P: WIN XP PRO SK 32bit, WIN 7 PRO SK 32bit
-
ADOXtreme
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
P: WIN XP PRO SK 32bit, WIN 7 PRO SK 32bit
Predám OEM verzie operačných systémov, sú v zapečatených krabiciach, takže SN nebolo možné vidieť...
Windows XP PRO SK OEM 32bit - 40 EUR
WIndows 7 PRO SK OEM 32bit - 80 EUR
ak by bol zaujem o ine verzie WIN 7 (PRO, ULT), aj 64bit - SS
Windows XP PRO SK OEM 32bit - 40 EUR
WIndows 7 PRO SK OEM 32bit - 80 EUR
ak by bol zaujem o ine verzie WIN 7 (PRO, ULT), aj 64bit - SS
-
pipiak
Medium Star
Re: P: WIN XP PRO SK 32bit, WIN 7 PRO SK 32bit
Zase sme doma, predaj OEM ??? Kazde dva tyzdne to tu vytahuje dajaky typek! Predaj oem verzii je ilegalny a tie pouzivanie takychto verzii je skoro to iste ako stiahnutie si ich z internetu;)
-
bb5unlock
Light Professional
co je na predaji OEM nelegalne, to ze sa oficialne maju predavat len s HW? ved predsa aj velkoochod ti ich preda samostatne
nieje natom nic nelegalne a urcite sa to neda porovnavat so stiahnutim ciernej nelegalneho win z netu
rozdiel pre MS je len v tom ze pre OEM verziu mozes mat problem ziskat druhu aktivaciu (pokial zmenis HW), z coho sa da ale tiez pri dobrej vyhovorke vykecat
nieje natom nic nelegalne a urcite sa to neda porovnavat so stiahnutim ciernej nelegalneho win z netu
rozdiel pre MS je len v tom ze pre OEM verziu mozes mat problem ziskat druhu aktivaciu (pokial zmenis HW), z coho sa da ale tiez pri dobrej vyhovorke vykecat
Jasne, ze to VO predava. Predava to totiz predajcom HW, ktory OEM verzie vyuzivaju na skladane pocitace. Ak by niekto chcel kupit tieto OEM verzie mimo domace pouzitie, tak ci tak porusuje licencne podmienky, ak na fakture nema novy HW a je to to iste, ako by uz mal nainstalovane verzie z warez. Doma je to sice ako tak nezistitelne, avsak vsade inde v podstate nepouzitelne.bb5unlock napísal:co je na predaji OEM nelegalne, to ze sa oficialne maju predavat len s HW? ved predsa aj velkoochod ti ich preda samostatne
-
tonek
Darca
ADOextreme je znama firma a snad vie čo robí... prípadne dotyčnému pribali k tomu myš a už je HW na svete.
a btw pokiaľ viem tak si možeš posťahovať aj tristo "nelegalnych kopii" z netu kludne hlavne jeto číslo(teda aspon u XP je to tak) čiže kludne si možeš stiahnut z warezu win xp pokiaľ maš kupene licenčné číslo je to v pohode.
a btw pokiaľ viem tak si možeš posťahovať aj tristo "nelegalnych kopii" z netu kludne hlavne jeto číslo(teda aspon u XP je to tak) čiže kludne si možeš stiahnut z warezu win xp pokiaľ maš kupene licenčné číslo je to v pohode.
Tonek, asi tazko nejaka mys, nepoznas licencne podmienky:
Jedna vec je predaj licencie, druha jej legalnost. Ak by si napr. toto nemal vydokladovane pri kontrole z uradu, dostanes pokutu. Jedinu vyhodu vidim v lacnej licencii pre nejake domacie zuvanie, kde to nemaju sancu zistit.Produkt ďalej môžete zakúpiťt spoločne s novým počítačom alebo s nasledujúcimi komponentami, ktoré tvoria funkčný počítač (základná doska, procesor, operačná pamäť, pevný disk a skrinka počítača vrátane zdroja napájania). OEM produkt a počítač alebo komponenty musia byť uvedené na spoločnom nákupnom doklade. OEM produkt nie je určený k samostatnému predaju pre účely legalizácie.
-
uplink
VIP
icefiresr - z časti máš pravdu. OEM verzia je legálna z právneho hľadiska [nie funkčného] len a len s novým hardwarom, avšak či si kúpiš toner, alebo dosku, to je úplne šumák. Prečo? Lebo Mikrosrot zmenil politiku a tuším každá verzia XP OEM je automatický legalizačná, avšak môžem sa mýliť, ak sa skončila kampaň - ktorú neustále predlžujú, alebo predlžovali. Istej doby keď som bol v ageme nakúpiť, tak mi predali klasické OEM-kové verzie ako legalizačné a istej doby "špeciálne" ako legalizačné, avšak vzhľadovo sa nelíšili, asi len číslom a radou...
