľko fps z toho chceš vyžmýkať a oni to už zariadia - za bubáky. Alebo si nájdi niekoho, kto ti to spraví lacnejšie.
Ktoré diely sú dobré, to je alchýmia a prudko odporúčam tlačidlo Hľadaj na nejakom špecializovanom fóre (wargames.sk, airsoft-portal.cz, asportal.cz, arnies...)
V princípe ak to chceš len na CQB (čo predpokladám, keď kupuješ MP5), tak ti stačí do tej zbrane dať len 100-110 pružinu a nič iné, prípadne ešte tak mosfet.

A MP5 je strašne sexi s krátkym tlačným zásobákom :smt007 Hicapy sú síce fajn, no je to opäť o kúsok odlúčenie sa od realizmu...

nezabudni na okuliare! Na kvalite okuliarov sa šetriť neoplatí, určite zabudni na lyžiarske alebo dioptrické. Kúp aspoň UVEX alebo radšej ESS.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Diky za rady :) Hrávať budem väčšinou v lese čiže tak. Okuliare som si už kúpil kvalitné keďže netúžim to dostať do tváre a určite nie do oka.Chcel som si kupiť masku ale s ňou sa blbo mieri podla mňa teda ale je to asi len o zvyku.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

momo - MP5 nie je zbraň do lesa - je to neprekonateľná vyfikundácia do budov, no v lese sa uplatní niečo s dlhou hlavňou: niečo z rodiny AK, M4/14/16 alebo aspoň HK G36. A do lesa je možno lepšie pre začiatok brať niečo s trojkou mechom, aby si tam mohol narvať silnú strunu a nebabrať sa s tesnením vzduchotechniky kvôli slabšej strune. Nepredpokladám, že by si kupoval rovno aj nový zosilnený mecháč a podobné srandy. V tomto sú neprekonateľné zbrane AK, resp. G36. Rodina M4/16 má mechabox 2...ale veď toto sa tu už písalo. Pokiaľ tú MP5 nepotrbuješ kvôli jednotke a chceš hrávať v lese, tak zmeň zbraň.

Teda - ak chceš tú empicu do lesa, tak sa priprav na krutý upgrade (cenovo okolo 200e a viac), keďže tam musíš vymeniť prakticky celé vnútro, možno aj samotný mechabox. A aby to malo aspoň nejakú presnosť, treba tam dať dlhšiu hlaveň, ktorú potom treba ukryť v tlmiči... proste MP5 nie je vhodná do lesa, ale voľba je na tebe. Samozrejme bavíme sa o výkonoch aspoň tých 390fps a viac. Dá sa to aj za lacnejšie, no jedná sa o kvalitu súčiastok. Už vidím ako sem bude Gangy písať, že on vyupgradeoval svojho kalacha za 30e tým, že tam dal mosfet a silnejšiu pružinu s novou hop gumou... :D

sumarizácia - MP5 je aj v realite určená do budovy, tak sa toho drž aj v airsofte. Dá sa upraviť, aby bola použiteľná aj do lesa, no bude to za riadne peniaze. Každopádne, Good Luck, snáď sa niekedy vidíme na bojisku.
Momo46
Professional
Professional

Díky za radu a čo takéto niečo? http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=1120
Alebo niečo kvalitné do 250 eur?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

momo - pri kúpe nových kvalitných značkových as zbraní (TM, CA...) ťa čaká upgrade. V prípade, že chceš značku (to ti plne zchvaľujem), by som odporúčal pokukať sa po burze na www.wargames.sk a určite tam niečo objavíš (jeden chalan tam tuším nedávno ponúkal CA G36e za velice slušnú cenu - zbraň bola už po upgrade a dávala nad 420fps.

O G36 sa tu už písalo, je to super zbraň, má málo záporov (veľké zásobníky...už som to tu písal).
Momo46
Professional
Professional

Myslím že Upgrade nebudem potrebovať hráme v takom malom lesíku tu vo Vrábľoch a chceme začať v jednom opustenom družstve čiže tá sila by mala stačiť :)) Akurát kúpim kolimátor a ostatné pôjde na výbavu :)) Každopádne ďakujem za rady :)) Dúfam že si raz spolu zahráme :P
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Možno by som pouvažoval nad tým inzerátom - predsa len je to značková zbraň s už hotovými vnútornosťami. Aby si nebol sklamaný, že ťa kamaráti prestrelia s ich čínskymi zbraňami, ktoré budú dávať cca 390fps už z krabice.
CA a TM dáva z krabice cca 295fps.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

