Užívateľská recenzia: SSD A-Data S592 64GB

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Nyssow
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Užívateľská recenzia: SSD A-Data S592 64GB

Príspevok od používateľa Nyssow »

Zdravím, keďže tu nie je veľa takýchto tém, a možno viacerí užívatelia rozmýšľajú o kúpe SSD, napíšem svoje skúsenosti.

Takže benchmarky. Použil som na tweak-ovanie článok z PCTuningu (http://pctuning.tyden.cz/software/laden ... je-a-co-ne).

Benchmark, prvá časť je nameraná serverom Extrahardware, druhá je môj kus. (prílohy)

Čo ma na prvý pohľad na tom disku upútalo bolo, že je je strašne malý a úplne ľahký. Nainštaloval som ho do OCZ 3,5" rámčeka, a hodil do case (CM690), do tých umelohmotných košov, trochu som sa obával o montáž no nakoniec som to spravil, bez väčších problémov.

Osobné skúsenosti, zatiaľ ich moc nie je no..

1.) Zrýchlenie štartu, prebudenia, vypnutia PC je obrovské (čo ja viem 50% a viac). Disky som hodil do AHCI módu.
2.) Úplne ticho, no potešenie z neho mi narúša nejaká dementná cievka na zdroji, či grafike, ktorá píska ostošesť.
3.) Rýchlosti, i prístupová doba sú pekné, no čakal som trochu viac (podľa oficiálnych A-Data údajov na ich stránke .. read up to 250MB/s atď .. marketing :?).
4.) Niektoré veci sa mi vo Windowse nespúšťajú o nič rýchlejšie, sú to hlavne vstavané programy.
5.) Väčšina ostatných programov ide o dosť lepšie, odľahčil som i WD, ktorý som tam mal samotný pred tým, čiže i ten ide subjektívne lepšie (nebeží na ňom systém).
6.) Zatiaľ zaplnené iba 10GB. Čistá inštalačka (programy, žiadne hry), pagefile, i hybernácia vypnuté (to ušetrí dosť miesta).

Neskôr hodím ešte info na porovnanie z ďaľších diskov. Benchmarky Samsung F3, WD Caviar Blue.
Prílohy
Crystal DiskMark
Crystal DiskMark
HD Tune
HD Tune
Sapo
Addict
Addict

Re: Užívateľská recenzia: SSD A-Data S592 64GB

Príspevok od používateľa Sapo »

Pekne normalne zacinam rozmyslat o kupe SSD ;) Mam dve otazky

Kolko ta stal ten HDD?
Aku ma presnu velkost HDD vo Windowse?

Pre porovnanie sem hodim screen z mojho Samsungu F3 (Jeden z najrychlejsich 3.5'' 7200rpm diskov na trhu).
Prílohy
ScreenShot003.jpg
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Ak mozem dat zopar dotazov : skusal si programy z officu word, excel, pdfka /samozrejme nieco hutne kde je toho kopu/

Ide o to ze ja mam momentalne kopu veci v pdfkach /oscanovane knihy atd./ no a vsetko sa spusta dlho scroling seka ked nacitava atd. /tu ale neviem ci je to otazka disku ktory je starsi 5r alebo celkovo compom jedno jadro 1Gb ramky/
Rovnako word ked je plno textu tak mu trva dokym sa nacita do vtedy proste s tym nie je mozne robit no a ked potrebujem takto pootvarat viac veci a stale cakat.
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Sapo ..

stál 175€ s DPH v Alze
veľkosť je 59,6GB

hornblower ..

Office ešte nemám nainštalovaný, no idem ho nahodiť a dám vedieť, no myslím, že je to limitujúce i RAM-kou či CPU-čkom (tam ti neporadím, keďže mám relatívne nový PC .. i7 920 + 6GB RAM)

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2010, 13:47)
Trochu obnovim moju staru temu, riesil som velke upadky vykonu po case, myslel som ze moje SSD TRIM podporuje (na Windows 7), kedze aj Crystal Disk Info to vypisovalo, no zistil som ze treba update firmware. Update prebehol nastastie v poriadku i ked je to celkom zlozity a narocny proces.

Zda sa, ze sa mi zlepsil mierne aj celkovy vykon, sudiac podla mojich nameranych vysledkov v tejto teme. (posledna priloha)
Prílohy
AS SSD Benchmark (A-Data)
AS SSD Benchmark (A-Data)
Samsung CrystalMark
Samsung CrystalMark
Samsung HD Tune
Samsung HD Tune
CrystalDiskMark WD
CrystalDiskMark WD
HD Tune WD
HD Tune WD
AS SSD Benchmark (A-Data) TRIM.PNG
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hornblower.. Tvoj problém skôr vyrieši väčšia ramka ako SSD disk... :)
Napísať odpoveď