Ide asi o to, že som sa pred pár dňami namotal s kamarátom na kocky. Teraz si asi vravíš:"To je dáka dmence nie? Ako mantavý hádzať kockou?" Zo začiatku som si to vravel aj ja, ale neľutujem že som to skúsil.
Takže, zatiaľ sme hrali 5 hier a to: Kocky(alebo Hra v kocky), Maroko, "21", Generál a Macháček. Túto tému som založil hlavne preto, aby sa prispelo dalšími hrami ak niekto z vás nejakú pozná alebo poznáte aj dáku dobrú taktiku na ktorú by priemerne inteligentný človek neprišiel
Hra v kocky(alebo tiež kockový poker):
Kód: Vybrať všetko
http://sk.wikipedia.org/wiki/Kockový_pokerhrá sa s 3 kockami. Každý hráč hádže maximálne 3x, a to tak, aby získal maroko (dve rovnaké kocky), alebo veľké maroko (tri rovnaké kocky). Veľké Maroko je vždy viac ako malé, najviac je šestkové.
"21"(alebo tiež Oko):
Každý hráč má maximálne 5 hodov s jednou kockou. Snaží sa dostať čo najbližšie k hranici 21, ak ju preskočí, je "trop" čiže prehráva.
Generál:
Hrá sa s 1 kockou a hádže sa 3 razy. Pri každom hode hráč určí či hodil jednotky, desiatky alebo stovky a snaží sa hodiť čo najvyššie číslo. Napr. Ako prvé hodím 1, je to malé číslo tak poviem:"jednotky" potom hodím povedzme 5 čo je dosť vysoké číslo a nechem riskovať že by som nehodil 6 v poslednom hode tak poviem:"Stovky" a posledný hod napr.4 sú desiatky. Takže výsledok je 541. Ak sa však stane, že niektorý z hráčov hodí 666, stáva sa automaticky generálom a vyhráva bez ohľadu an to, aké kolo je. V tejto hre sa určí počet kôl(najlepšie 5,10 alebo 15) na konci sa body spočítajú a byhráva hráč s najvačším počtom bodov. V príapde že sa vám nechce počítať, dá sa hrať aj na počet vížazstiev.
Dnes som túto hru hral s 10stennou kockou a bolo to o dosť lepšie, pretože namiesto obmedzení pri 6 stennej(hádže sa len od 111 po 666 a každá zo stoviek sa končí maximálne 66tkou) sa dá hodiť číslo od 0 až po 999.
a posledná ale v žiadnom prípade nedôležitá: MACHÁČEK
super návod je na wikipedii ->
Kód: Vybrať všetko
http://cs.wikipedia.org/wiki/Macháček_(hra)Tak ešte raz, ak by ste vedeli nejakú dalšiu hru alebo super taktiku na niektorú z týchto, dajte vedieť...So long suckers