Všetko okolo HTC HD 2 + FAQ
Re: Všetko okolo HTC HD 2 + FAQ
mozete sa teraz pytat mna uz ho mam 4 dni. casom napisem aj zecenziu
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ja dám recenziu pre WM maniakov, ktorí si večne pchali do huby iPhone:
http://www.mobilemag.com/2010/03/16/win ... ke-itunes/
http://macdailynews.com/index.php/weblo ... nts/24410/
A aby som bol k téme, tak Gizmodo spravilo recenziu a ten phone je čistý FAIL:
http://gizmodo.com/5400593/htc-touch-hd ... -a-tragedy
http://www.mobilemag.com/2010/03/16/win ... ke-itunes/
http://macdailynews.com/index.php/weblo ... nts/24410/
A aby som bol k téme, tak Gizmodo spravilo recenziu a ten phone je čistý FAIL:
http://gizmodo.com/5400593/htc-touch-hd ... -a-tragedy
neviem naco tymto narazas tak win mo7 nebude mat multitasking a co.(iphone ho tiez nema a nikto sa s toho neposral a stale sa kupuje)
Niekomu sedi to niekomu to a mne sedi win mobile.
Niekomu sedi to niekomu to a mne sedi win mobile.
Ten WP7S clanok je mierne vedla, kedze vdaka uchvatnej starostlivosti o klientov zo strany HTC a Microsoftu nedostane HD2 update 
tak nedostane aj ked si myslim ze dostne lebo vsetko tomu nasvdcuje (kapacitny displej, vykon)
Nema dedikovane tlacidlo "Search", update tympadom nedostane.
Navyse to nezapada do taktiky HTC ani Microsoftu, ako by predsa mohli zarabat, ak si je clovek schopny na rok stare zariadenie nainstalovat najnovsi FW/OS? Vsak to nedava zmysel!
Nezvyknem byt skodoradostny, ale ked mi to tieto 2 spolocnosti tak naservirovali
Navyse to nezapada do taktiky HTC ani Microsoftu, ako by predsa mohli zarabat, ak si je clovek schopny na rok stare zariadenie nainstalovat najnovsi FW/OS? Vsak to nedava zmysel!
Nezvyknem byt skodoradostny, ale ked mi to tieto 2 spolocnosti tak naservirovali
-
seth82
Darca
janchi: iba multitasking? Mne išlo hlavne o to, že WM fanboiz si brali celý čas do huby AppStore a limity v prípade aplikácií z tretích strán, plus v neposlednom rade práve chýbajúci multitasking. No a nakonieco to dopadlo tak, že Microsoft krásne kopíruje stratégiu Applu a bude schvaľovať aplikácie a distribuovať developer toolkit a zrazu to WM fanboiz vôbec netrápi, pretože sa to začína týkať aj ich. Multitasking bude, ale nie pre aplikácie práve z tretích strán, ktorých bude, si dovolím tvrdiť, drvivá väčšina, tak ako v prípade iPhone. Zároveň k tomu výkonu samotného HD2 - čo z toho, keď OS je nafigu? Pokiaľ si tam sám nenapcháš W7, tak to tak aj zostane.
Neviem sa dočkať vydania iPhone najnovšej generácie a na zrod ďalších nahlúplych obrázkových vtipov á la porovnávanie s tehlou, alebo kameňom, kde sa hlavne púšťali aj do multitaskingu. Som zvedavý, s čím hatery vyrukujú v najbližšej dobe...
Neviem sa dočkať vydania iPhone najnovšej generácie a na zrod ďalších nahlúplych obrázkových vtipov á la porovnávanie s tehlou, alebo kameňom, kde sa hlavne púšťali aj do multitaskingu. Som zvedavý, s čím hatery vyrukujú v najbližšej dobe...
-
Mateq
Medium Professional
Multitasking bude, pre first-party aplikácie, čo znamená že doba za ktorú to XDA-developers spojazdní aj pre tretie strany bude v rádoch dní po vydaní. Rovnako padali hlášky o tom, ako nebude copy&paste a 1 den trvalo Microsoftu kým povedal, že už ho začali zapracovávať. Treba si v prvom rade počkať na release a nie na to, čo je teraz pretože zatiaľ ani MS nevie čo tam všetko dá.
A taktiež sa zobudiť a pozrieť sa na to, ako prvý iPhone nedokázal posielať nič cez BT a ani točiť video, podobne Android, všetko sa vykryštalizovalo časom. Bude to nový systém takže časť funkcií po vydaní určite nebude dorobená.
