Shutter Island SPOILER
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Shutter Island SPOILER
o tom (ne)pochopeni je cela tema.
hojko: Nie si sám, čo ten film nepochopili
mirak2: Prečítal som si celú tému, ďalej komentáre na csfd, aj tak neviem ako to teda po správnosti má byť

mirak2: Prečítal som si celú tému, ďalej komentáre na csfd, aj tak neviem ako to teda po správnosti má byť
Ci bol pacient alebo to bolo na neho usite to nevie nikto... ak by niekto dosiel s kvalitnym argumentom asi by sa to roztrusilo po forach... Pre mna to nebol pacientom... pacientov na psychiatrii stretavam, kedze na jednej klinike uz pracujem skoro 2 roky a on mi k nim nesedel 
-
mirak2
Hardcore addict
podla mna to bola pointa filmuSajmon napísal:mirak2: Prečítal som si celú tému, ďalej komentáre na csfd, aj tak neviem ako to teda po správnosti má byť
kolko z tych pacientov su vysluzilci z WW2?Retne napísal:Ci bol pacient alebo to bolo na neho usite to nevie nikto... ak by niekto dosiel s kvalitnym argumentom asi by sa to roztrusilo po forach... Pre mna to nebol pacientom... pacientov na psychiatrii stretavam, kedze na jednej klinike uz pracujem skoro 2 roky a on mi k nim nesedel
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Mne to tiez prislo tak, ze ked uz sa hrnul k zaveru vystrovania a odhalil, ze co sa vsetko deje, ak to ne neho usili a za pomoci liekov mu to vsugerovali. Teda to bol aspon moj prvy dojem z tohto filmu.
-
pryja
Darca
Presne to som si myslela aj ja, ze je to tak a potom niekto zalozil tuto temu a ako som to citala, tak som zacala hlbsie nad tym filmom rozmyslat. A potom som to pozrela tnovu a znovu a cim viac to pozeram, tym viac som z toho jelen.
lenze viete co mna zaujalo, ako mu islis uz robit tu lobotomia tak potom taky dlhy zaber na ten majak, z coho som si vyvodil ze mu ju idu robit do majaku (moze to byt blbost no ja som to tak vnimal), cize tam mohli robit testy napacientoch a tym sa to cele zamotava
Len taka mensia uvaha, naco bol ten majak oploteny s elektrickym plotom? But tam robili tu lobotomiu alebo tie pokusi...hm
Ja sa prikláňam skôr k verzii, že to bol naozaj agent a dostali ho. Nie som síce o tom presvedčený na 100 percent ale nasledovné by tomu mohlo nasvedčovať.
1. V snoch sa mu najskôr zjavovala iba žena (sám na začiatku tvrdil, že pyroman podpálil dom v ktorom zhorela - to by sny potvrdzovali), následne ako mu podstrčovali "lieky" a zoznamovali ho so zmiznutou pacientkou a jej životom, sa mu už začalo snívať o jej deťoch - videl ako ich zabila a pomohol jej ich hodiť do jazera. A nakoniec po jej "výstupe" už bol v polohe jej manžela - čo si následne spojil zo svojou ženou a vyústilo to v to, že ona utopila svoje deti. Preto si myslím, že ho postupným oblbovaním dostali do polohy, že on môže za vraždu 3 detí (sám sa tým obvinil).
2. Doktorka v jaskyni, s ktorou sa stretol ho zobudila tak, že ho zatriasla za plece - čo predpokladám výplod chorej mysle nedokáže. Taktiež vysvetlila celé "pozadie" toho, čo sa deje na ostrove.
Prečo to asi nebol cvok:
1. Prečo by to bol najnebezpečnejší pacient na ostrove? Veď zabil len svoju ženu, aj to v absolútne vypätej situácií. Prečo by zabíjal ďalších?
2. Prečo by si nič na ostrove nepamätal, keď tam už bol 2 roky?
Čo ma trochu mýli a nepasuje do mojej teórie:
1. V prvej scéne Teddy vysvetľuje, že neznáša vodu. To by sedelo na to, že z nej vyťahoval svoje mŕtve deti.
2. Pokývanie hlavou Chucka pri poslednom rozhovore by nasvedčovalo tomu, že oznamuje, že Teddy je zase "mimo" - na druhej strane by to mohlo znamenať, že oznamuje , že sa im nepodarilo ho dostať do pozície blázna.
Inak skvelí film. Videl som ho včera, takže najbližšie si ho pozriem znovu a dúfam že nájdem viac dôkazov potvrdzujúcich môj názor.
