Pridam jeden zazitok z polovacky : Robili sme honcov a diviaky nejako prerazili dozadu, kde sme boli my, lebo cez husty porast sipiek sa nedalo preist, tak sme isli po kolenach. Naraz vsetci kricia, ze diviaky idu na nas. Tak sme sa postavili a behom cez sipky k najblizsim stromom. Spoluziak, ktory bol vpredu ostal na kolenach a zrychlenym pohybom isiel niekam za skalu. A naraz asi na 6 metrov od neho diviak. Chlap sa zlakol a tak zreval po diviakovi, ze ten normalne zabrzdil a zacal bezat doprava. To bolo jedine stastie, inac by sa stretli hlavami.
Obrana proti divej svini
Keby uz aj ide na teba diviak, a je to neodvratne ze ti prejde "pomedzi nohy" tak je dolezite, aby ti klami neroztrhol tepny na stehnach. Najlepsie by bolo vyskocit... co ja viem, v tej chvili ti behaju po rozume ine veci
Toto sme preberali na polovnictve. Boli take pripady, ze diviak rozrezal klami obe ! tepny chlapovi na stehnach. Nejako to sice prezil, ale bolo to tesne.
Pridam jeden zazitok z polovacky : Robili sme honcov a diviaky nejako prerazili dozadu, kde sme boli my, lebo cez husty porast sipiek sa nedalo preist, tak sme isli po kolenach. Naraz vsetci kricia, ze diviaky idu na nas. Tak sme sa postavili a behom cez sipky k najblizsim stromom. Spoluziak, ktory bol vpredu ostal na kolenach a zrychlenym pohybom isiel niekam za skalu. A naraz asi na 6 metrov od neho diviak. Chlap sa zlakol a tak zreval po diviakovi, ze ten normalne zabrzdil a zacal bezat doprava. To bolo jedine stastie, inac by sa stretli hlavami.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Obrana proti divej svini
Takže: po prečítaní jeho kníh mením názor na pána Chlíbka - nie je hlúpy ako som ho nazval (verejne sa ospravedlňujem) a píše rozumne. Ak je to, čo má v tých knihách aspoň zpolovice pravda, tak pred ním hlboký rešpekt a zaplať Pán Boh za to, že taký človek je - kiež by ich bolo viac.
Stále to nič nemení na fakte, že ten článok o "obrane pred divou sviňou" je pre turistu (človeka ktorý nemá pri sebe dlhú automatickú zbraň 7,62mm) nepoužiteľný (či už nedostatočná výzbroj alebo z dôvodu podmieneného strachu a paniky vyvolanej útočiacim zvieraťom).
Stále to nič nemení na fakte, že ten článok o "obrane pred divou sviňou" je pre turistu (človeka ktorý nemá pri sebe dlhú automatickú zbraň 7,62mm) nepoužiteľný (či už nedostatočná výzbroj alebo z dôvodu podmieneného strachu a paniky vyvolanej útočiacim zvieraťom).
-
Grim
Darca
...ale čo je to za život, že?...
-
Stoporko
VIP
energy00 - a čo bude brániť tomu diviakovi seknúť hlavou dohora, keď budeš zrovna vo výskoku?
Žeby sa obnovovala tradícia sporoodetých mladých dievčat (panien) skákať cez býky (Kréta)?
Som len ja taký grambľavý, že nepreskočím stoličku, ktorej operadlo končí povyše môjho pása (s veľkým rozbehom možno áno)? Ako v takom prípade skákať cez diviaka, ktorý je jednak vysoký, jednak široký a hlavne dlhý?
Žeby sa obnovovala tradícia sporoodetých mladých dievčat (panien) skákať cez býky (Kréta)?
Som len ja taký grambľavý, že nepreskočím stoličku, ktorej operadlo končí povyše môjho pása (s veľkým rozbehom možno áno)? Ako v takom prípade skákať cez diviaka, ktorý je jednak vysoký, jednak široký a hlavne dlhý?
Naskočíš na ňu (divú sviňu) a skrotíš ju. Ešte sa môžeš aj povoziť
. (sorry za OT)
-
pryja
Darca
Ja si spominam, ako sme na telesnej skakali cez kozu a dokonca tusim aj cez kona - ten bol este vyssi ako koza. Akurat s poriadnym rozbehom. Ale rozbehnut sa proti bykovi s tym, ze ho skusim preskocit, tak to teda neviem.
-
Stoporko
VIP
pryja - keby si to skúsila ako nahá krétska panna, možno by to fungovalo
(just a joke)
teraz k veci - je naozaj reálne skákať cez diviaka???
teraz k veci - je naozaj reálne skákať cez diviaka???
