Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Citate knihy?

Príspevok od používateľa Stoporko »

Bigbee - dík za recenziu. Idem si zohnať Den trifidú a prečítať si to - také "postapokalypto" sci-fi veľmi môžem.
Neff - Tma v.1.0 dôverne poznám, skvelý to počin. :aasmile1:
Inak, čítal si aj Tma v.2.0? Podľa slov autora "stratil som vieru v pozemské autority a tak je tentokrát tma ešte černejšia a temnejšia než tá minulá" - prvá polovica románu je identická s verziou 1.0, len druhá polovica (riešenie problému s výpadkom elektriny) je odlišná, už žiadne vyjednávanie medzi vládou a grobianmi, žiadna snaha politikov o záchranu svojich voličov, v tomto diele vraj tma dopadne omnoho menej pozitívne.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

O verzii 2.0 samozrejme viem, aj som čítal to vyjadrenie autora, ale nejak ma to nebaví čítať odzadu, lebo s týmto mám jednu veľmi zlú skúsenosť.
Tuším v knihe "O traktoristoch a buze****" je jedna poviedka o nejakých červoch a kopáčoch, kde sa Pišťanek nevedel dohodnúť s Tarageľom na konci tak napísali jeden koniec spolu, jeden koniec napísal Pišťanek a jeden Tarageľ a ja som 3 x čítal to isté a 3x ma to nebavilo.. I keď Tma je skvelá ale predstava čítať niečo dvakrát ma desí :)

BTW: Dnes som načal Heinleinovu Hviezdnu Pechotu a zatiaľ baví :)
Greece Titan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Greece Titan »

Zoit bez knih si neviem predtsvaiť. Chcem byť spisovatel a reziser. obdivujemsci-fi a fantasy. Momentálne citam Atramentove srdce.
smoldo56
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smoldo56 »

Dan Brown - Stratený symbol aj ked musím povedať že som tak v štvrtine knihy a zatial sa to skoro vôbec nerozbehlo :? , nemá to vôbec ten náboj ako Da Vinčiho kód alebo Anjeli a Démoni, čo ma dosť mrzí. Celé mi to pripadá hrozne povrchné, ku všetkému milón opisov..potom človek ani neviem že o čo vlastne daným postavám ide, a aby to nebolo málo už nesledujeme z pohladu dvoch postáv (ako v mimulosti) ale z troch a viac..čo sa mi zdá dost divné, darmo je v tom zmätok. Som zvedavý ako to bude pokračovať ale zatiaľ som naplno sklamaný :roll:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

K Brownovi - strašná nuda. Používa jednu schému - koncept, len mení mená postáv a priestor. Čítal som od neho 3 knihy a všetky sú na jedno kopyto... Strašne otravný autor.
fofofofo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa fofofofo »

Seerus, poradte mi pri vybere knihy. Cital som stoparov sprievodca galaxiou vsetky casti. Velmi dobre . rozmyslam o pratchetovi alebo neicom dobrom. Poradte mi podobne knihy an sposob Kevion Mitnick umenie podvodu alebo Enumerati. DIK
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Dnes som dočítal 1984.

Inak, neviete mi niekto poradiť nejakú dorbú knihu od Lovecrafta, alebo hocijakú knihu, ktorá sa dá označiť žánrom lovecraftovský horor?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Iron-Eddie napísal:Dnes som dočítal 1984.

Inak, neviete mi niekto poradiť nejakú dorbú knihu od Lovecrafta, alebo hocijakú knihu, ktorá sa dá označiť žánrom lovecraftovský horor?
lovecraft ma milion nasledovatelov, ktori pokracuju presne v tom co zacal on sam ( niektore knihy boli dokonca vydane pod jeho menom ). staci trochu pohladat
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

Teraz nieco od Londona,do vianoc mam precitanu
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Jack London? Od neho mam iba jednu knihu: Biele ticho (The White Silence) Teraz som na Wikipédii zistil, že je z roku 1900. Ale veľmi zaujímavá kniha s viac príbehmi, od ktorej sa nemôžete odtrhnúť (vlastná skúsenosť), čítal som ju naposledy pred pár rokmi, ale teraz keď sa pozriem do knižnice na ňu, poviem si že na ňu nemám čas, ale prišli prázdniny, tak ju asi vytiahnem. :)
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Momentalne citam mesto kostí od connellyho a naposledy docitane su tiez od connellyho a to advokat zo zadneho sedadla a vyhliadka. Super knihy , odporucam
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Naposledy čítané:
Gabina Weissová- Diagnóza F50 (Bol to skutočný príbeh autorky liečiacej sa z anorexie a bulímie. Mne sa to páčilo, toľko emócií v jednej knižke. Zhltla som to za dva večery)
Martin Winkler Sachsova nemoc (Tiež dobré, pútavé, o boji lekára za humánnu medicínu)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Čítam dosť knih väčšinou 1 kniha týždene no ak nemám toľko času tak 1 kniha na 2 tydžne. Chcem byť trošku vzdelany, nie ako 90% detičiek ktoré vymetajú bary ;)

Najviac ma zaujala kniha o pirátoch názov prestne nepamätám (by som musel pozrieť) ako hlavna postava tam bol kapitám "rip rap" mal dosť dobrý charakter atď....