1. V snoch sa mu najskôr zjavovala iba žena (sám na začiatku tvrdil, že pyroman podpálil dom v ktorom zhorela - to by sny potvrdzovali), následne ako mu podstrčovali "lieky" a zoznamovali ho so zmiznutou pacientkou a jej životom, sa mu už začalo snívať o jej deťoch - videl ako ich zabila a pomohol jej ich hodiť do jazera. A nakoniec po jej "výstupe" už bol v polohe jej manžela - čo si následne spojil zo svojou ženou a vyústilo to v to, že ona utopila svoje deti. Preto si myslím, že ho postupným oblbovaním dostali do polohy, že on môže za vraždu 3 detí (sám sa tým obvinil).
2. Doktorka v jaskyni, s ktorou sa stretol ho zobudila tak, že ho zatriasla za plece - čo predpokladám výplod chorej mysle nedokáže. Taktiež vysvetlila celé "pozadie" toho, čo sa deje na ostrove.
Prečo to asi nebol cvok:
1. Prečo by to bol najnebezpečnejší pacient na ostrove? Veď zabil len svoju ženu, aj to v absolútne vypätej situácií. Prečo by zabíjal ďalších?
2. Prečo by si nič na ostrove nepamätal, keď tam už bol 2 roky?
Čo ma trochu mýli a nepasuje do mojej teórie:
1. V prvej scéne Teddy vysvetľuje, že neznáša vodu. To by sedelo na to, že z nej vyťahoval svoje mŕtve deti.
2. Pokývanie hlavou Chucka pri poslednom rozhovore by nasvedčovalo tomu, že oznamuje, že Teddy je zase "mimo" - na druhej strane by to mohlo znamenať, že oznamuje , že sa im nepodarilo ho dostať do pozície blázna.
Inak skvelí film. Videl som ho včera, takže najbližšie si ho pozriem znovu a dúfam že nájdem viac dôkazov potvrdzujúcich môj názor.
-
Kamilgxk
Medium Expert
ja vam to vysvetlim
ide o to ze on bol pacientom ktory fakt zabil svoju zenu.
a potom ako ut o vsetko vysvetlili tak jednoducho odmietol prijat tu pravdu a rozhodol sa ze ostane pri tom svojom sne, lebo bolo pre neho lahsie ostat nepochopeny blazon ako vrah mazelky a tak si dal upiect mozok. ved to cele povedal na konci.
ide o to ze on bol pacientom ktory fakt zabil svoju zenu.
a potom ako ut o vsetko vysvetlili tak jednoducho odmietol prijat tu pravdu a rozhodol sa ze ostane pri tom svojom sne, lebo bolo pre neho lahsie ostat nepochopeny blazon ako vrah mazelky a tak si dal upiect mozok. ved to cele povedal na konci.
Je pravda že presná teória nieje, sú 2 smery, ale detajly sú rovnaké, a detajly som pochopil (vďaka bohu (plnohodnotný zážitok)) už na prvý krát. Ja sa prikláňam k smeru že DiCaprio bol naozaj cvok z událostí s deťmi a zabitím ženy.
V ústave bol teda 2 roky, pirčom už zrejme 1 krát prežil vrátenie do skutočného sveta, no opäť sa vrátil do toho svojho. Na konci filmu, na scéne na schodoch sa stretol »pri plnom vedomí« s jeho doktorom (Chuckom), a »hral sa« na blázna (oslovoval ho Chuck, a vyzýval ho na útek), kedže si uvedomil, že nedokáže žiť s vedomím, že zabil manželku i keď ju miloval ("žiť ako monštrum"), ale radšej pôjde na tú operáciu mozgu a bude žiť ako spomínaný "zombie" ("zomrieť ako dobrý človek"). Chuck, teda jeho lekár pokývnutím hlavy naznačil riaditelovi, že sa mu ho opäť nepodarilo uzdraviť, preto sa vybrali za Teddym odpraviť ho na operáciu, a ak som dobre videl, v handričke mal aj injekciu so sedatívami (?) ak by sa Teddy bránil, no on vedel čo ho čaká (kedže bol pri plnom vedomí) a išiel dobrovoľne popred nich.
Teórie sú síce dve, jedna, že mu toho blázna vnútili do hlavy, a on naozaj prišiel vyšetrovať zmiznutie. A druhá, že tým bláznom 2 roky naozaj bol. No to, že v poslednej scéne blázna IBA HRAL, je priam jasné! Nad tým netreba diskutovať.
Čo mi ale nejde do hlavy?
