Plynova pistol

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Plynova pistol

Príspevok od používateľa gogo956 »

Lub0$ napísal: Nj, radsej by si sa nechal zabit ty, alebo by si zabil ty?
Ono, hej neviem si predstavit co by som robil keby som niekoho zabil, hoc aj v sebaobrane, ja som clovek ktory by to nepredychal zo dna na den...mal by som isto vycitky, a jak sa poznam, tak snad by som skoncil aj na liekoch, ale ked si to takto premietneme, niekto ta napadne z nozom v ruke a ide po tebe hlava nehlava, tak bud ta poboda on, a tym padom ti sposobi vazne zranenia s trvalymi nasledkami, pripadne ta moze aj zabit, alebo vytiahnes obusok, a celeho ho polames, respektive zabijes ked sa dostanes do amoku. A tu sa treba zamysliet, vsetci dobre vieme, ze vsade su dementi co cloveka napadnu len tak bez priciny, a ze maju prah bolesti pripadne strachu uplne inde, kedze mozu byt pod vplyom niecoho, no a nechat sa zabit takym dementom...neviem.
-neviem ci si uvedomujes trestnopravny dosah v pripade ak niekoho tazko zranis, alebo dokonca zabijes. A to ze si to urobil v sebaobrane este vobec nemusi znamenat ze nemozes byt obvineny ty sam.Ak sa ti to zda absurdne, tak vedz, ze take veci sa aj naozaj deju..
Ja radsej dam dobrovolne par korun, akokeby som mal byt zraneny alebo sa tahat s niekym po sudoch kvoli ublizeniu na zdravy.

hughito

tak nech ti to este dlho vydrzi.. :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

gogo956 - ale takýmto konaním len podporuješ takých debilov...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

neda mi nezareagovat, keby som nemal pri sebe vobec nic na obranu, bol by som v casti mesta kde nie je nikto a premavaju sa tam vecer typkovia ktorych jedinou snahou je cloveka okradnut pripadne znasilnit nejaku kocku a okrem nich tam som len ja a bol by som v situacii kde je velmi mala pravdepodobnost toho ze sa mi podari nejak utiect tiez by som ten cash dal, aj hodinky aj zlatu retiazku keby chceli, nenecham sa koli par tisicom zarezat, neviem ci pri sebe nemaju noz alebo pistol, proste sa mam rad a nestoji mi to zato, pretoze pri realnom posudeni svojich schopnosti a moznosti mi to vychadza tak, ze neozbrojeny proti dvojici utocnikov som vo velkej nevyhode a staci jedna chyba a zubami cistim obrubnik á la american history X, bola by to sice pre moje ego rana ako hrom, ale ostal by som medzi zivimi ... uplne ina situacia by nastala keby som mal moznost uteku, to by som to skusil nejak co najzakernejsie vytrikovat a bezat ako o zivot, dalsia vec by bola keby som isiel s priatelkou to by som to kludne riskol len nech ona utecie a uplne posledna varianta aj ked v sucasnosti najpravdepodobnejsia, ze by som ozbrojeny bol, v takom pripade by som to teda len tak nenechal a lietali by rany teleskopom...

p.s. na fore je kazdy mudry, ale v skutocnosti je to vzdy o niecom inom, aby ste si nemysleli uz nejaky ten piaotk aktivne posilujem, od malicka robim bojove sporty a v poslednom case krav magu takze si dovolim tvrdit, ze branit sa viem, ale prave krav maga ma naucila ako malo staci ktomu lezat na chodniku v kaluzi krvi, staci jedna chyba a zato mi vazne ziadne prachy nestoja a vobec sa zato nehanbim, takze pindy ako takto ich len podporujes a pod su vrcholne alibisticke a bud je ten co ich povie majster sebaobrany alebo hlupak s egom velkosti titanicu, pretoze za danych podmienok sa gogo zachoval nanajvys rozumne
p.s.2 trestnopravny rozsah sebaobrany resp krajnej nudze som tu rozoberal uz viac krat na fore a je jednoznacne na strane obrancu, kedysi bol pomerne obmedzujuci ale to uz par rokov neplati, takze netreba sa bat branit sa, koli nejakemu paragrafu, ten paragrat je 100% na strane obrancu
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...samozrejme gego konal správne, za predpokladu že by som pri sebe nemal ani osoplený kapesník by som asi konal rovnako. ale prečo chodiť neozbrojený po takých častiach mesta?...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Grim-Reaperka

