Lož USA o ich pristátí na mesiaci

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Lož USA o ich pristátí na mesiaci

Príspevok od používateľa hughito »

Snake7778: Ale oni boli na Mesiaci 5-krát. Potom už opadol aj mediálny záujem a takisto tam jednoducho nebolo čo skúmať, je to vo svojej podstate celkom nezaujímavý objekt.

A podľa konšpirátorov 5-krát oklamali celý svet. :smt006
Snake7778
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Snake7778 »

tak to som nevedel (tiež som si mohol pozrieť google kým niečo vypotím :oops: ) v tom prípade sa asi niekto doma nudí a keď je v telke šum píše svoje vlastné sci-fi :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Snake7778 napísal:tak to som nevedel (tiež som si mohol pozrieť google kým niečo vypotím :oops: ) v tom prípade sa asi niekto doma nudí a keď je v telke šum píše svoje vlastné sci-fi :D
Takýto ľudia ako ty šíria demagógiu po internete a ďalší - podobní - sa radi chytajú (neber to v zlom, ale tak to je :wink: ).
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

ved hned v tej minute je jedna obrovsky chyba. ked Collins tvrdi ,ze videl hviezdy ,vo svojej knizke . kedy stal Michael Collins na povrchu Mesiaca ??? Odpoved NIKDY, bol totiz na orbite Mesiaca pocas toho co sa Aldrin a Armstrong prechadzali po Mesiaci.-takze to nikdy nemohol vo svojej knizke tvrdit aspon nie tak ako je to v "dokumente" Cisty FAIL konspiratorov dokonca vo vlastnom filme
vravim, ze hlupost konspiratorov ma neskutocne bavi.
edit:// inak v 27 minute +- 2 minuty vidno presne to co konspiratori robia. Z Amstronga skocia na Collinsa este s "argumentom" , ze mu vynechava pamat, prejdu samovolne bez logiky z jedneho tvrdenia na druhe ako keby tam existovala suvislost. ci je z Mesiaca mozno volnym okom vidiet hviezdy a ako tak to neviem. ale skus jednoduchy experiment. vezmi si slnecne okuliare (piezor skafandra bol zo skla co pohlcuje urcite vlnove dlzky a zoslabuje svetlo kvoli bezpecnosti) zasviet si do oci halogenom (povrch mesiaca) a pozri sa na oblohu... povedz mi co uvidis. samozrejme prirovnanie je len velmo hrube

Vieš mal by si najprv nejako seriózne dokázať, že cez priezor sa nedajú vidieť hviezdy. Nevidím tu žiadne fakty len tvoje suchopárne konštatovanie, ktoré vyznieva tak ako by si ten priezor mal v rukách. Teda neviem kto je tu FAKE.

AK by hviezdy nevideli kôli priezoru, myslím si, že Armstorng by to povedal priamo na konferencii. Ak to nepovedal je to naozaj čudné.

Čo sa týka Collinsa on skutočne vo svojej knihe Carrying the Fire: An Astronaut's Journeys
napísal, že videl hviezdy z vnútra modulu.

Dôležité je že ARMSTRONG PRIAMO TVRDÍ:

NEboli SME SCHOPNÍ VIDIEŤ HVIEZDY Z POVRCHU MESIACA ALEBO NA DENNEJ STRANE MESIACA PRIAMO BEZ POUŽITIA ĎALEKOHĽADU.
AKo je možné, že ten priezor zabraňuje vidieť hviezdy a akonáhle si pred neho dajú ďalekohľad hviezdy zbadajú?

NAVYŠE COLLINS SÁM SEBA POPIERA KEĎ na konferencii tvrdí že hviezdy nevidel a vo svojej knihe píše že videl.

Prečo Collins v zázname tvrdí že žiadne hviezdy nebolo možné z mesiaca pozorovať, keď tam vlastne ani nebol?

Ale to pre takých fake-istov ako ty nie je podstatné.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

http://wechoosethemoon.org/
Celkom zaujimavá stránka, popisuje cestu na mesiac aj graficky :)

Ku konšpirácii asi toľko, pozrite sa na filmy s tých rokov, urobiť v tej dobe také zábery ako spravili s mesiaca by vtedajšia filmová ani neviem aká technika nedokázala tak presvedčivo aby ľudí oklamali.

Daľšia vec je ZSSR... v tej dobe keď v ZSSR vymysleli dobrý hajzel a amíci potom tvrdili že oni majú ešte lepší tak aj v správach ste mohli vidieť že amíci klamú a lepší hajzel majú samozrejme v ZSSR. Myslíte si že keby tam amíci neboli tak ZSSR by s tým nevyšla? Šak každý ich teleskop ich musel pozorovať....

