Podnikanie? V zahraničí?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Nikita2
Novice
Novice

Podnikanie? V zahraničí?

Príspevok od používateľa Nikita2 »

Ahoj ľudia. Tento rok maturujem a plánujem ísť na vysokú školu. Po nej by som chcela začať podnikať. Síce vo veľmi nezvyčajnom odbore ale predsa. Chcela by som malú továreň na výrobu malých áut. Hľadala som na internete a zistila som že na Slovensku ani u našich západných susedov sa podnikať neoplatí - vysoké dane sú hlavný dôvod. Našla som ale dve možnosti ako podnikať trochu inak ale celkom im nerozumiem a tak sa pýtam tu:
Našla som možnosť že sa dá založiť pobočka Limited v Anglicku (GB) a že si založím pobočku v SR. Ak by som využila túto možnosť založila Limited v GB a celá výroba aj všetko ostatné by bolo v SR komu by som platila dane a všetky tie odvody? Čo si o Limited myslíte?
Ďalej som počula že si môžem založiť spoločnosť na diaľku. Povedala mi to jedna moja známa a tiež hovorila že takto podniká nejaký Čech a má zasielateľskú službu v USA. Meno tej spoločnosti ale nevedela. Ako funguje toto podnikanie na diaľku? A existuje vôbec?
A posledná vec je taká že ja sa veľmi do podnikania nevyznám. Môžem si kúpiť nejaké knižky ale bude treba vyriešiť milión vecí. A tu by som potrebovala najviac pomôcť. Nedá sa (samozrejme nie zadarmo) prenajať "človek" (prepáčte ale neviem to inak pomenovať :)) ktorý by mi s podnikaním pomohol (poradil, vybavil, zohnal čo budem potrebovať) ale nebol by pri tom vlastníkom mojej firmy?
Ešte by som sa chcela opýtať na nejaké mená pre moju budúcu firmu. Plánujem vyrábať malé (dvojmiestne) neskôr možno štvormiestne autíčka.
A na koniec by som chcela dodať že odpovede na prvé dve otázky som presne nenašla. Tiež uvítam akúkoľvek diskusiu, názory (len nie veľmi negatívne a také že nemám šancu preraziť s automobilovou firmou), vaše skúsenosti alebo rady.
Ďakujem, Nikitka :smt006
P.S. našla som aj tu na fóre niekoľko tém o podnikaní ale prosím všetkých aby ma neodkazovali na ne. Môj problém je trošku iný. Ďakujem
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Podnikanie? V zahraničí?

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja by som skôr najväčší problém videl v počiatočnom kapitále. Keď sa rozhodneš podnikať hneď po skončení výšky, tak kde zoberieš peniaze? Banky Ti asi ťažko dajú úver bez založenia nejakej väčšej nehnuteľnosti, nehovoriac o tom, že na továreň na výrobu áut je potrebných pár miliónov + ďalších pár desiatok zamestnancov, takže začať od nuly je veľmi veľmi ťažké. Jediné východisko by bolo nájsť investora, ale to je tiež trochu utopické.

Na Tvojom mieste by som určite nezačínal podnikať s takouto malou veľkou firmou a skôr by som sa na začiatok zameral na úplne iné oblasti podnikania :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

prepac ale na zaciatok to musim zo seba dostat :smt043 :smt044 :aasmile29: ... mas absolutne nulove skusenosti co sa podnikania na akejkolvek urovni tyka a ty chces tovaren na vyrobu malych aut :-) ... kde si kupila take super ruzove okuliare ? aj ja by som obcas take zniesol :-) ... ono uz zial nejde dnes dost dobre spravit nieco take ako sa dalo zaciatkom priemyselnej revolucie - spravit podnik, hoci neni aj dost vyspely ... dnes uz maju zakaznici uplne ine poziadavky a hlavne konkurencia je extremne tvrda :-) ... ked pominiem pre mna nezaujimavu obchodnu a pravnu cast tvojho podniku s ktorou ti pomoze akykolvek biznis poradca (pozor nie fin. poradca z OVB :-D), tak ma hlavne zaujima ako vidis svoj buduci projekt ? ... dokazes sama nieco vymyslet / navrhnut / optimalizovat / vyrobit ? mas spon aku taku predstavu co vsetko obnasa stavba auta, ktore moze legalne vyjst na cestu ? ... existuju v podstate dva hlavne smery - robit vo velkom s vela subdodavatelmi a za lacno, alebo robit kusovo v podstate vsetko pre seba ale za prachy, ktore ti za male auto neda nikto :-) ... toto si treba uvedomit - myslis ze dokazes ponuknut dostatocne exkluzivne vozidlo za dostatocne lakavu cenu aby si ho ludia ccheli kupit s tym ze defakto o tom nic nevies ? :-) ... vies kolko stoji vyvoj auta ? myslis ze bude pre teba 20 inzinierov robit zadarmo ? myslis ze uplatis 20 inzinierov s nejasnou perspektivou zisku ? ... vies ake tazke je dnes predat auto so ziskom aj pre velku zabehnutu spolocnost, nie tak pre niekoho kto nevie co a ako ?

