The Pacific [spoilers]
Re: The Pacific
No to ano, v BoB to bolo take osobnejsie, ale zas som rad, ze teraz BoB nekopiruju 
vcera som kukal
........ten vojensky humor nema chybu 
Pocin BoB bol vynimocny a zalozeny na niecom inom ako Pacific.
Bob bol o konkretnej jednotke parasutistov a ich vycvik nemal dovtedy so ziadnym vycvikom obdobu. V tej dobe boli oznaceni ako za najlepsie vycvicenych vojakov sveta a ich normy boli nadstandartne preto to asi zahrnuli do prvej casti.
Pacific pojednava o marinakoch a na zaciatku si mohol vidiet ze to boli chalani co sa prihlasili. Vycvik marinakov bol sice tazsi ako obycajnej pechoty no nechytal sa na vycvik parasutistov a hlavne roty E pod vedenim kapt. Sobela.
Je pravda ze prva cast bola dost sekana. Ale to je vlastne naznak toho, ze si sa prihlasil, presiel kratkym treningom (bol ovela krasti ako u parasutistov) a isiel si hned do oceanie bojovat. Tie zmeny a presuny boli rychle a myslim ze to tak chceli naznacit.
Prve vylodenie na guadalcanal sa zaobislo bez vacsich bojov. Skutocne boje sa rozputali par dni potom ako to tam aj bolo zobrazene.
Treba to brat trosku z pohladu vojaka a nie len divaka. Chodenie, vykopavanie zakopov a menenie pozicii bolo uplne bezne a behom rychleho casu sa zmeni na rutinu a clovek uz ani potom neviem kolko je hodin alebo kolko dni su tam.
A co sa tyka jednotky, mozno bude viac zoznamenie v dalsich castiach, ale Hanks tusim hovoril ze toto bude o vojakoch a nie o konkretnej jednotke, i kde sme mohli vidiet len rovnake tvare v tej jednotke a s nimi asi zostaneme dokonca.
pockam este na ostatne casti a potom zhodnotim cely pocin ako jedno dielo.
Hlavne sa tesim na cast o Iwo Jime ako som spominal vyssie.
Bob bol o konkretnej jednotke parasutistov a ich vycvik nemal dovtedy so ziadnym vycvikom obdobu. V tej dobe boli oznaceni ako za najlepsie vycvicenych vojakov sveta a ich normy boli nadstandartne preto to asi zahrnuli do prvej casti.
Pacific pojednava o marinakoch a na zaciatku si mohol vidiet ze to boli chalani co sa prihlasili. Vycvik marinakov bol sice tazsi ako obycajnej pechoty no nechytal sa na vycvik parasutistov a hlavne roty E pod vedenim kapt. Sobela.
Je pravda ze prva cast bola dost sekana. Ale to je vlastne naznak toho, ze si sa prihlasil, presiel kratkym treningom (bol ovela krasti ako u parasutistov) a isiel si hned do oceanie bojovat. Tie zmeny a presuny boli rychle a myslim ze to tak chceli naznacit.
Prve vylodenie na guadalcanal sa zaobislo bez vacsich bojov. Skutocne boje sa rozputali par dni potom ako to tam aj bolo zobrazene.
Treba to brat trosku z pohladu vojaka a nie len divaka. Chodenie, vykopavanie zakopov a menenie pozicii bolo uplne bezne a behom rychleho casu sa zmeni na rutinu a clovek uz ani potom neviem kolko je hodin alebo kolko dni su tam.
A co sa tyka jednotky, mozno bude viac zoznamenie v dalsich castiach, ale Hanks tusim hovoril ze toto bude o vojakoch a nie o konkretnej jednotke, i kde sme mohli vidiet len rovnake tvare v tej jednotke a s nimi asi zostaneme dokonca.
pockam este na ostatne casti a potom zhodnotim cely pocin ako jedno dielo.
Hlavne sa tesim na cast o Iwo Jime ako som spominal vyssie.
Pekný diel, som zvedavý ako sa to ďalej rozvinie
Ale je fajn že nekopírujú presne BoB a snažia sa to na začiatku trošku obmeniť
žeby ďalší seriál, čo budem sledovať ? Fičím momentálne na HIMYM,BBT a FUTURAME, takže nič podobne tematické. Ale vojnové filmy môžem, tak snád ......... 
