Takže benchmarky. Použil som na tweak-ovanie článok z PCTuningu (http://pctuning.tyden.cz/software/laden ... je-a-co-ne).
Benchmark, prvá časť je nameraná serverom Extrahardware, druhá je môj kus. (prílohy)
Čo ma na prvý pohľad na tom disku upútalo bolo, že je je strašne malý a úplne ľahký. Nainštaloval som ho do OCZ 3,5" rámčeka, a hodil do case (CM690), do tých umelohmotných košov, trochu som sa obával o montáž no nakoniec som to spravil, bez väčších problémov.
Osobné skúsenosti, zatiaľ ich moc nie je no..
1.) Zrýchlenie štartu, prebudenia, vypnutia PC je obrovské (čo ja viem 50% a viac). Disky som hodil do AHCI módu.
2.) Úplne ticho, no potešenie z neho mi narúša nejaká dementná cievka na zdroji, či grafike, ktorá píska ostošesť.
3.) Rýchlosti, i prístupová doba sú pekné, no čakal som trochu viac (podľa oficiálnych A-Data údajov na ich stránke .. read up to 250MB/s atď .. marketing
4.) Niektoré veci sa mi vo Windowse nespúšťajú o nič rýchlejšie, sú to hlavne vstavané programy.
5.) Väčšina ostatných programov ide o dosť lepšie, odľahčil som i WD, ktorý som tam mal samotný pred tým, čiže i ten ide subjektívne lepšie (nebeží na ňom systém).
6.) Zatiaľ zaplnené iba 10GB. Čistá inštalačka (programy, žiadne hry), pagefile, i hybernácia vypnuté (to ušetrí dosť miesta).
Neskôr hodím ešte info na porovnanie z ďaľších diskov. Benchmarky Samsung F3, WD Caviar Blue.