otázka lamera:
zajtra chcem ísť hrať na zákopy, už mám kvér, oblečenie, všetko. Len neviem, ako sa tam dostať :-D Viem, že je to na Dlhých dieloch, ale v tej časti Blavy som zatiaľ nebol (bývam v slávičom údolí), a možno by som sa aj dotrepal na dáku zastávku, no nevedel by som ako a kade... nejaký jednoduchý návod pls? :-D
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Sepiroth napísal:otázka lamera:
zajtra chcem ísť hrať na zákopy, už mám kvér, oblečenie, všetko. Len neviem, ako sa tam dostať :-D Viem, že je to na Dlhých dieloch, ale v tej časti Blavy som zatiaľ nebol (bývam v slávičom údolí), a možno by som sa aj dotrepal na dáku zastávku, no nevedel by som ako a kade... nejaký jednoduchý návod pls? :-D
Chod na konečnú 32 (Molecova). Za tou konecnou je retarder a hned pri nom nalavo je strma cesta do kopca. Ak by si ziadneho vojaka cestou nestretol, chod po tej strmej ceste, az kym tam nebude lesna cesta dolava( az za obyvanymi domami). Po tej lesnej ceste sa dostanes na kraj lesa, kde potom pokracuje dalsi les. Potom staci uz, aby si siel po lavej ceste, tam ich uz budes pocut.
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

Chcem sa spýtať odkial ste kupili svoje airsoftky ? z akych obchodov, lebo som mal vyhliadnutu jednu v municaku a uz ju tma nemaju...pozeral som aj na catuse, hangari, arzenale a nikde nič...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

muničák, www.armyburza.cz a inzeráty na rôznych as fórach. Dobré ohlasy sú aj na morriscz.cz, as morava a samozrejme obchody z HK ako redwolf a WGC
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

ja som kupoval z http://www.tacticaldc.eu/ , tzv. 6mm
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

ja som bral z www.airsoft.cz, bez problémov, v pohode výber.. Len platba je predom na ú
et vzh>adom k tomu, ~e to ide z CZ :wink:
MasifBEATs
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MasifBEATs »

Nazdar , pocujte mam taky mensi problem ... V nedelu idem na airsoftovy zapas , ideme s kamosmi hrat ( oni hravaju pravidelne / ja idem 1. krat / ) Zbran mam , uplne celu vybavu , len ... cely problem su moje dioptricke okuliare ... mam aj airsoftove , len je to dost blbe ked si ich dam aj na moje dioptrijky ... Nevedeli by ste mi najst ine riesenie ? Bez nich hrat nechcem , nemalo by to pre mna taky pozitok .. ja som rozmyslal ze lyziarske okuliare , tie mam .. len sa bojim ci by to neprestrelilo , a sosovky si do nedele stihnut nevybavim ... dakujem za rady :)
Fortune
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fortune »

airsoftovu alebo painballovu masku, pripadne nejaky tie vascie od uvexu tam by sa mali vojst aj dioptricke

lyziarske okuliare urcite nie !
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iwo1222 »

okuliare sa ti vpracu v pohode do PB masiek, alebo ako spominal kolega nadomnou Uvex, a doplnim ze konkretne model ultrasonic

osobne som zazil par pripadov kedy lyziarske nevydrzali, nastastie vsak nie v boji ale v testovacej zone
MasifBEATs
Zablokovaný
Zablokovaný

No to si ja do zajtra nestiham vybavit ... take okuliare dpc ... tie lyziarske , skusim vyskusat a uvidim , a bez dioptrickych nvm ... sakra.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

ja používam tieto od uvexu: http://www.municak.sk/hlavna-stranka/uv ... ylite.html -okuliare so starším rámom (nie moje hlavné, ale "záložné" :-D ) najprv strčím do týchto, a potom si ich spolu nasadím na ksicht. Funguje, všetko je jak má byť.
MasifBEATs
Zablokovaný
Zablokovaný

No , dakujem za tie rady , tu PB MASKU atd ... len co ja zmozem teraz , ked odchadzam rano o 7:20 autobusom na zapas a ja nemam tie okuliare ? bez dioptrii hra tnebudem , nwebudem mat ten pozitok , a inak ako ? ... Myslite ze by to prestrelilo ? Tie lyziarske okuliare ? ... Druha moznost je , ze dnes idem do TRENCINA DO MAXU ( asi ) ale v maxe asi nic nenajdem ... tak ja fakt neviem ... neviete nejaku radu ? :( som uz zufalý z toho ...
Napísať odpoveď