Avšak nové WP7S budú podporovať sťahovanie aktualizácií takže sa všetko samé doinštaluje ak vydajú updaty, netreba preflashovávať celú ROM. A potom sú tu aj neoficiálne cesty, takže kecy o tom ako nebude multitasking a podobné voloviny sú buď úplná hlúposť, ale určite sú veľmi veľmi predčasné.
K WP7S a HD2, načo by podporoval Microsoft a HTC staré zariadenie, keď mu kúpa nových prinesie zisk? Načo by rozhadzoval zdroje na optimalizáciu na rok-dva starý telefón (v čase vydania release WM7) keď to zaňho spravia samotný užívatelia a ty si to stiahneš do unlockovaného telefónu neoficiálnou cestou?
A taktiež sa zobudiť a pozrieť sa na to, ako prvý iPhone nedokázal posielať nič cez BT a ani točiť video, podobne Android, všetko sa vykryštalizovalo časom. Bude to nový systém takže časť funkcií po vydaní určite nebude dorobená.
Avšak nové WP7S budú podporovať sťahovanie aktualizácií takže sa všetko samé doinštaluje ak vydajú updaty, netreba preflashovávať celú ROM. A potom sú tu aj neoficiálne cesty, takže kecy o tom ako nebude multitasking a podobné voloviny sú buď úplná hlúposť, ale určite sú veľmi veľmi predčasné.
K WP7S a HD2, načo by podporoval Microsoft a HTC staré zariadenie, keď mu kúpa nových prinesie zisk? Načo by rozhadzoval zdroje na optimalizáciu na rok-dva starý telefón (v čase vydania release WM7) keď to zaňho spravia samotný užívatelia a ty si to stiahneš do unlockovaného telefónu neoficiálnou cestou?
Mateq moj clovek
Vsetko co nebude tak chalani z xda dorobia
(HD 2 uz ma aj usb host co je obrovska vymozenos o ktorej ifon ani snivat nemoze.
Vsetko co nebude tak chalani z xda dorobia
(HD 2 uz ma aj usb host co je obrovska vymozenos o ktorej ifon ani snivat nemoze.
O multitaskingu sa Microsoft vyjadril, ze je to ako davat uzivatelovi do ruky odisteny granat. Takze task manager a s nim suvisiaci multitasking nehrozi. Ale kedze Apple na 80% predstavi multitasking v novej generacie iPhone OS, tak MS bude mat pol roka na kopirovanie. (kedze Apple ma na multitasking v mobiloch obdobny nazor, koniec koncov, aj ten Microsoft okopiroval po rokoch task manageru
)
A ked sa konecne neoficialne cesty rataju ako samozrejmost, tak poprosim nespominat SW obmedzenia iPhonu, kedze neoficialnou cestou je mozne ich vsetky vyriesit.
Mimochodom HD2 bude oslavovat prve narodeniny pri oficialnom vypusteni WP7S. Moj iPhone ma momentalne 2.5 roku a stale mam najnovsi FW. Tomu sa vravi starostlivost o zakaznikov! Apple sa pritom nevyhovaral, ze bude musiet optimalizovat novy FW na 2.5 roka stare zariadenie.
Zaruka mi uz davno padla, ale stale mam narok na najnovsi FW.
I just LOVE in your face moments
Mimochodom je to take tazke uznat, ze pre Microsoft a HTC stracate vyznam, akonahle si kupite ich zariadenie a zaujem ziskavate ked kupujete nove?
A ked sa konecne neoficialne cesty rataju ako samozrejmost, tak poprosim nespominat SW obmedzenia iPhonu, kedze neoficialnou cestou je mozne ich vsetky vyriesit.
Mimochodom HD2 bude oslavovat prve narodeniny pri oficialnom vypusteni WP7S. Moj iPhone ma momentalne 2.5 roku a stale mam najnovsi FW. Tomu sa vravi starostlivost o zakaznikov! Apple sa pritom nevyhovaral, ze bude musiet optimalizovat novy FW na 2.5 roka stare zariadenie.
I just LOVE in your face moments
Mimochodom je to take tazke uznat, ze pre Microsoft a HTC stracate vyznam, akonahle si kupite ich zariadenie a zaujem ziskavate ked kupujete nove?
-
Mateq
Medium Professional
Task manager už pohrozil v emulátoreStopa napísal:O multitaskingu sa Microsoft vyjadril, ze je to ako davat uzivatelovi do ruky odisteny granat. Takze task manager a s nim suvisiaci multitasking nehrozi.
