Výhra 100 000 000 Sk..... čo teraz?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Výhra 100 000 000 Sk..... čo teraz?

Príspevok od používateľa begbeee »

plusminus napísal:vysral by som sa na celu podu :D kupil by som budovu, a prenajal. tolko cena za 5 rokov neklesne, co vyzbieras na najomnom. aproro.. toto by bola len kvapka v mori z tych penazi...
Záleží, kde, akú budovu a aké najomné. Dá sa kúpiť/postaviť aj budova za milión € (to je asi málo) s luxusnými apartmánmi a výhľadom na Dunaj s recepciou pri vchode a takisto môžeš kúpiť polozrúcanú bytovku a robiť charitu pre študentov.
Ak už hovoríme o pôde tak podľa mňa oveľa výnosnejšie je kúpiť les :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

begbeee: Pokial viem, tak na Slovensku nieco take ako predmanzelska zmluva neexistuje. Prave to chce zmenit strana SAS, ked tento bod maju aj vo svojom programe.

Grim-Reaperka: Vacsina tu pisala o tom, ze by tie nehnutelnosti prenajimala ;) Aj podu mozes prenajimat, ale je to za smiesne peniaze v porovnani s prenajimanim administrativnej budovy ci bytov.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal:begbeee: Pokial viem, tak na Slovensku nieco take ako predmanzelska zmluva neexistuje. Prave to chce zmenit strana SAS, ked tento bod maju aj vo svojom programe.

Grim-Reaperka: Vacsina tu pisala o tom, ze by tie nehnutelnosti prenajimala ;) Aj podu mozes prenajimat, ale je to za smiesne peniaze v porovnani s prenajimanim administrativnej budovy ci bytov.
Pokiaľ viem je možné je uzavrieť a mnohé veci pri rozvode uľahčuje v prípade, že manželia s ňou súhlasia, ale na SR nie je právne záväzná. Ale furt lepšie ako nič :)
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Áno, tá predmanželská zmluva by bol veľmi dobrý nápad..... Priateľku síce poznám dosť dobre, ale predsa len...... človek nikdy nevie...... Ale to samozrejme nie je dôvod na voľbu SAS (mám proste určité dôvody, pre ktoré im neverím, ale to sem nepatrí).....
Ozaj, všetci píšete o investícii do nehnuteľností/pôdy....... To by Vám ako cca 3,5 mil. EUR nestačilo????? Alebo sa proste prejavuje tá typická nenažranosť..... "chcem ešte viac".......??????
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nie ale čo s toľkými peniazmi?...a navyše by si potreboval nejakú činnosť aby si sa úplne nezbláznil od nudy...s takým balíkom má človek skoro neobmedzené možnosti...tak treba do niečoho investovať, aby si mal čo robiť, ale nie prácu v továrni pri páse...niečo čo ťa baví, takže myslím že najlepšie by bolo rozbehnúť podnikanie vo veľkom...založiť spoločnosť a podnikať, postaviť hotel v Tatrách, pritiahnúť turistov, alebo niečo menšie, niekto tu spomenul reštauráciu, ale s takým balíkom by si kľudne mohol postaviť aj obrovské kasíno v BA...kasína vraj zarábajú veľa peňazí, a ide aj o to aby si zabezpečil aj svoje deti a ich deti atď...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak múdro hovoríš, ale treba vedieť aj určité know-how.
Rozbehneš niečo čomu sa nerozumieš a pôjdeš do búdky aj s kasínom... Takisto hotel si nežije svoj život ale treba do neho aktívne zháňať klientov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pinhead: Investicia do nehnutelnosti je podla mna zaujimava volba a dlhodobo to tak ludia s peniazmi robia. Peniaze sa daju zurocit o dost lepsie ako pri dvojpercentnom uroku v banke, aj ked tam mas 2 miliony eur, no za 10 rokov to vela nespravi. Ak by si vsak kupil budovu v tejto cene a prenajimal kancelarie, tak sa ti to postupne casom vrati, aj ked je to dlhodoba investicia. To iste aj s bytmi.

