Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
chrobak
Star
Star

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa chrobak »

ColdRain napísal:mate niekto skusenosti s BCAA ? uz nejaky ten piatok fungujem na systeme 3x do tyzdna posilka(TBT) a 3x trening krav maga, v nejakom clanku kedysi davnejsie som cital pravo o aminokyselinach, ze su vhodne na takyto kombinovany trening ktory je velkou zatazou na svaly, ze to urychluje regeneraciu a chrani pred katabolizmom(kamarat co to berie si to pochvaluje, no kludne to moze byt placebo), je na tom aj nieco pravdy alebo su cele bcaa len marketingovym tahom a bohate staci protak?

BCAA su skvele ako ochrana svalov a po treningu posobia anabolicky. Do objemovky to nieje ziadny zazrak pretoze stravou to vykompenzujes, ale co sa tyka diety tak tam musia byt. A velmi pomozu aj pri bojovom sporte ako ochrana
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

mne islo o to ze uz na sebe zacinam clekom pocitovat hlavne pri tych dnoch s velkym poctom opakovani pri tbt a naslednych treningoch, ze uz pomaly prestavam stihat, kedze mam aj skolu a osobny zivot a nie je to len o tom sporte a nie vzdy spim tak dlho ako by som chcel a jedno s druhym...takze mne ide hlavne o to, aby som dopomohol regeneracii a vyhol sa katabolizmu a pripadnej naslednej strate svalovej hmoty hlavne pri dnoch treningu kedy je ten trening naozaj narocny a typovo a intenzitou uplne niekde inde ako TBT v posilke...cize ci stym mas aj realne skusenosti lebo etiketu som uz zvladol precitat ale je mi jasne ze dnes malo co funguje tak ako sa pise v reklame
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

na regeneraciu si kolega velmi pochvaloval nitrix.. nie je to jeden z tych co by si vymyslal.. takze by som mozno skusil aj to
gingo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa gingo »

caute v juni ideme na skolsky vylet niekde aby tam bola voda (bazen, kupalisko...)
mozete mi poradit nejaky cvik na hrud alebo brucho aby som tam nevyzeral ako lama? som dost chudy a ziadny sval
nechcem ziadne zazraky viem, ze za 2 mesiace nebude zomna svalnac ale len nieco jednoduche na doma (aby som nemusel chodit do posilky) aspon aby ma trochu vyrysovalo napr. kliky a kolko za den

diki moc
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

0 klikov 0 brusakov usetris si tym cas.

A nemyslim to ako vtip
gingo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa gingo »

tak to akoze co ma byt za odpoved ja sa tu seriozne pytam a takato odpoved
keby som nechcel tak nepisem
sa cudujem, ze to moze napisat niekto kto ma nad 4000 prispevkov
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

A čo si čakal že ti sval porastie zo vzduchu ? Bez posilovne to poôjde ťažko ak vôbec
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

ten_stary napísal:tak to akoze co ma byt za odpoved ja sa tu seriozne pytam a takato odpoved
Ale tak daj si 50 drepov, 50 klikov, 50 zhybov a 50 brušakov za deň ... a keď polistuješ pár stránok tak určite nájdeš to čo chceš počuť a myslím že to písal aj kali. Kdesi mal pekný článok.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

ten_stary napísal:tak to akoze co ma byt za odpoved ja sa tu seriozne pytam a takato odpoved
Ja som ti seriozne odpovedal, no mozno trosku tvrdsie ospravedlnujem sa :oops: , bohuzial taka je realita 2 mesiace cvicit doma len kliky ti nepomozu. Nejaka sila alebo nieco velmi malo narastie ale ver mi baby si to nevsimnu :wink:

Ale ok, vidim nejake svetlo na konci tunela a nejaka moznost tu existuje a ako pisal cute daval som tu jeden clanok, lenze ma to hacik, je k nemu potrebna hrazda (co si myslim ze prave ona je tym hlavnym strojcom vysledku tohoto treningu)

Tu je clanok:
http://www.hojko.com/post1281031.html#p1281031
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Presne tak, klikovat mozes aj rok a vysledky budu chabe, ale v posilke za tie 2 mesiace ak budes mas trosku lepsi jedalnicek( neviem aky mas) nejaky vysledky vidiet mozes.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

chcem ist teraz TBT a mam to naplanovane nejak takto.poradi niekto co zlepsit alebo nahradit?samozrejme brucho cvicim stale len som ho tam zabudol zahrnut :)

Kód: Vybrať všetko

Týždeň 1 
Pondelok  3x5 Streda 3x8  Piatok 2x15
 -tlaky na rovnej lavici
- príťahy velkej cinky 
- drepy: 
- zdvihanie velkej cinky za hlavou 
- bicepsové zdvihy s VČ
- Stlacovanie kladky (triceps) 