Na rovinu, tieto verzie čo predáva Adoxtreme nie sú určené pre veľkých podnikateľov a firmy, ktorým hrozí softwarová kontrola, ale pre malých podnikateľov, poprípade bežného usera [aj keď sa jedná o PRO verziu, ktorá umožňuje podnikanie]. Malému podnikateľovi bohate stačí keď bude mať legal číslo a bude cucať updaty + bude mať iný legálny software - ktorý nebude "online" vzbudzovať pozornosť. O zvyšok sa +- nemusí starať. Problém nastáva u veľkých firiem, ktoré majú tendenciu byť fyzicky skontrolované...
V prípade že má Adoxtreme papier že je reseller, tak môže predať OEM licenciu s novým hardwarom, s tým že vydá faktúru, ale to už je fakt extrém.
Čiže tá verzia je v pohode na bežné používanie a ak nechceš upadnúť do podozrenia aj cez net. Samozrejme mať ju medzi licenciami vo veľkej firme je nezmysel.
Na rovinu, tieto verzie čo predáva Adoxtreme nie sú určené pre veľkých podnikateľov a firmy, ktorým hrozí softwarová kontrola, ale pre malých podnikateľov, poprípade bežného usera [aj keď sa jedná o PRO verziu, ktorá umožňuje podnikanie]. Malému podnikateľovi bohate stačí keď bude mať legal číslo a bude cucať updaty + bude mať iný legálny software - ktorý nebude "online" vzbudzovať pozornosť. O zvyšok sa +- nemusí starať. Problém nastáva u veľkých firiem, ktoré majú tendenciu byť fyzicky skontrolované...
V prípade že má Adoxtreme papier že je reseller, tak môže predať OEM licenciu s novým hardwarom, s tým že vydá faktúru, ale to už je fakt extrém.
Čiže tá verzia je v pohode na bežné používanie a ak nechceš upadnúť do podozrenia aj cez net. Samozrejme mať ju medzi licenciami vo veľkej firme je nezmysel.
-
ADOXtreme
Light Professional
Fu, tak takúto búrilú diskusiu som nečakal, ceny uvedené sú bez dokladu, ciže pre používateľa, ktorý chce mat doma originálny win. Ak by to chcel niekto kúpiť na firmu, takisto sa nie je problem dohodnúť. To čo tu rozoberáte, že či OEM môžem kúpiť samosatne alebo nie je totálna kktina, pretože ja prídem kamkoľvek do veľkoskladu a keď poviem, že chcem 100 OEMiek, tak mi ich predajú bez ohľadu nato, že ci som si kúpil PC alebo nie, proste takto to chodí, a myslím, že aj MS to je dosť u prdele..., hlavne že ste im dali zarobiť.
A čo sa týka druhej, tretej aktivácie, tiež stým nie je problém, reaktivujem rôzne OS pravidelne, ešte sa mi nestalo, aby mi MS nebol ochotný aktivovať OS, aj po piatej aktivácii...
A čo sa týka druhej, tretej aktivácie, tiež stým nie je problém, reaktivujem rôzne OS pravidelne, ešte sa mi nestalo, aby mi MS nebol ochotný aktivovať OS, aj po piatej aktivácii...
-
pipiak
Medium Star
To ze ci ti velkosklad preda kopiu ako firme predavajuca PC je vporiadku, ale ty ako konecny maloobchodny predajca nesmies predavat oem verziu bez HW ,s ktorym je zviazana. (a doslovne mas napr. pisane v zmluve ,ze ak sa ti znici ten pc s ktorym bola oem verzia zviazana ,tak zanika aj Win)
A ver mi ze MS to nema az tak u prdele ked je krabicova verzia 2x drahsia. A my sa tu bavime o tom ,ze aky ma zmysel kupovat takyto system, ak dotycny ktory si to kupi nema doklad o kupe. Pretoze pri oem verziach nie je podstatne to ci mas nalepku ,ale to ci na doklade o kupe pc mas aj polocku OEM WIN.
A ver mi ze MS to nema az tak u prdele ked je krabicova verzia 2x drahsia. A my sa tu bavime o tom ,ze aky ma zmysel kupovat takyto system, ak dotycny ktory si to kupi nema doklad o kupe. Pretoze pri oem verziach nie je podstatne to ci mas nalepku ,ale to ci na doklade o kupe pc mas aj polocku OEM WIN.