ak si myslis ze na to mas, tak najskor sprav funkcny protoyp, ktory prezenies atestacnymi skuskami, aby si vedela ci je vobec mozne pri tak tvrdych pravidlach ake dnes su, aby tvoj vytvor pustili na cestu ... potom si zisti vystavou na autosalonoch odozvu trhu na tvoj vynalez a potom hladaj investora a moznost ako tot riesit :-) ... myslis ze si prva na svete, ktora si mysli ze dokaze nieco spravit lepsie ? niesi :-) vacsinou ale najskor ludia dokazu ze dokazu nieco spravit a potom sa s tym snazia podnikat, nie ze najskor zacnu podnikat, aby zistili ci nieco dokazu :-)

... prajem ti vela buducich obchodnych a konstrukterskych uspechov .... s pozdravom tvoj Spravca konkurznej podstaty :-P :-P ...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No tak nordkapp to pekne zhrnul a vlastne tým napísal to, čo som Ti do svojho prvého príspevku ja napísať nechcel, tj. že tento Tvoj zámer je absolútne nereálny, takže radšej začni rozmýšľať nad niečím iným, ak sa už chceš púšťať do podnikania. A hlavne nečakaj, že budeš hneď vlastniť firmu so 100 zamestnancami a ziskom pár miliónov ročne :wink:

Treba proste vidieť veci reálne...
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

Chalan moze mat takych 17-18, co sa divite? Ja som tiez mal v tom veku sny :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no chalan moze mat, ale dotycna je slecna v predmaturitnom veku :-) ...
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

No este lepsie :-)
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

inak myslienka penka ale nordkapp ti odpovedal narovinu. Podla mna nemas ziadnu sancu v tomto biznise sa presadit.
sry za OT: ja by som to napisal aj tu :-)
http://www.hojko.com/ako-si-predstavuje ... 70505.html
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Co sa tyka zalozenia firmy u nas tak u nas to nie je az take zle, ale ze by ostrovy boli nejaka vyhra tak to neviem. A navyse ani offshore riesenie nie je vzdy idealne. Len na predstavu co je to obnasa: http://www.akontslovakia.sk/sk/zalozit- ... st-nestaci
Nikita2
Novice
Novice

No mne bolo jasné že to bude drahé...
Ako písal Pilifo v druhom príspevku... čím by bolo vhodné začať? Pre takú študentku ako som ja?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No v nejakej oblasti, v ktorej u nas nebudes mat velku konkurenciu, takze prvy krok si spravne splnila aj v svojom plane, ten ti bohuzial pada na kapitale. Ak by si napriklad chcela gastronomiu a u vas v meste nie je ziadna pizzeria, tak by bolo najlepsie zalozit pizzeriu :)
Nikita2
Novice
Novice

No lenže v Bratislave pizzeria je :) A s tým by som určite nepochodila.
Fosman
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fosman »

Mňa hlavne zaujíma, odkiaľ chceš vziať úver v miliónoch eur.
2. Mysliš si, že v takom odvetví budeš mať šancu, aby si vôbec predala so ziskom?

Automobilový priemysel nie je cesta ktorou by si sa mala vydať. Je veľa automobiliek, ktoré dokážu poskytnúť max. luxus, alebo
sú aj automobilky ktoré dokážu predať autá lacno, samozrejme iné kategórie ako tie luxusné. Týmto automobilkám žiaľ nedokážes konkurovať.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a ak by si aj dokázala, automobilky majú vojich reklamných manažérov...stačilo by aby nárazovo znížili ceny po dobu, kým by si neskrachovala, a garantujem ti, že by si išla ku dnu skôr ako oni...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

spytaj sa hlavne sama seba s cim mas skusenosti, v com vies chodit, v akom odvetvi vies priniest nieco nove co nieje, alebo je toho malo a ty to vies robit inak a lepsie ? :-) podnikatelsky plan ti tu nikto nezostavi, to si musis sama .. a ked si este pred 18hodinami chcela vlastnu fabriku na auta, tak by si mala mat sakra dobre a sakra vela podnikatelskych napadov :-D ... ked nemas napad a nevies co s peniazmi, tak si sprav "podnikanie na kluc" - http://www.franchiseportal.sk/
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Asi by to najvpr chcelo sa votrieť do nejakej takej firmy ako obyčajný zamestnanec/brigádnik, nabrať skúsenosti, popri tom vyštudovať a až potom začať podnikať a namotať si na seba schopných ľudí.
U nás je v tom veľká konkurencia.

Alebo vesmírne lode :)

Počula som o nejakej indickej firme, ktorá také autá robí, nejaké lacné na elektrinu, na batérie, či na slnko, či čo.
Napísať odpoveď