-už spomínaný záber na maják na konci filmu, pričom v majáku podla danej dlhej scény nič nebolo
-najnebezpečnejší pacient, pričom si pobehoval po areály aj mimo neho, dokonca ho v bloku C stretol strážnik so slovami "máme ich pochytať, nie zabiť",
-bezpečnostné oplotenie okolo majáku spolu so strážou
Ešte by som dodal niečo na vyvrátenie vyšších riadkov:
-v majáku bolo niekolko nevyužitých poschodí, a na najvyššom čakal riaditel blázinca. Scéna teda bola nafingovaná, a operácie sa tam naozaj robiť môžu - možno aj tie pokusy. Narážam na to, na čo by tam mali nevyužité priestory, a na čo by ich strážil pešiak so zbraňou a plot?
-niekto tu písal, že je zvláštne, aby sa mu najprv objavovala len manželka, a až neskôr (jeho) deti, a stratená žena, ktorá unikla z blázinca. Je to podla toho ako sa dej vyvýja, on si totiž nepamätal vôbec nič, dokonca nevedel že má deti. Po objasnení prípadu s únikom ženy sa dozvedel o "jej" deťoch a preto sa mu zjavovali vo snoch a halucináciách. Dcéra mu hovorila "prečo si ma nezachránil?" a dobre vedela na čo sa pýta, čo je ďalšia vec, ktorá naznačuje, že bol skutočne blázon a ošetrovatelia a riaditel mali pravdu.
V ústave bol teda 2 roky, pirčom už zrejme 1 krát prežil vrátenie do skutočného sveta, no opäť sa vrátil do toho svojho. Na konci filmu, na scéne na schodoch sa stretol »pri plnom vedomí« s jeho doktorom (Chuckom), a »hral sa« na blázna (oslovoval ho Chuck, a vyzýval ho na útek), kedže si uvedomil, že nedokáže žiť s vedomím, že zabil manželku i keď ju miloval ("žiť ako monštrum"), ale radšej pôjde na tú operáciu mozgu a bude žiť ako spomínaný "zombie" ("zomrieť ako dobrý človek"). Chuck, teda jeho lekár pokývnutím hlavy naznačil riaditelovi, že sa mu ho opäť nepodarilo uzdraviť, preto sa vybrali za Teddym odpraviť ho na operáciu, a ak som dobre videl, v handričke mal aj injekciu so sedatívami (?) ak by sa Teddy bránil, no on vedel čo ho čaká (kedže bol pri plnom vedomí) a išiel dobrovoľne popred nich.
Teórie sú síce dve, jedna, že mu toho blázna vnútili do hlavy, a on naozaj prišiel vyšetrovať zmiznutie. A druhá, že tým bláznom 2 roky naozaj bol. No to, že v poslednej scéne blázna IBA HRAL, je priam jasné! Nad tým netreba diskutovať.
Čo mi ale nejde do hlavy?
-už spomínaný záber na maják na konci filmu, pričom v majáku podla danej dlhej scény nič nebolo
-najnebezpečnejší pacient, pričom si pobehoval po areály aj mimo neho, dokonca ho v bloku C stretol strážnik so slovami "máme ich pochytať, nie zabiť",
Ešte by som dodal niečo na vyvrátenie vyšších riadkov:
-v majáku bolo niekolko nevyužitých poschodí, a na najvyššom čakal riaditel blázinca. Scéna teda bola nafingovaná, a operácie sa tam naozaj robiť môžu - možno aj tie pokusy. Narážam na to, na čo by tam mali nevyužité priestory, a na čo by ich strážil pešiak so zbraňou a plot?
-niekto tu písal, že je zvláštne, aby sa mu najprv objavovala len manželka, a až neskôr (jeho) deti, a stratená žena, ktorá unikla z blázinca. Je to podla toho ako sa dej vyvýja, on si totiž nepamätal vôbec nič, dokonca nevedel že má deti. Po objasnení prípadu s únikom ženy sa dozvedel o "jej" deťoch a preto sa mu zjavovali vo snoch a halucináciách. Dcéra mu hovorila "prečo si ma nezachránil?" a dobre vedela na čo sa pýta, čo je ďalšia vec, ktorá naznačuje, že bol skutočne blázon a ošetrovatelia a riaditel mali pravdu.
-
axxis
Addict
1 - to bol len zaber na majakPieer-ZA napísal: Čo mi ale nejde do hlavy?
2 - pretoze vsetci mali hrat jeho hru, hlavny doktor hovoril, ze to bol uplne ojedinely experiment v dejinach, a navyse nanho stale daval pozor doktor, ktory sa maskoval za jeho partaka
3 - sam si videl, ze v majaku nic nebolo a oplotenie + straz bola len hra aby mu mohli ukazat ake nerealne to cele je. naco straz, ktora nema nabitu zbran? dokonca aj jeho vlastna zbran bola len maketa a to hovoril, ze dokaze spoznat nabitu zbran podla vahy. dokonca fantaziroval aj o tom, ze doktora skutocne zastrelil, vsetko bolo spravene len preto aby ho priviedli do reality.
