Shutter Island SPOILER
Re: Shutter Island SPOILER
Hmm Vendo, tak to je dobry napad, ja som bol doteraz v tom, ze ho zblbli az na ostrove, ale taketo detaily by ma mohli presvedcit o opaku 
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Aj podla oficialneho fora na imdb je vacsina dokazov od ludi, ukazujucich na to, ze tam uz dlhodobo bol.
http://www.imdb.com/title/tt1130884/board/threads/?p=1
http://www.imdb.com/title/tt1130884/board/threads/?p=1
To,že tam na tom ostrove asi naozaj po 2 roky žil,svedčí aj to,že keď vystúpil z lode,tak strážcovia boli až príliš nervózni nato,že prišiel federálny agent vyšetriť banálny útek nejakej pacientky.
Tá ich nervozita pramenila asi z toho,že sa jednalo o najnebezpečnejšieho a najagresívnejšieho pacienta.(ako to bolo neskôr vo filme naznačené).
Len mi nejako stále nejde do hlavy,ako to že keď sa vrátil znova na ostrov,nič mu tam nebolo povedomé a absolútne na nič si nespomínal!
Tá ich nervozita pramenila asi z toho,že sa jednalo o najnebezpečnejšieho a najagresívnejšieho pacienta.(ako to bolo neskôr vo filme naznačené).
Len mi nejako stále nejde do hlavy,ako to že keď sa vrátil znova na ostrov,nič mu tam nebolo povedomé a absolútne na nič si nespomínal!
-
qwerty-xyz
mno nepamata si lebo tam nebol ,a straz bola nervozna lebo sa bali ze ich odhali a venodvi, ved partak bol aj tak nastrceny, to s tou zbranou to len dokazuje.lubo28 napísal:To,že tam na tom ostrove asi naozaj po 2 roky žil,svedčí aj to,že keď vystúpil z lode,tak strážcovia boli až príliš nervózni nato,že prišiel federálny agent vyšetriť banálny útek nejakej pacientky.
-
GnK
Light Expert
qwerty teba by o opaku nedokazal presvedcit ani samotny scorsese tak sa mi vidi.. si ako ficovolic ktory opakuje stale to svoje a neprijima argumenty ostatnych..
-
qwerty-xyz
ale no az take zle to so mnou nie je, ..ale urcite nebudem vecne stat za tym co hlasa vacsina.GnK napísal:qwerty teba by o opaku nedokazal presvedcit ani samotny scorsese tak sa mi vidi.. si ako ficovolic ktory opakuje stale to svoje a neprijima argumenty ostatnych..
No dobre, ale Tvoj pohľad na film je skutočne iba prvoplánový, ale myslím, že podstata je oveľa hlbšia. Keby ho tam mali iba zblbnúť a presvedčiť ho o vražde jeho ženy a detí, tak by tento film nebol nijako výnimočný. Avšak počas jeho pobytu sa mu v snoch objavuje jeho dcéra, ktorá mu vyčíta, že ju nezachránil, a aj jeho žena bez toho, aby mu to niekto z ústavu spomenul. Takže logicky z toho vyplýva, že v podvedomí vedel, čo sa stalo, ale nechcel si to priznať. Nikto z ústavu si to nevymyslel...
moj nazor neutvrdila vacsina, spravil som si ho pocas filmu a po filme uplne sam a zhodou okolnosti alebo naznakov som suhlasil s tym nazorom co bol na zaciatku pisany a to je ta druha verzia ze na ostrove bol ako paciet cely ten cas...qwerty-xyz napísal:ale no az take zle to so mnou nie je, ..ale urcite nebudem vecne stat za tym co hlasa vacsina.A ked mam moznost si obhajit na zaklade niecoho nazor tak to tak aj spravim ... ha!!
a ked mas moznost si to obhajit padnymi argumentmi tak to je jasne vec ze to treba spravit a stat a bojovat za nazor, ale moj pocit je zas ze je ovela padnejsich a pravdepodobnejsich argumentov na vysvetlenie ku ktoremu sa tento krat priklada vacsina a to je ze tam bol uz roky ako pacient...
nie vzdy je nazor vacsiny zly a nie vzdy je to len hlupe stado.. niekedy je jednoducho vo viac hlavach viac rozumu a tak to kludne moze byt aj teraz
ale tato diskusia je vlastne len dokaz ze film bol spraveny velmi kvalitne kedze sa tu rozdvojuju nazory a clovek si moze vybrat comu uveri... a pravdu povediac film si pozriem este treti krat len preto ako dobry bol... a to dicapria nemam moc rad
konecne film kde sa clovek musel len zamyslat a nie prachsproste strielanie a hlavny hrdina nikdy neozmrie!!!