Najnovší oficiálny update ROM pre HD2 je starý... 4, slovom štyri dni.Stopa napísal:Mimochodom je to take tazke uznat, ze pre Microsoft a HTC stracate vyznam, akonahle si kupite ich zariadenie a zaujem ziskavate ked kupujete nove?
Najnovší build WM 6.5.3. nie je problém dostať ani na staré cihly typu Kaiser, Diamond (2). Nie je to oficiálna cesta, ako na tvojom iPhone, ale koho to trápi? Neoficiálne ROMs sú vždy kvalitnejšie ako ofical, rovnako tak jailbreaknuté jablko dokáže viacej vecí. Argument "Apple sa pritom nevyhovaral, ze bude musiet optimalizovat novy FW na 2.5 roka stare zariadenie." snáď ani nemyslíš vážne, nebude to tým že 3GS a tvoj 2,5roka starý iPhone sú až na čočku fotoaparátu, GPS alebo neviem čo ešte TOTOŽNÉ zariadenia, takže FW potrebuje úpravy v ráde 0,xxx% aby šlapal na starších generáciách?
o co som napisal Microsoft skutocne povedal, nemam k tomu co dodat.
Vyborne, telefon je stary 3 mesiace a mas update, chces medailu? S tymto nabuduce nemachruj, znie to idiotsky oproti 2.5 rocnej podpore iPhonu... Ale vidim, ze logika ti moc nejde, alebo mam to vyhlaskovat? L-O-G-I-K-A
A koho trapi ta neoficialna cesta? Fanusikov WM samozrejme (ako si napriklad ty), kedze stale nadavate na SW nedostatky odstranitelne jailbreakom, proste farizejstvo najvacsieho rangu
Proste vyse 2 rokov som musel tie anti-jailbreak zvratky citat, teraz si uzivam otocenie situacie
A to s tymi zmenami myslis vazne? Tie zmeny su stale zasadnejsie ako HTC HD vs HTC HD2. Take zhrnutie kedze si ocividne lenivy si to pozriet sam:
Oba porovnania zdielaju: zvysenie vykonu ako procesoroveho tak grafickeho, navysenie RAM, v oboch pripadoch ide o totozne rozlisenie (i ked HD2 ma vacsi displej, ale to je zanedbatelne z hladiska SW), dostali kompas
HTC zmeny navyse: dostal blesk na fotaku
iPhone zmeny navyse: vylepsenie fotoaparatu, ziskanie schopnosti natacat video (co sice priamo suvisi so zlepsenim fotaku ale budiz), GPS, a potom mensie HW zmeny, vacsinou suvisiace s displejom
Reality check: iPhone dostal najnovsi FW, HTC HD ani len "point update" na 6.5, HD2 ma 6.5 (asi bol ten blesk na fotaku kriticky...
) ale do roka sa bude jednat o outdatovany gadget
"Vyj*banie so zakaznikmi for dummies"... ze im to este zeriete... ale chapem, ze 1Ghz snapdragon je buzzword jak svin, bezneho idiota* (sorry, v tomto momente mi to pride ako najvhodnejsie slovo na niekoho tak zmasirovaneho marketingom) nezaujima, ze v reali je HD2 rovnako rychle/pomalsie ako iPhone 3GS s 600Mhz procesorom
Samozrejme nezabudni spomenut, ako musi byt WM optimalizovane na mnoho zariadeni a preto ti pchaju polotovar za plnu cenu. Reci o "slobode" ako dalsom klamlivom buzzworde tiez privitam, tie su uplne najvtipnejsie
Toto je zabava, vraj Applisti su fanatici, 2 spolocnosti sa vysmievaju vsetkym zakaznikom a nikoho to netankuje
*Nenarazam na nikoho konkretneho, ale ak sa tam vidis tak budiz, ja nedbam.
