Nazory na mbank.sk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Nazory na mbank.sk

Príspevok od používateľa mi-chau »

ano :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

lovely :) diky za skoru odpoved
este taka otazky, pri podavani formularu mam nechat zaciarknute aj polozky s Emax? chcem len bezny ucet
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

nechaj si aj emax, je zadara nemusis pouzivat a moze sa hodit
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Tak konecne prisla do mBank aj SEPA
http://www.mbank.sk/sprievodca/sepa/index.html
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Chcel by som si zatiaľ bokom spraviť účet v mBank.
Pri zadávaní žiadosti to ale na mňa vychrlí hneď niekoľko položiek:
KONTO - bežný účet
mKONTO - debetná karta
eMAX - sporiaci účet
eMAX - debetná karta
eMAX plus - sporiaci účet

Čo z toho mám zaškrtnúť???

Chcem
a) bežný účet + k nemu kartu s možnosťou prečerpania + možnosť sporiť na účte
b) embosovanú kreditnú kartu

Tak čo? :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

daj vsetko. mKonto a debetku budes pouzivat ako pri ostatnych bankach. pricom cast penazi presunies na eMax alebo eMax plus.

Tie su obmedzene iba tym, ze vedia poslat peniaze iba na jeden ucet, teda bezne na mKonto.

eMax plus ma vyssie urocenie ako eMax, ale mozes z neho presunut na mKonto iba peniaze iba raz za mesiac bezplatne, za kazdy dalsi transfer platis poplatok.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Holubar napísal:daj vsetko. mKonto a debetku budes pouzivat ako pri ostatnych bankach. pricom cast penazi presunies na eMax alebo eMax plus.

Tie su obmedzene iba tym, ze vedia poslat peniaze iba na jeden ucet, teda bezne na mKonto.

eMax plus ma vyssie urocenie ako eMax, ale mozes z neho presunut na mKonto iba peniaze iba raz za mesiac bezplatne, za kazdy dalsi transfer platis poplatok.
mKONTO - bežný účet dostanem ten super bezpoplatokový účet
mKONTO - debetná karta dostanem peknú žltkasto-kvietkovanú kartu k tomu super bezpoplatkovému účtu - predpokladám že aj s debetom aký si nadefinujem
eMAX - sporiaci účet toto je možnosť sporiť na účte? niečo ako druhý účet na ktorý viem presúvať peniaze s tým, že je tam trošku lepšie úročenie?
eMAX - debetná karta - na čo je toto?
eMAX plus - sporiaci účet toto je to isté ako eMax len môžem presunúť peniaze raz za mesiac?

Chápem dobre? A kreditku dostanem kde?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal: mKONTO - bežný účet dostanem ten super bezpoplatokový účet
mKONTO - debetná karta dostanem peknú žltkasto-kvietkovanú kartu k tomu super bezpoplatkovému účtu - predpokladám že aj s debetom aký si nadefinujem
eMAX - sporiaci účet toto je možnosť sporiť na účte? niečo ako druhý účet na ktorý viem presúvať peniaze s tým, že je tam trošku lepšie úročenie?
eMAX - debetná karta - na čo je toto?
eMAX plus - sporiaci účet toto je to isté ako eMax len môžem presunúť peniaze raz za mesiac?

Chápem dobre? A kreditku dostanem kde?
debetna karta mBank je klasicka platobna karta, nedavaju k nej resp. k uctu povolene precerpanie, ako inde, kreditka je zvlast produkt, o ktory ziadas, viac najdes na ich strankach. Debetna karta k eMax je nanic, teda ak nechces mat dva ucty s kartami, ja to povazujem za zbytocne.

Niekde som tu uz aj pisal, ako to pouzivam ja. Na mKonte drzim vzdy len nejaku hotovost, napr 100eur, ked potrebujem vybrat, alebo zaplatit, ostatne peniaze mam na eMax alebo eMax plus, k tym sa da dostat len tak, ze ich najprv prevedies na mkonto a odtia uz bud kartou alebo prevodom. Takato schema ti zabezpeci aj pripad, ze ti zneuziju kartu, lebo kartou zaplatis len to, co mas aktualne ucte, ktory k nej je priradeny, teda mkonto - a to je aj dovod, preco nemam kartu k emaxu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak už som ich nový zákazník. Regol som sa, v priebehu týždňa chodili nejaké maily, že ste registrovaný, čakajte na kuriéra a bla bla bla...
Kuriérka prišla cca o 7-8 pracovných dní za mnou do práce, podpísal som a teraz čakám na to kým prídu debetná a eMax karta.

Spravil som prvý prevod z TB pokusných 5 € a je to tam samozrejme, zoznamujem sa s inteface IB a v priebehu mesiaca asi prejdem. Možno táto alebo ďaľšia výplatu už pôjde na mKonto. Chcem prejsť čo najskôr, ale musím od nich vyždímať kreditku lebo bez nej to nepôjde ale druhej strane nechcem čakať polroka kým si ma preklepnú.

