Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa Cesar »

kali520 napísal:To co v prvom rade potrebujeme je aby sme tu mali take podmienky za ktorych tu zahranicnych investorov nebudeme potrebovat.

Faktom je ze okrem spatnej vlady tu mame aj spatny rezim.
Žiješ v nejakej krajine zázrakov? Neviem čo by tu bolo bez zahraničných investorov.
Režim je tu taký aký je ale môžeš ešte začať nový život v Severenej Kórei alebo Číne, možno tam náješ systém aký sa ti páči.
eshael napísal: a co by si navrhol? osvieteneho diktatora?
Pravda je taká, že mnohí takýto ľudia, ktorým sa tzv. režim nepáči by najradšej chceli diktatúru, len každý z nich by na jeho čele videl niekoho iného (sám seba?). :lol:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Prvá a najzákladnejšia vec je pokúsiť sa nejak zdvihnúť platy. Neviem, nie som ekonóm ako to docieliť, ale myslím, že situácia na Slovensku je v tomto neudržateľná. Chodím trocha po svete a s prepáčením - my sme žebráci.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

kali520 napísal:Ved jasne, lepsi ludia robia lepsie hospodarske vysledky, zly a horsi ludia robia slabe a zle hospodarske vysledky.
:lol: Čo?
V tom pripade je demokracia velmi spatny rezim lebo je to vlada najhorsich.
To je veľmi veľmi relatívne. Možno má najmenej mínusov. Ostatné zriadenia majú totiž rovnaké a horšie chyby.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Tak z ekonomického hľadiska je všetko ovplyvnené zákonom ponuky a doputy a dákym bodom kde sa tieto dve krivky pretnu. Stanoví sa cena a predá sa buď to tovar alebo sa poskytuje služby v určitej cene. A je jasné, že keď niečo predam za 100€ nemôžem mať 200€. Sú veci, na ktorých sa dá pekne zarobiť, keď máte dáke to know-how ale deti moje to vám nikto nepovie, že rob toto a toto a budeš slušne peniaze brať.

Dôvod ? Boli by ste jeho konkurencia. Ďalším totálnym zdieraním sú dane a odvody. Skrátka človek zarobí čo ja viem 1400€ a dostane tak 1000€ a z týchto 1000€ keď si chce niečo kúpiť musí počítať, že 19% nechá zas na daniach. Takže mu ostane 810€ čistých peňazí z 1400€. (čisto príklad, nechce sa mi počítať koľko % z platu platí zamestnávateľ, koľko zamestnanec a ešte aká je teraz nezdaniteľná časť + zvyšok čo mu zdania 19%). Máme zahraničných investorov, o ktorých sa dá povedať, že ťahajú Slovenskú ekonomiku dopredu. Tiež ale treba zvážiť koľko miliard SK im bolo odpustených na daniach. Samozrejme podľa ekonomických prepočtov sa to stále oplatí (neviem nepočítal som to), ale tie automobilky tu nebudú naveky. Za 10 rokov odtiahnu, a preto sa treba snažiť vytvoriť niečo vlastné na čom by sme teoreticko prakticky mohli dlhodobo ryžovať. Možno časom na pitnej vode. Nesmejte sa, ale pitná voda dochádza a pravdou je, že mi jej máme kvantum a teče nám ešte aj v záchodoch, čo je podľa mňa obrovské plytvanie zdrojmi. A to je celá Slovenská mentalita, čo nie je moje to buď "vezmem" alebo ak to nemôžem vziať tak sa o to nestaram.

Podľa mňa, by sa na to mala zamerať vláda. Zamerať na ekonomické oživenie Slovenska a budovanie infraštruktúry. Hrať s občanom férovo a nie len vtedy si spomenúť na občana, keď treba raz za 4 roky hodiť lístok do urny. Stavať sa ku všetkým občanom rovnako (čo u nas nehrozí). A nemalo by záležať, či je dakto podnikateľ, doktor, právnik, policajt, hasič, herec, športovec, bezdomovec alebo podávač uterákov na tenisovom kurte. Zároveň, aby platili tie isté pravidlá pre každého bez ohľadu na národ, etnikum alebo rasu. Skrátka úplná férovosť, ku ktorej bohužiaľ dnes nedochádza. Alebo mi chce dakto povedať, že dáky bezdomovec môže byť dákemu bohatému podnikateľovi v súdnom spore protivníkom, i keby mal pravdu ??? Bohužiaľ ťažko. Každý deň, sa len sypú kauzy z prostredia politiky, súdnictva, polície a ešte dlho by som mohol pokračovať a potom si má byť občan istý, že áno ja mám možnosť uspieť ? Tiež si treba uvedomiť, že tieto kauzy sú len zlomok toho, čo sa skutočne deje a vypláva napovrch. Keby raz príde vláda (ale to sa netýka len vlády ale aj ľudí, ktorý všeobecne žijú na Slovensku), ktorá dokáže toto všetko vyriešiť tak by sme asi boli najšťastnejší národ Európy.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal: Čo?
Porovnaj si napriklad afrika europa.
slay napísal:To je veľmi veľmi relatívne. Možno má najmenej mínusov. Ostatné zriadenia majú totiž rovnaké a horšie chyby.
V prvom rade neni stavana na velky pocet ludi. Demokracia dokonca nefunguje v armade ani v priemysle a uz vobec nemoze fungovat vo svojej pravej podstate v tak zlozitom systeme ako je stat.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

