plusminus napísal:Ivan trepes pixoviny.
Deti musia davat do madarskych skol ? Preber sa. Sam som chodil do skoly, ktora bola pol na pol slovenska a madarska. Ziadny konflikt so ziadnym madarom som koli tomu, ze som zo slovak nikdy nemal. BTW, kedze tvrdis ako tvrdis, isto som mal protekciu ze som sa dostal na slovensku skolu ze ? kedze ma museli dat do madarskej podla tvojich slov. (obec ma cca 70% obyvatelov mad. nar.)
Nechavam ti eso v rukave, uz sa nevyjadrim, je to stale ta ista tvoja platna.. pripada mi to ako keby to bola ina forma istych svedkov...
Aká moja platňa, veď ti hovorím svoje zážitky a zážitky ľudí ktorí sa chodia sťažovať, že ich deti sú nútené chodiť do škôl s maďarským vyučovacím jazykom, že sú nútení v kostole počúvať maďarské omše, že majú rozhlas v maďarčine.
Do slovenskej školy deti dať nemôžu lebo často krát je vzdialená niekoľko desiatok kilometrov a na to nemajú peniaze.
Nuž a porovnávať slovenský obranný nacionalizmus s veľkomaďarským šovinizmom /ktorý je navyše úplne mylný, pretože vychádzajú z predstáv že Uhorsko bolo maďarským štátom, čo vonkoncom nieje pravda. Maďari v uhorsku do 1790 roku tvorili do 28 percentnú menšinu/ je ako porovnávať kocku s guľou.
Ako hovorím v Maďarsku je vládou podporovaný revizionizmus aj tie dve pesničky Lesz lesz lesz a mindent vissza vyšli na kazetách so štátnou podporou! NA Slovensku je jeden Slota ktorý Maďarom nabíja kanón.
Nuž a že Maďari na Sk nechcú autonómiu, to vidíme už majú kultúrnu a teraz volia SMK, ktoré nepochybne má záujem o teritoriálnu autonómiu, len sa o tom pre istotu nevyjadruje do médií. O HÍD-e sa ani zmieňovať nebudem Bugár je pre mňa jeden slizký had. Čáky je pre mňa hodnotnejší človek, pretože svoje myšlienky neskrýva.
Keď nechcem autonómiu nevolím etnicky a strany ktoré k autonómii smerujú. Zaujímavé hlavne je, že SMK vznikla spojením troch maďarských strán, nie na politickom ale tiež na etnickom princípe iba pre to aby sa dostali do parlamentu.
To je ako by sa u nás spojili SDKU, SMER , HZDS na podklade slovenskosti.