Súhlasím s Polo-Xom. Tiež DiCaprio nepatrí medzi mojich najobľúbenejších hercov, ale do tohto filmu sa fakt hodil a neviem si predstaviť niekoho, kto by tú rolu zahral lepšie.
/pryja, ja teda vôbec nie
/pryja, ja teda vôbec nie
-
pryja
Darca
Ja si tam viem kludne predstavit aj Brada Pitta alebo Johnyho Deppa 
-
Old Dirty Bastard
Guru
tak samozrejme, johnny derp a brad pitt, ktora baba si ich nevie predstaviť v nejakej ulohe 
-
pryja
Darca
Inak preco bol povazovany za najnebezpecnejsieho pacienta, spachal este nieco okrem toho, ze zabil svoju zenu?
A ktora spomienka na vrazdu ich deti bola pravdiva? Lebo raz sa mu snivalo, ze tie decka vytiahol z jazera a druhy raz ich tam nahadzal on sam po tom, co ich ona zabila a spolu ich s brehu sledovali, ako plavaju na hladine.
Ja som to uz pozerala 3krat, ale s ceskymi titulkami len prvu cast, druhu v anglictine. Takze v tom stale nejako nemam jasno.
A ktora spomienka na vrazdu ich deti bola pravdiva? Lebo raz sa mu snivalo, ze tie decka vytiahol z jazera a druhy raz ich tam nahadzal on sam po tom, co ich ona zabila a spolu ich s brehu sledovali, ako plavaju na hladine.
Ja som to uz pozerala 3krat, ale s ceskymi titulkami len prvu cast, druhu v anglictine. Takze v tom stale nejako nemam jasno.
-
qwerty-xyz
ved sak vravim, spomienky rozne, mozno to ani neboli spomienky ale halucinacie vzhladom na drogy, a sposobene pripadom ktory riesili, rsp ako citali tie zlozky a hovorili mu ze tamta onaaa zabila svoje decka....pryja napísal:Inak preco bol povazovany za najnebezpecnejsieho pacienta, spachal este nieco okrem toho, ze zabil svoju zenu?
Do poslednej chvile som si myslel ze ho iba nadrogovali a donutili ho si to vsetko vymysliet, podla mna je to mozne... stal som si za tym az ked zase oslovil toho doktora Chuck vtedy som bol maximalne v <> ale proste moj osobny nazor a pocit je taky ze sa mi nechce verit ze si to cele vymyslel od zaicatku a ze teoria toho psychiatra bola spravna...
dovolim si este jeden citat z csfd, nedokazem to lepsie vystihnut...
dovolim si este jeden citat z csfd, nedokazem to lepsie vystihnut...
Pokud bych svůj zážitek mohl k něčemu přirovnat tak snad k honu na zajíce. Scorsese mě v průběhu více než dvou hodin mistrovsky nadháněl. Já se všem jeho "střelám" vyhýbal a ujišťoval jsem se v tom, jak je ve svém honu předvídatelný. Těsně před koncem jsem si oddechl s tím, že jsem si hon užil a hlavně ho přežil. Při poslední větě jsem si ale uvědomil, že mám kulku v srdci ....
dnes som to pozeral a ked som to dopozeral tak som si to vysvetlil tak ako vacsina (zabil svoju zenu , uz tam bol 2 roky atd.) ale potom som si precital diskusiu na csfd a aj tu vsetky 4 strany a neskutocne mi to zamotalo hlavu proste genialny film , poznate nejake taketo podobne filmy ktore mozu mat 2 aj viac vysvetleni ?? rad by som si pozrel podobne filmy tomuto lebo take mam rad
videl som to týždeň dozadu, no až po prečítaní týchto komentov a samozrejme CSFD komentov sa vo mne znovu a vo väčšom množstve vyskytli podobné myšlienky. Podľa mňa, ako tu už na začiatku niekto povedal. Je to schválne robené tak aby si každý mohol vybrať svoju verziu, pretože ani jedna verzia nieje jednoznačná a to robí z tohoto filmu ešte geniálnejším.