Konšpirátori majú milióny pripomienok a "stopercentných faktov" ktoré im každý čo sa do toho rozumie dokáže vyvrátiť ak sa mu chce tie koniny vôbec vyvracať. Ja neviem povedať prečo amstrog vravel že tam hviezdy nevidel, ale v tom príspevku povedal že ich nevidel na slnečnej strane len. Možno že odraz od povrchu bol tak silný že jednoducho jeho oči nereagovali na hviezdy ktoré boli proti tomu slabý zdroj svetla. A možno priezor skafandra polarizoval akurát svetlo hviezd. Ja netuším.... a možno si len nepametal že ich videl lebo to vtedy nepokladal za doležité.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

ved vravim, ze ten konspiracny nezmysel sa odvolava na nejaku knizku ktoru vidal Collins. (necital som neviem) a Collins by musel byt uplne vygumovany keby tvrdil ze bol na Mesiaci(a z neho videl hviezdy). on tam totiz nikdy nebol... ten "dokument" je uplne odtrhnuty od reality. Collins totiz i v dokumente tvrdi, ze on hviezdy nevidel. Jeho vyrok netvrdi nic o tom odkial to pozoroval.(ako vieme urcite nie z povrchu Mesiaca). lenze prave v tej 27 minute podsunu jeho tvrdenie do ust Amstronga. v edite som napisal preco je to totalna hlupost ten film.
Ja nemam co dokazovat... ja s pristatim ludi na Mesiaci problem nemam a jedna "nezrovnalost" mi to nerozhodi. a nemam to ani ako dokazat (nemam take sklo a nemozem ho vyniest na orbitu nie to na/nad Mesiac.respektive mozem ale nemam tolko dolarov :) ) Co sa tyka toho priezoru (ale stale to je len postavene na domienke). preco ak pouziju dalekohlad hviezdy uvida? no preco dalekohladom je vidiet viac hviezd? odpoved je jednoducha. dalekohlad ma ovela vacsiu zbernu plochu. ludke oko ma par milimetrov stvorcovych mensi dalekohlad ma radovo centimetre, pozri vztah medzi limitnou magnitudou a plochou.
ja neviem aky lepsi dokaz chcete. je tam odrazac, a fotka zakladne pristavacieho modulu bola spravena asi pred rokom, plus niekolko stoviek kg horniny a prachu, astronauti doniesli spat panel zo sondy co tam pristala par rokov pred, na povrchu boli umiestnene seizmografy atd...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

3PO

takže v prvom rade.
1. Stále si nedokázal že cez priezor skafandru sa nedajú vidieť hviezdy.
2. Po tom čo Armstrong vraví že behom fotografovania na mesiaci žiadne nevidel sa ozve Collins a povie, že si nespomína by vôbec nejaké videl. Teda on tvrdí že nevidel hviezdy ani z modulu. Čo už ty nevysvetlíš. Ďalšou otázkou je prečo sa vôbec ozýval keď na povrchu mesiaca nebol.
3. Collins vo svojej knihe neskôr píše že videl hviezdy z modulu pričom sa popiera.
4. Horniny a prach nie sú dôkaz, takéto veci sa dajú získať aj bez astronautov

Kto fabuluje?
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

ivansk - ono to, že nevideli hviezdy ani tak nemuselo byť priezorom ale nasvietením mesiaca. Prisatávali predsa na privrátenej strane priame slnečné svetlo spolu s odrazmi z povrchu mesiaca mohli spôsobyť, že hviezdy boli viditeľné iba pomocou ďalekohľadu. Podobne je to aj na zemi, cez deň hviezdy normálne nevidíš ale s ďalekohľadom kdesi v horách sa pozorovať dajú.

Na margo Collinsovej pamäte, otázka bola položená citujem: "Mohli ste vidět hvězdy a sluneční korónu přes záři slunce ?" teda cez slnečné svetlo ich tiež vidieť nemusel, ale na otvrátenej strane trebárs hej, neviem čo tvrdí vo svojej knihe, chcelo by to presnu citáciu, nielen kúsok vytrhnutý z kotextu pre konšpiračné video ...

