Plynova pistol

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Plynova pistol

Príspevok od používateľa Stoporko »

Fuxxo napísal: nic viac nic menej... mam chladnu hlavu, no ked sa naseriem, tak pistol nie je potrebna :)
tak naco ti je plynovka? :P Jediný prínos by pre teba mala plynovka svojim výzorom - podoba s ostrou zbraňou, teda pár cigánov by si ňou zastrašil. To je jej jediná výhoda v tvojom prípade. Inak sú tam už len a len nevýhody (váha, skryté nosenie, nemožnosť streľby v budove, obmedzenia ohľadom oblečenia v civile, nemôžeš ju prenášať len tak v batohu...). Do tvojej situácie ožratý cigáň kontra zdravotníci by som volil buď diazepam, striekačka morfia alebo septonex streknúť do očí, možno by stačil do očí aj riedený denaturovaný lieh alebo koncentrovaná slaná voda. V prípade kupovaných obranných prostriedkov potom kaser v podobe tekutej strely (ten jediný sa dá použiť v miestnosti, čokoľvek vytvárajúce oblak slzného plynu je do miestnosti koniec aj pre obrancu, nie len pre útočníka) a ako zálohu teleskop. S ním sa dajú robiť aj páky a podobné finty, nie len lámať ruky/nohy.

Plynovku, ak ti srdce piští po nejakej strelnej zbrani (čo verím, nie je tvoj prípad), si kúp, nabi ju poplašákmi a na silvestra budeš vďaka full outo režimu ťažký king. Prípadne si na nejakej chate môžte s kamošmi tiež "zastrieľať" a zbaliť na to nejakú babu. No na sebaobranu a do miestnosti určite NIE.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Stoporko napísal: tak naco ti je plynovka? :P
Stoporko, nevieš, že istota je guľomet :smt067 :P ?
Podľa mňa je to lepšia voľba, ako obušky a podobne. Priemerne inteligentný cigán bude mať určite väčší rešpekt z hoc aj plynovej zbrane, ako z teleskopu. A keď nebude zbytočne veľká, nemusí byť nosenie až takým problémom.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Neviem ci by sa tvojmu nadriadenemu pacilo, ze nosis na vyjazdy akusi zbran...
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Lub0$ napísal:Neviem ci by sa tvojmu nadriadenemu pacilo, ze nosis na vyjazdy akusi zbran...
cez den mi je nadriadeny dispecer a v noci doktor/ka.. takze tak nejako...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

fuxxo - tak si daj do vrecka na blúze stričku s etanolom alebo dezinfekciou (ajatin, septonex...) - dostať tým do očí odradí väčšinu cigánov. Plynovku by som fakt neriskoval - stačí, aby jednej cigánskej baryšni preplo a obžalovala ťa z neoprávnenej hrozby zbraňou a ohrozovania okolia a máš prúser. Etanol/septonex je tichý, funknčý, kolega ti dosvedčí, že ty si ním predsa na toho cigána vôbec nemieril, len si si oplachoval dezinfekciou ruky... :)
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Stoporko napísal:fuxxo - tak si daj do vrecka na blúze stričku s etanolom alebo dezinfekciou (ajatin, septonex...) - dostať tým do očí odradí väčšinu cigánov. Plynovku by som fakt neriskoval - stačí, aby jednej cigánskej baryšni preplo a obžalovala ťa z neoprávnenej hrozby zbraňou a ohrozovania okolia a máš prúser. Etanol/septonex je tichý, funknčý, kolega ti dosvedčí, že ty si ním predsa na toho cigána vôbec nemieril, len si si oplachoval dezinfekciou ruky... :)
s ajatinom toho vela nevyriesis a septonex sa uz pekny cas nevyraba... ak sluzim noc, tak na vyjazde som iba JA a DOKTOR/DOKTORKA. neviem co mate stale s tymi kolegami...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

septonex sa nevyrába??? Však som ho cca pol roka dozadu kupoval v lekárni :) Prípadne strička s riedeným etanolom.