Verzia 1 - Nieje až také nemožné, že by skutočne on mal pravdu a doktori mu vsugerovali že zabil ženu a príbeh si vymyslel. Zábery na úmrtia jeho rodiny nemuseli znamenať spomienky ale halucinácie alebo skrátka pohlady na to, ako to mohlo vyzerať. To, že sa z jeho partáka na konci doktor tiež nič neznamená. Mohol sa kludne nechať podplatiť a zahrať že je doktor. Myslím že aj napriek, tomu že mal hodnosť marshall, v porovnaní s vládnou mocou, ktorá vykonávala údajné experimenty v Majáku by to takmer nič neznamenalo. Tiež mohol byt donútený, že sa nikdy nedostane z ostrova a pod. No a ten koniec skrátka DiCo (sorry už neviem meno) si uvedomil, že aj tak sa z ostrova nedostane a hoci je nevinný radšej zomrie viz. zomrieť ako nevinný človek.
Verzia 2 - Doktori majú skutočne pravdu a všetko je tak ako tomu bolo na konci filmu. Úplne na konci si však DiCo zase myslel že je nevinný a tak doktori usúdili že mu urobia tú lobotomiu. Tym pádom nechápem prečo im sám prikývol (to som nejak na konci nepochopil.)
Verzia 1 - Nieje až také nemožné, že by skutočne on mal pravdu a doktori mu vsugerovali že zabil ženu a príbeh si vymyslel. Zábery na úmrtia jeho rodiny nemuseli znamenať spomienky ale halucinácie alebo skrátka pohlady na to, ako to mohlo vyzerať. To, že sa z jeho partáka na konci doktor tiež nič neznamená. Mohol sa kludne nechať podplatiť a zahrať že je doktor. Myslím že aj napriek, tomu že mal hodnosť marshall, v porovnaní s vládnou mocou, ktorá vykonávala údajné experimenty v Majáku by to takmer nič neznamenalo. Tiež mohol byt donútený, že sa nikdy nedostane z ostrova a pod. No a ten koniec skrátka DiCo (sorry už neviem meno) si uvedomil, že aj tak sa z ostrova nedostane a hoci je nevinný radšej zomrie viz. zomrieť ako nevinný človek.
Verzia 2 - Doktori majú skutočne pravdu a všetko je tak ako tomu bolo na konci filmu. Úplne na konci si však DiCo zase myslel že je nevinný a tak doktori usúdili že mu urobia tú lobotomiu. Tym pádom nechápem prečo im sám prikývol (to som nejak na konci nepochopil.)
Nebol vojak, marshal?pryja napísal:Inak preco bol povazovany za najnebezpecnejsieho pacienta, spachal este nieco okrem toho, ze zabil svoju zenu?
-
pryja
Darca
A? Vsak vojaci zabijaju. Patri to k ich povolaniu. To by moholi strcit kazdeho do cvokarne. Na konci filmu mu tam jeden hore vo vezi cital nieco z jeho dokumentacie, aby ho konecne presvedcil a uveril tomu, ze je naozaj pacient a patri tam. Len som nerozumela, co presne mu cital, lebo druhu polku som videla len v anglictine.Retne napísal: Nebol vojak, marshal?
Neide o to ci vojaci zabijau ale nie... ide o to aky maju treningpryja napísal: A? Vsak vojaci zabijaju. Patri to k ich povolaniu. To by moholi strcit kazdeho do cvokarne. Na konci filmu mu tam jeden hore vo vezi cital nieco z jeho dokumentacie, aby ho konecne presvedcil a uveril tomu, ze je naozaj pacient a patri tam. Len som nerozumela, co presne mu cital, lebo druhu polku som videla len v anglictine.
Ak to bol naizaj pacient tak sa ho bali preto lebo ide o niekoho trenovaneho plus ani v hlave nema vsetko v poriadku kedze si zavradzil zenu...
taky je moj uhol pohladu...
-
hojko
Site Admin
Trochu dlhy film, ktory nebol pre mna nicim zaujimavym, no kvoli vysokemu hodnoteniu som si ho pozrel. Mam vsak pocit, ze som ho uplne nepochopil a teda najma to, ze ci to co bolo na konci mu len vsugerovali alebo ci bol skutocne pacientom na ostrove a vystrerovanie bola len akasi hra? Pripadalo mi to trochu ako film A Beautiful Mind, ten som aspon aspon na konci s prehladom pochopil