bolo to uz pred mnohymi rokmi a to ze som sa tade vracal rano o pol jednej bolo uplne neplanovane..A v tej dobe som vazil asi o tretinu menej ako dnes :D :)
A netreba zabudat ze kazda situacia je individualna a ja som vtedy aj dost rozmyslal ze co a ako, ale nakoniec som to vyhodnotil takto..
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

gogo956 napísal:
-neviem ci si uvedomujes trestnopravny dosah v pripade ak niekoho tazko zranis, alebo dokonca zabijes. A to ze si to urobil v sebaobrane este vobec nemusi znamenat ze nemozes byt obvineny ty sam.Ak sa ti to zda absurdne, tak vedz, ze take veci sa aj naozaj deju..
Ano uvedomujem si zavaznost pouzitia roznych prostriedkov voci osobe ktora by ma napadla. A preto tie prostriedky nepouzivam kedykolvek, a nevytahujem ich za hoc jakeych okolnosti, a predom zvazim ci sa mi to vyplati a ci nie....v kazdom konflikte je nejaka hranica, respektive bod po ktory sa da dojst bez pouztia tychto prostriedkov, akonahle sa prejde iba o centimeter za tneto bod, je nebyhnutne pouzit hoc aj hrubu silu. Zalezi len od toho, ci to clovek ktory sa brani dokaze rorozna,tl ebo videl som aj debilov co isli s obuskom v ruke za bieleho dna po meste, comu som vobec nechapal. Mal som chvile kedy som stiskal slzak v dlani ale cakal som do daneho bodu, nevidim zmysel pouzit to skoro pred tou neviditelnou hranicou, chybala len stipka a bol by som nuteny pouzit to, dany utocnik sa mi dostal do mojej 'zony' respektive do mojho osobneho priestoru a ja uz som isiel svichnut mu to do ksichtu, ale vytrvalo som cakal, a nakoniec to nebolo nutne pouzit, vyriesilo sa to uplne inac. Tak isto ako obcas beriem aj obusok. Vravis, ze ci si uvedomujem ze mozem cloveka aj zabit, ano ale musel by som byt fakt zmyslov zbaveny aby som s tym niekoho zabil, niesom tupec aby som niekoho tlkol s kovovou tyckou po hlave...tak pouvazuj. Do ruk a noh by som sa nebal pouzit aj vsetku silu co by som v sebe mal, bolo by mi v ohrozeni zivota jedno ci utocnikovy polamem ruku na raz alebo na desat krat, a ci mu sposobim otvorenu zlomeninu, do inych casti ako ruky by som mieril iba vo vaznej situacii....fakt si ani nechcem predstavovat keby niekto nedaj Boze spravil nieco mojej holke, alebo niekomu z mojich blizkych, nedaj boze by sa nieco stalo, tak ver mi, ze by som nebil iba po rukach...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Lub0$

keby ale vzisla mela, tak sa lahko moze stat ze uz nebudes mat uplne prehlad kde koho presne udieras, ci je to utocnikova ruka, rameno, alebo si ho uz zasiahol na hlave..

Dalsia vec pri noseni teleskopu, alebo plynovej pistole a pod. hraciek je, ze Ta do vecsiny nocnych klubov alebo diskotek vobec ani nepustia hned pri vchode../Aspon v Ba sa to tak casto robi/
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nj, mam 'kliku' ze chodim iba do krciem co :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

gogo956 napísal:Lub0$

keby ale vzisla mela, tak sa lahko moze stat ze uz nebudes mat uplne prehlad kde koho presne udieras, ci je to utocnikova ruka, rameno, alebo si ho uz zasiahol na hlave..