Kolegovia = je mi jedno s kým jazdíš na výjazdy. Nevšimol si si pointu? - plynovka do miestnosti je hovadina, stačí si dohodnúť s osobou, ktorá je s tebou na výjazde, aby ti v prípade použitia dezinfekcie dosvedčila, že si si len potreboval dezinfikovať ruky. Prípadne nos tekutú strelu, keď myslíš, že bude jej použitie z taktického hľadiska efektívnejšie.

p.s. ajatin je tiež na báze alkoholu, nie?
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hannibal »

Ja som kupil 9mm plynovu pistol kopia Barret 92 a moje doterajsie skusenosti su asi take: treba si dobre rozmysliet kedy vytiahnut tu pistol na verejnosti je to dost problem kvoli panike okoloiducich ludi...ja som ju pouzil len raz a to na jedneho cigana kt. ma zrejme chcel okradnut...vystrelil som do vzduchu a utiekol (rozdelenie v zasobniku :zeleny, 2x modry 5x zlty)
takze asi tak je to dobre na sebeobranu alebo na turistiku (proti medvedom a pod.)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hannibal - v zásobníku by to malo byť skôr 1. žltý (poplašák), všetko ostatné hnedé (novinamid 120 - ten proti zvieratám, zlodeji a úchyláci čo prepadávajú ľudí nie sú ľudia, nazvať ich zvieratami je urážka zvieraťa). Ideál by bol ostrý, ostrý, ostrý... :)

p.s. s plynovkou proti zvieratám? Hlavne medveďom? :smt006 Raz na jednom tábore som šiel ráno s požičanou plynovkou cestou cez les (Tatry) a teraz ďakujem všetkým anjelom, že tam žiadny macko nebol - už by som tento príspevok pravdepodobne nepísal - diskusia ohľadom medveďov je rozsiahla a nepatrí do tejto témy, takže len okrajovo - plynovka na macka fakt nie. :nono: Keď na macka chceš vytiahnuť zbraň, už je väčšinou neskoro (vzhľadom na slabý stop efekt alebo ranivosť civilnej munície z krátkych zbraní). Lepšia je prevencia - hlasný hovor, občasné tlieskanie, dievčatá s deodorantom a voňavkami... a nebyť hlúpy a keď zbadám na zemi medvedie lajno a stopy, tak sa otočiť a ísť opačným smerom zrýchleným presunom - toto všetko neplatí, ak nosíš so sebou vz.58, kanadské revolvery na medvede alebo stredoveké bambitky na sekané olovo, resp. tarasnicu.
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:hannibal - v zásobníku by to malo byť skôr 1. žltý (poplašák), všetko ostatné hnedé (novinamid 120 - ten proti zvieratám, zlodeji a úchyláci čo prepadávajú ľudí nie sú ľudia, nazvať ich zvieratami je urážka zvieraťa). Ideál by bol ostrý, ostrý, ostrý... :)