A ... máš pravdu, horniny sa dajú získať aj automatickými sondami, ale nie stovky kg dôkladne vybraných ako v prípade Apollo. Sondy Luna priviezli vždy cca 100 g .
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Pozri Ivan, cele vase "argumentovanie" stoji na chytanie za slovicka. Jednak astronautov, ktori sli na Mesiac naozaj nemuseli velmi trapit hviezdy. A navyse, padlo tu dost argumentov preco ich ani nemuseli vidiet (ci uz odraz mesiaca alebo priezor skafandra) - ale na druhu stranu, nevidim ze by si mi vyvratil ani jeden z tych bodov, co som tu hodil stranku dozadu, ako je to mozne?
okolimar
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa okolimar »

Ivan stavias smiesny argument ako je to co kto povedal ci videl alebo nevidel hviezdy proti argumentom ako je hornina, odmontovana kamera, drobnohlad ZSSR, zaznamy ktore nie su mozne natocit na Zemi..

vec, ktorej by sa naozaj zaryty konspirator mal chytit su podla mna Van Allenove pasy.. to je najvacsi otaznik, nie to ze preco cez silny filter (aby podstatne silnejsie svetlo ake je na Zemi neposkodilo zrak) a popri od Slnka oziarenom Mesiaci (ktory celkom fajn odraza aj na Zem takze na samotnom Mesiaci musi byt riadna ziara) nebolo vidiet hviezdy.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

ivansk - ono to, že nevideli hviezdy ani tak nemuselo byť priezorom ale nasvietením mesiaca. Prisatávali predsa na privrátenej strane priame slnečné svetlo spolu s odrazmi z povrchu mesiaca mohli spôsobyť, že hviezdy boli viditeľné iba pomocou ďalekohľadu. Podobne je to aj na zemi, cez deň hviezdy normálne nevidíš ale s ďalekohľadom kdesi v horách sa pozorovať dajú.

Pripadá ti, že za takýchto podmienok nie je možné sledovať hviezdy?

http://2.bp.blogspot.com/_jIPNvBuH41s/S ... moon+2.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_jIPNvBuH41s/S ... moon+3.jpg

Okrem toho na zemi máme atmosféru mraky a pod. Preto sme cez deň limitovaný. Napriek tomu sa niekedy dajú hviezdy pozorovať aj cez deň.

tak isto tiene

http://2.bp.blogspot.com/_jIPNvBuH41s/S ... moon+1.jpg

Ako to, že tiene nemajú rovanký smer??

Veď to by už aj žiaka základnej školy prebudilo.

Ďalšia vec je, že po pristátí modulu nie je badateľný žiadny kráter a dokonca jeho pristávacie "nohy" sú bez zrnka prachu.

http://2.bp.blogspot.com/_jIPNvBuH41s/S ... moon+9.jpg

Taktiež v mojom predošlom videu je video, ktoré jasne ukazuje podvod, ktorý urobili astronauti v rakete aby nafingovali vzďaľovanie sa od zeme. Kto nevidel nevie. Kto videl urobí si názor sám. Taktiež je tam video z nakrúcania na mesiaci kde Americká vlajka veje, čo je veľmi zaujímavý fakt.

//autoeditácia príspevku (22 Apr 2010, 8:43)
eMPiko napísal:Pozri Ivan, cele vase "argumentovanie" stoji na chytanie za slovicka. Jednak astronautov, ktori sli na Mesiac naozaj nemuseli velmi trapit hviezdy. A navyse, padlo tu dost argumentov preco ich ani nemuseli vidiet (ci uz odraz mesiaca alebo priezor skafandra) - ale na druhu stranu, nevidim ze by si mi vyvratil ani jeden z tych bodov, co som tu hodil stranku dozadu, ako je to mozne?
Bohužiaľ to čo tvrdíš sú absolútne nepodložené konšpirácie. Nikto nedokázal, že je cez priezor skafandra nemožné vidieť hviezdy a v takých podmienkach aké sú na mesiaci viditeľné aj z obrázkov, hviezdy muselo byť vidno.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

IvanSk napísal:3PO

takže v prvom rade.
1. Stále si nedokázal že cez priezor skafandru sa nedajú vidieť hviezdy.
2. Po tom čo Armstrong vraví že behom fotografovania na mesiaci žiadne nevidel sa ozve Collins a povie, že si nespomína by vôbec nejaké videl. Teda on tvrdí že nevidel hviezdy ani z modulu. Čo už ty nevysvetlíš. Ďalšou otázkou je prečo sa vôbec ozýval keď na povrchu mesiaca nebol.
3. Collins vo svojej knihe neskôr píše že videl hviezdy z modulu pričom sa popiera.
4. Horniny a prach nie sú dôkaz, takéto veci sa dajú získať aj bez astronautov

Kto fabuluje?
A ty si nedokázal že sa vidieť dajú v tých podmienkach. A ako prosímťa by si v tej dobe dovliekol na zem 400kg mesačných hornín?