Vyborne, telefon je stary 3 mesiace a mas update, chces medailu? S tymto nabuduce nemachruj, znie to idiotsky oproti 2.5 rocnej podpore iPhonu... Ale vidim, ze logika ti moc nejde, alebo mam to vyhlaskovat? L-O-G-I-K-A
A koho trapi ta neoficialna cesta? Fanusikov WM samozrejme (ako si napriklad ty), kedze stale nadavate na SW nedostatky odstranitelne jailbreakom, proste farizejstvo najvacsieho rangu
A to s tymi zmenami myslis vazne? Tie zmeny su stale zasadnejsie ako HTC HD vs HTC HD2. Take zhrnutie kedze si ocividne lenivy si to pozriet sam:
Oba porovnania zdielaju: zvysenie vykonu ako procesoroveho tak grafickeho, navysenie RAM, v oboch pripadoch ide o totozne rozlisenie (i ked HD2 ma vacsi displej, ale to je zanedbatelne z hladiska SW), dostali kompas
HTC zmeny navyse: dostal blesk na fotaku
iPhone zmeny navyse: vylepsenie fotoaparatu, ziskanie schopnosti natacat video (co sice priamo suvisi so zlepsenim fotaku ale budiz), GPS, a potom mensie HW zmeny, vacsinou suvisiace s displejom
Reality check: iPhone dostal najnovsi FW, HTC HD ani len "point update" na 6.5, HD2 ma 6.5 (asi bol ten blesk na fotaku kriticky...
Samozrejme nezabudni spomenut, ako musi byt WM optimalizovane na mnoho zariadeni a preto ti pchaju polotovar za plnu cenu. Reci o "slobode" ako dalsom klamlivom buzzworde tiez privitam, tie su uplne najvtipnejsie
Toto je zabava, vraj Applisti su fanatici, 2 spolocnosti sa vysmievaju vsetkym zakaznikom a nikoho to netankuje
*Nenarazam na nikoho konkretneho, ale ak sa tam vidis tak budiz, ja nedbam.
-
uplink
VIP
...aké zmeny s displayom u applu na ich shitphone? Okrem toho že majú rovnaké rozlíšenie, rovnakú technológiu a rovnaké rozmery ako na 3G?
Btw. v HTCčku [HD vs. HD2] vymenili CPU, RAM, veľkosť displayu, software a blesk.
Btw. v HTCčku [HD vs. HD2] vymenili CPU, RAM, veľkosť displayu, software a blesk.
Tie zmeny (ktore som schvalne nazval ako mensie) boli hlavne konstrukcne, ale mozno zasahovali aj do sposobu spracovavania inputu, takze som to spomenul. Zmeny ako pridane GPS su pravdepodobne zasadnejsie. Navyse fyzicka velkost displeju je skutocne irrelevantna, aspon co sa tyka zmien v SW.
A naco si pisal este raz to co som uz napisal? HD2 ma ako bonus len blesk, ostatne veci ma zmeneny aj iPhone. Plus este ta fyzicka velkost displeju, to je fakt bohovska zmena
A naco si pisal este raz to co som uz napisal? HD2 ma ako bonus len blesk, ostatne veci ma zmeneny aj iPhone. Plus este ta fyzicka velkost displeju, to je fakt bohovska zmena
no sice o nas hovoris wm fanatici ale ze ty si apple fanatik to uz je vedlajse ze? Tak mi ukaz na iphone wifi n dalej aspon z casti (v testovani) usb host dalej moznost nainstalovat plnu verziu linuxu kde uz vyuzijes snapdragon atd.
-
uplink
VIP
Stopa či chceš či nechceš, všetky výrobky applu sú na úrovní herných konzol. Fungujú na nich len na ne šité a optimalizované aplikácie programované v jednom jedinom vývojárskom prostredí a ako čerešnu na torte máš na nich tony obmedzení. Vzhľadom na to že sám sa podielam na vývoji apple iPhone aplikácií, tak viem čo to obnáša a poviem Ti, celé iPhone SDK je jedna obrovská žumpa s pekným pozlátkom, v ktorej sa dá spraviť veľké hoXno a pokiaľ si nevimplementuješ vlastný engine do iPhonácej aplikácie, tak si nahratý a všetky iPhone apps vyzerajú na jedno kopyto - lebo musia. WinMo based telefóny, konkrétne HTC HD 2 Leo je niekde úplne inde. Je to v podstate malý počítač, ktorý je plne customizovateľný a máš nad ním plnú kontrolu, či už čo sa týka aplikácii, alebo samotného OS. Applu sa relatívne ľahko tvoria ich výrobky, lebo ich nemá skoro nik, zatiaľ čo MS musí tvoriť pre 95% sveta namočeného do iT, to je trošku iná pálka, nemyslíš? A navyše zamysli sa prečo drvivá väčšina ľudí nemá úžasné apple výrobky, ale PC based? Lebo PCčka a WinMo telefóny sú lepšie, to je objektívny fakt dokázaný masami. Lepšie nie je to čo je spoľahlivejšie, alebo rýchlejšie, ale to čo pochopí a môže si to dovoliť aj bežný smrteľník. Keď toto človek pochopí, stane sa úspešným podnikateľom, čo evidentne jablkári nechápu dodnes a nikdy nepochopia.