Dalsia vec pri noseni teleskopu, alebo plynovej pistole a pod. hraciek je, ze Ta do vecsiny nocnych klubov alebo diskotek vobec ani nepustia hned pri vchode../Aspon v Ba sa to tak casto robi/
keby vznikla mela tak zavazna ze by som vytiahol teleskop tak je to z pravneho hladiska prave ta nutna obrana a zasa nebudme s prepacenim posraty to uz nam fakt budu vsetci skakat po hlave, ked ma niekto napadne a prinuti ten teleskop vytiahnut musi ratat stym ze nim moze dostat po gebuly a uz nevstat a uprimne mi je to u takeho cloveka uplne jedno, snad sa ja, napadnuty clovek, nepripustnym sposobom ukrateny na svojich ustavnych pravach nemam starat o pohodlie nasilneho agresora, z mojej strany by to koncilo zavolanim 112 z bezpecneho miestna po skonceni konfliktu aj to preto aby som nesiel sediet za neposkytnutie pomoci

co sa tyka tych barov a diskotek, aj ked ich moc nenavstevujem, ale uz som sa do par dostal a zatial jedine meisto kde biletar kontroloval bol dopler, inac napr infinity, saint tropez, bastion a pod bolo v pohode, na druhu stranu vidiet v dopleri vo VIP typka s devinou pod bomberou tiez nie je nezvycajne, ale to uz je pomerne specificky pripad a kto vie o com hovorim ten chape a kto nie ten si mozno domysli...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Potrebujem kúpiť plynovú pištol do cca 100 Eur, poradí mi niekto ?
Prečítal som si túto tému celú, ale viac sa tu riešia reči okolo a nie samotná podstata veci.

Čiže plynovku do 100 Eur, kto vie, nech poradí čo je najlepšie, alebo teda dobré, ja sa v tom prd vyznám. :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

to mas v podstate jedno.. ale keby som si dnes vyberal, tak beriem nejaku co najmensiu..
hughito
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal:hughito

to mas v podstate jedno.. ale keby som si dnes vyberal, tak beriem nejaku co najmensiu..
Ja ju nebudem nikam brať a mám veľkú ruku, čiže nejakú mini pištoľku nechcem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ja mam VALTRO 9mm, ale co som pozeral tak sa zda ze uz ju ako novu nnikde nepredavaju
hughito
Redeemer
Redeemer

No ja potrebujem odporúčanie od fundovaného človeka. :)

Ak to spĺňaš, tak odporuč niečo.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja ti nepomozem, ale mam otazku, naco si chces kupit pistol, ked ju nechces nikam brat, ale budes ju mat len niekde doma v krabicke?
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

niekomu sa to jednoducho paci, alebo chce take nieco niekedy drzat v ruke..aj ked to nie je real ale realnej sa to velmi podoba, je to pre neho zaujimave, mozno to zbiera a podobnych ma uz doma 30 ..
hughito
Redeemer
Redeemer

Mne sa tu nechcú riešiť dôvody, ja chcem poradiť. :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

NIE SOM fundovaný znalec zbraní, no kedysi som si chcel plynovku kúpiť a dozvedel som sa toto: veľmi dobré ohlasy sú na túto: http://www.municak.sk/plynovky/automati ... er-p99-9mm no tá ti nebude vyhovovať cenou (po wargames zľave stojí okolo 150e). Ostatné plynovky sú poväčšine rovnakej ne/kvality. Použiteľná je vraj ešte http://www.municak.sk/plynovky/automati ... 9mm-cierna

Aby to malo aspoň nejaký stop efekt na zviera sa výrazne odporúča IBA kaliber 9mm a IBA novinamid 120 (ten jediný je vraj ako tak použiteľný aj na človeka)
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

Je potrebne nosit so sebou aj nejaky papier o kupe plynovej pistole ? Napriklad pri kontrole policajtmi.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

TomAss - pokiaľ viem, tak nie. Musíš ju nosiť skryto, keď ju máš pri sebe, nesmieš piť alkohol ani užívať drogy (ako je to s nikotínom a kávou?) a keď sa schyľuje ku kontrole, tak im dopredu ohlásiť, že máš pri sebe plynovú zbraň. Proste správať sa ku nej ako k ostrej a nebudú problémy. Samozrejmosťou je, že na to, aby si ju legálne nosil, musíš mať 18+ :)
Napísať odpoveď