p.s. s plynovkou proti zvieratám? Hlavne medveďom? :smt006 Raz na jednom tábore som šiel ráno s požičanou plynovkou cestou cez les (Tatry) a teraz ďakujem všetkým anjelom, že tam žiadny macko nebol - už by som tento príspevok pravdepodobne nepísal - diskusia ohľadom medveďov je rozsiahla a nepatrí do tejto témy, takže len okrajovo - plynovka na macka fakt nie. :nono: Keď na macka chceš vytiahnuť zbraň, už je väčšinou neskoro (vzhľadom na slabý stop efekt alebo ranivosť civilnej munície z krátkych zbraní). Lepšia je prevencia - hlasný hovor, občasné tlieskanie, dievčatá s deodorantom a voňavkami... a nebyť hlúpy a keď zbadám na zemi medvedie lajno a stopy, tak sa otočiť a ísť opačným smerom zrýchleným presunom - toto všetko neplatí, ak nosíš so sebou vz.58, kanadské revolvery na medvede alebo stredoveké bambitky na sekané olovo, resp. tarasnicu.
sak tam treba mat podla mna 1. zeleny pre vystrahu ci hned do neho palit zltym (CS Gas (Chlorbenzalmalodinitril)) to by bol asi nezmysel ... proti zverom som to myslel len cisto ako vystrahu (zvukovy efekt + ucinne korenie) iked fakt ked uz na teba raz zautoci medved tak to aby si mal velkoraznu zbran :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hannibal - čítal si môj príspevok poriadne? - písal som 1.žltý (poplašák) = pokiaľ mi je známe, slepé poplašné sú žlté. Ak je to inak, netrápi ma to nejak, schválne som písal aj poplašák do zátvorky, aby to bolo každému jasné. Zjavne nebolo :P

a s plynovkou na zviera s poplašákom, resp. novinamidom fakt nechoď, hlavne nie na niečo väčšie ako líška alebo pes. Silným zábleskom a zvukom odstrašíš možno líšku, väčšinu veľkých zvierat len rozdráždiš. V lese je lepšie dodržiavať pravidlá prírody, sme predsa na jej piesočku, a v drvivej väčšine prípadov budeš v pohode. Zvieratá sa hluku boja, no ten treba používať preventívne. A ak niekoho uvidím v lese "preventívne" páliť slepáky z plynovky, tak neviem, či nechám kukri v púzdre :smt006 Lepší je hlasitý hovor, spievať si, búchať palicou do stromov, prípadne pred neprehľadnou zákrutou alebo húštinou zatlieskať. A neliezť zvieratám do nôr (či ako je množné číslo od slova nora).

p.s. nie som ochranca prírody, nie som zelený (len občas khaki), nie som lesná stráž ani člen ekoteroristov, len mám prírodu rád a občas natrafím na riadnych "takytáborníkov" až sa mi oči prevracajú.
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:hannibal - čítal si môj príspevok poriadne? - písal som 1.žltý (poplašák) = pokiaľ mi je známe, slepé poplašné sú žlté. Ak je to inak, netrápi ma to nejak, schválne som písal aj poplašák do zátvorky, aby to bolo každému jasné. Zjavne nebolo :P

a s plynovkou na zviera s poplašákom, resp. novinamidom fakt nechoď, hlavne nie na niečo väčšie ako líška alebo pes. Silným zábleskom a zvukom odstrašíš možno líšku, väčšinu veľkých zvierat len rozdráždiš. V lese je lepšie dodržiavať pravidlá prírody, sme predsa na jej piesočku, a v drvivej väčšine prípadov budeš v pohode. Zvieratá sa hluku boja, no ten treba používať preventívne. A ak niekoho uvidím v lese "preventívne" páliť slepáky z plynovky, tak neviem, či nechám kukri v púzdre :smt006 Lepší je hlasitý hovor, spievať si, búchať palicou do stromov, prípadne pred neprehľadnou zákrutou alebo húštinou zatlieskať. A neliezť zvieratám do nôr (či ako je množné číslo od slova nora).

p.s. nie som ochranca prírody, nie som zelený (len občas khaki), nie som lesná stráž ani člen ekoteroristov, len mám prírodu rád a občas natrafím na riadnych "takytáborníkov" až sa mi oči prevracajú.
ako ja s tym suhlasim ...a inak zeleny je poplasny :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