Tak ale cez kozu na telesnej máme k dispozícií mostík na odrazenie.. + sa to nehýbe 50km/h (celé sa to nedá porovnať)
Diviak na nikoho len tak nezaútočí. Je to plaché zviera, ktoré človeka zoširoka obíde, ak ho zaregistruje. Stačí nebyť úplne ticho a diviaka nestretnete. Nebezpečné to je len, keď si idete tichučko po lese a vynoríte sa pri starej z mladými. Nie som si istý, či hluk potom pomôže (normálne by pomohol, ale keď si bachyňa chráni mladé, môže ju to rozzúriť) Šance na obranu sú nízke, naozaj je najlepšie vyskočiť na 1. strom v dosahu (pokiaľ nenosíte guľovnicu
) O tom, žeby niekto skolil diviaka manuálne bez streľnej zbrane som ešte nepočul (a to študujem lesníctvo).
Ďalšia vec - diviakovi neutečiete, a taktiež ani medveďovi a je jedno, či utekáte hore alebo dole kopcom.
V každom prípade, v tejto téme som sa na niektorých príspevkoch dobre zabavil, lebo z chudáka diviaka tu mnohí robíte nebezpečný stroj na zabíjanie, ktorý na vás skočí pri každej príležitosti. A pri tom diviak napáda len ozaj v minime prípadov. Väčšina historiek o stretoch s diviakmi sú prehnané a zveličené. (btw, dal som túto tému prečítať kamarátovi poľovníkovi a ten mal z toho riadnu prdel
)
Ďalšia vec - diviakovi neutečiete, a taktiež ani medveďovi a je jedno, či utekáte hore alebo dole kopcom.
V každom prípade, v tejto téme som sa na niektorých príspevkoch dobre zabavil, lebo z chudáka diviaka tu mnohí robíte nebezpečný stroj na zabíjanie, ktorý na vás skočí pri každej príležitosti. A pri tom diviak napáda len ozaj v minime prípadov. Väčšina historiek o stretoch s diviakmi sú prehnané a zveličené. (btw, dal som túto tému prečítať kamarátovi poľovníkovi a ten mal z toho riadnu prdel
-
qwerty-xyz
no vies polovnici su vsetci husti s gulovnicou na pleci, ja by som sa tiez smial. a este ked maju skusenosti strelecke tak bodaj by nie. Ale kebyze je sam bez pusky, tak by tvoj kamarat polovnik odradil diviaka ledaze tak smradom ked sa od strachu poserie. Kazde vacsie zviera v lese je potencialne nebezpecne. Medved chodi zrat ku kontajneru, besna liska vas kedykolvek ponahana, (vlastna skusenost medzi dedinami) A diviak sa da tiez kdekolvek stretnut.Muffi napísal:Diviak na nikoho len tak nezaútočí. Je to plaché zviera, ktoré človeka zoširoka obíde, ak ho zaregistruje. Stačí nebyť úplne ticho a diviaka nestretnete. Nebezpečné to je len, keď si idete tichučko po lese a vynoríte sa pri starej z mladými. Nie som si istý, či hluk potom pomôže (normálne by pomohol, ale keď si bachyňa chráni mladé, môže ju to rozzúriť) Šance na obranu sú nízke, naozaj je najlepšie vyskočiť na 1. strom v dosahu (pokiaľ nenosíte guľovnicu) O tom, žeby niekto skolil diviaka manuálne bez streľnej zbrane som ešte nepočul (a to študujem lesníctvo).
V každom prípade, v tejto téme som sa na niektorých príspevkoch dobre zabavil, lebo z chudáka diviaka tu mnohí robíte nebezpečný stroj na zabíjanie, ktorý na vás skočí pri každej príležitosti. A pri tom diviak napáda len ozaj v minime prípadov. Väčšina historiek o stretoch s diviakmi sú prehnané a zveličené. (btw, dal som túto tému prečítať kamarátovi poľovníkovi a ten mal z toho riadnu prdel)
-
pryja
Darca
Ano pisal. Pri krtkoch, pri mravcoch, psom si to tusim chcel pchat do zadku, nejakemu protivnemu dedovi pod dvere, co si teraz tak narychlo spominam 
-
qwerty-xyz
pryja mala by si prestat s hulenim, potom nevies co pises ....pryja napísal:Ano pisal. Pri krtkoch, pri mravcoch, psom si to tusim chcel pchat do zadku, nejakemu protivnemu dedovi pod dvere, co si teraz tak narychlo spominam
No co sa ti nezda?
Deda myslela z temy co mal niekto protivneho suseda co na neho volal fizlov, mravce chcel niekto vyhnat z dvora a spomenul si ze je to ucinne aj na krtov.. no a psie rite.. nechcem ta az tak zdiskreditovat.
