Našla som možnosť že sa dá založiť pobočka Limited v Anglicku (GB) a že si založím pobočku v SR. Ak by som využila túto možnosť založila Limited v GB a celá výroba aj všetko ostatné by bolo v SR komu by som platila dane a všetky tie odvody? Čo si o Limited myslíte?
Ďalej som počula že si môžem založiť spoločnosť na diaľku. Povedala mi to jedna moja známa a tiež hovorila že takto podniká nejaký Čech a má zasielateľskú službu v USA. Meno tej spoločnosti ale nevedela. Ako funguje toto podnikanie na diaľku? A existuje vôbec?
A posledná vec je taká že ja sa veľmi do podnikania nevyznám. Môžem si kúpiť nejaké knižky ale bude treba vyriešiť milión vecí. A tu by som potrebovala najviac pomôcť. Nedá sa (samozrejme nie zadarmo) prenajať "človek" (prepáčte ale neviem to inak pomenovať
Ešte by som sa chcela opýtať na nejaké mená pre moju budúcu firmu. Plánujem vyrábať malé (dvojmiestne) neskôr možno štvormiestne autíčka.
A na koniec by som chcela dodať že odpovede na prvé dve otázky som presne nenašla. Tiež uvítam akúkoľvek diskusiu, názory (len nie veľmi negatívne a také že nemám šancu preraziť s automobilovou firmou), vaše skúsenosti alebo rady.
Ďakujem, Nikitka
P.S. našla som aj tu na fóre niekoľko tém o podnikaní ale prosím všetkých aby ma neodkazovali na ne. Môj problém je trošku iný. Ďakujem