Gangy: Nikoho.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

1. Určite by som bol zo začiatku vysmiaty ako lečo, a padlo by aj to povestné "a kua" :D
2. Povedal by som to rodičom, bratovi a priateľke, ale až po určitom čase (pár týždňou prípadne mesiacov)
3. Určite by som si založil pár účtov v rôznych bankách a snazil by som sa nejak nepriamo získať nejaké cenné rady čo s takou kopou peňazí.
4. Značná časť by išla na kontá v zahraničí, časť by som vložil do bánk na Slovensku a určite by som si niečo nechal len tak "v ponožke"
5. Časť peňazí by som dal rodičom, bratovi by som dal radšej nejaký majetok (auto, prípadne byt aky sa peniažky nerozkotúľali po parties a pod.) Ja by som v prvom rade skončil výšku, postavil si pekný rozľahlý domček niekde pod Tatrami, kúpil si auto, prípadne dva :D a investoval by som do nehnuteľností (najviac sa asi oplatia tie administratívne budovy).

Ak by sa mi darilo, určite by som chcel tento majetok zveľadovať (a nemyslím si že preto, lebo som nenažraný) aby sa mali dobre nie len moje deti, ale aj deti mojích detí a aj ich deti. Prípadne popri mne aj moja blízka rodina.
Myslím si, že ten kto bezhlavo peniaze minie s tým že tu po ňom nič neostane si toľké peniaze nezaslúži.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Grim-Reaperka napísal:...vy tu píšete že by ste investovali do nehnuteľností...ja by som do nehnuteľností neinvestoval, mne sa zdá istejšia investícia do pôdy. Pôdu síce nemôžem prenajímať a nemám z nej zisky, ale pôde nikdy a za žiadnych okolností neklesne hodnota pod jej nákupnú cenu...cena bytov neustýle kolíše a keď to človek bude chcieť predať tak môže vystihnúť akurát také obdobie že prerobí, ale ak by som mal na účte takú sumu tak by mi to bolo jedno...
Ze neklesne cena? Sa nad tym zamysli, hned ako prve ma napadol pozemok mojho deda...pomerne velky pozemok, v krasnej lokalite, na kraji mesta, lokalita je ticha, ulica pekna, ziadny romovia, vsetko povacsine slusny ludia, posledne roky sa tam stahuju a buduju mlade rodinky s detmi, moj dedo tam ma zahradu, velmi peknu, da sa tam vyborne zrelaxovat, ticho atd....minuly rok hned pozemok za nim odkupil nejaky podnikatel, zacal si tam budovat firmu, vystaval vysoky plechovy plot, a od rana do vecera od tial naklada akysi tovar a rozvaza to, cize beha tam nejaky ten vysokozdvizny vozik, a plus kadejake auta, dodavky, nakladne auta, ktore pendluju hore dole s tovarom (mam pocit, ze nejake stavebniny). tym padom pozemok mojho deda nieje tak lukrativny ako bol dva roky do zadu, tym padom si myslim, ze aj ta cena automaticky klesla, respektive, nikto by mu nedal tu povodnu sumu zrejme.

Inac Pinhead, preco nehnutelnost: vies, mat peniaze iba v banke alebo v nejakych papieroch, akciach atd, je somarina, o tie mozes prist lusknutim prsta a ani si to neuvedomis, poznal som cloveka, ktory prisiel o 5milionov SK zo dna na den, a bolo to ako vysledok nejakeho krachu. Tak isto poznam osobne ineho cloveka ktory prisiel o miliony koli finacnej krize, a to len koli tomu, ze firma v ktorej tie peniaze mal, krachla....tym padom by si bol na dne, no keby si mal este nejake budovy, auta atd, mas stale co predat aby si prezil.
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

