Blacklist - reorganizácia

Napíšte nám, či sa vám páči tento board, čo by ste chceli pridať, zmeniť...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Blacklist - reorganizácia

Príspevok od používateľa Grim »

Ahojte :smt006

Upratoval som Whitelist a celkom sa mi to páčilo...no a tak ma napadlo či by prešlo upratanie Blacklistu...je tam veľký neporiadok, téma je zanedbaná, píšu tam ľudia s dvomi príspevkami ako ich okradol Lubo Szegedi z Horného Lopašova (ktoré sú vzhľadom na toto fórum irelevantné)...chcel by som aby sa to aspoň trocha podobalo na organizáciu Whitelistu...jednoducho keď som teraz organizoval tých užívateľov, koľkokrát som našiel užívateľa zaradeného do Whitelistu a pritom v Blackliste bol navrhnutý ako nespoľahlivý...môj návrh je teda takýto:

1. Celá téma by sa premazala od príspevkov netýkajúcich sa tohto fóra (bazos a pod.)...
2. Do blacklistu by mohli prispievať iba užívatelia, ktorí majú na tomto fóre nejakú reputáciu, rozhodnite vy, čo by malo byť meradlom reputácie (či karma, počet príspevkov, doba registrácie alebo kombinácia týchto faktorov)
3. Obmedzenie siahlodlhých litánií a dohadovaní o tom kto koho ako kedy okradol...to bude asi problém, ale verím že mi pomôžete toto domyslieť pretože samozrejme, ak je niekto navrhnutý ako nesolventný tak sa snaží brániť, ak je niekto navrhnutý ako solvenný tak je rád a neprotestuje (preto je vo Whiteliste taký krásny poriadok a ja by som chcel aby podobný bol aj v Blackliste)
4. ...píšte pripomienky návrhy a verím že spoločne vymyslíme lepší systém ako je tam teraz...
lekoklatik
VIP
VIP

Re: Blacklist - reorganizácia

Príspevok od používateľa lekoklatik »

ja napr. vôbec netuším o čom točiš
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a ja napríklad súhlasím. Znie to ako dobrý nápad a myslím že sa to môže prečistiť
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Treba zaviesť pre blacklist pravidlo, akým spôsobom pridávať sťažnosť. (nick, datum, suma, dôvod, link na inzerat) podtým sa bude mať možnosť vyjadriť predávajúci, spam sa bude mazať. Buď sa dohodnú alebo sa nedohodnú. Následne sa môže do prvého príspevku napísať userov nick s odkazom na túto sťažnost a ďalší kupujúci si to už klikne a obraz si spraví sám.

A kto bude 3x v blackliste si bude dávať do inzerátu "Užívatelia tohto fora ma označili za nedôveryhodného" :D

//Aby sme sa rozumeli, blacklist nebudú odsúdení podvodníci, ale iba sťažnosti na nich s možnosťou vyjadrenia sa predávajúceho. Podobne ako na ebayi. Dáte zápor pri predaji s komentom prečo, predavač sa vyjadrí a ďalší kupujúci keď vidí mínus, tak si prečíta a spraví si obraz, či uňho nakúpi alebo nie.
Jediný rozdiel bude v tom, že to nebude modul, ale jedna téma, kde to bude pohromade.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja som si predstavoval niečo také ako na aukre, jeden napíše negativny komentár ne nejakého užívateľa a ten sa potom v jednom príspevku vyjadrí k tomu a tým to končí, každý si spraví obraz sám...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Ja by som to spravil inak.
Napr kde je karma by boli :plus: a :minus: hodnotenia o obchodoch v teme Blacklist by sa to rozoberalo atd. atd
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to je hlúposť, sme diskusné forum a nie burza. Prečo by to malo byť v profile alebo neviem kde nejaké tlačidlá či hodnotenie? Ten bazár je tu iba z dobrej vôle a kto chce, nech si sleduje whitelist a blacklist. Do profilu by som určite žiadne hodnotenia nepchal
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Ty si ma zle pochopil. Tlacidla na hodnotenie by neboli, to by pridavali admini a poziadanie userov(s opodstatnenim) a zobrazovalo by sa to len v bazari (ak sa to da nakonfigurovat) lebo blacklist je strasne neprehladny a kebyze to sledujete od rana do rana 7 dni v tyzdni asi len vtedy by sa tam dalo vyznat.
Frikso
Darca
Darca

ved na to staci blacklist ako je teraz. Len pre neho spravit pravidla, lebo teraz tam kazdy spamuje a pridavaju tam kadejake mena z bazosu a pod. Ak by sa niekto podujal a robil v tom pravidelne poriadok, ako je to vo whiteliste (update prveho postu), tak by bolo uplne vynikajuce.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no ved ten poriadok by som tam robil ja, ale chcel som sa poradiť s ostatnými ako by si to predstavovali, aby to bolo prehľadné a logické...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ja som tiež za to nech sa to premaže
moja predstava by bola ako whitelist
nick link a ako ho podviedol, písať môže hocikto ale nech sa tam nepíše o tom, ako ja idem do BA nájdem si ho a rozbijem mu okná, za takéto správy by mal byť warn následne BAN na 1 deň a pod. samozrejme správa by sa automaticky vymazala, nikoho mne je jedno čo bude robiť, je to jeho problém, resp môže sa spraviť téma do voľnej diskusie s názvom "odr*ali nás, my im nad*beme" a tam nech si vypisujú koľko chcú
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...dobre, bolo to tu vystavené viac ako 2 týždne, tak by som poprosil nejakého moderátora s ktorým by som sa dohodol na daľšom postupe...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Postup je jednoduchy - mozes reportovat a nebude problem premazat to :) Reportuj podla najlepsieho vedomia a svedomia, potom to moze premazat ktorykolvek moderator.
A ked to bude precistene, tak sa moze urobit rovnaky zoznam ako je vo whiteliste.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

..a nakoniec napíš GothaR-ovi ktoré mená treba pridať do prvého príspevku
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak je to premazane, prvy post som editol, aby tam boli nejake pravidla, ale napadlo mi, ze by bolo vhodne zalozit este temu Blacklist - diskusia, kde by sa mohli ludia dohadovat a nebol by problem to po nejakom dlhsom spamovani cele zmazat.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a každý kto bude v BL o tom bude povinne informovať kupujúcich v téme, v ktorej predáva tak ako je to s WL...je niekto proti?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja som za, ale dal by som to az nad urcitu sumu, dajme tomu 10 €. Hlavne to treba vsetko doladit tak, aby bolo vsetko dokumentovane a dokazane, pretoze ako som pozeral, tak predtym ktosi "nominoval" aj uplinka a pritom on ma za sebou vela uspesnych obchodov a tamto vzniklo len z nejakeho nedorozumenia ak si dobre pamatam.
Frikso
Darca
Darca

Však môže mať za sebou kopu dobrych obchodov, to neznamena, že daneho usera nikto nemože dať do BL a že tam nemôže ostať. Ak pride k nedorozumeniu a obe strany sa dohodnú a budu súhlasiť, tak sa to môže vymazať.
S tými €10 si to ako myslel? Pretože najviac sa odrbáva na rapidshare účtoch a tie idu pod €10..
Gothar
Moderátor
Moderátor

No vidis, o tom som nevedel :) Len mi ide o to, aby niekto nebol zaradeny do BL kvoli nedorozumeniu.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a čo to obmedzenie, že do BL smie niekoho pridať len ten kto má nejakú reputáciu na fóre? ...ale nikto nenapísal, čo by malo byť meradlom reputácie...takže?
Napísať odpoveď