súhlasím s tým, čo chcel cothw povedať,

kali, čo ti vadí na demokracii? Aký režim by si chcel mať?
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Tak isto suhlasim s nazorom COTHW, terba zacat budovat nieco vlastne a nie sa spoliehat na zahranicnych investorov. Este stale sme pre nich lukrativny, ale co ked aj s ich pomocou sa zdvihne zivotna uroven u nas, tym padom aj platy. Budu musiet dvihat platy aj investori. Tak sa zoberu a odstahuju napr. do Rumunska, pretoze co je pre nich zaujimave? Lacna pracovna sila predsa.
Monarchiu? Pockat ved mi v jednej zijeme, kapitalizmus? pockat, ved v jednom zijeme. Je to jedno aky je rezim, alebo ako sa vola, dolezite je aky ludia ho spravuju.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Keď počujem slovíčko monarchia.... otvára sa mi nožík vo vrecku...... aby štát z daní živil okrem poslancov a vlády aj ďalšieho darmožráča-panovníka aj s rodinou..... To by ešte chýbalo..... To už naozaj radšej Gašparoviča ako zavádzať kráľovstvo.....
P.S. Každý systém spočíva v prvom rade na ľuďoch..... ale ideálne by bolo aby štát viedli odborníci (každý by riadil svoje ministerstvo, za ktorého výsledky by bol samozrejme osobne zopdpovedný) a nie sprofanovaní populistickí šašovia sľubujúci každé 4 roky aj nemožné......
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

A dozivotna renta pre prezidentov nejde z nasich dani?? Samozrejme monarchia s jej pravym vyznamom slova nieje pochuti ani mne. Pouzil som to len ako priklad. V podstate sa totoznujem s tym co si napisal. Pokial budu na urcitych miestach ludia, ktori tam maju byt,bude vsetko OK.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Eruner napísal:súhlasím s tým, čo chcel cothw povedať,

Demokracia vo svojej podstate nemoze existovat, len pre velmi uzky pocet ludi a aj to je zbyotcne lebo aj v tej nasej pitomej demorkacii musi byt nejake vedenie, nejaky predseda, nejaky vodca.

Myslienka demokracie je sice pekna ale ludia su ludia a ako dav su jednducho blbi, ludstvo od prirody je predurcene k tomu aby malo nejakych vodcov.

http://planetaopic.wordpress.com/2009/0 ... it-vedeni/
http://planetaopic.wordpress.com/2009/0 ... -systemem/
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

Pinhead napísal:ale ideálne by bolo aby štát viedli odborníci (každý by riadil svoje ministerstvo, za ktorého výsledky by bol samozrejme osobne zopdpovedný)
tiež som tohto názoru. Tak by to malo byť.
kali520 napísal:Myslienka demokracie je sice pekna ale ludia su ludia a ako dav su jednducho blbi, ludstvo od prirody je predurcene k tomu aby malo nejakych vodcov.
Ja by som radšej mal spolahlivých odborníkov pri moci a nie egoistických vodcov, ale chápem čo si chcel povedať
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Ináč, neviete o tom, či existuje nejaký štát, v ktorom je systém s trvale úradníckou vládou?
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