Pacifc to ma dobre našliapnuté, uvidíme čo bude ďalej, nebudem tu rozoberať a posudzovať 1. časť alebo časť od časti ale potom napíšem dojem z celej série, lebo posudzovať seriál takéhoto rozmeru podľa jednej časti je maximálna drzosť, určite tam budu nejaké slabšie a nejaké silnejšie časti. 
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Hmm druha cast neviem..Vcelku zaujimava, ale kratka...Netusim, ale trochu som asi zatial sklamany..snad sa to este rozbehne..45min je s 4min uvodnou zvuckou+opakovackou velmi malo na maximalne zaujatie a ukazanie deja v danom diele co najviac prepracovane..Uvidime..
Pravdu mas Soviet, ale tak uz sa mi aspon tvare hlavnych hrdinov vryli do pamati, takze v dalsom dieli to moze byt lepsie z hladiska prezivania deja.
Praveze mne sa to tak paci, tych 45 minut je akurat, netreba nam 70 minutove dlhe, unavne diely .. zatial sa to na BoB nechyta, ale to som ani necakal .. no kazdopadne hodnotit po 2 dieloch je unahlene, pockame si na dalsie
zatial tak 7/10
podla mna je to spravene vysoko kvalitne a jediny problem vidim v tom ze je to robene v tieni BoB
je to sice vsetko rovnaka produkcia aj umysel ale vzdy sa to ponesie v tieni na druhohm mieste co je skoda, keby toto vyslo skor ako BoB urcite by to malo ovela vyssie hodnotenie...
mne sa to velmi paci tak ako to je a som rad ze to nie je kopia BoB len na opacnej strane sveta a prave preto to ma u mna plus co vacsina dava minus...
taktiez azia a oceania je nam ovela viac vzdialena ako europa a aj preto to nema ten naboj..
tesim sa na dalssie
je to sice vsetko rovnaka produkcia aj umysel ale vzdy sa to ponesie v tieni na druhohm mieste co je skoda, keby toto vyslo skor ako BoB urcite by to malo ovela vyssie hodnotenie...
mne sa to velmi paci tak ako to je a som rad ze to nie je kopia BoB len na opacnej strane sveta a prave preto to ma u mna plus co vacsina dava minus...
taktiez azia a oceania je nam ovela viac vzdialena ako europa a aj preto to nema ten naboj..
tesim sa na dalssie
Mne sa tiež zdá 45 min málo, 1hod na diel by bolo imho akurát. Inak sa mi prvé dva diely páčili, u mňa zatiaľ 8.5/10
Pacific sa mi páči viac ako Bratstvo neohrozených. Síce akcia sa ešte moc nepredviedla, ale bola dobrá, ale v prvom rade postavy, dialógy a celkovo nebojové scény sa mi tu páčia viac. Jediný väčší zápor vidím v tom, že Japonci sú tu len na to, aby zo seba narobili hromady mŕtvol a Američania sú zase tí neohrození bojovníci, ktorí nemajú problém aj s presilou. Chýba mi tu viac zabitých Američanov v bojových scénach. Ale zatiaľ som spokojný a som veľmi zvedavý, čo prinesú ostatné diely. A tá úvodná znelka je perfektná.
no to bude asi tym ze napriek odchylkam ktore boli aj v BoB sa drzia ako tak reality...
a co sa tyka tejto bitky konkretne tak tam to tak aj vyzeralo, boli to doslova japonske jatky a ich utoky boli v niektorych pripadoch doslova stredoveke, utok stredom hromadnou silou priamo na liniu nepriatela coz poskytuje aj malemu mnozstvu dobre opevnenych jednotiek moznost zvratit bitku...
pre informaciu link na wikipediu o tejto bitke... mas tam stavy mrtvych atd...
http://sk.wikipedia.org/wiki/Bitka_o_Guadalcanal
v tomto pripade aj ked su to marinaci su to pozemne jednotky a tam je vidiet obrovsky rozdiel v padlych vojakoch...
a co sa tyka tejto bitky konkretne tak tam to tak aj vyzeralo, boli to doslova japonske jatky a ich utoky boli v niektorych pripadoch doslova stredoveke, utok stredom hromadnou silou priamo na liniu nepriatela coz poskytuje aj malemu mnozstvu dobre opevnenych jednotiek moznost zvratit bitku...
pre informaciu link na wikipediu o tejto bitke... mas tam stavy mrtvych atd...
http://sk.wikipedia.org/wiki/Bitka_o_Guadalcanal
v tomto pripade aj ked su to marinaci su to pozemne jednotky a tam je vidiet obrovsky rozdiel v padlych vojakoch...