edit:
Také tieňe ako ukazuješ príspevok pred týmto nafotíš aj na zemi, hlavne keď máš slnko na horizonte to ide.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

ja sa k tomu ci vidiet alebo nevidiet hviezdy uz nebudem vyjadrovat.tenraz naposled. skus si ten experiment co som napisal vyssie.velmi dobre to poznam, ako clovek neuvidi ani hviezdicku ked dostane poriadny zablesk do oci (kuk pojem akomodacia oka na tmu). ta otazka toho novinara je uplne blba preto sa mozno aj Amstrong aj Collins zamotali. lebo novinar sa pyta aj, ze ci videli aj Slnecnu koronu. ta je milion krat menej jasna ako povrch Slnka. da sa pozorovat iba ked povrch Slnka zakryjes (zatmenie Slnka, koronograf, pozri stranku SOHO popripade este zmienku o protuberancnych dalekohladoch).
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Záver je taký, že ste proste nič nevyvrátili, inak poprosím ťa o názornú ukážku kde je jeden zdroj svetla a 2 tiene smerujúce úplne iným smerom.
A ty si nedokázal že sa vidieť dajú v tých podmienkach. A ako prosímťa by si v tej dobe dovliekol na zem 400kg mesačných hornín?
Počuj ty si katolík alebo čo??

Videl si tých 400Kg horniny a držal si ich v ruke? Tu sa smejete z viery v Boha a vy veríte, že niekde existuje 400KG horniny z mesiaca. :D
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Zober si lampu svieť ňou na stôl. Jeden objekt nechaj na mieste a druhým hýb... žeby tie tieňe neboli rovnaké?

Skús s atrošku zaujímať, určite niekde nájdeš aj zoznam univerzít kde tú horninu poslali a aj vyjadrenie tej unverzity po preskúmaní.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

IvanSk napísal:Záver je taký, že ste proste nič nevyvrátili, inak poprosím ťa o názornú ukážku kde je jeden zdroj svetla a 2 tiene smerujúce úplne iným smerom.
toto je snad najlahsie na dokazanie :-D
prvy odkaz co som nasiel cez google: http://www.clavius.org/shadlen.html
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Ivan:
vies co tiez som nevidel nikdy tutanchamonov poklad, nazivo som nevidel ani nasho prezidenta, dokonca som nevidel ziadnu telekomunikacnu druzicu, ani atom, ani invaziu vojsk varsavskej zmluvy do ceskoslovenska, ani som nevidel vsetky hlasovacie listky z minulych volieb atd... a ani teba som nevidel.zacinam fakt rozmyslat ci niesi len bot zo Sumracnej ... najradsej by som pouzil Bohusovu odpoved z filmu Kurvahosi... ale moderator by ma banol. ak by bolo po mojom a mat peniaze tak ta tam vystrelim nech sa pozries.

sundevil: krasny odkaz. konspiratori nech si skusia... netreba nam ani raketu, sklo, mesacny povrch... staci lampa karton a nejake palicky...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Inak to s tou lampou som sem dal len tak odveci a už tu je aj odkaz. Pravdou je ale že tá lampa má nemusí mať až takú veľkú výpovednú hodnotu, pri porovnávaní s mesiacom treba brať v úvahu že čím daľej je zdroj od telies tým je rozdiel medzi ich tieňmi menší. A Slnko je teda hodne daľeko. Otázne je ale aj či tam nepôsobili niaké silné odrazy alebo či dokonca sami astronauti si tam nesvietili niečím. Ba či terén na ktorom stoja neni nerovný a aj to všetko má vplyv na tieňe.

Inak pri používaní širokouhlých objektívou bývajú tiež tieňe kadejaké krivé a divné.... to môže byť tiež vysvetlenie. Má tu niekto s prítomných vôbec šajnu aké tam mali fotoaparáty? Akú mali expozíciu a všetko okolo toho? Lebo príde mi divné kecať im do fotiek keď netúšim ako to vlastne fotili.... Však fotografovanie to je celá veda....
3PO
Medium Professional
Medium Professional

tu samozrejme ide o pouzitu optiku (koma pri okrajoch snimku napriklad) ale aj o zakony perspektivy a nedokonalosti oka. ved na tom funguju opticke klamy.... vid napriklad tento. su vojaci rovnako vysoky ? samozrejme ze su ale pokial si to nepomerate neuverite... http://brainden.com/images/firemen.gif
hughito
Redeemer
Redeemer

Ivan, všetky tvoje trápne argumenty čo si tu použil sú vyvrátené, tieto konšpiračné teórie boli roztrhané na prach. Veriť im môžu fakt už len slabomyseľnejší alebo inak psychicky narušení ľudia.

Hlavne ten tvoj argument s vlajkou ma dojal.... :cry:
Napísať odpoveď