Don_Pipino napísal:Tak isto suhlasim s nazorom COTHW, terba zacat budovat nieco vlastne a nie sa spoliehat na zahranicnych investorov. Este stale sme pre nich lukrativny, ale co ked aj s ich pomocou sa zdvihne zivotna uroven u nas, tym padom aj platy. Budu musiet dvihat platy aj investori. Tak sa zoberu a odstahuju napr. do Rumunska, pretoze co je pre nich zaujimave? Lacna pracovna sila predsa.
Na budovanie niecoho vlastneho potrebujes okrem ludi aj technologie, vyvoj, suroviny. Mozno mame ludi, ktori by vedeli zabezpecit aspon ten vyvoj, ale preco robit na slovensku pre slovaka, ked mozes robit na slovensku pre zahranicnu znacku, ktora nieco znamena? Odstahovat zavod nemusi byt take jednoduche, napr. jeden nemenovany automobilovy zavod v BA, mohli by sa zajtra zbalit a odist, zvarovna aj montazna linka sa daju takmer kompletne demontovat, ale lakovna nie a paradoxne prave lakovna ma najvacsiu hodnotu, lebo z logistickeho hladiska je najkomplikovanejsia. Myslis ze by to tu len tak nechali? A urcite by to ani nepredavali konkurencnej znacke (konkurencia, technologie).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak ja dávno tvrdím, že demokraciu neuznávam a v podstate som fanúšik aristokratickej formy vlády (nemýliť si so šľachtou), vlády "najlepších".
Ešte som, ale neprišiel na to, že kto a na základe čoho by mal vybrať tých najlepších :)

Demokracia je v podstate alibistická. To, že väčšina si niečo myslí, ešte neznamená, že je to a) pravda a b) správne riešenie.

Ako mohol mať Mečiar 40%? Hitler bol tiež zvolený demokratickou cestou...atď... Skrátka väčšina nemá patent na pravdu.
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

Ale ludia dostanú to čo chcú :smt033 ... bohužial :(
COTHW
Medium Star
Medium Star

lacko: Nie všetky výrobné závody kvôli lakovni ostanú na Slovensku a nie všetky ju vôbec majú. Myslím, že budovanie niečoho vlastného je úplne v záujme Slovenska. PS: Aj Slovenské podniky môžu niečo znamenať, a aj znamenajú.
lacko
Light Star
Light Star

COTHW to bol len priklad, ale schvalne kolko slovenskych firiem vyraba pre taku jednu automobilku? Zober si to tak, ze jeden taky zavod zamestnava mozno viac externych pracovnych sil, ako svojich vlastnych. Ja nehovorim, ze nemame budovat nieco vlastne, bol by som len rad, keby sme budovali. Ale to chce prax na miestach, kde chyba. Kolko absolventov ti u nas vypluju skoly rocne a kolko z nich ma prax? Kolko vysokych skol na slovensku robi ozajstny vyskum podlozeny realnou praxou? Preco to u nas nefunguje ako v zahranici, ze skoly a ich studenti maju priamy kontakt s praxou, ktory siaha niekam dalej, ako k prevracaniu hamburgerov u Mcdonalda.
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

lacko napísal: Ale to chce prax na miestach, kde chyba. Kolko absolventov ti u nas vypluju skoly rocne a kolko z nich ma prax? Kolko vysokych skol na slovensku robi ozajstny vyskum podlozeny realnou praxou? Preco to u nas nefunguje ako v zahranici, ze skoly a ich studenti maju priamy kontakt s praxou, ktory siaha niekam dalej, ako k prevracaniu hamburgerov u Mcdonalda.
V tomto su o dost dalej aj ceske univerzity, napr, ja studujem na VSB v Ostrave a namiesto pisania bakalarskej prace mozem mat cely rok podnikovu prax z oboru ako formu bak. prace
COTHW
Medium Star
Medium Star

Tak to máš pravdu. Všade pýtajú prax ale tak, čo stým narobím, keď je tak nastavený systém školstva. No o tej bakalárskej práci mi ani nevrav, ja ju písať musím. Veľa robôt, ktoré majú blízko k môjmu odboru nájdem bežne v novinách alebo na nete ale všade 2-5 rokov praxe. Ale to ja neovplyvním. Keď má dakto s učňovkou bez maturity väčšie uplatnenie, ako dakto s maturitou. Ale vieš, každý chce byť vysokoškolsky vzdelaný, a hlásia sa na výšku a je im jedno, čo študujú a potom sa čudujú, že s ich odborom nemajú uplatnenie, lebo si vyštuduje etiku alebo dáky drobnochov a myslí si, že z nej/neho bude šéf/šefka v dákom podniku alebo vedúci/vedúca v dákom dobrom podniku. Nebodaj potom začnú podnikať a myslia si, že im všetko pôjde a narazia a do roka krachujú. Na to aby si bol si bol úspešný síce školu nepotrebuješ, ale daktorí jedinci si myslia, že keď budú Mgr. alebo Ing. tak budú brať ťažké keše.

Ale toto už smeruje k OT. I keď je to aj vecou štátu aby poskytol vzdelanie ľuďom, s ktorým by sa uplatnili na trhu práce.
lacko
Light Star
Light Star

Ale niesi OT, vacsine politikov to takto vyhovuje, pretoze cim je narod blbsi a menej kreativny, tym primitivnejsie oblbovacie frazy potrebuje politik pred volbami pouzivat
Zamknuté