Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa begbeee »

Ing. FijoK napísal:ja budem volit SaS, oslovil ma program, i ked Sulik uz spravil urcite populisticke kroky, ktore ma donutili zapochybovat, ale ineho aj tak nemam koho volit

a priznam sa, keby tu nebola SaS, siel by som asi volit Most - a to som zo stredneho slovenska

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2010, 11:47)
nieco podobne si v 2006 povedalo vela slovakov o SNS a pozri sa, ako to tu vyzera... :-/ :minus:
Ale ja som nenapísal do vlády ;-) do parlamentu.
A s tvojím Híd. Priznám sa, že tiež som raz volil SMK (dakedy dávno ešte s Bugárom na čele) v nejakých menej dôležitých voľbách a už po roku som to považoval za svoj najväčší voličský omyl v mojom živote a považujem doteraz. A som zo stredného Slovenska :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

jackb napísal:Robo s Vladom sa uz IMNSHO tak skoro kamaratit nebudu... sice korytko je korytko, ale ak Vlado trochu rozmysla s Robom by sa bratat nemal...
Smer-HZDS/SNS: To uvidíme, ale keď vyhrá Smer (a to určite že vyhrá) tak s Vladom by mohol Fico pokračovať bez problémov, on "poslúcha". Janko podobne, do počtu by tam mohol ísť s Vladom. Pred voľbami na seba útočili aj v minulých voľbách, aj Fico útočil na Mečiara aj Slotu ale potom sa predsa len dohodli.

Smer-KDH: S KDH by mali veľké problémy, majú tie ich názory a z toho nikdy nepustia, prečo by do koalície išli s nimi? Dlhú životnosť by to nemalo, raz-dva vystúpia z koalícií keď sa im niečo nepáči.

Smer-SDKÚ: Nevidím veľkú šancu, že by sa spojili, veď sú si najväčší "konkurenti", protipóly. Ale už sme videli SDKÚ v koalícii aj s SDĽ a SOP, taže môže byť, že zase "vystrelí motyka". :lol:

SMK, Most-Híd, SaS - podľa niektorých vyhlásení nechcú ísť s Ficom ale keď SaS Fico ponúkne zaujímavé miesta, tak do koalície s ním podľa mňa pôjdu, aj bez SDKÚ a spol. SMK a Bugárovci veľkú šancu nemajú sa dostať do koalície so Smerom, vidím tam minimálnu šancu aby sa do vlády s nimi dostali.

Môj odhad je taký, že asi Fico by chcel dvojkoalíciu buď s Mečiarom alebo so SNS alebo aj so SaS, no asi najlepším riešením by bola koalície Smer-SDKÚ prípadne aj SaS, no tomuto veľké šance nedávam. S vládou bez Smeru nepočítam, to je vylúčené s tou podporou akú majú. Alebo že by sa všeti (SDKU, KDH, SMK, Most, HZDS) spojili proti Smeru? Možné to je, ale či budú mať takú podporu aby to stačilo, lebo SNS do takej koalície asi nezoberú.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Netusim koho budem volit..Musim si to viac pocitat, ale SMER to veru nebude..Pravdepodobne SaS, kedze v tych stranach nieje moc co navyberat..
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ti, co nechcete ist volit, si uvedomte jednu zasadnu vec: vas hlas bude kazdopadne odovzdany. Pripadne v takom pomere na jednotlive strany, v akom skoncia vysledky volieb. Tzn. ak sa vam nepaci Velky Cerveny Hranol a on volby vyhra, vas hlas pripada najvacsou mierou prave jemu.
Ist nevolit len z dovodu lebo "aj tak sa nic nezmeni" je holy nezmysel a cista zbabelost a alibizmus.

Osobne doporucujem volit hocikoho, len nie patlistok SNS, HZDS, SMER, SMK, KSS, otazny je aj Most-Hid.

AD forma vladnutia: na papieri sice mame proforma demokraciu, ale v praxi tu mame skor byrokraticko-represivny (policajny) stat.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

ĽS NS
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

IvanSk napísal:ĽS NS
No čo iné by sme mohli od teba čakať, ako voliť spasiteľa a národniara Kotlebu s jeho nacistickou družinou. :roll:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

hughito napísal: No čo iné by sme mohli od teba čakať, ako voliť spasiteľa a národniara Kotlebu s jeho nacistickou družinou. :roll:
Najprv by si musel nejakým spôsobom dokázať, že Kotleba je nacista ale to sú opäť len silné reči ako vždy Hughito čo?