Týždeň 2
Pondelok  3x5 Streda 3x8  Piatok 2x15
to iste akurat po kazdej serii zmenim partiu

Týždeň 3
Pondelok 4x5 Streda 4x8 Piatok 3x15
-tlaky na sikmej 
-zdvihanie velkej cinky za hlavou
-sťahovanie kladky s napnutými rukami v stoji
-predkopavanie
-tricepsovy tlak s velkou cinkou
-biceps na scottovej

Týždeň 4
Pondelok 4x5 Streda 4x8 Piatok 3x15

Týždeň 5
Pondelok 2x18 Streda 2x8 Piatok 2x12
-tlaky s jednoruckami na rovnej
-predpazovanie s jednoruckami
-stahovanie kladky na hrud
-drepy
-striedave zdvihy jednoruč.
-francuzsky tlak

Týždeň 6
Pondelok 2x18 Streda 2x8 Piatok 2x12

Týždeň 7
Pondelok 3x18 Utorok 3x8 3x12
Ten istý čo prvý týždeň

Týžden 8
Pondelok 3x18 Utorok 3x8 3x12
ColdRain
Addict
Addict

zarad mrtve tahy, vyhod predkopavanie daj tam radsej legpres alebo celne drepy... stahovanie kladky s napnutimi rukami? to si musel z toho spekra cvikov na chrbat vybrat prave ten jednoklbovy? princip tbt je v styroch komplexnych a viacklbovych cvikoch a dvoch doplnkoch ktore su viac menej na paradu...mas milion moznosti co cvicit na chrbat obzvlast prve dni ked nemas vela opakovani a ty tam drbnes s prepacenim ten najnevhodnejsi cvik z celej tej plejady moznosti(ja som ho este vazne v praxi nevidel cvicit na chrbat, vlastne vobec, predpokladajuc ze ma byt na chrbat, kedze ten ti v tom rozpise chyba), to sa daju zaradit aj zhyby ja tam mam prve tyzdne zhyby, pritahy VC v predklone a kedze 15zhybov nespravim tak posledne dni som tam mal stahovanie kladky na siroko...a hlavne, kde mas MRTVY TAH bez toho ten trening prichadza o vela, nad 8 opakovani by som ho uz sice nesiel, ale hlavne prve styry tyzdne prinesie velmi vela ? piaty tyzden opat mas len tri komplexne cviky, naco tam mas to predpazovanie co ti precvici jednu hlavu deltoveho svalu ktou si uz aj tak precvicil na rovnej lavicke tlakmi...http://www.kulturistika.com/tbt-total-body-training tu mas zoznam odporucanych cvikov, skus sa riadit nim ... tak isto sa mi zda, ze si moc nepochopil tie antagonisticke treningove tyzdne...a este po styroch tyzdnoch si opat zacal tlacit na rovnej lavicke, preco si vynechal negativne naklonenu lavicku a bench na nej?
mulatt
Darca
Darca

hmm tak mrtvy tah zaradim namiesto stahovania kladky s napnutymi rukami,predkopavanie neham kedze nemame stroj na legpress.v tom piatom tyzdni co konkretne radis?a tie antagonisticke tyzdne som myslim pochopil dobre :) pojdem proste jednu seriu dajme tomu na chrbat,odcvicim,prejdem na biceps odcvicim jednu seriu a vratim sa zase na chrbat kym takto neodcvicim pocet serii potom prejdem k dalsej kombinacii svalov nie?s tou lavickou mas pravdu zaradim sikmu potom
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

mulatt napísal:hmm tak mrtvy tah zaradim namiesto stahovania kladky s napnutymi rukami,predkopavanie neham kedze nemame stroj na legpress.v tom piatom tyzdni co konkretne radis?a tie antagonisticke tyzdne som myslim pochopil dobre :) pojdem proste jednu seriu dajme tomu na chrbat,odcvicim,prejdem na biceps odcvicim jednu seriu a vratim sa zase na chrbat kym takto neodcvicim pocet serii potom prejdem k dalsej kombinacii svalov nie?s tou lavickou mas pravdu zaradim sikmu potom
Antagonistický tréning si pochopil správne, dôležité je to spraviť hneď po sebe. Teda napr. odcvičíš biceps a hneď ideš na chrbát a až potom si dopraješ pauzu, môže byť dlhšia, lebo to je hardcore.