Deda myslela z temy co mal niekto protivneho suseda co na neho volal fizlov, mravce chcel niekto vyhnat z dvora a spomenul si ze je to ucinne aj na krtov.. no a psie rite.. nechcem ta az tak zdiskreditovat.
-
Stoporko
VIP
qwerty to napísal trocha moc extrémisticky, no v princípe má pravdu - stačí počas pohybu v prírode robiť bežný hluk - rozprávať sa, spievať... netreba robiť totálny bordel megatreskom, zver má omnoho lepší sluch ako človek, počuje aj to, čo je pre naše uši ohluchnuté z gayfónov a MP3playerov nepočuteľné. Keď sa blížim k húštinám, tak pár krát stačí zatlieskať, prípadne v neprehľadnom teréne "troška zvýšiť decibely," no načo megatresk?
V prírode sa má byť relatívne potichu! Bordel v lese robí len ignorant.
-
pryja
Darca
Qwerty, vsak je to tvoje hobby, tak sa za to nehambi a nerob zo mna fetaka, heej?
By mna zaujimalo, ci by si stihol skrtnut zapalkou alebo zapalovacom, kym by ta ten diviak nabral. Ja si predstavujem stretnutie s diviakom - ze idem a zrazu stoji niekde predo mnou a chysta sa vyrazit. A nieze niekde v lese nieco susti a praska.
Vacsina ludi sa podla mna v ramci pudu sebazachovy vysplha na najblizsi strom, pekne si pocka, kym sa diviacik odplazi a potom uteka co najrychlejsie opacnym smerom.
A take navody, ze preskocit alebo hrat mrtveho, tak to klobuk dolu ak ma niekto na to odvahu.
By mna zaujimalo, ci by si stihol skrtnut zapalkou alebo zapalovacom, kym by ta ten diviak nabral. Ja si predstavujem stretnutie s diviakom - ze idem a zrazu stoji niekde predo mnou a chysta sa vyrazit. A nieze niekde v lese nieco susti a praska.
Vacsina ludi sa podla mna v ramci pudu sebazachovy vysplha na najblizsi strom, pekne si pocka, kym sa diviacik odplazi a potom uteka co najrychlejsie opacnym smerom.
A take navody, ze preskocit alebo hrat mrtveho, tak to klobuk dolu ak ma niekto na to odvahu.
-
qwerty-xyz
Stoporko napísal:qwerty to napísal trocha moc extrémisticky, no v princípe má pravdu - stačí počas pohybu v prírode robiť bežný hluk - rozprávať sa, spievať... netreba robiť totálny bordel megatreskom, zver má omnoho lepší sluch ako človek, počuje aj to, čo je pre naše uši ohluchnuté z gayfónov a MP3playerov nepočuteľné. Keď sa blížim k húštinám, tak pár krát stačí zatlieskať, prípadne v neprehľadnom teréne "troška zvýšiť decibely," no načo megatresk?V prírode sa má byť relatívne potichu! Bordel v lese robí len ignorant.
Preto volim tuto formu, podla mna to zvieratu neublizi len mu da jasne najavo ze chod prec, nechcem byt ja s tebou a dufam ze ani ty so mnou, bez toho aby bol kontakt. A je klud pohoda. Lepsie hlucha liska ako ja s injekciami v bruchu, .... Lepsie medveda zastrelit ako od neho dostat "facku". Prikladov mozem dat milion, prirodu si vazme, ale zivot a zdravie cloveka je prvorade, . . .
//autoeditácia príspevku (27 Apr 2010, 20:00)
zalapovacom zapalit origos megatresk je o hubu, zapalis ho len tym spiralovytym celkom rychlo, zapalkou je to o hubu tiez, preto mam normalne krabicku a to by si sa divila ono to hori hned na prvykrat ked skrtnes a ten krasny zvuk toho ako sialene rychlo a silno hori ta sira je proste super. A mam to v rupsaku v hornej priekradke cize sa k tomu viem dostat behom par sekund, problem je jedine taky ze ked osm na bicykli musim zastavit a tak, inak by som sa na strkovej ceste mohol vytrepat. Ja hodim petardu pre istotu, nie ked by som bol v priamom kontakte, ked v priamom tak neviem co by som stihal.pryja napísal:Qwerty, vsak je to tvoje hobby, tak sa za to nehambi a nerob zo mna fetaka, heej?![]()
a pisem preto ze hulis, lebo prekrucas co pisem, ... to je jedna vec a ta druha by som chcel vidiet teba .... urcite ides do lesa tak maximalne s frajerom, alebo partiou, urcite pocas dna a ked v noci tak maximalne 100 metrov od hlavnej cesty. S tymito vecami tu mozu mat skusenost akurat tak survival borci, vojaci, a podobne. Ktori ked uvidia diviaka tak sa nezoseru.