Inak dúfam že vieš že ohováranie je trestný čin? :lol:

Povedz mi jeden Kotlebov názor, ktorý je nacistický?

ĽS NS volím len preto lebo nevidím žiadnej inej alterantívy pre národne zmýšľajúceho voliča. Rozmýšľal som aj o nevolení ale myslím že pasivita nikam nevedie. Okrem toho si nemyslím, že Kotleba je horší ako doterajší rozkrádači a paraziti v parlamente, nemyslím si, že je bezcharkternejší ako Radičová k invalidom, alebo Dzurinda k občanom. Nemyslím si že je taký podlý aby hlasoval za kolegu, ani si nemyslím že je taký slepý ako Dzurinda s Miklošom ktorý si nevšimli stratu 20 miliónov korún v SDKU.

Ak ste vy týmto darmožráčom a vlastizradcom dali možnosť rozkrádať našu krajinu tak Kotleba si rovnakú šancu tiež zaslúži. Nič už viac dodrbať nemôže pretože my Slováci už nič nemáme.

Možno by si hughito mal Kotlebu požiadať o stretnutie určite ti vyhovie a porozpráva sa s tebou o týchto otázkach. Potom možno pochopíš, že nieje všetko také ako vídavaš v Tv. A možno aj nie. Ja som pochopil a som rád.

Určite ale viem že by som nikdy nevolil slobodu a stupiditu ktorá nerieši žiadne zásadné otázky a ich volebný program je propaganda za ktorú by sa nemusel hanbiť ani Adolf H. Problém je že som si nevšimol odkiaľ chcú nabrať toľko peňazí. Zrejme dostanú nejaké pôžičky od svetového sionistického kongresu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hodi sa tu jeden komentar zo sme:
"volim radšej SaS, nie som fas :)"
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

Ľudia, uvedomne si jednu vec. Za každý hlas, ktorý získa hociaká strana, dostane peniaze. Za každého, kto nešiel voliť a hodiť lístok, sa prerozdelia peniaze stranám podľa percent, ktoré získali.
Ak pôjdete voliť a neoznačíte nikoho, nedostane nikto tie peniaze.
Takže ak nikoho nechcete voliť, odhodlajte sa hodiť prázdný lístok.
:D
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

"volim radšej SaS, nie som fas :)"

Pochybujem že nie :D

...

Inak Hughito čo ťa sledujem pripadáš mi ako zástanca istých ľavicových princípov od Marxa a Engelsa. Keď ale obhajuješ ich princípy mal by si vedieť, že obidvaja považovali Slovanov ako ty za podradnú rasu, teda nevidím rozdiel medzi tým, že niekto uznáva mein kampf a tým že niekto je neokomunista.

a ešte jedna perlička.
- Pred tým, ako sa stali komunistami, Karol Marx a Friedrich Engels boli členmi rozličných pochybných
tajných spolkov ako Liga spravodlivosti alebo Zväz rovných, ktorých členovia sami seba nazývajú
humanistami, a iní ich nazývajú satanistami. Hlavné tajomstvo týchto spolkov však spočíva v tom, že
sa ich členovia zhromažďujú podľa princípu pohlavných zvráteností, kde hlavnú úlohu zohráva
homosexualita.
- Práve na objednávku takýchto tajných spolkov humanistov-satanistov apoštol komunizmu Karol
Marx napísal svoj slávny Komunistický manifest, ktorý sa v priebehu prvých 20 rokov vydával
anonymne a dokonca bez zmienky o Marxovom mene. Blízkym Marxovým spolupracovníkom pri
tvorbe tohto manifestu bol Jean Laffite-Laflinne, ktorý striedavo pôsobil ako pirát, obchodník s
pušným prachom a s otrokmi a ktorý vytvoril v Amerike v štáte Louisiana špeciálne komúny, v ktorých
„choval“ černochov na predaj.
- V židovských encyklopédiách je potomok rabína Karol Marx zaregistrovaný ako horlivý protisemita.
Predovšetkým obviňoval Židov zo všetkých hriechov kapitalizmu. Ale dokonca aj svojho blízkeho
stúpenca Žida Ferdinanda Lassala nazýval Marx „židovským černochom“ a vo svojom liste z 30. 7.
1862 napísal, že „podľa tvaru jeho lebky a vlasov je celkom zjavné, že pochádza z rodu černochov,
ktorí sa pripojili k Mojžišovi na ceste z Egypta, s výnimkou prípadu, že sa jeho matka alebo babka
vyspala s černochom“. Karol Marx písal presne ako hitlerovský odborník na čistotu rasy.