A k tomu predkopávaniu...ja v tom nevidím až taký problém, ale zaraďuj ho na tie dni (piatky) keď sa robí veľa opakovaní.
mulatt
Darca
Darca

fajn dik za rady a co by ste poradili este na ten 5.týžden ked je na pi*u? :)
ColdRain
Addict
Addict

hughito no ja si myslim ze to teda nepochopil spravne, resp ja som to pochopil inak a to tak(na zaklade mojich biologickych poznatkov) ze svaly rozdelujeme z hladiska regulacie pohybu koncatin resp casti tela ku ktorym su upnute na antagonisticke a agonisticke, to znamena, ze jeden sval(agonista) je aktivny v smere ziadaneho pohybu a druhy sval antagonista ho v tomto pohybe brzdi a to posobenim opacnym smerom aby bol pohyb koordinovany a kontrolovany, z toho mi vyplyva ze antagonisticky trening by sa mal sit (podla moznosti, sam v praxi vidim ze to tak nie vzdy vychadza) po dvojiciach v svalovych skupinach nasledovne: biceps-triceps, chrbat-prsia, kvadriceps-hamstring, kombinacia chrbat-biceps mi preto pride trochu mimo, kedze oba tie svaly sa ucastnia toho isteho "typu" pohybu a to v praxi na 99% pohybu ked nieco pritahujeme k sebe(ci uz je to kladka, cinka alebo clovek ktoreho ideme hodit o zem), tak isto je v rozpore moje pochopenie s tvojim to rozplanovanie serii, ja som to pochopil tak, ze sa to ide bezne s prestavkami, nie ako superserie, tz odcvicim jednu seriu na chrbat, pauza, jedna seria na prsia, pauza, chrbat atd...oprav ma ak sa mylim :)
no a co sa tyka toho piateho tyzdna... dal by som to nasledovne:
prsia- bench na negativne naklonenej lavicke
chrbat- stahovanie hornej kladky na prsia sirokym/uzkym/paralelnym uchopom(podla toho ktory si este nesiel) resp stahovanie hornej kladky za hlavu
nohy-predne drepy, resp predkopavanie ked nechces robit tie drepy(v den ked mas 8opakovani by som zvazil aj vypady s JČ/VČ, ale len vtedy inac je to dost zataz na klby)
ramena- tlaky s jednoruckami po sediacky(+v den ked davas osem opakovni sumo mrtvy tah namiesto toho*)
triceps-fr tlak
biceps-kladivove zdvyhy(tie som u teba nevidel, velka skoda, skvely cvik)
*ked budes robit mrtvoly mozes si namiesto bic/tric hodit nejake predpazovanie/rozpazovanie na ramena, ak myslis ze je to potrebne
mulatt
Darca
Darca

coldrain: ale ja som nevravel ze pojdem chrbat a po nom biceps.to som uviedol ako priklad aj som to tam napisal.islo mi hlavne o tie parametre treningu.s tymi pauzami v tych parnych tyzdnoch sam neviem.lebo nasiel som ze sa maju robit s pauzami ale aj bez.fajn ten piatok je uz zmeneny dik.a ozaj taktiez ste si kazdy trening prihadzovali nejake to zavazie?
ColdRain
Addict
Addict

mulatt napísal:coldrain: ale ja som nevravel ze pojdem chrbat a po nom biceps.to som uviedol ako priklad aj som to tam napisal.islo mi hlavne o tie parametre treningu.s tymi pauzami v tych parnych tyzdnoch sam neviem.lebo nasiel som ze sa maju robit s pauzami ale aj bez.fajn ten piatok je uz zmeneny dik.a ozaj taktiez ste si kazdy trening prihadzovali nejake to zavazie?
tak fajn ked vies ako je to stym antagonistickym treningom, len pre istotu som to tam cele dopisal :)
co sa tyka vah snazim sa prihadzovat tyzdenne(kedze pocty opakovani sa roznia, teda aj vahy), resp ako sa pise v tom clanku mat tie vahy tak, aby posledny cvik poslednej serie bol tesne pred zlyhanim, co ak sa dobre stravujes a odpocivas vedie ktomu, ze sa ti zvysuje vykon, takze ak sa snazis drzat toho docvicenia tesne pred zlyhanim musis prihadzovat aj vahy inac by to bolo po chvily dost lahke...co sa tyka toho ako to cvicit v tie antagonisticke dni, podla mna tam tie pauzy musia byt inac by to bolo az prilis brutalne ist napr bench a chrbat v superseriach po 15 alebo 18 opakovani takmer bez prestavky to by bol prilisny sok medzi normalnym a antagonistickym tyzdnom, skor si myslim, ze takemuto stavu znicenia sa ten trening snazi vyhybat, prave aj tym, ze tie pauzy medzi seriami su pomerne dlhe, viac by mi "sedelo" do toho treningu aby sa to islo s pauzami, no je to len moj dohad, ja to idem s pauzami
mulatt
Darca
Darca

fajn dik tak v pondelok ho zacinam som zvedavy :) coldrain ty ho ides ktory tyzden?
ColdRain
Addict
Addict

ja ho idem teraz stvrty tyzden, ale koli skole si davam tyzden pauzu a potom budem pokracovat, viac menej si dam jeden tyzden dva krat
Napísať odpoveď