Myslim si, ze pipiak to zrhnul velmi pekne.
A ADOX, je jasne, ze ti predaju ako predajcovi aj trilion licencii, ale ty ich proste dalej tymto sposobom nemozes predavat. To proste straca zmysel mat potom originalny Windows, kedze v podstate sa javi navonok ako original, ale sposob nadobudnutia sa prieci legalnosti samotneho principu. A ani do maleho podnikania by som nic taketo nekupoval, kedze je to riskantne bez faktury s OEM, ako aj HW na jednej fakture.
Myslim, ze ak by niekto poprosil MS o stanovisko ohladom bazaroveho predaja OEM licencii, urcite vieme, ako by to tu dopadlo... ze? A ty ako predajca to vies tiez.
A ADOX, je jasne, ze ti predaju ako predajcovi aj trilion licencii, ale ty ich proste dalej tymto sposobom nemozes predavat. To proste straca zmysel mat potom originalny Windows, kedze v podstate sa javi navonok ako original, ale sposob nadobudnutia sa prieci legalnosti samotneho principu. A ani do maleho podnikania by som nic taketo nekupoval, kedze je to riskantne bez faktury s OEM, ako aj HW na jednej fakture.
Myslim, ze ak by niekto poprosil MS o stanovisko ohladom bazaroveho predaja OEM licencii, urcite vieme, ako by to tu dopadlo... ze? A ty ako predajca to vies tiez.
-
ADOXtreme
Light Professional
NENAKUPUJEM AKO FIRMA PRE DALSI PREDAJ PC!!! Ved vam tu pisem, ze aka je realita predaja...
Viem o pravidlach predaja OEM verzii, tak tu uz preboha nemusite o tom pisat, nepracujem v zelovoce...
A dalsia vec, kto by preboha prosil o postoj MS k bazarovemu predaju OEM licencii?! Dajte niekto aj mne na com tu ficite
(nic v zlom)
Cize aby sme to tu uzavreli, kto chce SS, kto nie, nech uz nepise OT.
Viem o pravidlach predaja OEM verzii, tak tu uz preboha nemusite o tom pisat, nepracujem v zelovoce...
A dalsia vec, kto by preboha prosil o postoj MS k bazarovemu predaju OEM licencii?! Dajte niekto aj mne na com tu ficite
Cize aby sme to tu uzavreli, kto chce SS, kto nie, nech uz nepise OT.
-
pipiak
Medium Star
My tu tocime o com, ze ak si niekto chce zlegalizovat svoj PC a uz je natolko blby a nekupi si operacny system normalnou cestou (eshop / kamenny obchod) a siahne po kupe z pofiderneho zdroja (bazar ,forum) . Tak nech si aspon kupi SW ,ktory mu na nieco bude...pretoze pri legalnom systeme nejde o stahovanie updatov ,a ani o peknu holograficku nalepku:)
-
uplink
VIP
Pipiak v drvivej väčšine prípadov pri legalizácii ide práve o to sťahovanie updatov, pretože bežný smrteľník chce používať niektoré veci, ktoré bez overenia pravosti neprejdú [MSE, Live...] a hlavne nechce sa každému *ebať s autopatcherom, alebo sa modliť každý večer k binárnemu bohovi aby mu mikrošrot nevypol jeho nelegálny systém po nejakom uvážení a genitálnom nápade. Potom je malé percento ľudí [živnostníkov, s.r.o - čiek], ktorí potrebujú mať všetko tip top a hrozím im softwarová kontrola a tam niekde to začína aj končí. Alebo si myslíš že BSA bude kontrolovať niekoľko stotisíc domácností a budú od každého pýtať faktúru na ktorej je daná verzia windowsu, ktorú aj tak nemajú ako overiť, lebo nie je žiadny údaj ktorý by identifikoval verziu na faktúre a daný hardware, ďalej musia overovať pravosť faktúry a v neposlednom dôsledku všetky údaje spájať dokopy. Myslíš že sa im to chce? 
Takže to čo si napísal je trochu zcestné. Práve u nás na fóre si to od neho kúpi človek a bude happy že je happy [za tú cenu?! veď to je zadarmo] a nebude si kupovať nové XPčka PRO za 120 evri a nové sedmičky za 140...čo Ty na to?
Takže to čo si napísal je trochu zcestné. Práve u nás na fóre si to od neho kúpi človek a bude happy že je happy [za tú cenu?! veď to je zadarmo] a nebude si kupovať nové XPčka PRO za 120 evri a nové sedmičky za 140...čo Ty na to?