- Hlavnou hybnou silou, ktorá pôsobila na myslenie Karola Marxa, bola patologická nenávisť ku
všetkým a všetkému, sublimovaný sadizmus, ktorý freudisti nazývajú komplexom ničenia. Okrem
Židov nenávidel napríklad aj Rusov, o ktorých sa vyjadroval ako pravý hitlerovec. Pravdaže, nenájdete
to v sovietskych vydaniach jeho diel. Ale z iných vydaní v podstate vyplýva, že myšlienka ruského
„untermenschu“ nepatrila Hitlerovi, ale Marxovi.
- Z hľadiska psychoanalýzy sú zaujímavé Marxove študentské básne. Tu je úryvok jednej z nich:
Chcem si postaviť trón,
Na veľkej studenej hore,
Obklopený ľudským strachom,
Kde panuje temná bolesť.
hughito
Redeemer
Redeemer

IvanSK: Písal som o Kotlebovi konkrétne ? Napr. Novotný je nácek ako vyšitý, už som to sem písal. Taktiež ľudia pohybujúci sa v jeho užšom i širšom okolí na rôznych demonštráciách sú jasne orientovaní do hneda, či už si to priznáš, alebo nie. LS-NS je strana rôznych pochybných individuí, náckov, rasistov, šovinistov a ich voliči budú presne takí istí. Úplná paralela DS v Čechách, ktorá už stroskotala. Aj keď mi je jasné, že taký ako Ivan si to nikdy nepripustia a budú argumentovať napr. tým, že oni ich voliť budú a nie sú ani náckovia, rasisti či šovinisti.

IvanSk, sklamem ťa. Ja autoritatívny socializmus neuznávam, sympatický mi je keď tak antiautoritatívny (v podstate anarchizmus) ktorého predstavitelia tvorili vždy hlavnú kritickú opozíciu voči Marxovi a jeho ideám. Tvoj tip ti nevyšiel, no a k tomu článku sa ani vyjadrovať nebudem, to je proste totálna sračka (prepáčte výraz). Odkiaľ si čerpal ? :roll:
Prosím moderátorov, nech to presunú do vtipov.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Hughito,
čerpal zrejme z knihy Červená inkvizícia...... si ju zožeň, prečítaj, zožeň si potrebnú bibliografiu (v Červenej inkvizícii je pomerne rozsiahly zoznam prameňov), prečítaj, potom porozmýšľaj a možno niektoré nepríjemné veci a aj ich bohužiaľ nevyhnuteľnosť pochopíš.....
Ešte k tej ĽS-NS...... ja chápem, že Tebe ako trockistovi a anarchistovi autoritatívny smer nevyhovuje...... Ale rovnako sú aj ľudia, ktorí majú radi vo veciach jasno a poriadok, a majú už dosť prehnitej skorumpovanej demokracie (povedzme si pravdu, veď je to tu podobné ako v nejakej banánovej republike) a rovnako majú dosť aj súčasného neomarxistického liberalizmu (teda vlastne trockizmu), a pre tých je voľba ĽS-NS pomerne logická......
A tie mediálne reči o "extreémistoch" a "nacistoch"...... hmmm..... a čo tak si prejav toho "neonacistu" Kotlebu aj vypočuť celý a trochu nad vecami porozmýšľať?????
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Napr. Novotný je nácek ako vyšitý, už som to sem písal.
Novotného pokiaľ myslíš toho ktorého ja z mesta kde pochádzam, jeho poznám osobne a nikdy v živote by som nepovedal, že je to nácek. Skôr naopak. Koľko krát som sa sním rozprával, toľko krát ma ohúril svojimi vedomosťami. To je práve to zdanie, človek by si pomyslel "vymletá holá gebuľa" ale keď s ním vedieš dialóg, zistíš že pravda je úplne inakšia. Toho človeka oproti sebe považujem za vzdelanca a vážim si ho, napriek tomu že vyzerá akoby niekoho zavraždil.