-
twardykamen
Medium Professional
serial ma trosku sklamal.Ide do akcnosti nie do dramy ako v BOB.Bojove sceny mi pridu dost hlupe, akokeby USA army mala straty 1:200.. vseto je nejake nedotiahnute tu boj, tu nejaka situacia z ktorej by sa dalo vytazit ovela viac, ale nastane sek a strih na inu scenu.co vsak musim pochvalit je kamera hudba, prostredie.co mi vsak vyslovene vadi je dost zly dabing,takze dalsie diely si uz pozriem v originaly.
http://www.vsetkoz2svetovejvojny.estran ... uadalcanal
fuha tak aby som nebol za debila ta bilancia nie je daleko od pravdy
Zo 60 000 Američanov padlo 1600.
http://www.vsetkoz2svetovejvojny.estran ... uadalcanal
fuha tak aby som nebol za debila ta bilancia nie je daleko od pravdy
-
Fortune
Light Professional
to, ze japonci tam padaju jak muchy je v pohode, to boli/su fanatici co sa tyka boja, manipulovatelna masa...skratka debkovia nemam ich rad
celkovo je pacific pekne spracovany, kamera, priroda je tam krasna, hudba, zvuky a zatial sa tam neudialo nic extra zaujimave, dokonca v druhom diely mi doslova vadili tie bojove sceny...
celkovo je pacific pekne spracovany, kamera, priroda je tam krasna, hudba, zvuky a zatial sa tam neudialo nic extra zaujimave, dokonca v druhom diely mi doslova vadili tie bojove sceny...
-
qwerty-xyz
videl som prvu cast, a uz aj druhu chytlo ma to, je to dobre spravene, ja taketo filmy MOZEM.
aj sa pri nich dost vyzivam, a koniec koncov ja si rozumiem s nimi vo filme -- neviem ako to mam napisat . . .
-
Soviet
Darca
Tretia cast neviem neviem..Ukazuje peknu vsuvku medzi bojom a dalsim bojom, ale snad uz to trochu sa posnazia zakcnit, lebo moc taketo love casti nemusim..Uvidime dal..
ja si zas myslim ze tretia cast je perfektne vykreslenie situacie a v spojitosti s realitou vyborna cast...
ide tu o to ze neexistuje jednotka ktora by bola na fronte od zaciatku do konca...
v BoB sa tomu venovali len na okraj a do 10 casti nemohli dat vsetko a samozrejme rota E bola najnasadzovanejsia jednotka v 2 sv vojne v europe z americkej armady cize maly kde cerpat bojove akciie...
tuto je krasne vidiet prechod akcie a potom presun jednotiek na doplnenie novacikov, oddych a znovuobnovenie moralky... treba si uvedomit ze marinaci nastupili do bojov v 42 a tak ich caka aj dlhsia vojna pricom europa trvala necely rok...
co som cital knihu o rehabilitacii marinakov v australii tak tato cast bola velmi podobna...
so far so good!
ale moje najvacsie ocakavanie bude predsa len ta iwo jima
ide tu o to ze neexistuje jednotka ktora by bola na fronte od zaciatku do konca...
v BoB sa tomu venovali len na okraj a do 10 casti nemohli dat vsetko a samozrejme rota E bola najnasadzovanejsia jednotka v 2 sv vojne v europe z americkej armady cize maly kde cerpat bojove akciie...
tuto je krasne vidiet prechod akcie a potom presun jednotiek na doplnenie novacikov, oddych a znovuobnovenie moralky... treba si uvedomit ze marinaci nastupili do bojov v 42 a tak ich caka aj dlhsia vojna pricom europa trvala necely rok...
co som cital knihu o rehabilitacii marinakov v australii tak tato cast bola velmi podobna...
so far so good!
ale moje najvacsie ocakavanie bude predsa len ta iwo jima
ja sa najviac tesim na cast z Okinawu, myslim ze od 4. casti by sa to malo zacat stupnovat
-
qwerty-xyz
Soviet napísal:Tretia cast neviem neviem..Ukazuje peknu vsuvku medzi bojom a dalsim bojom, ale snad uz to trochu sa posnazia zakcnit, lebo moc taketo love casti nemusim..Uvidime dal..
Srandujem, tretia cast je odychofka dobre ze tam je, nemozu sa vecne len rubat, aj ked na akciu v bob to asi nema, ....