mrcvosoft sa dokaze vyrovnat s kazdym nadbytkom applu hociakou funciou vyrovnat do pol roka ale to ze applu sa nedarilo skoro dva roky implementovat gps a copy and paste funkciu ktora je pre mna zaklad to podla mna svedci o neschopnosti applu a neuniverzalite ich OS
Chcel som napisat velmi dlhy post vyjadrujuci sa ku kazdej veci co si napisal (mam to otvorene na druhom tabe), ale vzhladom na tvoje vedomosti ohladom problematiky to rovno skratim
1: SDK je zumpa, ale iPhone ma najkvalitnejsie, najuspesnejsie a najpocetnejsie aplikacie (teraz idem proti tomu, co som napisal dole, ale budiz, neda mi to)
2: UI guidelines su nieco, co je prinosne pre uzivatela, viditelne ani trochu nerozumies UI a UX, navyse je na tebe, ci ich budes dodrziavat, cuduj sa svete, vacsina developerov ich dodrziava
3: dobre rano stara mama, iPhone ma uz davno vacsi marketshare ako WinMo a stale rastie, zatial co WinMo klesa
4: Windows ma podiel 99% v low end segmente a menej ako 10% v premium segmente, odporucam hladat fakty a neopierat sa len o jednu statistiku
Navyse aj celkovy marketshare Windowsu klesa a Mac OS rastie
5: Apple narozdiel od Microsoftu prekvital v obdobi krizy, takze o akych uspesnych podnikateloch to vravis?
janchi: Copy and paste nema ani WP7S, systemove naznaky su, ale v tomto momente to proste neexistuje.
A preco by som mal byt fanatik? V tejto teme som ani raz nespomenul, ze by bol iPhone lepsi (presiel som vsetky svoje prispevky este raz aby som sa uistil) ak nepocitam ich postoj k FW updatom, co sa da brat ako fakt. Na druhej strane tunajsia WinMo komunita ide polozit zivot, len aby tieto kroky obhajila, aj ked je to NEMOZNE!
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2010, 15:31)
Mimochodom, preco sa podielas na vyvoji iPhone aplikacii? Ak to nie je tvoj projekt, tak by si mal zacat lobovat o preorientovanie na WinMo, ked je to taka uzasna platforma. Navyse podla tvojich slov ma aj vacsi marketshare, takze logicky by mala byt ta aplikacia uspesnejsia ako na iPhone
Skoda, ze realita nie je taka jednoducha, ako si ju predstavuju fanusikovia WinMo...
1: SDK je zumpa, ale iPhone ma najkvalitnejsie, najuspesnejsie a najpocetnejsie aplikacie (teraz idem proti tomu, co som napisal dole, ale budiz, neda mi to)
2: UI guidelines su nieco, co je prinosne pre uzivatela, viditelne ani trochu nerozumies UI a UX, navyse je na tebe, ci ich budes dodrziavat, cuduj sa svete, vacsina developerov ich dodrziava
3: dobre rano stara mama, iPhone ma uz davno vacsi marketshare ako WinMo a stale rastie, zatial co WinMo klesa
4: Windows ma podiel 99% v low end segmente a menej ako 10% v premium segmente, odporucam hladat fakty a neopierat sa len o jednu statistiku
Navyse aj celkovy marketshare Windowsu klesa a Mac OS rastie
5: Apple narozdiel od Microsoftu prekvital v obdobi krizy, takze o akych uspesnych podnikateloch to vravis?
janchi: Copy and paste nema ani WP7S, systemove naznaky su, ale v tomto momente to proste neexistuje.
A preco by som mal byt fanatik? V tejto teme som ani raz nespomenul, ze by bol iPhone lepsi (presiel som vsetky svoje prispevky este raz aby som sa uistil) ak nepocitam ich postoj k FW updatom, co sa da brat ako fakt. Na druhej strane tunajsia WinMo komunita ide polozit zivot, len aby tieto kroky obhajila, aj ked je to NEMOZNE!
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2010, 15:31)
Mimochodom, preco sa podielas na vyvoji iPhone aplikacii? Ak to nie je tvoj projekt, tak by si mal zacat lobovat o preorientovanie na WinMo, ked je to taka uzasna platforma. Navyse podla tvojich slov ma aj vacsi marketshare, takze logicky by mala byt ta aplikacia uspesnejsia ako na iPhone