1.) Reakcia :) .. prvá dpc, aký som pán, konečne mi niečo perfektne vyšlo, dokonca života nemusím nič robiť :D. Potom by prišla na rad realita (viď. bod 5)
2.) Určite by nikto o tom nevedel, okrem rodičov a sestry, ktorým 100% verím. Nikde by nemalo byť moje meno, keďže viem už dosť o tom ako si väčšina ľudí všetko závidí, a aké sme zakomplexované tvory (česť výnimkám).
3.) Výhru by som si prevzal osobne aj keď asi iba nejakú časť, zvyšok by som previedol na bankový účet.
4.) Bankový účet v zahraničí (Switzerland) tak 30-40%, tak 5-10% u nás na každodenné veci, niečo by som investoval nejaké akcie, atď. 20%, zvyšok by išiel do nehnuteľností (okolo 50%), ktoré by som kúpil alebo postavil, a neskôr prenajímal. Prenájmy by mi mali zabezpečiť peniaze na každodenné veci, prípadne by sa to kombinovalo s osobným účtom na SVK (sem patria veci ako počítače, iná technika, dovolenky, nejaké autíčko .. proste záľuby a hračky :), no i iné veci .. potraviny atď).
5.) Upgrade PC, nová plazma, mobil, nejaký software .. to by boli prvé veci, na ktoré mám teraz zálusk, auto (teoreticky, nemám vodičík :D), investoval by som do zrekonštruovania domu, kúpil nejakú haciendu na Malých Divoch (súkromná jachta), kde by som relaxoval.

Ono sa to nezdá no ani 100 miliónov nie je až tak veľa teoreticky, a v RL by som si nechal poradiť od skúsenejších (značne od otca). Ale bol by to perfektný život. A áno kúpil by som si najlepšie golfové palice, členstvo v nejakom krásnom golfovom klube a hral by som. Mal som tú česť parkrát golf zahrať, a je to veľmi zaujímavý a relaxačný šport.

Toľko v skratke, mal by som sa ísť učiť :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

úprimne, vy si fakt myslíte že by Vám tie prachy ostali čo i len týždeň po prvom dni od výhry? ;)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

uplink a preco nie podla teba?
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Uplink: Prečo by nemali?
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

uplik tým myslí podľa mňa, že by ste zrazu mali veľa kamarátov na čiernych luxusných autách, ktorý by vám ponúkali, že vám za polovicu výhry zabezpečia aby vám ostatní "kamaráti" tiež na čiernych luxusných autách nezobrali peniaze.

Tak čo urobiť? V provom rade sa ubezpečím, že áno vyhral som. Potom by som o tom povedal len otcovi stým nech o tom nikomu nevraví. 90 milionov rozdelil na 9 účtov a uložil v zahraničí v rôznych bankách. Zvyšných 10 milionov rozdelil na 7 milionov, ktoré by som rozdelil medzi rodinu atď s informáciou nech to sakra neukladajú do banky a nech to nerozhadzujú ako najatý. 3 miliony by som si nechal vyplatiť v hotovosti, za tie by som si kúpil letenku dakde veeeeeľmi ďaleko a z týchto peňazí by som tam asi tak rok pobudol bez dákych veľkých investícií. Následne by som začal skupovať asi nehnuteľnosti v zahraničí v blízkosti Slovenska (Česká Republika, Rakúzsko, Maďarsko, možno aj Slovensko). Následne tak po dvoch rokoch sa presťahovať do dákej dedinky pri menšom meste v SR a postaviť si baráčik, zariadiť si život, ale všetko s mierou aby to nebolo moc nápadné a užívať si výnosi z prenájmu. Pinhead nie som nenažraný ale predsa len chcem zanechať svojim deťom niečo z čoho môžu ťažiť a nech majú prekvapenie, keď otrčím brká. Nie je to málo ale tak predsa len tu nejde o množenie tých peňazí ako skorej o to získať stály príjem z niečoho, lebo úspory sa vždy míňajú rýchlepšie ako by sme chceli.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslim, ze na Slovensku este mozes zostat v anonymite, tak isto po vyhre takeho cisla nezverejnia ani tvoje meno. Aspon to tak na Slovensku bolo, neviem ako teraz. To je este fajn, clovek sa moze odfajcit niekde prec, kde ho budu mat vsetci v pazi, zato tu v Britanii je vyherca POVINNY sa nechat odfotit pre media, tak ako zverejnia jeho meno a natocia s nim rozhovor pre TV...zda sa to ako velka hlupost ale je to tak, nedavno padol jackpot 80milionov libier, no delilo sa to medzi dve tikety...z toho jeden tiket patril nejakemu panovi s manzelkou, z mesta kde zijem, tak si trhli 40milionov libier, mali fotku v novinach atd. Druhy tiket patril skupine pracovnikov z HP mam pocit, niekde z Anglicka, boli to pracovnici, z ktorych najmladsia mala 19 rokov, a prave tej sa pytali co planuje s peniazmi urobit a ona sa vyjadrila, ze konecne si moze dovolit ist studovat na vysoku skolu :P
Tak isto bola ich spolocna fotka, ako sa olievaju sampanskym, na titluke novin.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