Neviem aké kritériá ty používaš pre označenie človeka za nácka ale aby som ti spravil radosť viem že v SP sú všelijakí ľudia. Ide tu hlavne o to že na Slovensku nieje alternatíva pre národne zmýšľajúceho občana a tiež si nemyslím, že Kotleba je od príordy "zlý človek".
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead: Ja si nezamieňam poriadok s totalitou, ty to tu predkladáš ako keby LS-NS boli nejakí spasitelia, ktorí by všetko vyriešili.
Vy dvaja (aj s Ivanom) vôbec nechápete a nepoznáte vývoj neonacistického hnutia v Európe. Pochopte už, že stare dobré rasistické časy Orlíku, holých hláv, kanád a zelených leteckých bomberov sa skončil, to je každému na smiech.
Náckovia a extrémni pravičiari zahodili tento svoj imidž a celkovo zmenili svoju rétoriku, začali zakladať legálne politické strany a svoje názory v podstate zmiernili, pekne zabalili do ružového populistického papierika. Venujú sa témam ako prisťahovalci, menšiny atď., čo napr. v našej krajine kde je sú takmer všetci latentní rasisti, ženie úspech.
Tieto strany sú po celej Európe, získavajú stále väčší vplyv najmä teraz, keď je hospodárska kríza (holt, história sa opakuje). Ľudia sú zúfalí, znechutení touto otrasnou konzumnou kapitalistickou spoločnosťou a chcú poriadok, ako ty. Tieto strany typu LS-NS prinášajú ľahké riešenie a navyše hneď nájdu aj vinníka.

To nie sú žiadne mediálne reči, to je jednoducho fakt. 90% ľudí na týchto demonštráciách sú rôzne pochybné typy, stačí sa pozrieť na fotky. Ja mám s náckami skúseností dosť (priamych i nepriamych), viem, aké je ich pravé zmýšľanie, ktoré je však postavené mimo zákon a preto sa prezentujú vo formách rôznych autonómnych nacionalistov a pod. skupinách, čo je priateľnejšie pre verejnosť a priťahuje to mladých.

Kotlebových prejavov som moc nepočul, to málo čo som počul, boli len prázdne, populistické rečičky o cigánskom probléme, bez návrhov riešenia.
A mne je jedno čo si hovorí, ako "krásne" rozpráva, ale ja sa na ich stranu pozerám v celkovom kontexte, z čoho sa vyprofilovali a akí ľudia tvoria ich okruh no a v neposlednom rade pozerám aj na to, akí ľudia volia takéto strany.

Novotný hrá v neonacistickej kapele, ja viac k tomu nepotrebujem, skús sa ho spýtať aj na to.
Nikde som netvrdil, že musí byť nevzdelaný alebo čo, jedno druhé nevyvracia, takisto o Hitlerovi sa nedá povedať, že by bol debil alebo nevzdelanec, aj keď to bol totálne šialený psychopat.
Ďalej má Novotný kontakty a styky s českými neonacistami, dokonca veľmi dobré. Reční tam na demonštráciách Národního odporu a zúčastnil sa napr. aj slávneho protestu v Janove.
No a v neposlednom rade je aj členom náckovskej kapely DMS, ktorých diskografia si môžeš prezrieť tu (všimni si hlavne názvy piesní).
http://forum.thiazi.net/archive/index.php/t-34296.html
Jednoducho si prečítaj úvod tohto článku: http://www.antifa.cz/content/poprask-ko ... nkelsteina
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Náckovia a extrémni pravičiari zahodili tento svoj imidž a celkovo zmenili svoju rétoriku, začali zakladať legálne politické strany a svoje názory v podstate zmiernili, pekne zabalili do ružového populistického papierika. Venujú sa témam ako prisťahovalci, menšiny atď., čo napr. v našej krajine kde je sú takmer všetci latentní rasisti, ženie úspech.
Keďže sme tu všetci latentní rasisti ako tvrdíš mal by si sa prispôsobiť, veď žijeme v demokracii!! Vôľa ľudu je posvätná :lol:

To, že niekto nechce zo Slovenska guláš neznamená že je rasista.

Čo sa týka Novotného nebudem ho tu prepierať, je to pod moju úroveň a myslím si, že aj pod tvoju. Napíš mu nech sa môže brániť, netreba ho takto poza chrbát ohovárať.

