IceHammer napísal:Na durona su to teploty dobre s tym by som sa nezatazoval ebo durony boli preste take, hriali ako svina. A ventilator dostanes aj na soc. A. http://www.alza.sk/chladenie/na-proceso ... 849261.htm
Pravdaze ak najdes lacnejsie treba kupit odtial.
Socket 478 NIE JE to isté ako Socket A, tieto chladiče by tam nenamontoval Nezvádzaj zbytočne.
BTW je zaujímavé že s AC Copper Silent TC ...niečo (čo je malý chladič) som svoj nesmierne hrejúci a neuveriteľne topiaci Duron uchladil pri nepočuteľných otáčkach na 32°C a to nemá nič také ako C1E alebo Cool'n'Quiet.
A 5000rpm je na staré boxové chladiče relatívne normálna hodnota, nechápem čo vyvaľujete oči, tie ventilátory sú malé tak aby pretlačili aj nejaký ten vzduch tak proste točiť musia. Problém je že do Socketu A ťažko zohnať nejaký chladič, ponuka je asi takáto: http://www.tichepc.sk/Chladice-na-proce ... 05010.html
ten tretí by bol asi najlepší, ale nezmestí sa ti tam, a tie zvyšné budú mať výkon porovnateľný s tým boxovým.
tu mam foto. problem je taky ze ked klesne pod 3500rpm tak to zacne vrzgat ale ked je viac ako 4000rpm tak loziska velmi nepocut a je to normalne. teraz to slape v poho a nebude do toho supat mam ten stary ventilator ale novy je super tichy len ci to uchladi, bude pasovat?
Máš to riešené velmi zle. Pár cm pred ventilátorom máš plochu pokrytú zdrojom, vzduch teda nemá kam prúdiť. A z vlastných skúseností viem, že týmto spôsobom sa môže teplota zvyšovať až o niekolko ° bez toho, aby si to chcel. Nedá sa to v tej skrinke riešiť inak?
mimochodom, bola tu reč o Socket A a 478. Socket A nieje číselne 478, je to 462.
tomaxx_199 napísal:tu mam foto. problem je taky ze ked klesne pod 3500rpm tak to zacne vrzgat ale ked je viac ako 4000rpm tak loziska velmi nepocut a je to normalne. teraz to slape v poho a nebude do toho supat mam ten stary ventilator ale novy je super tichy len ci to uchladi, bude pasovat?
tomaxx_199taj typ
tomaxx_199 napísal:je nejake riesenie? ked chladic sa uz nevyraba
cotak pekne poprosit ci nema dakto doma nepotrebny? Ja napriklad by som asi mal mat
DAMON88mam aj ventilator co ide na 6500rpm a ledva ho pocut (i ked si to velmi nevsimam ked mi ide hlasno hudba
a na toto co hovorite?
CPU: Celeron D 336 2.8 / teraz 2.95 ale bol uz na maxe cize 3.066 s BOX CHLADICOM!!!!
MB: Foxconn 915
Nieje chybná, je stará, dnes už sa také nerobia. Myslím, že to ani nieje ATX, a ak ma mozog nemýli, je to AT (ak som povedal blbosť, sry). Skrátka, ATX doska ti do tejto skrine nesadne (asi týždeň dozadu som to skúšal) takže novú skrinku sa ti kupovať neoplatí, bohvie či ti tam sadne doska.
je to ATX, pozri sa vyššie na konektor. Sú to stare skrinky s nedomysleným chladenim. Jasne že nová sa neoplatí, ale treba pozriet niečo použité cena cca 5-10€ alebo v zberni elektroodpadu.
takze tote skrinky sa normalne predavali a pouzivali? lebo sa mi nejak novy chladic vidi vetsi a sa bojim ze nebude pasovat? takze tota skrinka je este starsia ako stara? myslim tym este viac starsia ako 5-8 rocny pocitac? asi ti ktory ten pocitac skladali dali nejaku vyradenu skrinku.
Nový chladič sa ti tam neoplatí kupovať, zainvestuj najprv do skrinky, stačí bežná midiTower za 10€. Hlavny aby mala zdroj hore, poprípade dole, nie na boku. Ty máš teraz medzi chladičom a zdrojom priestor tak 3cm, ak tam dáš väčší chladič, ...no, pouvažuj logicky, odtial by bral vzduch? Keď má pred sebou "stenu". Ťah tam bude strašne malý, a aj to bude brať nahriaty vzduch do zdroja, takže zopakujem, najprv by som ti odporučil zainvestovať do skrine.
podla mňa by to chelo inú vrtulu aj cladič alebo rovno iný pc mal som takýto istý duron a tiež mi to velmi hučalo až rezonovalo tak som si objednal silent vrtulu a išiel ako nový a teploty to malo do 50 stupňov je aj kus menší a nižší a stíhal uchladiť amd duron 1.3 na 43-53c° a do skrinky sa ti neoplatí investovať tieto chadiče sú dosť hlučné to je pravda ale aj tie pc s týmto socketom sú strašne slabé a pomalé
takze do tej skrinky pojde normalne kazdy chladic na socket A
asi mam podobny chladic jak ty mas a vraj je zly bo ma velke otacky a je hlucny.ked len tak takto bude chciet asi len novu vrtulu ktoru mam pripadne kupim nestoji nejak vela. ale ked mam zlý chladic tak to bude problem mne ten chladic uchladi tiez do 50c ale asi ma vysoke otacky keby som mal kupit chladič tak niečo uz dobre. to mas BOX chladic alebo si ho kupil?
DAJTE TU VSETCI CENY CO STE CHCELI PREDAT CHLADICE A SKRINKY.