COTHW napísal:uplik tým myslí podľa mňa, že by ste zrazu mali veľa kamarátov na čiernych luxusných autách, ktorý by vám ponúkali, že vám za polovicu výhry zabezpečia aby vám ostatní "kamaráti" tiež na čiernych luxusných autách nezobrali peniaze.

Tak čo urobiť? V provom rade sa ubezpečím, že áno vyhral som. Potom by som o tom povedal len otcovi stým nech o tom nikomu nevraví. 90 milionov rozdelil na 9 účtov a uložil v zahraničí v rôznych bankách. Zvyšných 10 milionov rozdelil na 7 milionov, ktoré by som rozdelil medzi rodinu atď s informáciou nech to sakra neukladajú do banky a nech to nerozhadzujú ako najatý. 3 miliony by som si nechal vyplatiť v hotovosti, za tie by som si kúpil letenku dakde veeeeeľmi ďaleko a z týchto peňazí by som tam asi tak rok pobudol bez dákych veľkých investícií. Následne by som začal skupovať asi nehnuteľnosti v zahraničí v blízkosti Slovenska (Česká Republika, Rakúzsko, Maďarsko, možno aj Slovensko). Následne tak po dvoch rokoch sa presťahovať do dákej dedinky pri menšom meste v SR a postaviť si baráčik, zariadiť si život, ale všetko s mierou aby to nebolo moc nápadné a užívať si výnosi z prenájmu. Pinhead nie som nenažraný ale predsa len chcem zanechať svojim deťom niečo z čoho môžu ťažiť a nech majú prekvapenie, keď otrčím brká. Nie je to málo ale tak predsa len tu nejde o množenie tých peňazí ako skorej o to získať stály príjem z niečoho, lebo úspory sa vždy míňajú rýchlepšie ako by sme chceli.
Si zabil..
Pinhead
King
King

Lub0$,

o bankách, cenných papieroch, akciách a podobných špekuláciách sa dá teoretizovať dlho..... Preto, ako som už písal by sa istá časť majetku premenila na zlato, ktorého hodnota je stála (posledné desaťročia stúpa)......
A o tom ako je to s mafiami, čo by mali zálusk na majetok som už písal...... Pokiaľ sa im človek podvolí, tak mu zoberú aj všetko.... ale pokiaľ sa im postaví na odpor, tak väčšinou stiahnu chvost a hľadajú ľahšiu korisť....... Ich sila nevychádza z ich reálnych možností, ale zo strachu obetí...... Dajte preč túto veličinu a pred Vami stoja úplne priemerní (skôr podpriemerní) ľudia (s ľudskými starosťami a problémami) a nie neporaziteľní superhirovia v čiernych autách......
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

A zlato by som si ako kde dal? Zakopal na zahradke, ci schoval do pradelnika?
A teda, ked mi dojde hotovost, tak zajdem za zlatnikom ci nechce 15kilovu tehlicku? Alebo teda dufam, ze sa bavime o tehilckach a nie sperkoch :P
Pinhead
King
King

Zlato má tu výhodu, že je univerzálne..... Teda môžeš ho ponúknuť aj tomu zlatníkovi a rovnako ho môžeš predať aj na burze ako investičné zlato..... A môžeš ho aj zakopať, aj dať do banky, popr. mať ho doma v trezorovej miestnosti..... Možností je veľa.....
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Tak určite by som zobral len tých najdôležitejších, hneď 2-3 letenky do španielska, hotel, a hon sa do nejakého baru, kasína, k mori a na diskotéku. :wink:
Napísať odpoveď