Zatiaľ to vyzerá všetko dobre. V TB zaplatím 5 € mesačne + 7 € kreditka = 144 € ročne. Koniec. To už nechcem. S mBank počítam, že moje náklady na banku neprekročia 10 € ročne. Ak vôbec.
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

ja som spokojny a moje poplatky za vedenie uctu su dokonca v pluse
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ako mozes mat poplatky v pluse? potom to uz nie su poplatky nie? :D
ja som este neplatil ani 1€ za vedenie uctu a transakcie
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

begbeee: Ziadal si uz o kreditku? Ako prebieha cely proces? Co vestko k tomu treba?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to netreba poziadat, to si zaskrtnes vo formulari a potom len cakas, najprv ti kurier donesie papiere na podpis a o par dni neskor ti postou pride kreditka
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

urcite sa bavime o tom istom? rozlisujes debetnu a kreditnu kartu?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

guess.whoo napísal:ako mozes mat poplatky v pluse? potom to uz nie su poplatky nie? :D
ja som este neplatil ani 1€ za vedenie uctu a transakcie
tak napriklad v CR za vedenia uctu u Reiffky neplatim nic, naopak kazdy mesiac mi banka pripise 20 CZK
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 - to som ani netusil, diky za tip do buducna
Holubar - ja som v tom, ze mbank ponuka len jeden typ karty, ci nie?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak kreditku musíš dokladovať príjem a zrejme by si mal mať nejakú "históriu" u konkrétnej banky i keď myslím, že banky si informácie o bonite klientov menia, tak dúfam, že by to nemuselo byť dlho.
A potom je to ako s úverom - buď ti ju dajú alebo nie.

Probs je, že som si na to kus zvykol a poznám výhody jej užívania.

//:---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takže už som čerstvý plnohodnotný užívateľov mKonta, eMax a eMax plus, výplata a transakcie chodia už na a z mKonta, eMax plus je dobré elektronické prasiatko a eMax je ako stvorený na internetovú platbu.

Páči sa mi, že na oboch kartách je cvs symbol a karta k mKontu je embosovaná a s čipom. Tak to má byť.

Zatiaľ som s mBank spokojný. Jediné mínus je, že medzibankový prevod JE dlhší ako v Tatrabanke. Kým v TB to bolo max 24 hodín, v mBank to vyzerá, že im to trvá aj 2 noci.

Účet v bývalej zdieračskej banke som už zrušil ponechal som si od nich už len kreditku, na ktorej mi zdvojnásobili kredit, no tak to zahoď :)
zakaznik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa zakaznik »

banka je dobrá akurát tak na pravidelné prevody. Držať tam peniaze neradím. Napríklad nie je členom bankovej asociácie.

Alebo aj:

http://balat.blog.sme.sk/c/229537/Banka ... o-ale.html
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

O MBank začínam uvažovať aj ja. Hoci mám účty a kreditné karty tu v Anglicku, na Slovensku mám účet vo VÚB, ktorá mi začína svojimi poplatkami pomaly ale isto liezť na city. Sranda je, že účet bol založený v Žiline a keď som ho chcel minulý rok zrušiť v mojom domovskom meste počas mojej dovolenky na Slovensku, poslali ma dokrista s tým, že účet musí byť zrušený v tom meste, kde bol založený (je*** slovenské banky, poďme v ústrety zákazníkom, že ano...). Keďže mám 25-dňovú dovolenku na Slovensku, ktorá začína o 3 týždne, tak sa zjavne zastavím v Žiline a pošlem tých neznabohov niekam.

Avšak problém - zrušia mi účet, aj keď nemám občiansky preukaz? Ten som stratil v októbri a odvtedy som na Slovensku nebol a vďaka dokonalosti našej byrokracie sa dá vybaviť iba osobne, dostanem ho ale až do 30tich dní, čo asi počas dovolenky nestihnem. Nebude mi v banke (VÚB) stačiť aj pas? Ako je to s vybavením toho MBank konta (kreditku nechcem, aj tak by mi ju nedali, na Slovensku nemam credit file) s embosovanou platobnou kartou (sporoúčet mi tiež netreba, mám tu v UK) - budem aj v tomto prípade potrebovať občiansky preukaz? Alebo stačí aj pas? Stihnú mi ten účet v MBank spojazdniť čo ja viem do 20tich dní tak, aby som si už kartu mohol vziať sebou do UK? Kthx.

//seth82 téma je o mbank, nie o VÚB alebo o tom, že si stratil občiansky.
//Goten

//Goten: všetko to s MBank súviselo, či už priamo, alebo nepriamo. Ďakujem za poučenie, čítať ešte viem a dokonca si viem prečítať aj celý názov témy - ak si si nevšimol, strata občianskeho taktiež súvisí so zakladaním účtu v MBank a aj to zrušenie účtu vo VÚB. Nebudem kvôli spomínaným problémom zakladať novú tému, keď mi tu ľudia ochotne odpovedali...
Napísať odpoveď