Väčšinou čítam knihy od Karla Maya, Jusela Verneho atď.
naposledy prečítané: 2 roky prázdnin, 20 000 miľ pod morom, duch lána estacáda, cesta do stredu zeme atď. je toho veľa. a momentálne čítam Old Surehand (alebo tak nejak) :)
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Prave som docital Lost symbol...Pribeh ma zaujal a od polky knihy som sa az tak strasne nenudil, ale prislo mi to akoby som to vsetko uz cital v Brownovych ostatnich knihach.Je to smutne, ze vymysli iny poklad ktory sa hlada a doktorko Langdon, poznajuci kazdy jeden poondiaty symbol sveta, este aj s jeho presnym vykladom sa po niakych kuskoch skladacky dostava k cielu.Jedine pozitivum je , ze som sa dozvedel par novych faktov , ale to je tak vsetko...Dalsi mesiac sa budem rozculovat nad tym, ze si Brown postavil knihu na vedecky neprekazanej fotografickej pamati doktora LAngdona...
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Momentálne čítam

Guillermo del Toro
Žihadlá

Je to kniha o upíroch , ktorých je dnes všade vážne dosť , no opisuje ich trošku inym spôsobom.
del Toro veľmi rád opisuje rôzne technické "featuriny" a kniha je tak povediac "filmovo" napísaná.
Celkovo však zanechala dobrý dojem , hlavne kôli atmosfére , ktorá sprevádza skoro celú knihu ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

súhlasím že brown je nuda, všetky knihy sú na jedno kopyto. Ja som nedávno dočítal Generáciu Z a veľmi sa mi páčila. Je v nej množstvo zápletok a prekvapení. Rovnako vysoko hodnotím Obchodníka so smrťou a Sachsovú nemoc ktorú mám rozčítanú a k deju sa teda nemôžem zatiaľ vyjadrovať, ale štýl písania je tiež zaujímavý. V hlavnej úlohe nie je hrdina, ale vy a rozprávač (váš pacient) vám vlastne hovorí čo robíte ("sadáte si a dvíhate telefón. Počujem ako sa rozprávate s...")
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

najvatsia slabina Strateneho symbolu bola pre mna mesto:) (cital som cesky preklad) Washington nieje Rim ci Pariz a druha tie encyklopedicke znalosti niektorych postav...

V sucasnosti mam rozcitanu knihu Hlava Boha od K. Laidlera, kde miestami sa snazi potvrdit za pomoci nespocetne vela diel az sokujuce zistenia...akurat tazko povedat co vsetko je pravda :)
http://www.martinus.sk/?uItem=25393
Jake
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jake »

audiotrack napísal:súhlasím že brown je nuda, všetky knihy sú na jedno kopyto. Ja som nedávno dočítal Generáciu Z a veľmi sa mi páčila. Je v nej množstvo zápletok a prekvapení. Rovnako vysoko hodnotím Obchodníka so smrťou a Sachsovú nemoc ktorú mám rozčítanú a k deju sa teda nemôžem zatiaľ vyjadrovať, ale štýl písania je tiež zaujímavý. V hlavnej úlohe nie je hrdina, ale vy a rozprávač (váš pacient) vám vlastne hovorí čo robíte ("sadáte si a dvíhate telefón. Počujem ako sa rozprávate s...")
Aaaa Generacia Z, kde si ju zohnal? Neviem ju nikde najst, a v knihkupectvach hovoria ze vypredane a dotlac nebude :/
Auruz
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Auruz »

Ja som v poslednej dobe precital Pana Prstenov I,II; teraz sa chystam na III-ku, popripade Hobbita a Silmarillion - vsetko od Tolkiena :)
Dědek Kostěj
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dědek Kostěj »

prave citam Švejka od Haška, a miestami je to dost drsne.. ked Švejk len tak ledabylo spomenie napriklad rodinu, ktora domov z ulice priniesla opusteneho premrznuteho psa, zahriali ho pod perinou a pes zrazu vyskocil, vsetkych dohryzol a roztrhal novorodenca v kolíske. ale vacsinou je to vtipné
Napísať odpoveď