chcel by som sa opýtať na pár vecí, dúfam že tu niekto má skúsenosti aspoň s niečim podobným.
Mama je vedúca baru, ktorý sa tento piatok otvorí.
S jednou spoločnosťou je dohodnutá na jukeboxe (už je tam namontovaný), že im ako keby prenaime miesto pre ten jukebox a dostane 30% z jeho zárobku... Táto spoločnosť má so SOZA-ou zmluvu, že môžu poskytovať hudbu v baroch, reštauráciach a podobne.
-lenže v tomto bare sú aj 2 televízory, na ktorých by mali bežať klipy, alebo niečo čo by sa do toho baru hodilo.
Zatial sme dospeli k tomu že by hudba bola púšťaná z jukeboxu a klipy by bežali v TV na nejakom programe (od Magia).. vela prevádzok to má podobne, že hudba ide z rádia/ jukeboxu a v TV beží samostatne nejaký klip, len aby tam niečo bolo...
Už prichádza moja otázka: Keď to bude tak ako som to opýsal, budeme musieť platiť soza-e nejake poplatky, keď pojde čisto len obraz bez zvuku, alebo jak sa dá s tym vybabrať, alebo poradiť nejako...
poprípade ako je to s bežnými programami ako je joj, markíza alebo MTV, Music Box apod.
ďakujem vopred za každú radu
Kód: Vybrať všetko
SOZA – Slovenský ochranný zväz autorský je občianske združenie, ktoré chráni majetkové práva autorov a vydavateľov hudobných diel, uzatvára licenčné zmluvy s používateľmi hudobných diel, na základe ktorých získavajú oprávnenie hudobné diela použiť. Vyberá autorské odmeny a rozdeľuje ich oprávneným vlastníkom práv.