Hra v kocky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Remfield
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Hra v kocky

Príspevok od používateľa Remfield »

Nenechaj sa odradiť názvom témy, ono sa to tak naozaj oficálne volá.
Ide asi o to, že som sa pred pár dňami namotal s kamarátom na kocky. Teraz si asi vravíš:"To je dáka dmence nie? Ako mantavý hádzať kockou?" Zo začiatku som si to vravel aj ja, ale neľutujem že som to skúsil.

Takže, zatiaľ sme hrali 5 hier a to: Kocky(alebo Hra v kocky), Maroko, "21", Generál a Macháček. Túto tému som založil hlavne preto, aby sa prispelo dalšími hrami ak niekto z vás nejakú pozná alebo poznáte aj dáku dobrú taktiku na ktorú by priemerne inteligentný človek neprišiel :wink: . Dám sem preistotu aj pravidlá každej z tých piatich pre prípad, že by ste ju poznali pod iným názvom, tak, enjoy...

Hra v kocky(alebo tiež kockový poker):

Kód: Vybrať všetko

http://sk.wikipedia.org/wiki/Kockový_poker
Maroko:
hrá sa s 3 kockami. Každý hráč hádže maximálne 3x, a to tak, aby získal maroko (dve rovnaké kocky), alebo veľké maroko (tri rovnaké kocky). Veľké Maroko je vždy viac ako malé, najviac je šestkové.

"21"(alebo tiež Oko):
Každý hráč má maximálne 5 hodov s jednou kockou. Snaží sa dostať čo najbližšie k hranici 21, ak ju preskočí, je "trop" čiže prehráva.

Generál:
Hrá sa s 1 kockou a hádže sa 3 razy. Pri každom hode hráč určí či hodil jednotky, desiatky alebo stovky a snaží sa hodiť čo najvyššie číslo. Napr. Ako prvé hodím 1, je to malé číslo tak poviem:"jednotky" potom hodím povedzme 5 čo je dosť vysoké číslo a nechem riskovať že by som nehodil 6 v poslednom hode tak poviem:"Stovky" a posledný hod napr.4 sú desiatky. Takže výsledok je 541. Ak sa však stane, že niektorý z hráčov hodí 666, stáva sa automaticky generálom a vyhráva bez ohľadu an to, aké kolo je. V tejto hre sa určí počet kôl(najlepšie 5,10 alebo 15) na konci sa body spočítajú a byhráva hráč s najvačším počtom bodov. V príapde že sa vám nechce počítať, dá sa hrať aj na počet vížazstiev.
Dnes som túto hru hral s 10stennou kockou a bolo to o dosť lepšie, pretože namiesto obmedzení pri 6 stennej(hádže sa len od 111 po 666 a každá zo stoviek sa končí maximálne 66tkou) sa dá hodiť číslo od 0 až po 999.

a posledná ale v žiadnom prípade nedôležitá: MACHÁČEK :D (myslím že niektorý z vás túto super hru poznáte)
super návod je na wikipedii ->

Kód: Vybrať všetko

http://cs.wikipedia.org/wiki/Macháček_(hra)
síce by sa hazardné hry propagovať nemali, ale KOCKY sú jedna z klasických a dômyselných hier ktorá sa oplatí hrať keď "neviete čo s drobnými" :wink: dá sa zahrať za pár minút a neprestane vás baviť ani po niekoľkých hodinách. Jediné čo potrebujete sú kocky ktoré kúpite v každom hračkárstve za pár korún.

Tak ešte raz, ak by ste vedeli nejakú dalšiu hru alebo super taktiku na niektorú z týchto, dajte vedieť...So long suckers
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Hra v kocky

Príspevok od používateľa Grim »

...nikdy som nemal rád hry ktoré sú iba o náhode...
Remfield
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Remfield »

Grim-Reaperka napísal:...nikdy som nemal rád hry ktoré sú iba o náhode...
nemáš úplnú pravdu, musím síce súhlasiť, že kocky su DOSŤ založené na náhode ale pri Kockovom pokri je to z veľkej časti aj o pravdepodobnostiach, pri Macháčkovi o "poker face" a pri generálovi si tiež treba uvážiť čo povedať, aj keď ten generál je dosť náhodný.
A hral si ich vôbec niekedy? Však keď dakde posedíte s kamošmi a nebude čo robiť tak splašte kocky a zahraje, stavím sa že ťa to chytí... :wink:
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ked sme napodledy hrali kocky, tak to nedopadlo dobre :D
ale hentie by som skúsil s kámošmi, len zohnať normálne kocky niekde :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Určite je to zábava, ale ako spomínal Grim vyššie, hry o náhode nie sú veľmi populárne, preto teraz tak ruluje poker i keď podľa mňa sú ďaleko komplexnejšie hry.
Ale tvoj príspevok je zaujímavý a kvalitný. Mňa potešil :)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

par krat som si zahadzal na face* farkle ale to ze nahoda mi nesvedci..
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Hra v kocky :)
Keď som sa učil na maturitu zo slovenčiny, tak som si myslel, že keď Mahabharata (či ten jeho syn) prehral pol kraľovstvá v hre v kocky, tak že je to nejaký preklep alebo nejaký slovenčinársky zvrat :D
Ale že by sa hra volala "v kocky" mi pripadalo úplne odveci :smt081
Napísať odpoveď