Aha naozaj, ušli mi nejaké detajly. Dík. 
Inak, teraz ma napadlo, len neviem či sa mi to nezdalo. V scéne, keď prišli do blázinca, mali Teddy a Chuck odovzdať zbrane. Nemal náhodou Chuck nejaké problémy so zbraňou? Resp. ako keby ju nevedel vybrať a maturoval nad tým, ako keby to robil prvý krát - teda režisér poukazoval na to, že je to doktor, nie detektív.
Inak, teraz ma napadlo, len neviem či sa mi to nezdalo. V scéne, keď prišli do blázinca, mali Teddy a Chuck odovzdať zbrane. Nemal náhodou Chuck nejaké problémy so zbraňou? Resp. ako keby ju nevedel vybrať a maturoval nad tým, ako keby to robil prvý krát - teda režisér poukazoval na to, že je to doktor, nie detektív.
je to tak a je to tu aj popisane ta scenka.
len tak mimochodom nechapem co sa tu riesi
Ved je to uplne jasne ze tam bol pacientom.
Tak ale chapem ze su ludia, ktori by neverili ani keby im to potvrdil sam DiCaprio
len tak mimochodom nechapem co sa tu riesi
Tak ale chapem ze su ludia, ktori by neverili ani keby im to potvrdil sam DiCaprio
Aha pardon, staršie stránky som nečítal.meffisto napísal:je to tak a je to tu aj popisane ta scenka.
Palec hore!meffisto napísal:len tak mimochodom nechapem co sa tu riesiVed je to uplne jasne ze tam bol pacientom.
neviem co sa na tom filme neda pochopit ? ten zaver to vsetko vysvetlil ze je to blazon
Ten záver hlavne vysvetlil, že na konci už blázon nebol. Hral sa na blázna.Patjo napísal:neviem co sa na tom filme neda pochopit ? ten zaver to vsetko vysvetlil ze je to blazon
Presne...nejako na tvári mu to bolo vidieť, že to len hrá...myslím si, že keby bol blázon, inak by to povedal...naliehavejšie.
Tak tak, neviem ako to povedal v pôvodnom znení, ja som to videl len v dabingu, ale aj tam bola počuť tá ľahkosť a to, že ten útek berie až príliš s kludom. Scenárista dobre vedel čo píše,...Rad8) napísal: Presne...nejako na tvári mu to bolo vidieť, že to len hrá...myslím si, že keby bol blázon, inak by to povedal...naliehavejšie.
No nwm preco som si ten film kuko laz teraz, priklanam sa v tej verzii ze tam uz bol 2 roky.
Akurat so mto dopozeral.
No to ze nevedel odopnut zbran, to utvrdzuje ze bol doktor.
a este to ze si mylil jeho partak mesto odkial bol
A nebola ta sestricka nakonci ta v tej jaskyni, ci to sa mi len zdalo?
//este ma napadlo ochranka majaka, tiez musela byt naraficena aby si utvrdil svoju predstavu, vsak ako sa ukazalo stranik v nej nemal ani naboje
ja som to tiez videl s dabingom, po 9 filmoch s titulkami to bolo cudne
Keby to nanho nasili, tak jeho partak by neprikivol tomu doktorovi ci co to je ze je to opat tu.
hh ale zaujimavy film, ale ja som presvedceny len o moznosti ze bol pacient, nevedel sa zmierit ze zabil zenu, ktora zabila jeho deti, nechcel zomriet ako netvor, tak nakoniec to zahral na blazna zase aby mu spravili lobotomiu a navsetko zabudol. sak isiel aj dobrovolne snimi
Akurat so mto dopozeral.
No to ze nevedel odopnut zbran, to utvrdzuje ze bol doktor.
a este to ze si mylil jeho partak mesto odkial bol
A nebola ta sestricka nakonci ta v tej jaskyni, ci to sa mi len zdalo?
//este ma napadlo ochranka majaka, tiez musela byt naraficena aby si utvrdil svoju predstavu, vsak ako sa ukazalo stranik v nej nemal ani naboje
ja som to tiez videl s dabingom, po 9 filmoch s titulkami to bolo cudne
Keby to nanho nasili, tak jeho partak by neprikivol tomu doktorovi ci co to je ze je to opat tu.
hh ale zaujimavy film, ale ja som presvedceny len o moznosti ze bol pacient, nevedel sa zmierit ze zabil zenu, ktora zabila jeho deti, nechcel zomriet ako netvor, tak nakoniec to zahral na blazna zase aby mu spravili lobotomiu a navsetko zabudol. sak isiel aj dobrovolne snimi