johny_sk: Znacky ako Merida, Dema ci Kelly's moc nemusim, aj napriek tomu, ze som o dva prispevky vyssie dal odporucanie prave na tieto znacky, ale je to najma kvoli cenovej kategorii. K tvojmu vyberu asi tolko, ze v danej cene prakticky nic ine nekupis, mozno este cestu Demu, ale tomu by som sa isto vyhol.
Alernativou k tvojej Meride by mohol byt
Trek 1.2 E,
GT GTR Series 4, model 2008 ci
Giant Defy 3. Skus na nete pozriet ceny modelov 2009 a 2008, pretoze vypredaje 2008 byvaju o dost lacnejsie. Nebal by som sa ani dovozu z Ciech, kupoval som tak uz 2 bicykle a pri cene u nas (32 tisic) som dal zan 24 500 (400 z toho bolo postovne).
Skus si pozriet este katalog:
http://cykl.cz/section/katalog2009
Pokial ide o popis, ktory je k tebou vybranej Meride o geometrii, drzani tela a bolestiach, tak je to blud a never tomu. Kedze dost sledujem cyklistiku na Eurosporte, tak neviem ci pocas Gira alebo teraz pocas Tour komentator Bakalar hovoril na tuto temu a testovaciemu zariadeniu tusim firmy Specialized v Prahe. Ide o to, ze si sadnes na bicykel, upevnia ti rozne snimace a vdaka pocitacovej technologii vsetko spracuju. Potom ti podla toho nastavia bicykel, aby si mal to najlepsie nastavenie pre svoju postavu. Udajne uz o pol centimetra vyssie nastavenie sedadla, riaditok, iny uhol a podobne ma za nasledok bolesti chrbta, hlavy ci klbom.