Polovnikov neratam, ti budu len radi ze keby ich niekto kameroval spomalene tak vsetky akcne sceny matrixu su oproti tomu suvix. . . . preco? lebo polovnik je rad ze si moze vystrelit ved nato do toho lesa siel .....
qwerty ty si teda trieda o polovnikoch vies holy mastny baraní 8=====>, zato ze ty si ignorant neznamena ze kazdy kto ma alebo chce zbran musi byt ignorant tiez....kto si myslis ze sa o ten les stara? no zdruzenie vlk to nebude...kto plni v zime krmelce a podobne? polovnici, ale samozrejme ty si tu ten hrdina co ma megatresk a ten vsetko poriesi a polovnik je inak k nicomu lebo on ma pusku co ty nemozes mat(daj boh aby si nikdy nemal) tak chodi do toho lesa len strielat, sa preber co trepes za hovadiny... keby mal ten tvoj dokonaly megatresk dieru tak do neho aj s prepacenim onanujes aspon by vyriesil aj tvoj problem s najdenim dokonalej zeny
-
Stoporko
VIP
qwerty, asi si ma nepochopil, je jasné, že zdravie človeka má prednosť pred zvieraťom. Šlo mi skôr o zbytočné robenie hluku v lese, keď sa dá daná situácia vyriešiť aj bez megatresku - stačí pospiatku vycúvať
Vravím, zvieratá počujú aj ľudský hovor. A keď nepočujú, resp. nechcú utiecť, prečo ich zbytočne plašiť, keď sa dajú obísť? Megatresk by som nechal až ako poslednú núdzu, ak vôbec. Preventívne hádzať petardy v lese robia naozaj len ignoranti voči lesu (verím, že po prečítaní môjho príspevku už nebudeš ignorant
) - veď stačí si spievať, rozprávať sa, ak je neprehľadná zákruta, tak zatrúbiť/zatlieskať. Najmä tlieskanie sa mi veľmi osvedčilo.
Tiež som mal prípady, kedy som v noci videl mnoho párov očí v tme a netušil som, čo to je. Zatlieskal som, zapískal, oči sa nepohli. Tak som ich radšej z úctivej diaľky obišiel a nebol problém (predtým som si na ne posvietil baterkou, no svetlo bolo na tú diaľku slabé na identifikáciu tých živočíchov, odhadujem srnky/črieda diviakov). Chodím v noci do lesa neozbrojený strelnou zbraňou (a nie 100metrov od asfaltky), za survival borca sa osobne nepovažujem, vojak ani srnomrd niesom a predsa stále žijem
- občas sa stačí chovať voči prírode s úctou a rešpektom a príroda bude mať pred takým človekom tiež úctu a rešpekt 
Tiež som mal prípady, kedy som v noci videl mnoho párov očí v tme a netušil som, čo to je. Zatlieskal som, zapískal, oči sa nepohli. Tak som ich radšej z úctivej diaľky obišiel a nebol problém (predtým som si na ne posvietil baterkou, no svetlo bolo na tú diaľku slabé na identifikáciu tých živočíchov, odhadujem srnky/črieda diviakov). Chodím v noci do lesa neozbrojený strelnou zbraňou (a nie 100metrov od asfaltky), za survival borca sa osobne nepovažujem, vojak ani srnomrd niesom a predsa stále žijem
-
qwerty-xyz
LESNIK, sa stara polovnik striela, nemyl si preboha pojmy vole!!!! Lesnik moze byt aj zaroven polovnik ale nemusi nutne byt, ci ty si tak prisprostasty debil ze nedokazes pochopit ze pan podnikatel co si pride zastrielat do reviru s puskou za 100 litrov a puskohladom za dalsich 100 ... ma les ako taky hlboko v prdeli? ty vole, ty si ale kus curaaaka.....ColdRain napísal:qwerty ty si teda trieda o polovnikoch vies holy mastny baraní 8=====>, zato ze ty si ignorant neznamena ze kazdy kto ma alebo chce zbran musi byt ignorant tiez....kto si myslis ze sa o ten les stara? no zdruzenie vlk to nebude...kto plni v zime krmelce a podobne? polovnici, ale samozrejme ty si tu ten hrdina co ma megatresk a ten vsetko poriesi a polovnik je inak k nicomu lebo on ma pusku co ty nemozes mat(daj boh aby si nikdy nemal) tak chodi do toho lesa len strielat, sa preber co trepes za hovadiny... keby mal ten tvoj dokonaly megatresk dieru tak do neho aj s prepacenim onanujes aspon by vyriesil aj tvoj problem s najdenim dokonalej zeny