Čo sa týka jeho účinkovania v kapele to je myslím minulosť. Alebo ešte hrajú?
Čo sa týka iných vecí rozprával som sa s ním osobne a nemal som pocit že je nejaký nácek ani že nenávidí každú cigánsku dušu ani že chce povraždiť všetkých židov. Kto vie môžno je to budúci Hitler :D Nuž a aby toho ešte nebolo dosť pracuje v sfére kde len ničí a plieni :D Preto že nenávidí všetko živé a všetkých ľudí je požiarnik :D

Kotlebových prejavov som moc nepočul, to málo čo som počul, boli len prázdne, populistické rečičky o cigánskom probléme, bez návrhov riešenia.
A mne je jedno čo si hovorí, ako "krásne" rozpráva, ale ja sa na ich stranu pozerám v celkovom kontexte, z čoho sa vyprofilovali a akí ľudia tvoria ich okruh no a v neposlednom rade pozerám aj na to, akí ľudia volia takéto strany.

Nuž povedz mi jedinú slovenskú stranu o ktorej sa toto povedať nedá? Každá strana je populistická!!! Bez návrhov riešenia??
Skús sa porozprávať s Kotlebom ten ti návrhy riešenia ozrejmi celkom konkrétne.

O tej kapele som vedel, neviem či je ale ešte funkčná.
Podstatné ale je, že ja sa ako nácek necítim a nie som ani nič podobné. To mi stačí.
Vadí mi, že v tejto krajine nie je jedna normálna národná strana.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ivan: Ja rád zostanem v ten minorite. :wink:

Inak súhlasím, Novotného nechajme Novotným, ja som si názor naň spravil, či tá kapela ešte hrá neviem, každopádne je to irelevantné, lebo to proste bolo a v navyše má aj iné aktivity, pre ktoré je pre mňa ako osoba zdiskreditovaný (ale to ho určite nezaujíma, takže sme všetci spokojní).

Áno máš pravdu, každá strana musí byť populistická, ale u podobných spolkov mi to bije do očí najviac, nemôžem si pomôcť. Cigáni, prisťahovalci, cigáni...stále dookola.

Kotleba už vypracoval nejakú stratégiu na riešenie cigánskeho problému? Určite to máš naštudované, tak prosím sem s tým, v skratke.
Vadí mi, že v tejto krajine nie je jedna normálna národná strana.
Čiže ani LS-NS nepovažuješ za normálnu národnú stranu? Z akého dôvodu ?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

hughito napísal:Ivan: Ja rád zostanem v ten minorite. :wink:

Inak súhlasím, Novotného nechajme Novotným, ja som si názor naň spravil, či tá kapela ešte hrá neviem, každopádne je to irelevantné, lebo to proste bolo a v navyše má aj iné aktivity, pre ktoré je pre mňa ako osoba zdiskreditovaný (ale to ho určite nezaujíma, takže sme všetci spokojní).

Áno máš pravdu, každá strana musí byť populistická, ale u podobných spolkov mi to bije do očí najviac, nemôžem si pomôcť. Cigáni, prisťahovalci, cigáni...stále dookola.

Kotleba už vypracoval nejakú stratégiu na riešenie cigánskeho problému? Určite to máš naštudované, tak prosím sem s tým, v skratke.

Čiže ani LS-NS nepovažuješ za normálnu národnú stranu? Z akého dôvodu ?
Z dôvodu istých vplyvov, ktoré tam cítim. Ty vieš dobre o aké vplyvy ide. Nemysli si, že som sprostý. To však ešte neznamená že Kotlebu počítam k týmto vplyvom. V každej strane sa nájdu čierne ovce.

Čo sa týka volieb idem voliť to o čom si myslím, že je menšie zlo. Neverím, že na Slovensku existuje človek ktorý sa úplne stotožňuje s nejakou stranou a všetkými jej členmi.
hughito
Redeemer
Redeemer

No aspoň, že to uznáš.

Voliť menšie zlo ? Tak taká rétorika sa mi vôbec nepáči, prečo sa kur*a nemôže voliť aspoň menšie dobro ?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Nacista alebo pojmom extremista sa oznacuje len niekto kto vystupuje proti rezimu. V sucasnosti je to len nejaka fraza bez toho aby sa zamyslalo nad jej podstatou.

LS-NS ci su tam nacisti alebo nie je mi uplne jedno, doleztie je ze asi z 80% chu riesti tie problemy ktore chcem aj ja.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

hughito napísal:No aspoň, že to uznáš.

Voliť menšie zlo ? Tak taká rétorika sa mi vôbec nepáči, prečo sa kur*a nemôže voliť aspoň menšie dobro ?
Ja si hovorím, voliť radšej najväčšie dobro (stranu, čo bude mať najpozirívnejší prinos pre SK) než voliť najmenie zlo. Ale ktorá je tá správna strana???
Zamknuté