plynovu pistol mam uz asi 7rokov a celu dobu v podstate lezi doma v skrini..Preco?
lebo je podla mna neprakticke ju nosit..Musis mat ten obal na nu, je to nesikovne,tazke, a v lete napriklad si ju nemas kde skryt tak aby nebola vidiet.
Teraz sa len smejem, ked si spomeniem ze som ju kedysi zo sebou trepal. Naco? proti viacerym utocnikom aj tak nepomoze.A ked ta niekto prepadne, tak ti ani neda moznost ju pravdepodobne pouzit. Aj elektricky paralyzer je blbost. Najlepsi je asi teleskop, ale aj ten je tazky ako hov*do.A je tu nebezpecie, ze ked nim utocnika pri sebaobrane zle trafis, tak ho aj rovno zabijes a to uz konci kazda sranda..Kaser je celkom fajn, lebo je maly a lahky, ale tiez ma svoje obmedzenia- hlavne ked fuka vietor..
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No buhuzial mas pravdu ...fakt asi jedina vyhoda plynovej zbrane je taka, ze je skoro na nerozoznanie od ostrej...idem dat tu moju asi na inzerat :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal:A je tu nebezpecie, ze ked nim utocnika pri sebaobrane zle trafis, tak ho aj rovno zabijes a to uz konci kazda sranda...
Nj, radsej by si sa nechal zabit ty, alebo by si zabil ty?
Ono, hej neviem si predstavit co by som robil keby som niekoho zabil, hoc aj v sebaobrane, ja som clovek ktory by to nepredychal zo dna na den...mal by som isto vycitky, a jak sa poznam, tak snad by som skoncil aj na liekoch, ale ked si to takto premietneme, niekto ta napadne z nozom v ruke a ide po tebe hlava nehlava, tak bud ta poboda on, a tym padom ti sposobi vazne zranenia s trvalymi nasledkami, pripadne ta moze aj zabit, alebo vytiahnes obusok, a celeho ho polames, respektive zabijes ked sa dostanes do amoku. A tu sa treba zamysliet, vsetci dobre vieme, ze vsade su dementi co cloveka napadnu len tak bez priciny, a ze maju prah bolesti pripadne strachu uplne inde, kedze mozu byt pod vplyom niecoho, no a nechat sa zabit takym dementom...neviem.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

diskusia ohľadom zabitia v sebaobrane: lepšie, keď ma dvaja vedú, ako by ma mali šiesti niesť :wink:

Samozrejme je lepšie a pre normálneho človeka morálne prijatelnejšie útočníkovi polámať ruky, prípadne zlomiť rebrá, ale vyhnúť sa usmrteniu útočníka. V každom konflikte je potrebné najprv použiť mozog a až potom svaly.

p.s. čo máte všetci s tým, že je teleskop ťažký? :sneaky: Skúste celý deň behať po horách s airosftovou L85A1 (poctivá oceľ, 6kg) a plným bergenom (cca 20kg a viac) a vybavením pre combat medica (???) :D
Svoj teleskop nosím na opasku alebo niekde na nohaviciach a jeho váhu naozaj necítim (18 palcová verzia). Dá sa nosiť aj do kraťasov alebo v obleku (odporúčam k teleskopu kúpiť taký "klips").
gogo956
Redeemer
Redeemer

Stoporko

tomu sa uz hovori slusna paranoja :D :D

Lub0$

dam im peniaze a budem mat pokoj.. A nic sa nestane mne ani im. :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Mam to brat ako joke, alebo vazne? Kedze to je strasna blbost...nevidim dovod preco by som mal niekomu rozdavat moj majetok, raz to spravis, tak si pis, ze by ta niekde cakali pravidelne....lahka obet...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Lub0$

mne sa to udialo a peniaze som dal. A stalo mi to za to, lebo mi nikto nic nespravil, nenecham si kvoli dvom tisickam vybit zuby alebo zlomit nos.
Boli dvaja a ja som v tej chvili nic pri sebe na obranu nemal, tak som ani velmi na vyber nemal..Nehovoriac o tom ze to bolo v noci v takej casti mesta kde nikto nechodi.Odvtedy ubehlo vela rokov a nic, pohoda. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Niekto rozdáva peniaze, niekto rany teleskopom. :wink:
Napísať odpoveď