-
bb5unlock
Light Professional
ja by som este doplnil ze ziadny zakon beznemu cloveku neprikazuje uchovavat doklad o kupe!!
na preukazanie platnej licencie (v pripade kontroly) ti staci orignal nalepka s licencnym kodom a to je presne to co tu dostanes (+original CD atd) za fakt super cenu
na preukazanie platnej licencie (v pripade kontroly) ti staci orignal nalepka s licencnym kodom a to je presne to co tu dostanes (+original CD atd) za fakt super cenu
do hocijakej firmy by som to nekupoval, ci uz do malej alebo velkej (a urcite nje do svojej), lebo je jasne, ze pri kontrole OS by si pytali aj fakturu ktoru nemam a pak by sa pytali na sposob ziskania OS a takyto bazarovi predaj by sa im asi moc nepacil, resp. oznacili by ho nelegalny.. Ale ako sukromna osoba do domacnosti, ktora si potrpi na legalnost OS a nema 5000sk na win 7 ultimate, tak toto je idealny sposob, ako mat doma legalny OS..
-
-=olddaddy=-
Zablokovaný
no neviem som dost mimo s tychto diskusii,,,,,je to normal windows ful retail ci jako sa to vola teda nie upgrade pre xp alebo wistu no a je to komplet s tym lepiacim stitkom na pocitac kde je seriove cislo? lebo tie oem upgrady som vygooglil aj za 50 euro a original upgrade maju aj za 120 v metre.....
-
uplink
VIP
-=olddaddy=- dovoľ mi vyviesť Ťa z chaosu.
Verzie ktoré ponúka Adoxtreme sú OEM verzie, zo zákona to znamená že sú určené na predaj s novým hardwarom. Avšak Ty ako domáci užívateľ pre ne nájdeš použitie aj bez toho, aby si k ním mal faktúru a hardware, na ktoré sú viazané v prípade že Ti nejde o to dať si daný operačný systém do nákladov a pod. Windows plne funguje, mikrošrot ho vidí ako legálny a môžeš naň ťahať všetky aktualizácie, software a akékoľvek featury mikrošrotu bez obáv, že by Ťa z niečoho upodozrievali.
Retail verzia v metre, ani nikde inde nestojí 120 eur, stojí približne 300 eur. Retail verzia, alebo tiež krabicová nie je viazaná na hardware, ani počet inštalácií na rôznych strojoch, má len jedinú podmienku a to je že môže byť nainśtalovaná len na jednom stroji a aktivovaná v jeden a ten istý čas.
Verzie ktoré ponúka Adoxtreme sú OEM verzie, zo zákona to znamená že sú určené na predaj s novým hardwarom. Avšak Ty ako domáci užívateľ pre ne nájdeš použitie aj bez toho, aby si k ním mal faktúru a hardware, na ktoré sú viazané v prípade že Ti nejde o to dať si daný operačný systém do nákladov a pod. Windows plne funguje, mikrošrot ho vidí ako legálny a môžeš naň ťahať všetky aktualizácie, software a akékoľvek featury mikrošrotu bez obáv, že by Ťa z niečoho upodozrievali.
Retail verzia v metre, ani nikde inde nestojí 120 eur, stojí približne 300 eur. Retail verzia, alebo tiež krabicová nie je viazaná na hardware, ani počet inštalácií na rôznych strojoch, má len jedinú podmienku a to je že môže byť nainśtalovaná len na jednom stroji a aktivovaná v jeden a ten istý čas.
Hladam WIN XP PRO 64bit, ale neviem ho zohnat ani v OEM ani v GGK verzii.
Viete mi niekto poradit ?
Viete mi niekto poradit ?
-
C.e.D
Light Star
nechcem pokracovat v OT ale len pre ujasnenie: toto co napisal bb5unlock je pravda, pre obycajneho cloveka plati ze nemusis uchovavat doklad o kupe a teda keby Vas prisli skontrolovat, jednoducho povies ze ten win bol k PC v oem verzii, blocek si stratil, a uz sa nepamatas odkial si pocitac kupoval... teda vsetko podla zakona v poriadku a win mas legalny, jedine v pripade firiem, ktore si tieto windowsy DAVAJU DO NAKLADOV su povinny uchovavat blocky niekolko rokov... tam by museli mat pri OEM verzii aj zvysok hardwaru, inak su windowsy nelegalne, a na tomto zarabaju kontroly...bb5unlock napísal:ja by som este doplnil ze ziadny zakon beznemu cloveku neprikazuje uchovavat doklad o kupe!!
takze zhrnute: tu predavane windowsy SU LEGALNE PRE BEZNYCH UZIVATELOV a NIE SU LEGALNE v pripade ze si to chcete dat do nakladov firmy...